Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S jídlem je to taky dobrý. Moje dítě má potvzenou alergii na BKM, pšenici a vaječný bílek a tchán pokaždé když tam jsme nezapomene připomenout, že jí musím dávat všechno aby si na to zvykla a pak ji alergie přejdou ![]()
mabit píše:
jinak kamarádky tchýně, ta teda vede,malá je mamánek,ale snad od 3 msíců se bojí cizích lidíjak na ní mrkl někdo cizí byl řev,teď jí jsou 2 roky a furt se bojí,když příjde chvilku někdo na návštěvu tak řve,po chvilce se uklidní a její tchýně-musíšjí střískat páskem a dá tklečet na hrách,aby pochipila,že se nesmí bát
![]()
na vánoce vnučce koupila plýácačku se slovama,tohle ti přinesl ježíšek,když se budeš bát tak ti dáme na zadek
holka babičku vidí a řve jak tur, se ani nedivím
Tak tohle je tedy masakr ![]()
Luky je taky mamánek, teď už tedy lepší. Ale měl období, kdy se nechtěl nechat chovat i do vlastního táty, okamžitě začal řvát jak tur a taky nám bylo řečeno, že je rozmazlený a že ho mám nechat u táty, ať se vyřve, že mu brzy dojde, že si řvaním maminku nevynutí. No, neposlechli jsme, přešlo ho to samo, ale postlouchám to do dneška, že je rozmazlený, když chce být s maminkou ![]()
U nas nastesti moc rady nerikaji,ale kdyz byly malemu 3 mesice,byl plne kojeny a jedna teta od pritele se hrozne divila,ze mu jeste nedavam kasicky a banany a cajicek…
si v tu chvili myslela,ze ho asi trapim hlady ![]()
madi píše:
Jo a poslední dobou mě doslova s..ou ti, co komentujou, že dítě ještě nechodí na nočník. Včera mu tchýně řekla, že je ošklivej kluk, že jinej chlapeček už to dávno umí. Moje máma zas komentuje každý moje přebalování - vidíš, mohla sis ušetřit práci, kdyby už chodil na nočník![]()
Jak ho ale na tom nočníku udržet, aby na něm seděl, to neporadí nikdo
![]()
Madi, kdybys ho na nočník vysazovala od 6 mesíců, tak by si na něm přece zvyknul sedět ![]()
Mufina píše:madi píše:Madi, kdybys ho na nočník vysazovala od 6 mesíců, tak by si na něm přece zvyknul sedět
Jo a poslední dobou mě doslova s..ou ti, co komentujou, že dítě ještě nechodí na nočník. Včera mu tchýně řekla, že je ošklivej kluk, že jinej chlapeček už to dávno umí. Moje máma zas komentuje každý moje přebalování - vidíš, mohla sis ušetřit práci, kdyby už chodil na nočník![]()
![]()
Jo vidíš, to jsem slyšela od tchýně taky
![]()
Mufina píše:madi píše:Madi, kdybys ho na nočník vysazovala od 6 mesíců, tak by si na něm přece zvyknul sedět
![]()
Tak to bacha, švagrovka kluky přivazovala do rohu v postýlce, aby jí neutíkali a nepadali
Moje zadostiučinění bylo, když se stejně nechali odplínkovat na 25ti měsících
Takže když do mě někdo rýpe, že Lukyho nenutím sedět na nočníku, tak hodím tehle příklad a je klid ![]()
Kakika píše: …ale postlouchám to do dneška, že je rozmazlený, když chce být s maminkou
Já ty děti nechápu, co na těch matkách mají, že s nima pořád chcou být ![]()
Holky, když to tak čtu, tak se na jednu stranu musím smát, na druhou to ve mě vře
Mě zase tchýně řekla, když malýmu v roce dala pomeranč a on ho spapal, já proti tomu nic nemám, a ona mi říká, tak mu ho dávej at ho jí, at ho nezkazíš jako prvního (starší pomeranče nejí) ![]()
madi píše:
![]()
neboj ono to přijde musí do toho dospět malou taky neudržím
Kakika píše:Mufina píše:Tak to bacha, švagrovka kluky přivazovala do rohu v postýlce, aby jí neutíkali a nepadalimadi píše:Madi, kdybys ho na nočník vysazovala od 6 mesíců, tak by si na něm přece zvyknul sedět
![]()
Moje zadostiučinění bylo, když se stejně nechali odplínkovat na 25ti měsících
Takže když do mě někdo rýpe, že Lukyho nenutím sedět na nočníku, tak hodím tehle příklad a je klid
Ty jo, to je masakr
To by mě ani ve snu nenapadlo. Já nedávno viděla známou, jak vysazuje na nočník 5-měsíční mimino. Tak jsem se ani s našimi plenami nechlubila ![]()
Kakika píše:
Tak to bacha, švagrovka kluky přivazovala do rohu v postýlce, aby jí neutíkali a nepadaliMoje zadostiučinění bylo, když se stejně nechali odplínkovat na 25ti měsících
Takže když do mě někdo rýpe, že Lukyho nenutím sedět na nočníku, tak hodím tehle příklad a je klid
Ty voe (pardon) to už mi zavání skoro týráním ![]()
madi píše:Mufina píše:Jo vidíš, to jsem slyšela od tchýně takymadi píše:Madi, kdybys ho na nočník vysazovala od 6 mesíců, tak by si na něm přece zvyknul sedět
![]()
![]()
![]()
Holt jsi propásla ten správný čas. Teď už se to nenaučí a čistou plínu mu budeš dávat ještě k maturitě
![]()
janinka4444 píše:madi píše:neboj ono to přijde musí do toho dospět malou taky neudržím
![]()
Já vím, já to neřeším. Upřímně, pro mě mnohem míň práce vyhodit plenu než rozmatlávat tentononc v nočníku,že ![]()
Romik píše:madi píše:Holt jsi propásla ten správný čas. Teď už se to nenaučí a čistou plínu mu budeš dávat ještě k maturitěMufina píše:Jo vidíš, to jsem slyšela od tchýně takymadi píše:Madi, kdybys ho na nočník vysazovala od 6 mesíců, tak by si na něm přece zvyknul sedět
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Co k maturitě!! I ženit se s plínou bude
![]()
Jo a poslední dobou mě doslova s..ou ti, co komentujou, že dítě ještě nechodí na nočník. Včera mu tchýně řekla, že je ošklivej kluk, že jinej chlapeček už to dávno umí. Moje máma zas komentuje každý moje přebalování - vidíš, mohla sis ušetřit práci, kdyby už chodil na nočník