Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucie_Sx píše:
Nechapes, co tim chci rict.Jde o to, ze neprestaneme hlasat, ze „pravda a laska zvitezi“ jen proto, ze realne vsichni lzou a kradou.
Proste rodina je nejaka idealni hodnota, ktera by mela i pres vsechny odchylky platit.
Nebudem rikat „ukradni to, kdyz to tak citis, lzi, kdyz to tak potrebujes“.
Jo!
![]()
@Takyjedna píše:
Jo, zeptají se, proč mají dva tatínky a když se jim nelže, tak zjistí, že dva tatínky nikdo mít nemůže, že prostě každý má tatínka a maminku. A kdo ne, tak mu něco zatajujou.
Ano, zeptá se, dozví se že má dva a jiné děti třeba maminky a jiné tatínka a maminku a jiné třeba babičku,… A má dva tatínky, protože ho tatínci moc chtěli a tak si ho vybrali a adoptovali. Např. Proč by to měli tajit, však adopce by se neměla tajit ani když máš tatínka a maminku.
@Lucie_Sx píše:
Nechapes, co tim chci rict.Jde o to, ze neprestaneme hlasat, ze „pravda a laska zvitezi“ jen proto, ze realne vsichni lzou a kradou.
Proste rodina je nejaka idealni hodnota, ktera by mela i pres vsechny odchylky platit.
Nebudem rikat „ukradni to, kdyz to tak citis, lzi, kdyz to tak potrebujes“.
Nebudu dětem říkat ať lžou ale klidně jim řeknu, že ne vždy zvítězí ten co má pravdu.
A ne, nechápu. Pro mě je rodina něco jiného, jsou to lidi co mám ráda nehledě na biologickou, nebo úřední příslušnost. Existují biologičtí příbuzní co za rodinu nepovažuji a lidi, které jsem někde posbírala a rodinou mi jsou.
@Ruxas píše:
Nebudu dětem říkat ať lžou ale klidně jim řeknu, že ne vždy zvítězí ten co má pravdu.
A ne, nechápu. Pro mě je rodina něco jiného, jsou to lidi co mám ráda nehledě na biologickou, nebo úřední příslušnost. Existují biologičtí příbuzní co za rodinu nepovažuji a lidi, které jsem někde posbírala a rodinou mi jsou.
Ale obecne by melo platit, ze muz + zena = dite = to cele rodina a to je nase zakladni hodnota.
Jasne, ze kazdy si ten pojem „rodina“ vztahne na svoji situaci, jsou deti, co maji dva tatinky a tri maminky a pohoda, ale ten zakladni uzus viz vyse by se nabouravat nemel.
@Lucie_Sx píše:
Ale obecne by melo platit, ze muz + zena = dite = to cele rodina a to je nase zakladni hodnota.Jasne, ze kazdy si ten pojem „rodina“ vztahne na svoji situaci, jsou deti, co maji dva tatinky a tri maminky a pohoda, ale ten zakladni uzus viz vyse by se nabouravat nemel.
No, na tom se asi neshodneme. ![]()
![]()
@Sadman píše:
Vetsine lidem jsou LBGTQ uplne u p*dele, protoze maji dost svych povinnosti a starosti.
No, jak si všimneš i u této diskuze, tak je ještě stále dost lidí, kterým to trhá žíly. Takže to není tak docela pravda.
Já bych osobně řekl, že drtivou většinu takových lidí ani nepoznáte. Žijí si své životy, snaží se o potomky, mají své kamarády, rodiny, pracují…
Mě taky se*e prague pride, vyřvávání jak jsem výjimečný, jak mě každej utlačuje i když je to blbina. Tvrzení že ráno jsem žena, večer něco mezi mužem a ženou a ve dvě ráno trumpeta. Podle mě jde jen o minoritu, uřvanou a otravnou snažící se prostě strhnout pozornost kolem v podstatě marginálního, ve většině zemí neexistujícího problému. Když ta se jim dostane, bude jí chtít víc a víc a víc. Tak si jich prostě nevšímám.
@Lexter píše:
Já bych osobně řekl, že drtivou většinu takových lidí ani nepoznáte. Žijí si své životy, snaží se o potomky, mají své kamarády, rodiny, pracují…Mě taky se*e prague pride, vyřvávání jak jsem výjimečný, jak mě každej utlačuje i když je to blbina. Tvrzení že ráno jsem žena, večer něco mezi mužem a ženou a ve dvě ráno trumpeta. Podle mě jde jen o minoritu, uřvanou a otravnou snažící se prostě strhnout pozornost kolem v podstatě marginálního, ve většině zemí neexistujícího problému. Když ta se jim dostane, bude jí chtít víc a víc a víc. Tak si jich prostě nevšímám.
Hlavně velká část lidí co tam lezou homosexuální ani nejsou… Jen mají potřebu vyrvavat…
@Polední bouře píše:
Hlavně velká část lidí co tam lezou homosexuální ani nejsou… Jen mají potřebu vyrvavat…
Taky si to myslím, ale jde o jejich životy. Rozhodnout se tak klidně můžou. Mě se nelíbí jen jediná věc. Myslí si, že JÁ mám povinnost je vyslechnout. No ne, nemám.
@Lucie_Sx píše:
Ale obecne by melo platit, ze muz + zena = dite = to cele rodina a to je nase zakladni hodnota.Jasne, ze kazdy si ten pojem „rodina“ vztahne na svoji situaci, jsou deti, co maji dva tatinky a tri maminky a pohoda, ale ten zakladni uzus viz vyse by se nabouravat nemel.
Kvôli takýmto kecom som sa 10 rokov bránila svatbe
naloniec síce zvíťazili praktické výhody, ale fakt mi je proti srsti že sme teraz tá bigotná “tradičná rodina”.
@Elfido píše:
Kvôli takýmto kecom som sa 10 rokov bránila svatbenaloniec síce zvíťazili praktické výhody, ale fakt mi je proti srsti že sme teraz tá bigotná “tradičná rodina”.
Tak to byl fakt důvod jak noha, nějaké kecy ![]()
A v čem má manželství takové výhody? Mě to moc výhodné nepřijde.
@Polední bouře píše:
Tak to byl fakt důvod jak noha, nějaké kecyA v čem má manželství takové výhody? Mě to moc výhodné nepřijde.
Dědictví ![]()
@Polední bouře píše:
Tak to byl fakt důvod jak noha, nějaké kecyA v čem má manželství takové výhody? Mě to moc výhodné nepřijde.
SJM, nárok na vdovský dôchodok keby dačo. Status oficiálneho blízkeho rodinného príslušníka, takže mi muž môže vyzdvihnúť nové doklady.
@Elfido píše:
SJM, nárok na vdovský dôchodok keby dačo. Status oficiálneho blízkeho rodinného príslušníka, takže mi muž môže vyzdvihnúť nové doklady.
A SJM je výhoda, jo? Já bych řekla, že spíš nevýhoda, leckdo ho nechává zúžit.