Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
radsi anonym píše:
Mabit,musim se smat,promin!!Uz vidim,jak ma tvuj kluk privazany krk.Moje tchyne ma takovych napadu,ze bych kolikrat praskla vzteky.Ale ja ji vzdycky slusne poslu nekam,protoze nema cenu se sni dohadovat,ji nepresvedcim,ze to,co placa je nesmysl.
Tak treba:nas malej ma odstale ouska,neni to nic hrozneho si myslim,ale ma.A tchyne mi rekla,at mu obvazuji usi satkem,ze se mu ty usi casem srovnaji!!Ze to pry uz ma vyzkousene v mladi na nejakem diteti,nebo co.
Nebo,ze nemam kluka cesat na patku,protoze se mu pak udela na vlasech takove to „prasatko“ a uz takhle bude mit vlasy porad!!Nedokaze pochopit,ze to je proste samotnym rustem vlasu,ne cesanim.
Je toho vice,az si vzpomenu,zase napisu.
Radsi anonym,chodi sem take svagrova.
No, s těma vlasama na tom něco bude, čoveče. Ségra od malinka dělala neteři dva culíky a dlouho je takhle nosila ( snad do 10-11 let) a chudinka když si ty vlasy rozpustila, tak měla pěšinu jak D1 a má to tak do teď a to už je slečna a nemůže to začesat. A i my to potvrdila kadeřnice, že když je ten účes léta česán stejně, tak přispívá na deformaci směru růstu.
Mabit dobré téma, naštěstí je v tomto moje mamka normální, to spíš tchýně vypadá jakoby děti nikdy neměla…
Mojí mamce se přetáčely panenky, když například viděla, jak manželův brácha byl u nás na návštěvě měl syna něco mezi 3 a 4 měsíci a posazovali ho na klíně. Já byla ještě těhotná a mamka mi pak říkala, to nikdy nedělej, abys posazovala dítě, aniž by samo sedělo!
mabit píše:
a hlášku mýho otce, občas když pojedeš kočárem tak si zakuř,aby byl imuní kvůli smogu![]()
![]()
![]()
a tím mě dostal
Maras…
mooch píše:
Mě se všichni ptali, jestli jí dávám čaj. Všem jsem odvětila, že kdyby příroda chtěla, aby mimina pily čaj, tak mi dá do jednoho prsa mlíko a do druhýho čaj. Od tý doby už se radši na nic neptaj.
Dobrá odpověď. ![]()
mabit píše:
jinak kamarádky tchýně, ta teda vede,malá je mamánek,ale snad od 3 msíců se bojí cizích lidíjak na ní mrkl někdo cizí byl řev,teď jí jsou 2 roky a furt se bojí,když příjde chvilku někdo na návštěvu tak řve,po chvilce se uklidní a její tchýně-musíšjí střískat páskem a dá tklečet na hrách,aby pochipila,že se nesmí bát
![]()
na vánoce vnučce koupila plýácačku se slovama,tohle ti přinesl ježíšek,když se budeš bát tak ti dáme na zadek
holka babičku vidí a řve jak tur, se ani nedivím
Tchýně: uč ho na nočník od 4 měsíců
proč se furt válí chudáček po zemi?
cukr na dudlík, případně med
na co autosedačka, my ji taky neměli
už stojí? ne? tak ho postav a dělej to co nejčastěji, ať si zvykne na svislou polohu
atd…
Tchýně:
U nás taky autosedačka-chudinka co ty jeho záda nedávejte ho tam furt ![]()
nebo Už abys byl větší a mohl jíst všechno (8m.)počkej v létě to už budeš moct-Já jim dám moct ![]()
od narození pokaždý když brečel tak se ptala nemá hlad chudinka,dej mu najíst.Nebo asi je pokakanej.
Furt mu cvičila s nohama k bříšku,že musí procvičovat a kvůli prdíkům
-ty nikdy neměl.
Jo a ještě k přebalování:když jsme byly u tchýně,tak malej potřeboval přebalit,manžel automaticky došel pro plínu a začal a tchán(nevlastní) se mohl pos… že ještě neviděl aby chlap přebaloval,že to snad dělá máma,ta je od toho a byl fakt hnusnej
![]()
Příspěvek upraven 06.02.11 v 11:11
jedna babička mi neustále říkala, at už konečně přestanu kojit a začnu dávat sunar - abych věděla kolik toho mimi vypije
(přitom přibíral krásně)
ve 3. měsících jsem měla začít dávat pomerančovou štavy aby měl vitamínky ![]()
a v půlroce už je úplně v pořádku dát třeba i klobásu - vždyť je to maso
![]()
no nic
![]()
Ty tchýně,babičky,dědečkové si snad myslí,že když jim nedáme v roce ten párek,řízek,čokoládu atd. že nemají plnohodnotný život?
že snad o něco přichází,jsou šizený? Snad naopak se snažíme aby jedli trochu zdravě ne!!!
Držte se nedejte se ![]()
domisek.b píše:
Jo a čím mi zaperlila, když malou poprvé viděla a my jsem zrovna kojily tak vykřikla jééééžiši ať jí tou kozou neudusíš, tak radši kojila se mnou a držela jí nosánek v dostatečné vzádlenosti od prsa.
Hustý
![]()
Jsem se pobavila,ale asi bych jí vyprovodila ![]()
Včera jsem měly na návštěvě tchýni a včera se rozhodal pro to, že malý dítě má furt ležet na zádech a ne se chovat aby tu chudinku nebolely záda, takže jí pět minut chovala a pak hned pokládala do postýlky aby si prý zádíčka odpočinula no výsledek byl strašný řev a tchýně si to nenechala vysvětlit, že když bude chtít ležet tak tam zůstane i bez breku
. Teď máme zase 14 dní klidek
Jo a měla bych jí už začít dávat pořádný jídlo místo kojení, ona už klukům dávala pribiňáčky, maso s mrkví atd. (je nám 5 měsíců)
delice píše:girlie sage píše:Tak ta to teda měla perfektně vymyšlenédomisek.b píše:No vidis jak je hodna ale moje je lepsi
Přečetla jsem všechny příspěvky a moc jsem se pobavila. Moje skoro tchýně plánuje, že až malý bude 6 měs tak jí k nim dovezu abych mohla chodit do práce a ona jí bude vychovávat, já budu jezdit tak jednou za 14 dní na návštěvu
bydlí 150 km od nás .
. Ja se 3 mesice po porodu muzu vratit do prace, muj pritel pujde ma materskou a ona nam bude vychovavat synka. a kdyz jsem se ji ptala co jako pritel bude delat tak v klidu odpovedela, prece se venovat svym konickum a odpocivat
![]()
malem me kleplo
To je teda mazec, co přítel na to?
Ten se jen zubil
, ze ma tu nejhodnejsi maminku na svete. Hnedka me uklidnoval, ze to se samozrejme nestane. No mel kliku, ze jsem mela hormonalne dobre naladeny den. Jinak bych jim oboum predvedla pekny cajmrsk ![]()
ahojky,tchýně,věčné téma
Já měla malé od 4.měsíců podávat sušenky-vždyť přece ty děti potřebují cukr-
.Je fakt,že dneska je to s tím stravováním úplně jinak než to bylo za nás.když jsme byli mrňaví,že jo.Ale proč do toho těm maminám všichni tak kecaj,to je hrůza.Ať si každá mamina krmí to své dítko tím,co uzná za vhodné ![]()
Děvčata,ujišťuju vás,že taky budete mladej kecat do výživy dětí atd…Která tady začnete tvrdit že ne,tak se moc plete.
Taky nám vadily poznámky různého druhu,které nám adresovala starší generace a i když se nám to nelíbilo,děláme to taky.
Máme nějaké životní skušenosti a nedá nám to,abychom je nepředali dál.Je jedno,že je dnes vřechno jinak.Ono je i není.
Dalo by vám tolik práce se nad připomínky rodičů povznést?
Ne všechno co děláte je to jedinné správné a tak proč neustále dokola zakládáte témata na adresu tchýní?
I to o něčem svedčí,chtěly byste aby byly tchýně tolerantní a držely se při zdi.Nejlépe aby vám plácaly po rameni a ujišťovaly vás,jak dokonalé jste snachy.Která z vás je?
A teď do mě.