Jaká pravidla při bydlení s tchýní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6611
10.3.17 15:45
@Marcam píše:
Ta koule na dveře není špatný nápad ;)

ano, ta koule nastavuje jasná pravidla, sama a bez keců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.3.17 15:47

Jediný pravidlo ktery funguje je nebydlet s ní. Mě by k tomu dobrovolně neprinutilo absolutně nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4899
10.3.17 15:50

Ta koule na vašich vchodových dveřích není vůbec špatný nápad :pankac: nebo aspoň zamknout a klíč nechat v zámku… je to sice jeden dům, ale máte svůj byt a nevím, proč byste nemohli mít ve svém bytě takovou kliku/kouli, jakou uznáte za vhodné.. :) a hlavně i blbec musí pochopit, co koule na dveřích znamená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
10.3.17 15:52

Každá žena se dočká toho, že i ona bude jednou tchyně. Takže se jde do své aktuální tchyně vcítit. A když se člověk do kohokoli vcítí, tak s ním přestane vnitřně bojovat. A pak je schopen toho člověka obejmout a říci mu, že ho má rád. A pak si jde s tím člověkem v klidu popovídat o tom, co má sám rád, co jeho samotného trápí, o tom, co by si sám přál.

Chci tím říci, že jde najít cestu ke každému člověku, po dobrém se s ním domluvit.

Ono jednou se může stát, člověk nikdy neví, prostě je najednou moc rád, že má vedle sebe člověka, který je ochoten mu pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
10.3.17 16:00

No ja bych si s ni sedla a vysvetlila ze chcete trochu soukromi, jako aby mi rano lezla do loznice jestli jeste spim, to bych hnala kohokoliv :D kdyz to nepude po dobrym tak udelat dvere tak aby nemohla z venku otevrit, budto tu kouli nebo vymenit zamky, dat retizek na dvere a podobne :D je pekny ze se chce o vnucku starat a ma zajem ale co je moc to je moc, vyhradte ji treba hodku denne kdy si ji muze vzit, aniz by vam kazila plany, nase tchyne pracuje u nas v ulici a prichazi vecer po praci kolem 6, pohraje si s malym, ja si mezitim poklidim, v 8 malyho vykoupu a jak pride chlap z prace mame klidek, v tomhle ohledu sem rada ze se parkrat do tydne stavi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
10.3.17 16:17
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mne jaká jste si nastavily pravidla při bydlení s tchánovci? My žijeme ve společném domě oni dole, my nahoře, máme společný vchod. Od té doby co máme dcerku (20měsíců), je to k nevydržení, tchýně je u nás cca 3× do hodiny, skoro nikdy nejsme sami jen s přítelem a s malou, když přijde přítel z práce, v ten moment je nahoře i tchýně,… neklepe, že ráno vleze do ložnice jestli ještě spíme je na denním pořádku. Při pokusu o nastavení nějakých pravidel se hned naštve, měsíc s námi nepromluví, na malou se ani nepodívá a pak znovu, dokud jí zase něco neřeknu a tak je to pořád dokola. Tchán je zlatej, obden k nám chodí na koupání, když se domluvíme tak si bere malou ven,… tchýně přijde, řekne že si vezme dcerku dolu, vezme ji a jde aniž by se zeptala zda nemáme třeba nějaké plány,… už takhle dál fakt nemůžu. Jak jste na tom vy?

Tak když jí to nejde vysvětlit a hned se urazí tak máš dvě možnosti. Buďto se odstěhuj a nebo nezbývá než jí tak urazit, že jí to nebude držet měsíc, ale minimálně několik let. Já na svojí povahou bych když by mi desetkrát denně lezla do bytu jí prostě ignorovala. Pozvala si kamarádky, s dcerou se zamkla v ložnici a vegetila, dělala si svoje a jí si nevšímala a pak se třeba oblékla a šla s kočárkem ven a bábu bych nechala čučet do zdi. Když by si přišla a malou si bez ptaní vzala šla bych za ní, beze slova jí malou vzala z ruky a šla si po svém. Na dotaz co dělám bych jí řekla, že si dceru beru zpět jelikož máme program a za chvíli odcházíme a jelikož ona se neobtěžovala se tě zeptat tak když nemáš potřebu jí něco vysvětlovat. A ráno do ložnice by mi vlezla jednou tak bych s ní vyrazila dveře a to doslova. Dle toho co píšeš to s ní po dobrém nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
10.3.17 16:34

Já myslím, že je to spíš o lidech (povaze) než o pravidlech. Taky bydlíme v jednom domě, všichni klepeme úplně samozřejmě a po pravdě řečeno, jsem u nich víc já se synem než oni u nás. Myslím, že jsme všichni spokojení a já jsem děsně ráda, že hlídání přímo v baráku a nemusím vše plánovat dle synova (6 m) harmonogramu :-) A žádná pravidla jsme nenastavovali, prostě to vychází ze slušného vychování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
10.3.17 16:41

Já si myslím, že jediná šance je se odstěhovat. Po narození dítěte většinou přestane fungovat i to vícegenerační soužití, které dříve fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
10.3.17 16:44
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mne jaká jste si nastavily pravidla při bydlení s tchánovci? My žijeme ve společném domě oni dole, my nahoře, máme společný vchod. Od té doby co máme dcerku (20měsíců), je to k nevydržení, tchýně je u nás cca 3× do hodiny, skoro nikdy nejsme sami jen s přítelem a s malou, když přijde přítel z práce, v ten moment je nahoře i tchýně,… neklepe, že ráno vleze do ložnice jestli ještě spíme je na denním pořádku. Při pokusu o nastavení nějakých pravidel se hned naštve, měsíc s námi nepromluví, na malou se ani nepodívá a pak znovu, dokud jí zase něco neřeknu a tak je to pořád dokola. Tchán je zlatej, obden k nám chodí na koupání, když se domluvíme tak si bere malou ven,… tchýně přijde, řekne že si vezme dcerku dolu, vezme ji a jde aniž by se zeptala zda nemáme třeba nějaké plány,… už takhle dál fakt nemůžu. Jak jste na tom vy?

