Jaký máte názor na plně kojit do 1,5 roku?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
sad 1
24.10.12 10:41

Mně skoro zakladatelko přijde, bez urážky, že žiješ někde úplně mimo civilizaci, protože tohle fakt není normální, přece kdybys byla v kontaktu s pediatrem, jinými maminkami, rodinou, tak by ti museli říct, že tohle fakt není normální.

• Upravit
7974
24.10.12 10:42

@Kristina belecka Pokud přibejvá, máš kontrolovaný svůj krevní obraz i dítka, tak proč ne. Jenom počítej s tím, že většina dětí má to správné okénko na naučení polykání někde mezi půlrokem a rokem, takže to pak může být se zaváděním příkrmů trochu horší. Plus oddalování zavádění jakékoliv další potravy nejspíš zvyšuješ pravděpodobnost potravinových alergií u dítěte. Jak napsala @IlkaV, kojení OK, pokud na něm dítě téměř výhradně trvá, tak taky OK, ale prostě bych mu těch pár lžiček da pusy sem tam nacpala.

@helenkka Ve většině novějších výzkumů jde spíš o souvislost s nedostatkem železa u kojící matky. Prostě kojení je pro tělo pěkný záhul a ne každá maminka dokáže jednak vzorově jíst a pak mít tak dobrý organismus, aby produkoval MM tak dlouhou dobu v požadované kvalitě. Ale člověk musí počítat i s tím, že čím je dítě starší, tím může hůř trávit mlíko nebo s tím, že existují odchylky v potřebách a co nabízí MM, vůbec nemusí být dostatečné pro to jedno určité dítě. Jinak ty potrefené výzkumy o anemických kojencích aktuálně prosazují ukončení výhradního kojení už někdy kolem 4. měsíce ;)

• načítám...
72725
24.10.12 10:42

@Kristina belecka myslíš, že mu kojením dáš vše, co potřebuješ? není třeba přejít na UM, ale kojení brát jen jako doplněk. Dítě bude mít problém přijímat kousky a normální stravu, může mít problémy do budoucna. Nehledě na vitamíny a pod. Zkus si půl roku pít jenom mléko, uvidíme, jak budeš prospívat. Tohle je dost fanatické, kojení ano, ale jako pití, né jako strava…

• načítám...
18000
24.10.12 10:43

Tohle snad ani neni mozny…nechapu…
zakladatelko mohla bys mi prosim prozradit, kde tve deti berou vitaminy, mineraly atd.co tve mleko neobsahuje?

• načítám...
18000
24.10.12 10:46
@petrul píše:
Nějak nechápu smysl… proč myslíš, že drtivá většina dětí má první zuby do roka? Aby mohly žvýkat mateřské mléko? Všechna mláďata začínají přijímat normální stravu, jen co jim narostou zuby a projevují o ni zájem. Nechápu, proč by to u lidí mělo být jinak. Co budeš dělat, až malá začne projevovat zájem o vaše normální jídlo? :nevim: Co přesně ti přijde na zelenině s masem špatného?
Většina kojených dětí má nedostatek železa. A to se bavíme o malých kojencích. Je i vědecky dokázané, že po půl roce už není MM dostatečně výživné a dítěti prostě nestačí pokrýt potřebu všech živin. A pochybuju, že ti to pediatr posvětil.
Dělej jak myslíš, ale nechápu co si čekala, že ti tu napíšeme :roll:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jsem se nasmala a pak teprv si vsimla, ze jsi to ty :pankac:

Příspěvek upraven 24.10.12 v 10:48

• načítám...
sad 1
24.10.12 10:47

Tohle je skoro až zralé na sociálku, a zakladatelka chce, abychom s ní souhlasili :zed: :zed: :zed:

• Upravit
3112
24.10.12 10:47

@Kristina belecka Tak když ti to tvoje pediatrička posvětila, tak proč se ptáš tady?? A ještě k tomu, když jsi to praktikovala i u prvního.. Nechápu, proč se teda ptáš na další názory, když už ti je druzí napíšou, tak je stejně nedokážeš přijmout a akorát se urážíš :roll: Tohle je zbytečná diskuse a myslím, že je založená jen proto, aby provokovala ostatní :x Jinak řečeno, máš svůj mozek, svoje zkušenosti, tak podle toho jednej :mavam:

• načítám...
7479
24.10.12 10:49
@aničkakytička píše:
Každý mládě savce se nějakou dobu svýho života plně kojí a pak, jakmile se začne trochu zajímat o svoje okolí, začne zkoušet i jinou stravu. převedeno na lidi, já bych zavedla příkrm ve chvíli, kdy o něj dítě projeví zájem. to může být u každého mimča trochu jindy, a le určitě ne až v roce a půl. můj mladej se plně kojil do 9m, nic jiného nechtěl a pak v postatě běhme chvilky začal konzumovat všecko, co jsme měli my. takže já bych zkusila nabízet a pokud dítě opravdu do roka a půl bude naprosto odmítat cokoli k jídlu, ať už ovoce, zeleninu, křupku atd…asi nechce, a le moc tomu nevěřím. každopádně doporučuju dítěti podávat nějaký preparát, protože je prokázáno, že NUTRIČNÍ význam po prvním roce kojení už nemá…

S tímto do puntíku souhlasím a mám pocit, že v tomto věku (u nás 14 mesíců) je to mlíčko spíš k napití, než k nějakému velkému zasycení, momentálně má malá rýmu a hůř jí a kojení vyžaduje celkem často, opět i v noci, podle toho soudím, že jen mlíko na dlouho tak velké dítko nezasytí.

• načítám...
2028

Tak a je to tady… Všude se propaguje kojit, kojit, kojit, ale že se toho někdo takhle hloupě chytne, to by mě nenapadlo :zed:

• načítám...
lekno

Jééé, tak já se taky zapojím, když jsem se tady všechny tak vzácně shodly!!! 8o

Ne, není to normální

• Upravit
25959
24.10.12 10:50

@Liszane :mavam: sranda co?

• načítám...
4930
24.10.12 10:53

Výborně napsané, zcela souhlasím :palec:

@kotyk píše:
@Kristina belecka Pokud přibejvá, máš kontrolovaný svůj krevní obraz i dítka, tak proč ne. Jenom počítej s tím, že většina dětí má to správné okénko na naučení polykání někde mezi půlrokem a rokem, takže to pak může být se zaváděním příkrmů trochu horší. Plus oddalování zavádění jakékoliv další potravy nejspíš zvyšuješ pravděpodobnost potravinových alergií u dítěte. Jak napsala @IlkaV, kojení OK, pokud na něm dítě téměř výhradně trvá, tak taky OK, ale prostě bych mu těch pár lžiček da pusy sem tam nacpala.@helenkka Ve většině novějších výzkumů jde spíš o souvislost s nedostatkem železa u kojící matky. Prostě kojení je pro tělo pěkný záhul a ne každá maminka dokáže jednak vzorově jíst a pak mít tak dobrý organismus, aby produkoval MM tak dlouhou dobu v požadované kvalitě. Ale člověk musí počítat i s tím, že čím je dítě starší, tím může hůř trávit mlíko nebo s tím, že existují odchylky v potřebách a co nabízí MM, vůbec nemusí být dostatečné pro to jedno určité dítě. Jinak ty potrefené výzkumy o anemických kojencích aktuálně prosazují ukončení výhradního kojení už někdy kolem 4. měsíce ;)
  • načítám...
sad 1
24.10.12 10:54
@meringa píše:
Tak a je to tady… Všude se propaguje kojit, kojit, kojit, ale že se toho někdo takhle hloupě chytne, to by mě nenapadlo :zed:
:lol: :lol: :lol:
  • Upravit
18000
24.10.12 10:55
@petrul píše:
@Liszane :mavam: sranda co?

Neskutecny… :cert: v dnesni dobe a tak neinformovana…kdyby nezalozila tu diskuzi rekla bych, ze snad ani nema internet :nevim: :D

• načítám...
3780
24.10.12 10:57

Mám skoro devítiměsíční holčičku a ačkoli od půl roku dávám příkrmy, tak stejně zbaští jen pár lžiček, takže vlastně taky téměř výhradně kojím, a co děti, které nechtějí jíst vůbec? to je nacpeme na infůzi? nebo budu dávat kapičky na podporu chuti k jídlu, jak jsem se tu už někde dočetla?

osobně vše nechávám na přírodě - nabízím, ale nenutím ;)
ono v průběhu let se názory na výživu dost mění, takže bych zase tak striktní v názorech nebyla

docela by mně zajímalo, jestli existuje nějaká studie, která zjistila, co všechno plně kojeným dětem v roce a půl chybí??? :nevim:

musím ale trošku oponovat těm, co tvrdí že by to tělo matky nezvládlo - kojím druhý dítko po sobě s minimální přestávkou, takže už přes 2 roky a hubnout mám furt z čeho ;-) a nemocná taky nejsem

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová