Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No jedno pro pobavení:manželova babička mi asi tak 3dny po termínu volala, aby se mě jako bývalá porodní asistentka zeptala, kdy byla oplodňovací soulož
Zalapala jsem po dechu a řekla, že to fakt netušim
Když jsem to vyprávěla manželovi, šel do kolen. Jeho babička mi i donesla skripta pro porodníky, ze kterých se kdysi učila, abych si to nastudovala a celé těhotenství mě celá jeho rodina zásobila vystřiženými články o péči, stravě, chování dítěte…vzala jsem a poděkovala, přečetla a vyhodila ![]()
Jako týden před TP a týden po byl očistec-jak všichni furt psali a volali, tak co?!A radili, jak malýho vypudit…pak už jsem nebrala telefon. Až bude druhý dítě, dozví se to až to nepůjde schovat, termín řeknu_někdy v létě a jméno a pohlaví si nechám pro sebe
Na otázku co to bude? Odpovím Dítě! ![]()
janisska píše:
No jedno pro pobavení:manželova babička mi asi tak 3dny po termínu volala, aby se mě jako bývalá porodní asistentka zeptala, kdy byla oplodňovací soulož![]()
Když jsem to vyprávěla manželovi, šel do kolen. Jeho babička mi i donesla skripta pro porodníky, ze kterých se kdysi učila, abych si to nastudovala a celé těhotenství mě celá jeho rodina zásobila vystřiženými články o péči, stravě, chování dítěte…vzala jsem a poděkovala, přečetla a vyhodila
Jako týden před TP a týden po byl očistec-jak všichni furt psali a volali, tak co?!A radili, jak malýho vypudit…pak už jsem nebrala telefon. Až bude druhý dítě, dozví se to až to nepůjde schovat, termín řeknu_někdy v létě a jméno a pohlaví si nechám pro sebeNa otázku co to bude? Odpovím Dítě!
Taky jsme řekli na otázku: „bude to holka nebo kluk, tak dítě“. Termín porodu jsme řekli o týden - dva později, aby nikdo neotravoval. A něco od tchýně, což nevim moc význam tohoto slova. Že by si chtěla miminko pomajdat."
![]()
No není to úplně můj zážitek, ale když se narodila sestřence dvojčata, tak babička si jí vzala stranou a nabádala jí, aby hlavně otci dítěte nesvolila příliš brzy k sexu, že ona tak příliš rychle po sobě měla děti a neudělalo jí to dobře a že děda byl hodně na sex:-) No museli byste znát babi a dědu…některé věci prostě vědět nepotřebuju ![]()
Mě taky radila tchyně,ať všechny ovocné příkrmy,co jsem si dělala přisladím,že to bude jalové a malé to nebude chutnat
Jak to může vědět,když to v životě nezkusila.A navíc třeba jablka byly pěkně hodně sladké i bez cukru.A nebo chudinka namoč jí ten dudel do něčeho,taková suchá guma fůj
janisska píše:
No jedno pro pobavení:manželova babička mi asi tak 3dny po termínu volala, aby se mě jako bývalá porodní asistentka zeptala, kdy byla oplodňovací soulož![]()
Když jsem to vyprávěla manželovi, šel do kolen. Jeho babička mi i donesla skripta pro porodníky, ze kterých se kdysi učila, abych si to nastudovala a celé těhotenství mě celá jeho rodina zásobila vystřiženými články o péči, stravě, chování dítěte…vzala jsem a poděkovala, přečetla a vyhodila
Jako týden před TP a týden po byl očistec-jak všichni furt psali a volali, tak co?!A radili, jak malýho vypudit…pak už jsem nebrala telefon. Až bude druhý dítě, dozví se to až to nepůjde schovat, termín řeknu_někdy v létě a jméno a pohlaví si nechám pro sebeNa otázku co to bude? Odpovím Dítě!
Taky dobrý:-) Dítě:-D
Holky já se bavím … omlouvám se
Mě se manželova mamka i moje mamka taky ptala na čaje,tak jsem jí řekla, že dneska už se to nedává, když se plně kojí a byl klid. Jinak mě dojal manžela taŤka, když jsem k nim jela na celý den a přemýšlela, jeslti vzít s sebou takovou tu houpací sedačku a on na to:„no tak ji v tom dáme do auta, ne?“. Prvně jsem se zděsila, ale pak uznala, že dřív to nebylo a tohle je jejich první vnouče.
Ale vím, že kdyby cokoliv, tak prostě zasáhnu. Jindy bych i mlčela, ale jak jde o dítě …
Mám strach, až začne malá jíst všechno, to si myslím, že se o čokoládách a tak budeme trochu hádat, tak uvidíme.
No, taky vedeme spory ohledne jidla… mala bude mit rok a mamka nechape ze i kdyz ja uz jedla vse, gulas, cukrovi, sladke, slane, ze to Kacence moc nedavam - i kdyz zase nejakou striktni zdravou vyzivu taky nedodrzuji, proste zlata stredni cesta…
Nastesti je dost tolerantni a snazi se nenicit me vychovne metody, ovsem, co by to bylo za babicku, kdyby cas od casu nepovolila neco navic, ze… ![]()
Holky, mě pobavila tchýně. Přijela a hned se divila, že je malý tak nabalený a proč mu dávám čepičku a pletené bačkůrky, když je doma (bylo mu 10 dní). Tak jsem jí nechala, ať ho upraví, jak bude chtít ona. Vysvlíkla ho, vyndala ze zavinovačky a pořád mu opakovala, že už mu takové teplo nebude, že babička ví, že je po tatínkovi apod. No a malý zmodral okolo pusinky, začal se drdndat a byl jak kus rampouchu. Tak babička zase přioblíkla a od té doby mi do ničeho nekecá ![]()
Včera jsem dostala radu od tchýně ať klukovi nedávám napít při jídle
Doteď mám v paměti jak sedím u stolu jako malá,musim sníst jídlo(jinak je zle) a je mi špatně jakou mám žízeň.A když ji chlap řekl,že kluk není husa aby jsme to do něj cpali na sucho tak řekla,že právě když mu dáme napít tak jako husa je
Zajímavý je,že jsem se s ní pohádala,když jsem ještě kojila tak mi říkala,že mu musim dát čaj.Teď když už normálně jí tak zas ho mám držet o žízni.:zed: Je to na palici,nechápu proč se kluk nemůže napít,když má žízeň ![]()
čekám své první dítě…moje tchýně mě nutí (v dnešní době) nakoupit plno hadrových plínek, že budeme denně prát, vyvářet, žehlit…Každému o tom vypráví…a já? mlčím…a vím, že budu kupovat Pampersky, žádné vyváření atd. Už teď se děsím co nastane, až malé bude na světě… ![]()
bože bože,hlavně,že v jejich době děti dávali na nočníky snad v půl roce,když ještě ani neseděly,aby nemusely mamky prát,vyvařovat a žehlit tolik plen ![]()
@Madla82 píše:
No není to úplně můj zážitek, ale když se narodila sestřence dvojčata, tak babička si jí vzala stranou a nabádala jí, aby hlavně otci dítěte nesvolila příliš brzy k sexu, že ona tak příliš rychle po sobě měla děti a neudělalo jí to dobře a že děda byl hodně na sex:-) No museli byste znát babi a dědu…některé věci prostě vědět nepotřebuju
Pred 40 rokmi boli aj doktorky nekompetentné, mojej ex-tchýni doktorka radila, aby jej synovi dávala do mlieka pomleté surové hovědzí!!!! tchýne poslúchla a chlapec už ako 1ročný musel na operáciu slepáku, lebo tam mal parazity.