1. pravidlo - odstěhovat se :-) ;) 8)

• Citovat
  • Upravit
blabla123
10.3.17 16:49

@semisova Ahoj myško :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2205
10.3.17 16:51
@poučená píše:
Každá žena se dočká toho, že i ona bude jednou tchyně. Takže se jde do své aktuální tchyně vcítit. A když se člověk do kohokoli vcítí, tak s ním přestane vnitřně bojovat. A pak je schopen toho člověka obejmout a říci mu, že ho má rád. A pak si jde s tím člověkem v klidu popovídat o tom, co má sám rád, co jeho samotného trápí, o tom, co by si sám přál.

Chci tím říci, že jde najít cestu ke každému člověku, po dobrém se s ním domluvit.

Ono jednou se může stát, člověk nikdy neví, prostě je najednou moc rád, že má vedle sebe člověka, který je ochoten mu pomoci.

Na to musí být 2 ;) pokud s vciťuje jen jeden a snaží se v klidu dohodnout jen jeden, tak to nestačí ;)… na vzájemné lidské vztahy, myslím tím ty dobré, jsou vždy 2 a vícero lidí. Když je jen jeden, tak se může třeba servat a výsledek je nulový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
10.3.17 16:52
@terien píše:
Jediný pravidlo ktery funguje je nebydlet s ní. Mě by k tomu dobrovolně neprinutilo absolutně nic.
:mrgreen: JOJO
  • Citovat
  • Upravit
2205
10.3.17 16:55
@glitterball píše:
Tak když jí to nejde vysvětlit a hned se urazí tak máš dvě možnosti. Buďto se odstěhuj a nebo nezbývá než jí tak urazit, že jí to nebude držet měsíc, ale minimálně několik let. Já na svojí povahou bych když by mi desetkrát denně lezla do bytu jí prostě ignorovala. Pozvala si kamarádky, s dcerou se zamkla v ložnici a vegetila, dělala si svoje a jí si nevšímala a pak se třeba oblékla a šla s kočárkem ven a bábu bych nechala čučet do zdi. Když by si přišla a malou si bez ptaní vzala šla bych za ní, beze slova jí malou vzala z ruky a šla si po svém. Na dotaz co dělám bych jí řekla, že si dceru beru zpět jelikož máme program a za chvíli odcházíme a jelikož ona se neobtěžovala se tě zeptat tak když nemáš potřebu jí něco vysvětlovat. A ráno do ložnice by mi vlezla jednou tak bych s ní vyrazila dveře a to doslova. Dle toho co píšeš to s ní po dobrém nepůjde.

S tímhle souhlasím, není to populární, ale tady je evidentní, že paň máma se snaží stále překračovat hranice a chová vůči snaše velký despekt a to je špatně. Takže bych jí dala ochutnat její medicínu a asertivní chování je základ. Přesně jak říkáš, tchýně se neptá, tzn. snacha nemusí vysvětlovat. Pokud by toto aplikovala čtvrt roku, věřím, že by to k něčemu bylo. Nastala by první fáze, uražení, výčitky atd… tchyně opět zkouší jestli snacha povolí, když by nepolevila, tak by jí to časem přešlo a zjistila by, že narazila a věřím, že by s aspoň trošku změnila, ale v tomhle je potřeba aby chlap stál 100% za zakladatelkou, bez toho to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
10.3.17 18:41

PRAVIDLO č. 1: ZÁSADNĚ BYDLET SAMOSTATNĚ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
10.3.17 20:42
@Lady Bee píše:
S tímhle souhlasím, není to populární, ale tady je evidentní, že paň máma se snaží stále překračovat hranice a chová vůči snaše velký despekt a to je špatně. Takže bych jí dala ochutnat její medicínu a asertivní chování je základ. Přesně jak říkáš, tchýně se neptá, tzn. snacha nemusí vysvětlovat. Pokud by toto aplikovala čtvrt roku, věřím, že by to k něčemu bylo. Nastala by první fáze, uražení, výčitky atd… tchyně opět zkouší jestli snacha povolí, když by nepolevila, tak by jí to časem přešlo a zjistila by, že narazila a věřím, že by s aspoň trošku změnila, ale v tomhle je potřeba aby chlap stál 100% za zakladatelkou, bez toho to nejde.

Největší chyba si ale myslím je to, že od začátku co to začala dělat zakladatelka nezatrhla. Tchyně zjistila, že jí to prochází tak to dělá a časem přitvrdí a bude to čím dál horší. Chápu, je to manželova máma, babička dítěte tak třeba chtěla být slušná a nedělat doma zle, ale prostě tady to po dobrém nepůjde. Jenže ani ty nejlepší rodinné vztahy nestojí za to přijít o veškeré soukromí. Za mě by už byla koule na dveřích a cedule s návštěvními hodinami. Třeba já bych byla schopná tam vyvěsit i návštěvní řád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová