Jaké rady od prarodičů ohledně výchovy dětí vás dostaly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
3.2.11 14:38

Přesný! Když jsem mu jí frkla na klín, ať jí dá napít ze skleničky, chtěl utíkat, že to neumí. Jsem ho usadila, že malá to umí tak ať jí kontroluje, no a byl úplně na měkko a držel jak beran :huban: Taky chtěl odcházet při přebalování a tak, tak jsem ho usadila a on normálně ronil slzy dojetím, že to nikdy neviděl a že je to krásný a že tenkrát chlapi s dětma takhle do styku nepřišli.

domisek.b píše:
Háto, s tím chováním mi to připomělo mýho tátu, ten si nikdy nepochval ani mě ani bráchu když jsem byly malý, protože se nás bál. Tak když jsem byly z porodnice doma a poprvé přijely na návštěvu tak jsem mu malou vrazila do náruče, no seděl jak když spolkl prmno a bál se i nadechnout, od tý doby se nebojí a pokaždý když malou vidí tak natahuje ruce, že chce chovat :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
3.2.11 14:46

Jooo na přebalování koukal taky jak sůva z nudlí ale mýho tátu nejvíc dojako, když jsem malou chtěla nakojit, tak chtěl odejít, tak mu říkam ať zůstane, že mi to nevadí vždyť je to můj táta a byl naměko jak malá papá a jak se u toho na mě krásně dívá.. bylo vidět, že mě ani bráchu takhle nikdy neviděl.

Háta_x píše:
Přesný! Když jsem mu jí frkla na klín, ať jí dá napít ze skleničky, chtěl utíkat, že to neumí. Jsem ho usadila, že malá to umí tak ať jí kontroluje, no a byl úplně na měkko a držel jak beran :huban: Taky chtěl odcházet při přebalování a tak, tak jsem ho usadila a on normálně ronil slzy dojetím, že to nikdy neviděl a že je to krásný a že tenkrát chlapi s dětma takhle do styku nepřišli.
domisek.b píše:
Háto, s tím chováním mi to připomělo mýho tátu, ten si nikdy nepochval ani mě ani bráchu když jsem byly malý, protože se nás bál. Tak když jsem byly z porodnice doma a poprvé přijely na návštěvu tak jsem mu malou vrazila do náruče, no seděl jak když spolkl prmno a bál se i nadechnout, od tý doby se nebojí a pokaždý když malou vidí tak natahuje ruce, že chce chovat :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
3.2.11 14:46

Teda ten plakát s vaječníkama, to je teda HUSTÝ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
3.2.11 14:47

My teda máme super babičky i prababičku ale ty jejich rady jsou někdy… no hlavně naše dcera na 1,5 roce nechodí (jezdíme s ní na neurologii, ale prej je jen pomalejší a bude to ok, dle info od dr je to vrozené), no a dle babiček nechodí protože nespí v postýlce, nosím jí v šátku, nenutím jí chodit atd (naštěstí si to dali vyargumentovat doktorským potvrzením).
No je fakt že já jim taky dávám, když dělám všechno jinak než ony kdysi (dítě s náma v posteli, nosíme jí na zádech, nesladím jí pití, odmítám ohrádky, nechci jí dávat brumíky, čokoládu atd,..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
3.2.11 15:19

Noooo teda já se fakt královsky bavím.
U nás je to celkem pohoda, akorát máma, mi jendou řekla cosi o čaji, když byl malýmu rok, ale jinak mě respektuje. Hlídat ho nehlídá, takže nevím a druhá babička tátova přítelkyně je naprosto v pohodě.
Akorát přítelova babička se mě vždycky ptala jestli už mu dávám to a to, ale za ní to prostě bylo jinak. Mám po ní knížku o dítěti z 50. let a tam prostě nějaký věci jsou v dnešní době na hlavu stavěný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
3.2.11 15:35

Tak moje máma je v pohodě,do ničeho mi nekecá,neradí,jen když se jí přímo na něco zeptám.Zato tchýně mi občas pije krev.Pokaždý když spolu mluvíme se mě zeptá,jestli už jsem řešila s doktorkou že se v noci budí.Nechápe,že ve 4 měsících má na 2 probuzení za noc na papání nárok,je plně kojená.Podle ní má tak od 6ti týdnů spát celou noc,že se budí je prej divný a podle ní to musim řešit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
3.2.11 15:36
aaaaja píše:
My teda máme super babičky i prababičku ale ty jejich rady jsou někdy… no hlavně naše dcera na 1,5 roce nechodí (jezdíme s ní na neurologii, ale prej je jen pomalejší a bude to ok, dle info od dr je to vrozené), no a dle babiček nechodí protože nespí v postýlce, nosím jí v šátku, nenutím jí chodit atd (naštěstí si to dali vyargumentovat doktorským potvrzením).
No je fakt že já jim taky dávám, když dělám všechno jinak než ony kdysi (dítě s náma v posteli, nosíme jí na zádech, nesladím jí pití, odmítám ohrádky, nechci jí dávat brumíky, čokoládu atd,..)

mi chodíme a vojtovku a mačkáme hrudníček a moje mamka je z toho an větvi ,prej na levo mu nemačkej abys mu nevypla srdíčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
3.2.11 15:43

tchýně zas teď frt všude řeší proč malej nespí,když spal tak pěkně–samo je to určitě hlady páč mu dávám jen sjrajty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
3.2.11 15:59

A ještě mě tchýně dorazila tím, že když přijela aby se koukla jak malou ve 4,5 měs očkují a váží tak po vážení prohlásila, že jí určitě trápím hlady protože měla 5,4kg a prý jen 59cm a to byla přenášená , to že já jsem malá a drobná a přítel taky to jí nenapadlo. No moje máma její váhu neřeší prý je oproti mě v tomto věku obřík ale zase mě předhazuje jak mi od 3 měs dávala mrkvičku a zeleninku a že už bych jí měla taky něco začít dávat :nevim: no naštěsí ani jedna nebydlí s námi tak to dokývu a jedu si po svém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
3.2.11 20:46

No fíha, něco jsou teda případy jak pro sociálku :mrgreen:
U nás taková klasika, nejen od tchýně, ale třeba i od mojí babičky - zkroucenej ve vajíčku (autosedačce), nenos ho zádíčkama k sobě, jen ho pěkně polož, ať si ty záda protáhne. Ve dvou měsících začít dávat šťávu, v půl roce na nočník. Tchýně pořád, ať koupíme ohrádku a chodítko a malého do toho zavíráme. A jak mají dneska ty děti blbý oblečení. Když se mu projevil atopák, tak to měl určitě z pracího prášku, má to všude po těle, ale na prdelce ne - takže jasnej názor, blbě peru. No a tak dále, určitě bych ještě na něco vzpomněla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.2.11 21:28

No, tak já taky přidám. Tchýně s tchánem, mi zakazovali jít o šestinedělí ven a tchýně do mě chtěla lejt plnotučné mléko s rohlíkem nekecám s půlcentimetrovým plátkem másla, když jsem se dozvěděla o jijich přístupu k šestinedělkám, tak jsem raději zdrhla a řekla, že tam teda rozhodně nebudu. Jinak moje matka je nejspíš proti autosedačkám. Pořád má pusu plnou řečí typu, je tam zkroucená a když někam jedem, tak jsem si dokonce všimla, že dceru v zadu uvolní z pásů ať si může lehnout jak je ji pohodlněji :zed: :zed: :zed:
Takže když jeden měkam s babičkou a ta se nakybluje do zadu, tak nejenom-že hlídám dceru ale i svou matku :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
3.2.11 21:34

Podle našich babiček (obou!!! :zed: ) je čokoláda a slazený čaj to nejlepší 8-o a bohužel to myslí vážně… :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
3.2.11 21:38

Jooo o tom, že v šestinedělí nikam nesmím jsem slyšela celý těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 21:42

Já se teda bavím :palec: Přidám taky jednu radu od souseda, je to docela dobrej chlap, ale rád si přihne a byl u nás v ltě na grilovačce a ptal se mě jestli mi muž odsává mlíko 8-o když jsem nechápala, tak říkal, že to se má, že je to zábava a za druhý se to musí aby se mi udělalo další :roll: No myslela jsem že ko nakopu :cert: Je to dost intimčo, tak radši inko :oops:

• Citovat
  • Upravit
50725
3.2.11 22:44
Uju píše:
No, tak já taky přidám. Tchýně s tchánem, mi zakazovali jít o šestinedělí ven a tchýně do mě chtěla lejt plnotučné mléko s rohlíkem nekecám s půlcentimetrovým plátkem másla, když jsem se dozvěděla o jijich přístupu k šestinedělkám, tak jsem raději zdrhla a řekla, že tam teda rozhodně nebudu. Jinak moje matka je nejspíš proti autosedačkám. Pořád má pusu plnou řečí typu, je tam zkroucená a když někam jedem, tak jsem si dokonce všimla, že dceru v zadu uvolní z pásů ať si může lehnout jak je ji pohodlněji :zed: :zed: :zed:
Takže když jeden měkam s babičkou a ta se nakybluje do zadu, tak nejenom-že hlídám dceru ale i svou matku :evil:

Tak to já bych u nich byla šťastná, já jsem poporodu měla na máslo a mléko šílenou chuť :mrgreen:

O tom šestinedělí mi to furt vykládala dětská doktorka a strašila mě zánětem prsu :roll: Přitom jedním dechem dodávala, jak už v šestinedělí sama chodila na dlouhé procházky s kočárem :zed:

Anonymní, o kojení tatínků je náhodou na kojeni.net celá sekce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect