Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@makarka Kočárek používáme velmi aktivně od dubna a pokud můžu řict tak je vlastně fajn, já s ním měla od začátku problém, že se mi nelíbí. výhodou korbičky je, že je vcelku vysoká a měkká, dá se krásně odklopit stříška, což je super v létě nebo když už dítě leží na bříšku a chce koukat, praktické je i to že, jde dát lůžko do pololehu. Dcera byla v korbičce do 7 m (cca 68 cm) uplně v pohodě, do sportáku sla protože už mi z korby vyskakovala ( a to doslova, visela xkrát na kšírách) ale v pohodě by se vešla ještě teď.
Sporták je fakt super, jezdíme s ním cca měsíc a půl, jde nádherně polohovat a jde i do uplného lehu. Do auta se skláda poměrně slušně, nejsou to golfky takže je dobré počítat že něco zabere ale není to tragický, ted jsme ho měli sebou i na horách a do kufru oktávky kombiku se vešel…já mám malé picanto a podvozek dám v pohodě do kurfu ale myslím, že nejmenší a nejlehčí rozhodně není.
Ovládání jednou rukou je naprosto super - opravdu jde pohodlně ovládat, jsem schopná jít s deštníkem a jednou rukou tlačit kočár.
Aretace koleček do terénu je super( jezdíme dost i nezpevněné cesty).
Mínus je malý košík, který je i nízko takže drhne občas o obrubník (při sjíždění).
Pokud jde o váhu tak sama ho s i dítětem rozhodně nevytáhnu ale výhodou jsou ty pružiny u zadních koleček takže když to jde a není nikdo při ruce tak to jde krásně „zhopkat“ po zadních.
Takže za mě - já už bych do něj nešla (nelíbí se mi) ale funkčně je super, hlavně sporták.
@Lucy13 díky moc za obsáhlý popis. Pořád váhám. Jenže jsem zatím moc nevymyslela alternativu. Cokoli vymyslím, zjistím, že má nějakou mouchu. Dokonalý kočárek bez vady prostě neexistuje.
ješte se zeptám-jakou konkrétně máš korbičku?
@makarka podle me ideal neexistuje, korbicku mám transporter lite (tu vetsi) a uplne staci…dite chce stejne kolem toho 6m koukat takze korbicka staci, do sportaku mám teply fusak a naprosto bez problemu. pokud se ti libi jdi do nej, ja mela alternativu mutsy igo a vim ze by byl horsi volba ale zase se mi mega libi a je lehci…všechno ma sve pro a proti auprimne pak zjistis (treba) ze tam dite nechce byt nebo ze je lepsi poridit pak jeste golfky…dcera byla od narozeni nosici takze jsem ji tahla v nositku a kocar si tlacila pred sebou..a na jaro chci koupit male skladne golfky jako druhy kocar
@Lucy13 tak to je vtipny, ja mam jako první alternativu taky mutsy igo ![]()
zpocatku mne to vybirani bavilo, ale ted uz jsem z toho docela otravena. Asi to nebudu tak hrotit, stejnak pocitam s tim, ze zhruba v roce poridim golfky a hotovo..
tak dik moc za postrehy!
@makarka mutsy igo je moje láska na první pohled ale vím, že by nebyl do terénu a je to hrozně tvrdý kočár (nemá ani trochu odpružení) a taky mi vadí, že sporták nelze uplně polohovat…já ted pokukuju po golfkách, který bych měla v autě, CW je sice velmi dobře skladný nicméně v mém mini autíčku potřebuju něco víc skladnějšího a lehčího.
@makarka My jsme s kočárkem spokojení, používáme ho opravdu často a zatím super. Negativa jsem už vyjmenovala v diskuzi dřív, ale nakonec nás ani nijak neomezují. Sporťák je pro mě ještě bezkonkurenčně lepší než hluboká korbička. Skládání kočárku je praktické a jednoduché. Jo a kočárek se mi líbí i vzhledově, jinak bych do něj nešla.
@polic001 já ho nakonec fakt koupila, zatím je schovaný na prodejně, vyšli vstříc v tom, že nám záruční list potvrdí až ho budeme vyzvedávat, no tak jsem zvědavá, snad budeme taky spokojeni ![]()
Zdravím, obnovuji tuto diskuzi. Holky co máte doma tento kočárek budete kupovat nebo jste koupili: prodlužovací stříšku nebo deštník? A jestli deštník tak by mne zajímalo zda originál od Jané nebo nějaký jiný. Díky za odpovědi ![]()
@mikuma25 a ona je na crosse prodlužující striska? destnik určíte ne, ten mi prijdena nic
Já viděla takovou tu od emitexu a příjde mi že by tam pasovala. Ale nezkoušela jsem. A deštník právě taky nevím jak tam bude vypadat. Musím se ale co nejdříve rozhoupat a něco koupit. Protože malému to sluníčko, když leží, nedělá vůbec dobře a brečí mi než vymyslím nějaké stínítko. ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, neplánujete některá v srpnu (maximálně
prodávat kombinaci Jané Crosswalk? Díky
Ahoj, mohu maximálně nabídnou hlubokou korbu s pláštěnkou, pokud by jsi sehnala jen sporťák.
Maminky,
omlouvám se, jestli to v diskusi již bylo, ale mohla byste mi některá napsat rozměry sportovní nástavby (délku X šířku zádové opěrky, sedadla i prostoru pod nožičkama), prosím?
Jak staré dítka ve sportovní nástavbě vozíte?
Moc děkuji.
Prosím poraďte mi, zatím jen teoreticky vybírám kočárek, tento se mi zdá fajn. Chci se zeptat na ruční brzdu. Dá se s ní přibržďovat když jedu z prudkého kopce? Kočár jsem zatím ani naživo neviděla. Díky