Jaký máte názor na LGBT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9414
14.8.23 08:58
@Polední bouře píše:
No to kapitalisti nee. Ty nás ne pomrit a prostě importuji novocechy. :poblion:

(ale jinak spoustu věcí, co dělali nacisti delaj i kapitalisti)

A vůbec, co je na politice třetího dítěte špatně, kro toho, že ji dělali komunisti? (teda nikdy jsem o tom neslyšela, ale to teď nechám stranou)

No, každý režim má něco - vždycky dobrý nápad od stolu a pak, když se to začne plošně a mechanicky a jednostranně bez přemýšlení o jednotlivcích zavádět, tak se z toho stane průser. Na politice třetího dítěte není špatného nic, když se tak rozhodne konkrétní rodina. Jak se do toho začnou sját inženýři, nebo politici, který si pletou model na papíře ( v počítači) se samostatným vyzrálým rozhodnutím jednotlivců, tak je z toho hořká komedie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
14.8.23 09:02
@WhiteCrow píše:
Pořád se zamilovala ještě dost brzy, její zaměření na chlapy prostě vyhrálo. :nevim: Na výchově dívek ve stylu „dávej si pozor na chlapy“ vidím spíš pozitiva, protože je prostě fakt, že velká část mužské populace jsou hovada, kterým je lepší se obloukem vyhnout. Blbé by bylo, kdyby tak vnímala všechny chlapy kolem sebe, tedy třeba kolegy, kamarády, apod. a vyhýbala se bližšímu kontaktu i s nimi. Ale pokud jde vyloženě o potenciální milenecký poměr, tam je určitá obezřetnost na místě, i když by taky neměla přejít do nějaké nenávisti, tím si člověk jen škodí.

Dlouho to u ní vypadalo na ten extrém, že všichni chlapi jsou fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
14.8.23 09:03
@Takyjedna píše:
No, každý režim má něco - vždycky dobrý nápad od stolu a pak, když se to začne plošně a mechanicky a jednostranně bez přemýšlení o jednotlivcích zavádět, tak se z toho stane průser. Na politice třetího dítěte není špatného nic, když se tak rozhodne konkrétní rodina. Jak se do toho začnou sját inženýři, nebo politici, který si pletou model na papíře ( v počítači) se samostatným vyzrálým rozhodnutím jednotlivců, tak je z toho hořká komedie.

Tak jasně, ale stát může pro rodiny vytvářet podmínky a taky může ovlivňovat hodnoty ve společnosti, což je neméně rozhodující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
14.8.23 09:06
@robínek píše:
Dlouho to u ní vypadalo na ten extrém, že všichni chlapi jsou fuj.

Tohle černobílé myšlení už dobré není, ať jde o jakoukoliv záležitost, to je fakt. Ale paradoxně ji to mohlo odradit od toho, aby by šla do vztahu s kdejakým joudou, takže ve finále asi win situace. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
14.8.23 09:10

Osobně mo.gay lidí neznám, ti, co znám, jsou v pohodě a rozhodně mi nevadí. Kdo my vadí, jsou fanatici, co ničí život ostatním. Naposled kluk, co přiznal, že je gay (spíš sobě, ostatní to věděli). Spolužáci ho podpořili, holka, co s ní dosud (platonicky) chodil, taky. Ovšem jeho věřící rodina ho zatratila a poslala ho ke knězi. Ten mu poradil, že to v sobě musí potlačit. No tak super, až si ten kluk něco udělá, mají ho na svědomí. Ale snad ne, společnost je tolerantní, bude se,„jen“ muset odstřihnout od rodiny a církve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
14.8.23 09:12
@WhiteCrow píše:
Tohle černobílé myšlení už dobré není, ať jde o jakoukoliv záležitost, to je fakt. Ale paradoxně ji to mohlo odradit od toho, aby by šla do vztahu s kdejakým joudou, takže ve finále asi win situace. :mrgreen:

Možná to ukazuje, že ty modely z domova zas takovou sílu na budoucnost jedince nemají. Spousta dětí jde nakonec cíleně proti stylu života rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
14.8.23 09:25
@robínek píše:
Možná to ukazuje, že ty modely z domova zas takovou sílu na budoucnost jedince nemají. Spousta dětí jde nakonec cíleně proti stylu života rodičů.

A to je právě ta síla toho modelu z domova - když je příklad tak špatný, tak jdu záměrně do opačného extrému - taky špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
14.8.23 09:33
@Takyjedna píše:
A to je právě ta síla toho modelu z domova - když je příklad tak špatný, tak jdu záměrně do opačného extrému - taky špatného.

Nemusí to tak být, opak extrému. je i normálnost. Takových případů pár znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
14.8.23 09:42
@robínek píše:
Nemusí to tak být, opak extrému. je i normálnost. Takových případů pár znám.

Jo, to jo. Ale vždycky se to do tý normálnosti dostane jakoby kyvadlem - z extrémní hodnoty do druhé extrémní hodnoty a pak se to časem ustálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
14.8.23 10:27
@Polední bouře píše:

A vůbec, co je na politice třetího dítěte špatně, kro toho, že ji dělali komunisti? (teda nikdy jsem o tom neslyšela, ale to teď nechám stranou)

No, hele, ono to bylo tak, že za socíku fungovaly závodní školky, fungovaly jesle, byly k sehnání ochotné paní na hlídání. Rodičovská nebyla, snad jen půl roku, ale po tom dneska také někdo volá, že čtyři roky jsou moc a jak to mají jinde. No a v sedmdesátých letech přišel trend zvyšovat porodnost. Výrazně zlevnily všechny dětské věci, byly novomanželské a podnikové bezúročné půjčky, byly podnikové byty, prodloužila se rodičovská. A vyplatilo se. Porodnost se zvýšila. Dneska je jiná doba, s dětmi se čeká pomalu do čtyřiceti, přednost má užít si a kariéra, do toho vysoká rozvodovost, taky to dítě stojí fůru peněz od plen až po vysokou školu. A teď zjišťujeme, že je málo dětí a na potenciální důchody nebude mít kdo vydělávat. Ale místo, aby se udělalo něco pro mladé rodiny, tak se zvyšuje odchod do důchodu a snižuje valorizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
14.8.23 10:52
@Polední bouře píše:

Nic není špatnýho na tom, aby měl každý tolik dětí kolik chce a uživí. Na tom že se rodí méně dětí nevidím špatného taky nic, je to normální vývoj v civilizovaných společnostech. Moje máma byla z deseti dětí, můj muž z pěti, já mám děti dvě a moje dcera má jedno a víc nechce. Nijak mě to neudivuje, je to naprosto normální vývoj. Lidí je na světě jako sjaček, s prominutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
14.8.23 10:56
@Anna766 píše:
Nic není špatnýho na tom, aby měl každý tolik dětí kolik chce a uživí. Na tom že se rodí méně dětí nevidím špatného taky nic, je to normální vývoj v civilizovaných společnostech. Moje máma byla z deseti dětí, můj muž z pěti, já mám děti dvě a moje dcera má jedno a víc nechce. Nijak mě to neudivuje, je to naprosto normální vývoj. Lidí je na světě jako sjaček, s prominutím.

No, Evropanů jako sáček není. A normální vývoj? Tak to záleží na úhlu pohledu. No, některé živočišné druhý prostě vyhnou… Pak nevím, proč tak vehementně zachraňuje třeba pandy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
14.8.23 11:04
@Anna766 píše:
Nic není špatnýho na tom, aby měl každý tolik dětí kolik chce a uživí. Na tom že se rodí méně dětí nevidím špatného taky nic, je to normální vývoj v civilizovaných společnostech. Moje máma byla z deseti dětí, můj muž z pěti, já mám děti dvě a moje dcera má jedno a víc nechce. Nijak mě to neudivuje, je to naprosto normální vývoj.Lidí je na světě jako sjaček, s prominutím.

Konečně někdo s normálním názorem. Zeměkoule je přelidněná, díky automatizaci je tady čím dál víc lidí reálně zbytečných co se týče práce, ale politici stále budou mlít pantem o tom, že vymíráme. Přitom jim jde jen o to získat další partu nových poslušných voličů, protože ti staří už je prokoukli. Do státního rozpočtu teče tolik peněz, že by se mohlo chodit do důchodu v padesáti, ale protože se státní peníze tunelují ve velkém, tak pořád posloucháme fňukání, jak máme málo plátců daní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
14.8.23 11:13
@rmot píše:
Konečně někdo s normálním názorem. Zeměkoule je přelidněná, díky automatizaci je tady čím dál víc lidí reálně zbytečných co se týče práce, ale politici stále budou mlít pantem o tom, že vymíráme. Přitom jim jde jen o to získat další partu nových poslušných voličů, protože ti staří už je prokoukli. Do státního rozpočtu teče tolik peněz, že by se mohlo chodit do důchodu v padesáti, ale protože se státní peníze tunelují ve velkém, tak pořád posloucháme fňukání, jak máme málo plátců daní.

Nedavno jsem četla článek, nechci kecat, ale snad z Brazílie, bylo to odněkud z Latinské Ameriky prostě, jak tam během jedné pouhé generace se změnila porodnost, kdy bylo běžné mít až osm dětí v každé rodině, tak dcery z těch rodin začaly mít jen jedno, dvě děti a ty jejich matky a babičky to těžce nechápou. Byla tam i jedna paní, která nesouhlasně argumentovala, jakto že má jen pár vnoučat a ne přes dvacet jako její matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
14.8.23 11:21
@rmot píše:
Konečně někdo s normálním názorem. Zeměkoule je přelidněná, díky automatizaci je tady čím dál víc lidí reálně zbytečných co se týče práce, ale politici stále budou mlít pantem o tom, že vymíráme. Přitom jim jde jen o to získat další partu nových poslušných voličů, protože ti staří už je prokoukli. Do státního rozpočtu teče tolik peněz, že by se mohlo chodit do důchodu v padesáti, ale protože se státní peníze tunelují ve velkém, tak pořád posloucháme fňukání, jak máme málo plátců daní.

Tak Evropanů teda jako sáček fakt není. A fakt nemyslím, že je dobré mít porodnost pod dvě děti na ženu a řešit to i portem lidi odjinud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí