Jaké rady od prarodičů ohledně výchovy dětí vás dostaly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7008
8.10.11 21:13
Herminka píše:
michellle píše:
… vzala kilovku mouky a hlavičku mu podepřela na tu protěžovanou stranu…
To dělala moje babička mýmu tátovi, prý to pomohlo :mrgreen:
Moje mamka to dělala sestře - dala z každé strany hlavičky kilo cukru a hotovo. Má krásně uši u hlavy…

No mně operaci uší nabídla dětská lékařka, nevím jak teď, ale dřív to bylo do 14ti let zdarma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.10.11 22:26

A taky si vzpominam na slova me babicky, kdyz videla, jak male odsavam nosik odsavackou na vysavac. Doslova zdesene zarvala BOZE!!!! VZDYT JI VYSAJES I MOZEK!!! Ale holky, to by jste musely videt to opravdove zdeseni!!!! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.11 07:40

super diskuze!
Tak nejdriv k tem dobám.nesouhlasím S tvrzením,ze dříve meli lidi malo prace!!uz jen PRANÍ spadla na valse-my hodíme do pračky a zapneme.čerstvá Šťáva-my mame odšťavňovač.dříve strouhani a cezeni PŘES Plátno.žádná tepla voda hned po vylezeni z postele.my jsme zvyklí na Různý pomocníky v domácností.takze já jen před Staršími smekám.
A co se týče tchýně:-DSyna-mého přítele si privazovala k vlastní noze,kdyz šla na záchod!a kdyz se mé dceři něco podaří,samozřejmě to má po tatínkovi-coby jejich rod a kdyz malá zlobi,má to po mě:-Djak jinak:)

• Citovat
  • Upravit
7397
9.10.11 13:31
Anonymní píše:
super diskuze!
Tak nejdriv k tem dobám.nesouhlasím S tvrzením,ze dříve meli lidi malo prace!!uz jen PRANÍ spadla na valse-my hodíme do pračky a zapneme.čerstvá Šťáva-my mame odšťavňovač.dříve strouhani a cezeni PŘES Plátno.žádná tepla voda hned po vylezeni z postele.my jsme zvyklí na Různý pomocníky v domácností.takze já jen před Staršími smekám.
A co se týče tchýně:-DSyna-mého přítele si privazovala k vlastní noze,kdyz šla na záchod!a kdyz se mé dceři něco podaří,samozřejmě to má po tatínkovi-coby jejich rod a kdyz malá zlobi,má to po mě:-Djak jinak:)
:palec: :palec: Tak s tím,co má po tobě a po manželovi,to je i u nás :palec: teda podle tchyně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
11.10.11 23:34

Tak tchyně a její maminka jsou opravdu expertky. Obě úzkostné, tchynina maminka je praktická lékařka v důchodu, takže takové „perly“ míváme často. Už je ale posíláme s milým do zadele…

Malé jsem měla cpát při každé příležitosti fenyklový čaj nebo převařenou vodu, protože MM jí určitě nebude stačit.
Nemám ji chovat, jinak ji rozmazlím.
Pokaždé když zabrečí, je podle nich smrtelně nemocná nebo má nějaký zdravotní problém.
Na zimu ji mám dávat do kombinézy a pak teprve do šátku.
Už od třetího měsíce jí mám dávat ochutnávat dospělé jídlo.
Dokrm UM mám přislazovat.
Stejně tak mám sladit všechny příkrmy, až jí je začnu dávat.

No prostě na zabití, ale teď už se tomu směju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
12.10.11 00:21

to mě nabízela přítelova babička na bolest zubů v těhotenství nejdřív prášky to jsem jí vysvětlila že nemůžu potom mi řekla ať žvejkám hřebíček tak jsem jí řekla že radši ne že se bojím předčasnýho porodu na čež to doďála tím že mi chtěla nacpat česnek do ucha že to prý 100% pomáhá :mrgreen: :mrgreen:

po narození Páti jsme asi ve 14 dnech byli u druhý prababičky a ta mi řekla že si ho pochovat nemůže protože je stará a co kdyby od ní něco chytnul :-)

a apk se mi líbí že u nás prababičky pořád tvrdí jak se něčeho nedožijou nejdřív pravnoučete tak toho se dožili ale už se nedožijou až bude normálně jíst protože to by bylo moc štěstí najednou :zed: :wink:

a kámoš mi zase minule povídá že nechápe proč mu do mlíka nepřidám zelenou za prví má dobrou chuť a za druhý by dlouho spal :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.11 00:46

