Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
Vždyť nemusí, dej si ho s tvarohem a kysanym zelím a máš tam všechno, co tělo potřebuje.
Takze do sebe tlacis rohlik s tim, ze dodava tvemu telu, to co potrebuje?
No, uplna Cajthamlova.
Ja si dam rohlik klidne, ale vim, ze do sebe laduju prazdnou potravinu a nemam potrbu se presvedcovat o opaku.
Jinak zeli nebo tvaroh bez rohliku.
@botl píše:
Takze do sebe tlacis rohlik s tim, ze dodava tvemu telu, to co potrebuje?No, uplna Cajthamlova.
Ja si dam rohlik klidne, ale vim, ze do sebe laduju prazdnou potravinu a nemam potrbu se presvedcovat o opaku.
Ano, snim rohlík úplně v klidu s tím, že je to zdroj komplexních sacharidů, které tělo potřebuje. A tyhle informace čerpám od lidí, kteří tomu rozumí. Cajthamlovou jako lékařku uznávám, ale co se týče potravin, libi se informace od Karoliny Fourové. Mám obě její knížky a tam vyvrací tyhle bludy, co ty tady šíříš.
@terien píše:
Ano, snim rohlík úplně v klidu s tím, že je to zdroj komplexních sacharidů, které tělo potřebuje. A tyhle informace čerpám od lidí, kteří tomu rozumí. Cajthamlovou jako lékařku uznávám, ale co se týče potravin, libi se informace od Karoliny Fourové. Mám obě její knížky a tam vyvrací tyhle bludy, co ty tady šíříš.
No, ony to nejsou bludy. Takova umela vyziva pro lidi, co nemuzou jist, je taky „komplexni“, ale uplne neni o co stat…
Ja treba doma pecu vsechno ze spaldove celozrnne mouky (i babovku, cukrovi…) a tam proste vim, ze krome tech sacharidu jim i mineraly, lepek ve stravitelnejsi forme, vlakninu…
A kdyz mam na vyber, tak takovy rohlik mi da na stejny pocet kousnuti vyzivove o dost vic. A o tom to je.
@Lucie_Sx píše:
No, ony to nejsou bludy. Takova umela vyziva pro lidi, co nemuzou jist, je taky „komplexni“, ale uplne neni o co stat…Ja treba doma pecu vsechno ze spaldove celozrnne mouky (i babovku, cukrovi…) a tam proste vim, ze krome tech sacharidu jim i mineraly, lepek ve stravitelnejsi forme, vlakninu…
A kdyz mam na vyber, tak takovy rohlik mi da na stejny pocet kousnuti vyzivove o dost vic. A o tom to je.
Jsou to bludy. Na obyčejném rohliku z pšeničné mouky není vůbec nic špatného. Špatné může být množství, které sníme, ale to platí u každého pečiva. Neříkám, že se nedá upéct vylepšená forma, ale sám o sobě ten rohlík je úplně normální potravina.
@terien píše:
Jsou to bludy. Na obyčejném rohliku z pšeničné mouky není vůbec nic špatného. Špatné může být množství, které sníme, ale to platí u každého pečiva. Neříkám, že se nedá upéct vylepšená forma, ale sám o sobě ten rohlík je úplně normální potravina.
Ale vzdyt to pisu.
Neni spatny ten rohlik, ale to, ze kvuli tomu uz nesnis neco, co je vyzivove daleko hodnotnejsi, co ti pak bude chybet.
@Lucie_Sx píše:
Ale vzdyt to pisu.
Neni spatny ten rohlik, ale to, ze kvuli tomu uz nesnis neco, co je vyzivove daleko hodnotnejsi, co ti pak bude chybet.
Proc bys nesedla? Místo jiného zdroje sacharidů si prostě dáš rohlík, příště zas neco jiného. Pokud je jídelníček vyvážený, je v něm dost místa i na obyčejné rohlíky a nikomu nic chybět nebude.
@Lucie_Sx píše:
Ale vzdyt to pisu.
Nema to smysl. Bohuzel kvuli takovym jako ona se kvalita potravin nezlepsi.
@botl píše:
Bílý rohlík není o kvalitě či nekvalite. To je prostě druh zboží. Můžeme mít kvalitní a nekvalitní bílé rohlíky, ale asi by byla blbost tento druh zboží vyrazovat.
@botl píše:
Takze do sebe tlacis rohlik s tim, ze dodava tvemu telu, to co potrebuje?No, uplna Cajthamlova.
Cajthamlová nekdy tvrdila ze rohlik je plnohodnotná strava? Vážně?
@Polední bouře píše:
Bílý rohlík není o kvalitě či nekvalite. To je prostě druh zboží. Můžeme mít kvalitní a nekvalitní bílé rohlíky, ale asi by byla blbost tento druh zboží vyrazovat.
To nikde netvrdim to rusit.
Ale pokud nekdo omezuje mnozstvi jidla nebo dite je nejedlik, tak je skoda jist bile rohliky, kdyz si muzes dat vyzivove kvalitnejsi.
@botl píše:
Kdo chce, stravuje se kvalitně a pestře, v našich podmínkách netrpi opravdu nikdo. Ty se omez na informace typu „ona tohle a ona tamto“ a já si dal nechám výstupy od lidí, kteří potravinářství vystudovali a vychází ze závěrů, které jsou dokázané.
@Lucie_Sx píše:
To nikde netvrdim to rusit.
Ale pokud nekdo omezuje mnozstvi jidla nebo dite je nejedlik, tak je skoda jist bile rohliky, kdyz si muzes dat vyzivove kvalitnejsi.
Tady se o omezování jídla ale nikdo nebavil.
Vidím, že je z toho diskuze o stravování tak jen k původní otázce mám to stejně jako @Zulikova. Chodí do práce a platí daně stejně jako ostatní takže by měli mít i stejná práva, nemám pocit, že by mi něco vnucovali nebo že by jejich svatby zničily moji rodinu
jeden průvod za rok mi opravdu nepřijde jako konec civilizace (radši průvod Pride než agresivní rajchlovci a spol. na Václaváku) a co se týče dětí radši dva slušní rodiče stejného pohlaví než muž a žena, kteří svoje děti týrají nebo dají do děcáku.
Nemám voči nim vôbec nič, neriešim ich, je to ich život a hlavne aby boli šťastní. Osobne mi príde že akcie ako Pride im neprinašajú nič pozitívne. V rodine máme gaya, jeho názor je že na Pride by nikdy nešiel, v prvej práci som mala kolegyňu lesbu a jej názor na toto bol rovnaký.