Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přesný! Když jsem mu jí frkla na klín, ať jí dá napít ze skleničky, chtěl utíkat, že to neumí. Jsem ho usadila, že malá to umí tak ať jí kontroluje, no a byl úplně na měkko a držel jak beran
Taky chtěl odcházet při přebalování a tak, tak jsem ho usadila a on normálně ronil slzy dojetím, že to nikdy neviděl a že je to krásný a že tenkrát chlapi s dětma takhle do styku nepřišli.
domisek.b píše:
Háto, s tím chováním mi to připomělo mýho tátu, ten si nikdy nepochval ani mě ani bráchu když jsem byly malý, protože se nás bál. Tak když jsem byly z porodnice doma a poprvé přijely na návštěvu tak jsem mu malou vrazila do náruče, no seděl jak když spolkl prmno a bál se i nadechnout, od tý doby se nebojí a pokaždý když malou vidí tak natahuje ruce, že chce chovat
Jooo na přebalování koukal taky jak sůva z nudlí ale mýho tátu nejvíc dojako, když jsem malou chtěla nakojit, tak chtěl odejít, tak mu říkam ať zůstane, že mi to nevadí vždyť je to můj táta a byl naměko jak malá papá a jak se u toho na mě krásně dívá.. bylo vidět, že mě ani bráchu takhle nikdy neviděl.
Háta_x píše:
Přesný! Když jsem mu jí frkla na klín, ať jí dá napít ze skleničky, chtěl utíkat, že to neumí. Jsem ho usadila, že malá to umí tak ať jí kontroluje, no a byl úplně na měkko a držel jak beranTaky chtěl odcházet při přebalování a tak, tak jsem ho usadila a on normálně ronil slzy dojetím, že to nikdy neviděl a že je to krásný a že tenkrát chlapi s dětma takhle do styku nepřišli.
domisek.b píše:
Háto, s tím chováním mi to připomělo mýho tátu, ten si nikdy nepochval ani mě ani bráchu když jsem byly malý, protože se nás bál. Tak když jsem byly z porodnice doma a poprvé přijely na návštěvu tak jsem mu malou vrazila do náruče, no seděl jak když spolkl prmno a bál se i nadechnout, od tý doby se nebojí a pokaždý když malou vidí tak natahuje ruce, že chce chovat
My teda máme super babičky i prababičku ale ty jejich rady jsou někdy… no hlavně naše dcera na 1,5 roce nechodí (jezdíme s ní na neurologii, ale prej je jen pomalejší a bude to ok, dle info od dr je to vrozené), no a dle babiček nechodí protože nespí v postýlce, nosím jí v šátku, nenutím jí chodit atd (naštěstí si to dali vyargumentovat doktorským potvrzením).
No je fakt že já jim taky dávám, když dělám všechno jinak než ony kdysi (dítě s náma v posteli, nosíme jí na zádech, nesladím jí pití, odmítám ohrádky, nechci jí dávat brumíky, čokoládu atd,..)
Noooo teda já se fakt královsky bavím.
U nás je to celkem pohoda, akorát máma, mi jendou řekla cosi o čaji, když byl malýmu rok, ale jinak mě respektuje. Hlídat ho nehlídá, takže nevím a druhá babička tátova přítelkyně je naprosto v pohodě.
Akorát přítelova babička se mě vždycky ptala jestli už mu dávám to a to, ale za ní to prostě bylo jinak. Mám po ní knížku o dítěti z 50. let a tam prostě nějaký věci jsou v dnešní době na hlavu stavěný.
Tak moje máma je v pohodě,do ničeho mi nekecá,neradí,jen když se jí přímo na něco zeptám.Zato tchýně mi občas pije krev.Pokaždý když spolu mluvíme se mě zeptá,jestli už jsem řešila s doktorkou že se v noci budí.Nechápe,že ve 4 měsících má na 2 probuzení za noc na papání nárok,je plně kojená.Podle ní má tak od 6ti týdnů spát celou noc,že se budí je prej divný a podle ní to musim řešit ![]()
aaaaja píše:
My teda máme super babičky i prababičku ale ty jejich rady jsou někdy… no hlavně naše dcera na 1,5 roce nechodí (jezdíme s ní na neurologii, ale prej je jen pomalejší a bude to ok, dle info od dr je to vrozené), no a dle babiček nechodí protože nespí v postýlce, nosím jí v šátku, nenutím jí chodit atd (naštěstí si to dali vyargumentovat doktorským potvrzením).
No je fakt že já jim taky dávám, když dělám všechno jinak než ony kdysi (dítě s náma v posteli, nosíme jí na zádech, nesladím jí pití, odmítám ohrádky, nechci jí dávat brumíky, čokoládu atd,..)
mi chodíme a vojtovku a mačkáme hrudníček a moje mamka je z toho an větvi ,prej na levo mu nemačkej abys mu nevypla srdíčko ![]()
tchýně zas teď frt všude řeší proč malej nespí,když spal tak pěkně–samo je to určitě hlady páč mu dávám jen sjrajty ![]()
A ještě mě tchýně dorazila tím, že když přijela aby se koukla jak malou ve 4,5 měs očkují a váží tak po vážení prohlásila, že jí určitě trápím hlady protože měla 5,4kg a prý jen 59cm a to byla přenášená , to že já jsem malá a drobná a přítel taky to jí nenapadlo. No moje máma její váhu neřeší prý je oproti mě v tomto věku obřík ale zase mě předhazuje jak mi od 3 měs dávala mrkvičku a zeleninku a že už bych jí měla taky něco začít dávat
no naštěsí ani jedna nebydlí s námi tak to dokývu a jedu si po svém ![]()
No fíha, něco jsou teda případy jak pro sociálku ![]()
U nás taková klasika, nejen od tchýně, ale třeba i od mojí babičky - zkroucenej ve vajíčku (autosedačce), nenos ho zádíčkama k sobě, jen ho pěkně polož, ať si ty záda protáhne. Ve dvou měsících začít dávat šťávu, v půl roce na nočník. Tchýně pořád, ať koupíme ohrádku a chodítko a malého do toho zavíráme. A jak mají dneska ty děti blbý oblečení. Když se mu projevil atopák, tak to měl určitě z pracího prášku, má to všude po těle, ale na prdelce ne - takže jasnej názor, blbě peru. No a tak dále, určitě bych ještě na něco vzpomněla…
No, tak já taky přidám. Tchýně s tchánem, mi zakazovali jít o šestinedělí ven a tchýně do mě chtěla lejt plnotučné mléko s rohlíkem nekecám s půlcentimetrovým plátkem másla, když jsem se dozvěděla o jijich přístupu k šestinedělkám, tak jsem raději zdrhla a řekla, že tam teda rozhodně nebudu. Jinak moje matka je nejspíš proti autosedačkám. Pořád má pusu plnou řečí typu, je tam zkroucená a když někam jedem, tak jsem si dokonce všimla, že dceru v zadu uvolní z pásů ať si může lehnout jak je ji pohodlněji
![]()
Takže když jeden měkam s babičkou a ta se nakybluje do zadu, tak nejenom-že hlídám dceru ale i svou matku ![]()
Podle našich babiček (obou!!!
) je čokoláda a slazený čaj to nejlepší
a bohužel to myslí vážně… ![]()
Jooo o tom, že v šestinedělí nikam nesmím jsem slyšela celý těhotenství.
Já se teda bavím
Přidám taky jednu radu od souseda, je to docela dobrej chlap, ale rád si přihne a byl u nás v ltě na grilovačce a ptal se mě jestli mi muž odsává mlíko
když jsem nechápala, tak říkal, že to se má, že je to zábava a za druhý se to musí aby se mi udělalo další
No myslela jsem že ko nakopu
Je to dost intimčo, tak radši inko ![]()
Uju píše:
No, tak já taky přidám. Tchýně s tchánem, mi zakazovali jít o šestinedělí ven a tchýně do mě chtěla lejt plnotučné mléko s rohlíkem nekecám s půlcentimetrovým plátkem másla, když jsem se dozvěděla o jijich přístupu k šestinedělkám, tak jsem raději zdrhla a řekla, že tam teda rozhodně nebudu. Jinak moje matka je nejspíš proti autosedačkám. Pořád má pusu plnou řečí typu, je tam zkroucená a když někam jedem, tak jsem si dokonce všimla, že dceru v zadu uvolní z pásů ať si může lehnout jak je ji pohodlněji![]()
![]()
Takže když jeden měkam s babičkou a ta se nakybluje do zadu, tak nejenom-že hlídám dceru ale i svou matku
Tak to já bych u nich byla šťastná, já jsem poporodu měla na máslo a mléko šílenou chuť ![]()
O tom šestinedělí mi to furt vykládala dětská doktorka a strašila mě zánětem prsu
Přitom jedním dechem dodávala, jak už v šestinedělí sama chodila na dlouhé procházky s kočárem ![]()
Anonymní, o kojení tatínků je náhodou na kojeni.net celá sekce ![]()