Jo to znam pritelovo mamka taky perlila . Ma 3 deti a pokazde kdyz kluk neco udelal a nebo to jeste neumel . Tak to zacalo a to nas dejme tomu Todnda rak ten uz umel to a to a to a kdyz to nebyl Tonda tak to byla dejme tomu Natalka a kdyz jsem se ozvala a co 3 dite ten delal co abych vedela po kom to dite je tak mi bylo receno ze to uz si nepamatuje. Jo a taky mi porad cpala to ze mu mam davat ochutnavat jidla pro dospele a ze v 6 mesicich nesmi brokolici a ani kvetak ale ze mu mam uvarit celer. No proste postavene na hlavu jeste ze moje mamka se mi do vychovi nemicha. A klukova prababicka je super taky ma rozum a kluk ji zboznuje :srdce:

• Citovat
  • Upravit
31292
12.10.11 01:12

tak já se tu bavím a děsím současně 8-o :mrgreen:
já čekám první, takže na tu pořádnou „nálož“ rad teprve čekám, ale už teď občas zaperlí, mamka teda ani né, náš vztah nebyl a stále není úplně ideální, takže si zvykla mi do ničeho nekecat bo sem jí vždycky odpálkovala…
ale skoro tchýně :roll: já vím, že to myslí dobře, ale občas mě vytáčí do vrtule - např. když jsem v začátku těhu byla marod (nějakej střevní fujtajbl), tak mi hrozně nadávala, že musím denně chodit na procházky aspoň 2 hodiny, jinak neodrodím - že sem bez záchoda nevydržela 30 minut, slabá byla jak 3dny starej pes a navíc neměla vycházky odmítala pochopit.
a teď nedávno vymyslela, že na první zimu se nastěhuju k ní, aby mi mohla pomáhat - tak to se o mě pokoušela mrtvice, zase, ano myslí to dobře a já jí za to děkuji, ale asi bych se z ní do týdne zbláznila :zed: :mrgreen: mít jí pořád za zadkem.

a někteří členové rodiny jsou celí paf že hodlám látkovat 8-o a zároveň nevyvařovat (protože mám „moderní“ plíny) a že přece MUSÍÍÍM!

no a nakonec, moje babička je celá hotová, že nechci krajkový povijánek :mrgreen: ale ta to bere sportovně a tak mi koupila rychlozavinku s vyšíváním - takže milý kompromis :palec: a tak to má být :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
12.10.11 07:05

Jo, málem bych zapomněla na drama ohledně zavinovačky :mrgreen:
Dostali jsme od tchyně jednu a pořád se nás ptala, jaktože do ni Eli nebalím. To, že měla předepsané široké balení a potom nosila i třmínky ji vůbec nezajímalo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.11 09:31

Náš prcek špatně a pomalu přibírá a rada, která mě fakt „dojala“ - v jeho asi třech měsícíh, při plném kojení, ať udělám sunar, ať má konečně něco pořádnýho :zed: Plus samozřejmě vnucování čajíků - na to se mi tady moc líbila jedna odpověď :wink: - ať málem od narození přitahujeme na vařečce, ať „posiluje“… A teď, když už děláme příkrmy, tak zas nejlíp kdybych všechno sladila :roll: Pravdielně mě taky dostává otázka „už sedí“ - stále od těch samejch lidí, kterejm jsem už x-krát vysvětlovala, že neposazujeme a proč. A taky je výborná věta „doktoři toho nakecaj…“ (protože když už nevim kudy kam, zneužívám tak trošku doktorku - že nám to zatim nedoporučila nebo dokonce zakázala - cukr, posazování atd.)

• Citovat
  • Upravit
2248
12.10.11 11:25
bamba píše:
Děvčata,ujišťuju vás,že taky budete mladej kecat do výživy dětí atd…Která tady začnete tvrdit že ne,tak se moc plete.
Taky nám vadily poznámky různého druhu,které nám adresovala starší generace a i když se nám to nelíbilo,děláme to taky.
Máme nějaké životní skušenosti a nedá nám to,abychom je nepředali dál.Je jedno,že je dnes vřechno jinak.Ono je i není.
Dalo by vám tolik práce se nad připomínky rodičů povznést?
Ne všechno co děláte je to jedinné správné a tak proč neustále dokola zakládáte témata na adresu tchýní?
I to o něčem svedčí,chtěly byste aby byly tchýně tolerantní a držely se při zdi.Nejlépe aby vám plácaly po rameni a ujišťovaly vás,jak dokonalé jste snachy.Která z vás je?
A teď do mě.

Tak třeba moje maminka se nikomu do ničeho nemontuje, stejně tak ani moje babička, prostě si hledí svého, řeknou, jak se to dělalo za nich, poptají se, jak a co dělám já a rady rozdávají až když se zeptám. Ne tak tchyně a její matka, které se mi snaží horem spodem vnutit úplně vše, protože ten jejich názor je jednoznačně nejlepší (a lékařsky ověřený. Tchynina matka je praktická lékařka pro dospělé v důchodu a to jí dává právo všem v rodině udílet cenné rady, montovat se naprosto do všeho a předepisovat léky na vše. Má přes 80).
Nenutím nikomu své rady ani teď, tak nevidím důvod, proč bych to měla dělat svým dětem. Tohle je podle mne dáno většinou výchovou a ne stářím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.10.11 11:38

vyndej ho z tý sedačky!!!!!

No tak já se fakt kácím smíchy :lol: :lol: !! Mě neradí maminka,ale 82 letá babička!!! když jsme jeli na Slovensko tak brečela kdykoli řval 5ti měsíční Ondřej.. a ke všemu křičela na mého otce ať na tý dálnici okamžitě zastaví a nebo ať to nebohé dítě vyndám ze sedajdy… pak ať mu dám čaj a to hned .. No a na Slovensku s tetou ten čaj vážně uvařily:) :mrgreen: :mrgreen: Je to sranda!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
12.10.11 12:30

Moje maminka říká, že po tom, jakou měla tchýni a jaká byla její matka, ona taková nikdy nebude…její zeť jí to ale vymlouvá a říká ať si to vynahradí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
12.10.11 12:50

Moje babičky a děda jsou z autosedačky úplně hotoví, vždycky ho litujou, jakej je chudáček tam skrčenej, jak se tam mačká…
Když jsem ještě kojila, tak dotazy na čajíky neutuchaly…nakonec jsem asi i díky řečím typu:„koukej jak ten dudlík dudlá, má určitě hlad, máš jalový mlíko, dej mu Sunar“kojit přestala. Stejně jako jsem nechtěla sladit, tak čaj doslazuju…stačil týden masírování radama starších a bylo :cry: Teď mě to mrzí, ale malej už si zvykl…Zatím se držím a nesolim, ale taky poslouchám, trošku mu to osol, ať to má chuť… :zed:
Na druhou stranu rada mojí mamky, ať nemixuju, byla nad zlato, protože malej se naučil jíst kousky a nedáví se… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.11 15:22

:mrgreen: jo to znám. Ještě než jsem jela do porodnice tak se mě přítelovo mamaka zeptala jestli mám vše připraveno ( prudila stím už od 7 měsíce a ja si to připravila 2 dny před termínem porodu :mrgreen: ) . Tak jsem jí řekla že to má přítel připraveno v autosedačce ,kterou mi tam poveze. A už to začalo toho snad povezeš v náručí já svoje děti taky vezla v náručí, a do toho se ozval přítel jelikož já neměla náladu a ani sílu jí nic vysvětlovat a řekl že si kvůli jejímu blbýmu a umanutýmu názoru nenecháme zabít dítě a dát pokutu a bylo vyřešeno. Pak když jsme byli prcka ukázat prababičce tak tam samozřejmně byla i babička a říkala jak je ten chudánek tak nepohodlně skrčenej určitě mu to musí vadit a pořád se ho snažila vyndat když spinka a to už nevydržela aní její mamka a řekla ať se do toho nemíchá a nesnaží se dělat generál pak se vše proti ní obrátí , já už to mám v pohodě kluk už běhá ale teď tak trochu trpí přítelovo ségra :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML