Jaký důvod pobytu v nemocnici si vymyslet pro rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.8.21 20:44

Výmluvu nevím. Ale ze svých zkušeností vím, že ještě dlouho po zákroku jsem na tom psychicky byla hodně špatně. Nejbližší to věděli a snažili se mi situaci ulehčit, třeba jen tím, že mlčeli nebo nedávali různé blbé otázky. Byla jsem střídavě smutná, depresivní, nekomunikativní a někdy náladová…neumím si představit, že bych dokázala dělat jakože nic. Ona i někdy zcela obyčejná otázka ze života, když okolí nezná situaci, může člověka „vykolejit“. Nevím tedy, jaké vztahy máte v rodině, to samozřejmě může vést k tvému rozhodnutí tohle tajit…

• Citovat
  • Upravit
1101
5.8.21 20:53
@Tarena píše:
Taky bych lhala, uz jen proto, aby treba mi rodice nebyli smutni a netrapili se. Staci, ze timhle vsim musite prochazet s partnerem.

Ono to není ale jen tak zalhat. Kdo tohle prožil ví, že člověka to na dost dlouho docela složí a nefunguje týdny/měsíce úplně normálně. Nebo se dokáže člověk po tomhle zážitku přetvařovat a dělat jakoby se nic nestalo? Chce to čas to „vstřebat“ a jít dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.21 21:15
@maja45 píše:
Ono to není ale jen tak zalhat. Kdo tohle prožil ví, že člověka to na dost dlouho docela složí a nefunguje týdny/měsíce úplně normálně. Nebo se dokáže člověk po tomhle zážitku přetvařovat a dělat jakoby se nic nestalo? Chce to čas to „vstřebat“ a jít dál…

Tohle bude určitě nejtěžší, souhlasím. Na druhou stranu já jsem hodně introvertní a zároveň hodně citlivá. Často se tak musím vypořádávat s těžkými pocity. Prožívám si je v sobě, zatímco navenek docela dokážu fungovat. Musím, hlavně kvůli dětem. Rodina ví, že jsem nemluvná, a takový ten ruch zajistí úplně přirozeně právě děti. Snad budu moct zůstávat trochu stranou, aspoň duševně, když ne fyzicky.

• Citovat
  • Upravit
4672
5.8.21 22:05

Je mi to hrozně líto. :hug: Já bych asi řekla, že jsem byla na konizaci čípku, o tom se snad nikdo nebude chtít vybavovat, je to plánované a jizvy taky nikdo nebude hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
5.8.21 22:13
@admin píše:
@Luboš P dobrý den,

vaše necitlivé příspěvky jsou v této diskuzi OT, čímž porušujete pravidla. Nechte toho prosím, nebo budu nucena vám udělit ban.

děkuji za pochopení a přeji krásný den

Diana :kytka:

Takže manželé by si měli být věrní, klidně mě zabatujte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17973
6.8.21 16:08
@Anonymní píše:
Ale děvčata (a chlapci), lhát prostě budu. je to nejlepší řešení. nemá se kdo prokecnout. víme to jen dva. navíc bydlíme v zahraničí, takže ani sousedka, zdravotní sestřička, sestřenice…
a dětem to taky ušetří trápení, už jsou docela velké, aby je mrzelo, že mohly mít brášku…
prostě pustit to do oběhu by pro mě znamenalo dvojnásobné peklo. stačí to, co prožívám.
děkuju za všechny tipy a slova útěchy :srdce:

Hele já tě chápu, já potratila spontánně sice v 7.tt což je úplný začátek, ale i tak to bolelo, a taky jsem měla zábrany to říct i svojí mámě… Až za pár tydnu když si brala kluka na hlídání, povídá z legrace, tak jdete dělat tu holčičku? A když jsem jí řekla, že už byla možná udělaná a rozmyslela si to, zůstala stát jak oparena, taky ji to mrzelo a ještě víc to, že jsem nic neřekla už když se to stalo, nebo vůbec že jsem v tom, jenže tím jak ti bylo od začátku divný, jsem ji nechtěla zbytečně plašit a čekala co bude no. A pak to vzalo takový spád, že nebyl čas a síla řešit vůbec nic, byla jsem ráda, že jsem ani do té nemocnice nakonec nemusela. Dokonce i když už mě tam chtěl doktor poslat, to tehdy mamka malýho hlídala jen jako na hoďku na prohlídku s tím že pak taky někam musela, mě prostě vůbec nenapadlo jí zavolat že bych tam měla jít hned a jestli si ho nechá přes noc, páč v práci si nemohla vzít volno ze dne na den a manžel byl mimo město i signál, já neměla s sebou žádný věci, doma psa…ukecala jsem to (ve Čt) na pondělí, na víkend mě vzít nechtěli, z čehož jsem usoudila, že to zas tak nehoří a v Po když jsem se hlásila na příjmu, bylo už po všem, odešlo vše samo, už jsem jen špinila…a s tchýní tohle taky řešit úplně nechceš, zejo… Pak jsem si nadávala, že říct si o hlídání když to začalo a fakt ležet, třeba by se těhotenství udrželo…ani nevím proč jsem to nezkusila a na ty kontroly poprosila o hlídání kamarádku… (muž to samozřejmě věděl, co se stalo, ten z toho byl tak v šoku, že řešit s ním 2 nebo snad 3 týdny trvající krvácení mi taky úplně nešlo; až když jsem mela domluvený ten zákrok a on se v Ne vrátil, byl postaven před hotovou věc, a ani nevím jestli to ví jeho rodiče. Nějak mi o tom nešlo mluvit s nikým, jen jsem se pořád dokola ptala sama sebe proč se to stalo a co jsem udělala špatně…a to je nic proti tomu, co se stalo tobě…v určitý fázi nechceš prostě lidi kolem sebe děsit a odpovídat pořád dokola na to samé…zase co když řekneš že lezis doma, neprasknou to děti třeba do telefonu že doma nejsi? Volají/píšou si s babičkou třeba? a jak je pravděpodobný že se tě někdo bude ptát do detailů, s čím jsi tam byla, co ti dělali, abys to měla nějak podrobněji připravené? Co říct že jdeš na magnetickou rezonanci s kloubama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17973
6.8.21 16:29
@Lucie_Sx píše:
Ano, nelze rict vsechno.
Ale to neznamena lhat. Staci nerict.

Jenže ona jim něco říct asi musí, pokud od nich potřebuje pomoc s hlídáním dětí. Nevíme kde žijou, jestli by měl partner nárok na volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17973
6.8.21 16:39
@Luboš P píše:
Takže zakladatelka se nechala milencem zbouchnout, nevyšlo ji to a vy ji teď radíte jak to má zamaskovat před manželem, dětmi a rodiči a to i za cenu lži?

Bože ty seš fakt trapnej ale už :poblion: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
6.8.21 18:17

@Luboš P

Tohle už není možný. Ani po zásahu admina nedáš pokoj s trapnými kecy, které jednak ani nesouvisí s tématem diskuze, jednak zakladatelce nijak nepomůžou, spíš naopak.
O tématu víš kulové, jsi neempatický a úplně mimo. Takže buď tak laskav a s ohledem na zakladatelku a její situaci, kterou ty nikdy nemůžeš pochopit, PŘESTAŇ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
7.8.21 14:37

@Luboš P radši nepřispívej, protože v této diskuzi jsi vůbec nepochopil o co jde..
Stejně jako zakladatelka jsem i já s větším oznamováním čekala až na výsledky screeningu a taky spoustě lidem tajím, že jsme o miminko kvůli vývojové vadě přišli a je to jen moje věc a právo.. stejně tak je to i u zakladelky a úplně ji chápu :srdce:
Tady nejde o to, že chce tajit těhotenství..ale o to, že nechce sdílet tuto bolavou ztrátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17973
7.8.21 20:39

@Rickym @milami :palec: Je to v. ů. l, hoďte na něj síť, jsem pro banána - je to marný, je to marný! :zed: @Luboš P Pro svou exhibici sis vybral dost nevhodnou diskusi, běž si masírovat ego jinam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.21 21:06

Nakonec jsem zatajila i tu nemocnici. Malou změnu plánu jsem svedla na stěhování a práci. Děti už naštěstí byly u babičky a dědy, takže ty taky netuší.
A dobře jsem udělala. Neumím si představit ani jednu otázku nebo připomínku na tohle téma od celého širého příbuzenstva. Je to peklo, ale mnohem líp se mi snáší v soukromí.
Chlapeček se narodil v pondělí. Tak lehce. A byl krásný. Zapsali jsme ho na matrice. Nechali zpopelnit. Moc mi chybí… Děkuju ještě jednou za podporu.

• Citovat
  • Upravit
397
14.8.21 21:12
@Anonymní píše:
Nakonec jsem zatajila i tu nemocnici. Malou změnu plánu jsem svedla na stěhování a práci. Děti už naštěstí byly u babičky a dědy, takže ty taky netuší.
A dobře jsem udělala. Neumím si představit ani jednu otázku nebo připomínku na tohle téma od celého širého příbuzenstva. Je to peklo, ale mnohem líp se mi snáší v soukromí.
Chlapeček se narodil v pondělí. Tak lehce. A byl krásný. Zapsali jsme ho na matrice. Nechali zpopelnit. Moc mi chybí… Děkuju ještě jednou za podporu.

Upřímnou soustrast.Je mi to nesmírně líto. Snad bolest časem alespoň trochu otupí. Přeji mnoho sil :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.8.21 21:30
@Anonymní píše:

Upřímnou soustrast a drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
14.8.21 22:36
@Anonymní píše:

Upřímnou soustrast :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty