Jaké rady od prarodičů ohledně výchovy dětí vás dostaly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3054
12.10.11 16:22

No jedno pro pobavení:manželova babička mi asi tak 3dny po termínu volala, aby se mě jako bývalá porodní asistentka zeptala, kdy byla oplodňovací soulož :oops: :zed: Zalapala jsem po dechu a řekla, že to fakt netušim :oops: Když jsem to vyprávěla manželovi, šel do kolen. Jeho babička mi i donesla skripta pro porodníky, ze kterých se kdysi učila, abych si to nastudovala a celé těhotenství mě celá jeho rodina zásobila vystřiženými články o péči, stravě, chování dítěte…vzala jsem a poděkovala, přečetla a vyhodila :mrgreen:
Jako týden před TP a týden po byl očistec-jak všichni furt psali a volali, tak co?!A radili, jak malýho vypudit…pak už jsem nebrala telefon. Až bude druhý dítě, dozví se to až to nepůjde schovat, termín řeknu_někdy v létě a jméno a pohlaví si nechám pro sebe :wink: Na otázku co to bude? Odpovím Dítě! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.11 17:07
janisska píše:
No jedno pro pobavení:manželova babička mi asi tak 3dny po termínu volala, aby se mě jako bývalá porodní asistentka zeptala, kdy byla oplodňovací soulož :oops: :zed: Zalapala jsem po dechu a řekla, že to fakt netušim :oops: Když jsem to vyprávěla manželovi, šel do kolen. Jeho babička mi i donesla skripta pro porodníky, ze kterých se kdysi učila, abych si to nastudovala a celé těhotenství mě celá jeho rodina zásobila vystřiženými články o péči, stravě, chování dítěte…vzala jsem a poděkovala, přečetla a vyhodila :mrgreen:
Jako týden před TP a týden po byl očistec-jak všichni furt psali a volali, tak co?!A radili, jak malýho vypudit…pak už jsem nebrala telefon. Až bude druhý dítě, dozví se to až to nepůjde schovat, termín řeknu_někdy v létě a jméno a pohlaví si nechám pro sebe :wink: Na otázku co to bude? Odpovím Dítě! :lol:

Taky jsme řekli na otázku: „bude to holka nebo kluk, tak dítě“. Termín porodu jsme řekli o týden - dva později, aby nikdo neotravoval. A něco od tchýně, což nevim moc význam tohoto slova. Že by si chtěla miminko pomajdat." 8-o :zed:

• Citovat
  • Upravit
7008
12.10.11 19:26

No není to úplně můj zážitek, ale když se narodila sestřence dvojčata, tak babička si jí vzala stranou a nabádala jí, aby hlavně otci dítěte nesvolila příliš brzy k sexu, že ona tak příliš rychle po sobě měla děti a neudělalo jí to dobře a že děda byl hodně na sex:-) No museli byste znát babi a dědu…některé věci prostě vědět nepotřebuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
12.10.11 20:35

Mě taky radila tchyně,ať všechny ovocné příkrmy,co jsem si dělala přisladím,že to bude jalové a malé to nebude chutnat :cert: Jak to může vědět,když to v životě nezkusila.A navíc třeba jablka byly pěkně hodně sladké i bez cukru.A nebo chudinka namoč jí ten dudel do něčeho,taková suchá guma fůj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
3.11.11 13:36
janisska píše:
Jako týden před TP a týden po byl očistec-jak všichni furt psali a volali, tak co?!A radili, jak malýho vypudit…pak už jsem nebrala telefon. Až bude druhý dítě, dozví se to až to nepůjde schovat, termín řeknu_někdy v létě a jméno a pohlaví si nechám pro sebe :wink: Na otázku co to bude? Odpovím Dítě! :lol:

Taky dobrý:-) Dítě:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
15.12.11 11:08

Holky já se bavím … omlouvám se :) Mě se manželova mamka i moje mamka taky ptala na čaje,tak jsem jí řekla, že dneska už se to nedává, když se plně kojí a byl klid. Jinak mě dojal manžela taŤka, když jsem k nim jela na celý den a přemýšlela, jeslti vzít s sebou takovou tu houpací sedačku a on na to:„no tak ji v tom dáme do auta, ne?“. Prvně jsem se zděsila, ale pak uznala, že dřív to nebylo a tohle je jejich první vnouče.
Ale vím, že kdyby cokoliv, tak prostě zasáhnu. Jindy bych i mlčela, ale jak jde o dítě …
Mám strach, až začne malá jíst všechno, to si myslím, že se o čokoládách a tak budeme trochu hádat, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.12.11 11:19

No, taky vedeme spory ohledne jidla… mala bude mit rok a mamka nechape ze i kdyz ja uz jedla vse, gulas, cukrovi, sladke, slane, ze to Kacence moc nedavam - i kdyz zase nejakou striktni zdravou vyzivu taky nedodrzuji, proste zlata stredni cesta…
Nastesti je dost tolerantni a snazi se nenicit me vychovne metody, ovsem, co by to bylo za babicku, kdyby cas od casu nepovolila neco navic, ze… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.12.11 12:47

Holky, mě pobavila tchýně. Přijela a hned se divila, že je malý tak nabalený a proč mu dávám čepičku a pletené bačkůrky, když je doma (bylo mu 10 dní). Tak jsem jí nechala, ať ho upraví, jak bude chtít ona. Vysvlíkla ho, vyndala ze zavinovačky a pořád mu opakovala, že už mu takové teplo nebude, že babička ví, že je po tatínkovi apod. No a malý zmodral okolo pusinky, začal se drdndat a byl jak kus rampouchu. Tak babička zase přioblíkla a od té doby mi do ničeho nekecá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
425
20.2.12 09:52

Včera jsem dostala radu od tchýně ať klukovi nedávám napít při jídle :zed: Doteď mám v paměti jak sedím u stolu jako malá,musim sníst jídlo(jinak je zle) a je mi špatně jakou mám žízeň.A když ji chlap řekl,že kluk není husa aby jsme to do něj cpali na sucho tak řekla,že právě když mu dáme napít tak jako husa je :zed: :zed: :zed: Zajímavý je,že jsem se s ní pohádala,když jsem ještě kojila tak mi říkala,že mu musim dát čaj.Teď když už normálně jí tak zas ho mám držet o žízni.:zed: Je to na palici,nechápu proč se kluk nemůže napít,když má žízeň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanuna
26.3.12 14:04

plíny

čekám své první dítě…moje tchýně mě nutí (v dnešní době) nakoupit plno hadrových plínek, že budeme denně prát, vyvářet, žehlit…Každému o tom vypráví…a já? mlčím…a vím, že budu kupovat Pampersky, žádné vyváření atd. Už teď se děsím co nastane, až malé bude na světě… :roll:

• Citovat
  • Upravit
7397
26.3.12 17:20

bože bože,hlavně,že v jejich době děti dávali na nočníky snad v půl roce,když ještě ani neseděly,aby nemusely mamky prát,vyvařovat a žehlit tolik plen :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
26.3.12 18:18
@Madla82 píše:
No není to úplně můj zážitek, ale když se narodila sestřence dvojčata, tak babička si jí vzala stranou a nabádala jí, aby hlavně otci dítěte nesvolila příliš brzy k sexu, že ona tak příliš rychle po sobě měla děti a neudělalo jí to dobře a že děda byl hodně na sex:-) No museli byste znát babi a dědu…některé věci prostě vědět nepotřebuju :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
28.3.12 15:34

Pred 40 rokmi boli aj doktorky nekompetentné, mojej ex-tchýni doktorka radila, aby jej synovi dávala do mlieka pomleté surové hovědzí!!!! tchýne poslúchla a chlapec už ako 1ročný musel na operáciu slepáku, lebo tam mal parazity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí