Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téda, to jsou špeky některé rady, to vám povím.
.
Já si tak nějak nemůžu moc vzpomenout, ale neskutečně mě se*e tchán. Pořád a pořád a pořád dokola mi omílá, jak mám holky cpát syrovým česnekem, cibulí a citronama. Tohle se táhne od jejich roku přibližně. A on si nedá vysvětlit (už 4 roky), že syrový česnek nerozkoušou, ani cibuli ani ty citrony. Že si dají sem tam trošku česneku v polívce, a trochu citronu v čaji, ale takhle jako svačinku teda ne…
.
Příspěvek upraven 03.02.11 v 13:29
Holky,se bavím,fakt..Tchýně je v pohodě.Zeptá se,co a jak dělám a řekne,jak se to dělávalo za nich.
Zato moje máma…spoustu rad.Ve 2.5měsících malou dávála jakože stát :„Podívej,ona stojí“ Visela jako prádlo na šňůře a já jsem myslela,že mě jebne ![]()
S jídlem je to taky boj-už bys jí měla dát polívku.Na jaře prý s malou půjde do obchodu a koupí ji kokinko
Jsem jí chtěla říct To víš,že jo!!!
janca84 píše:
Holky,se bavím,fakt..Tchýně je v pohodě.Zeptá se,co a jak dělám a řekne,jak se to dělávalo za nich.
Zato moje máma…spoustu rad.Ve 2.5měsících malou dávála jakože stát :„Podívej,ona stojí“ Visela jako prádlo na šňůře a já jsem myslela,že mě jebne
S jídlem je to taky boj-už bys jí měla dát polívku.Na jaře prý s malou půjde do obchodu a koupí ji kokinko![]()
Jsem jí chtěla říct To víš,že jo!!!
Tchán malýho ve třech měsících postavil v létě na dlažbu venku, chytil ho za jednu ručičku a zkoušel, jestli bude chodit
![]()
vvero píše:radsi anonym píše:
Mabit,musim se smat,promin!!Uz vidim,jak ma tvuj kluk privazany krk.Moje tchyne ma takovych napadu,ze bych kolikrat praskla vzteky.Ale ja ji vzdycky slusne poslu nekam,protoze nema cenu se sni dohadovat,ji nepresvedcim,ze to,co placa je nesmysl.
Tak treba:nas malej ma odstale ouska,neni to nic hrozneho si myslim,ale ma.A tchyne mi rekla,at mu obvazuji usi satkem,ze se mu ty usi casem srovnaji!!Ze to pry uz ma vyzkousene v mladi na nejakem diteti,nebo co.
Nebo,ze nemam kluka cesat na patku,protoze se mu pak udela na vlasech takove to „prasatko“ a uz takhle bude mit vlasy porad!!Nedokaze pochopit,ze to je proste samotnym rustem vlasu,ne cesanim.
Je toho vice,az si vzpomenu,zase napisu.
Radsi anonym,chodi sem take svagrova.
Na odstáté uši moje tchýně radí přilepit, prý to tak dělala s manželem a pomohlo - hihi
![]()
![]()
Jo a taky když nám neroste, musím dávat hóódně cukru, protože „cukr je přece to nejlepší, aby dítě rostlo“, při každém nedělním obědě si vyslechnu, že „chudák malej, už aby vyrostl a mohl s náma ohlodávat to pečený maso s knedlíkem“, když malej papá, tak pořád otázky „cože to dneska zase máme, no je to zase nějaký zelený“ a další a další. Jinak jsou moc fajn, tak si z toho nic nedělám a jedu si po svém
Příspěvek upraven 03.02.11 v 12:52
,prilepit,to je v podstate to same,akorat,ze lepenka (prusvitna) nebude videt,ale satek ano!No ale vypada to,ze na tom asi neco bude,kdyz to takhle detem pomahalo
,se nad tim musim zamyslet,aby nas malej teda mel ty usi hezke
.
Jinak celkove klasika…proc neji susenky,bonbony,cokolady,sladke celkove,proc jsem mu nedavala v puli roce knedliky,gulase,omacky,ovary,klobasy,salamy
,to bych tady byla do vecera,kdybych to mela vsechno napsat!Ona vychovala 4 deti a vse vi nejlip,proste matka stoleti,vědma a moudra kniha v jednom…to je moje tchyne.
To nemluvim o tom,ze jeji deti byly na nocniku uz od 3 mesicu
,na otazky,jak to proboha delali,tak prej si rekli…normalne e,e.A od roka nemelo ani jedno dite pliny,ani na noc!!Necemu se zasmeju a ji primo do oci,nekdy ale me tak vytoci,ze bych ji rozbila palici
,protoze fakt me tema radama zasobuje jak muze a kdyz ji pripomenu,at se podiva,jak vychovala vnuka (bydli s ni odmala),tak zklapne na par dni,ale stejne si pak ten zobak otevre.
Ahoj! My máme babi bezva, ale občas má takové -no nápady, nebo spíš nevědomosti, že mi je z toho občas na
.
Syn 5 let byl s nima v létě na chatě a babi mi večer volá, proč jí říkám, že má Kubu hlídat aby pil, že prý pije krásně a už vypil celou 2l flašku. Já na to- babi a co jste mu koupili k pití dobrého?? Prý Coca Colu. Já jí říkám, že to ale vůbec pro děti není zdravé a ona- neboj- my koupili tu zdravou- tu LIGHT!!!
Já řvala jako tygr, no, jednorázově mu to snad neuškodilo a oni si užili ,,krásnou" bezesnou noc- Kubík prý nespal až do 3 do rána a doslova jim skákal po hlavě.
![]()
radsi anonym píše:
Tak to byli předchůdci bezplenkové metody ![]()
Hanulínek píše:
Ahoj! My máme babi bezva, ale občas má takové -no nápady, nebo spíš nevědomosti, že mi je z toho občas na.
Syn 5 let byl s nima v létě na chatě a babi mi večer volá, proč jí říkám, že má Kubu hlídat aby pil, že prý pije krásně a už vypil celou 2l flašku. Já na to- babi a co jste mu koupili k pití dobrého?? Prý Coca Colu. Já jí říkám, že to ale vůbec pro děti není zdravé a ona- neboj- my koupili tu zdravou- tu LIGHT!!!
Já řvala jako tygr, no, jednorázově mu to snad neuškodilo a oni si užili ,,krásnou" bezesnou noc- Kubík prý nespal až do 3 do rána a doslova jim skákal po hlavě.![]()
![]()
No to je taky síla
![]()
Ahoj holky, taky přispěju svou troškou do mlýna. Sice to nebyla přímo rada, ale i tak mě to dostalo: máma dávala vykastrovat psa a protože má doma ještě druhýho, nechtěla, aby se hned po tom zákroku honili po zahradě a moc blbli, tak nám ho nasáčkovala do bytu. No dovedete si představit, jak pes, kterej je od narození zvyklej na zahradě, vyváděl v noci v paneláku. Mlátil tím plastovým „límcem“ o topení a vystřídal snad všechny zvukový projevy, který mohl. Načež ráno volám mámě, ať si pro něj přijdou a mají ho v baráku, že si přece nenechám -právem- nadávat od sousedů. A víte, co mi řekla? „A to až se ti narodí to dítě, tak mi ho sem taky přivezeš, že v noci křičí?“ Jsem myslela, že budu vraždit ![]()
Mufina píše:radsi anonym píše:Tak to byli předchůdci bezplenkové metody
A v těch třech měsících si říkali e-e, tak podobné rady taky dost často slýchám, holt jsme jako malé byli zázračně vyspělá miminka ![]()
Kakika píše:
Nejvíc tím vždycky naštve mamku…hlášky typu „vás už jsem tím krmil, s vámi už jsem toto dělal, vy už jste tohle dávno uměli“ a přitom většinu našeho dětství nebyl doma
To mi připomnělo jak mi kamaradka vykladala ža její táta dost často řval na mámu že má děti de-ily
Mufina píše:radsi anonym píše:Tak to byli předchůdci bezplenkové metody
To ano
,presne!Muj manzel pry od 7 mesicu primo behal,lital,skakal,v tech 7mesicich uz prochodil dvoje boty,jak byl sikovny…perpetum mobile!!A co se narodilo me prvni dite,tak jsem slysela porad dokola (mam 3)at je nenechavam dlouho chodit,protoze jeji syn,manzela bratr kdyz byl maly,tak sel pesky skoro 2km a dostal z toho detskou obrnu!Vyvracet ji to nema opravdu zadny smysl.
delice píše:Mufina píše:A v těch třech měsících si říkali e-e, tak podobné rady taky dost často slýchám, holt jsme jako malé byli zázračně vyspělá miminkaradsi anonym píše:Tak to byli předchůdci bezplenkové metody
delice,to byly,ale jak!! ![]()
delice píše:Mufina píše:A v těch třech měsících si říkali e-e, tak podobné rady taky dost často slýchám, holt jsme jako malé byli zázračně vyspělá miminkaradsi anonym píše:Tak to byli předchůdci bezplenkové metody
Tak to je snad samozřejmost, vaše děti tohle ve 3 měsících neuměly?
![]()