Poradna duly
Jana Čurdová
Ditta77 píše:
Ahoj všechny štěbetalky
no-dočítám taky jen letmo, ale snažím se, fakt se mi děsně po vás stejská, ale přesně jak už někde psala Medu-my jsme pořád někde v trapu-zařizování okolo svatby![]()
![]()
člověk nechtěl nějakou šaškárnu, spíš jenom takovou normálka-v užším kruhu rodinném, ale stejně je toho zařizování okolo toho moc
....................někdy si říkám, že jsme se měli vzít bud dřív, nebo to naopak odložit, až bude Emušák větší...................
Jenom šaty jsem vybírala natřikrát-vůbec jsem nevěděla jakýLíbí se mi skoro všechny hihihihi
![]()
![]()
![]()
Jinač teda fotíte jak o život........fotek habakuk a všechny nádherný, krásný-se moc ráda kochám
jo a jináč co se týče očkování, tak nám se ramínko po tý hrůzostrašný punkci zhojilo nádherně(vymačkaly jí to asi dost důkladně-chuděrka moje malinká![]()
)..........................
takže jsme minulou středu dostaly Hexu-do jednoho stehýnka a do druhýho stehýnka pneumokoka![]()
Je fakt, že jsem to hodně moc zvažovala, pač se mi hrozně teda ekluje cpát do takhle malinkýho tělíčka tolik jedujenže doktor mi začal uvádět různý argumenty pro a proti a bla bla bla-takže vzhledem k tomu, že jsem člověk někdy docela lehce zmanipulovatelný, tak jsem podlehla-ale byl tam se mnou i můj drahý a taky říká-Dituš nezdržuj, necháme to malý píchnout, pro její dobro, tak jsem ho i před doktorem napomenula, že nezdržuju, že se tady jedná o zdraví našeho dítěte
(když se rozmejšlim a váham)
Hrozně jsem se bála reakce, ale tuhle první dávku jsme zvládly zatím v pohodě-akorát mají ty vakcíny snad očarovaný, bo copač malá mi tři dny spala jak šípková růžena
![]()
![]()
normálně skoro celej den i noc......akorát ten večer v den očkování byla malá už tak přetažená, že měla dvouhodinovej-nefalšovanej hysterickej záchvat
![]()
![]()
ale to byla taková hrůza, že jsem fakt myslela, že mě povezou do Beřkovic
![]()
![]()
dvě hodiny řvala tak, že se dávila, kuckala-jakejkoli pokus jí utišit jí ještě víc roznepříčetnil
![]()
nechtěla ani jíst, nechtěla chovat-nic............takže chudák jedla naposledy ve čtyři odpolednea a pak až druhej den v půl 9.ráno......
Normálně mi od tý doby cuká oko, jak jsem byla vystresovaná![]()
Ty se budeš v dávat?To mi nějak uniklo…Tak to přeju hodně štěstí a pohody ve společném životě!
ad Pneumokok:mě zas dr říkala že by to te´d nepíchala.Že nejdřív v půl roce a pokud bych vydržela do roka tak jedině dobře.Tak já vám nevím, fakt co dr to jinej názor.Já to nechám píchnout nejdřív v půl roce
JARŇÁTKA 2009
http://www.beruska8.cz/…romy1/42.GIF http://www.gify.nou.cz/…bory/270.gif
MAMINKYhttp://www.gify.nou.cz/…bory/551.gif
RÉBI / (Markéta, 36) / TP 23.2.2009 --------- 21.11. / Judita PPETRA / (Petra, 27) / TP 1.2.2009 --------- 7.1. ve 13:10 / Matěj - 3,2kg a 50cm --------- 6 týdnů - 3,70kg a 56cm MAE / (Mirka, 27) / TP 6.2.2009 --------- 8.1. v 17:24 / Adélka - 2,7kg a 47cm DAISYZBOPO / (Lenka, 24) / TP 5.2.2009 --------- 28.1. ve 14:05 / Jindřiška - 3,29kg a 48cm --------- 6 týdnů - 4,0kg, 54cm ----- 3 měsíce - 4,92kg a 62cm MIRKA82 / (Mirka, 26) / TP 16.2.2009 --------- 30.1. / Alex - 3,2kg a 48cm LENOUSEK / (21) / TP 12.2.2009 --------- 2.2. ve 12:30 / Matýsek - 3,43kg a 52cm DITTA77 / (Ditta, 31) / TP 16.2.2009 --------- 6.2. ve 23:02 / Emička - 3,1kg a 50cm PILCANDA / (27) / TP 9.2.2009 --------- 6.2. v 18:30 / Terezka - 3,95kg a 51cm KKACENKA / (30) / TP 14.2.2009 --------- 11.2. ve 20:24 / Jakub - 3,12kg a 50cm MAJĎULA / (Magda, 28 ) / TP 9.2.2009 --------- 13.2. ve 3:20 / Nelinka - 3,85kg a 50cm CHOCHOLKA / (Monika,28 ) / TP 22.2.2009 --------- 15.2. v 16:38 / Terezka - 3,9kg a 52cm --------- 6 týdnů - 4,65kg a 57cm VLAĎKA28 / (28 ) / TP 27.2.2009 --------- 17.2. v ? / Vojtíšek - 3,8kg a ?cm ------- 3 měsíce - 5,5kg a 62cm MEDUŇKA / (31) / TP 10.3.2009 --------- 17.2. ve 13:47 / Stelinka - 2,73kg a 47cm --------- 6 týdnů - 4,2kg ----- 3 měsíce - 5,42kg a 60cm JITKAD / (30 ) / TP 24.2.2009 --------- 18.2. v ? / Terezka - 3,66kg a 51cm BEFANA / (Hanka, 31) / TP 4.3.2009 --------- 23.2. v 11:33 / Eliška - 2,94kg a 48cm --------- 6 týdnů - 4,06kg a 56cm SAMMMY / (Míša, 25) / TP 12.2.2009 --------- 24.2. ve 21:50 / Sabinka - 3,6kg a 49cm --------- 6 týdnů - 4,62kg a 54cm DUANTNEFRET / (Lucie, 39) / TP 23.2.2009 --------- 26.2. ve 13:12 / Yasmin Nia - 4,08 kg a 54cm ADELAPAJA / (Adéla, 23) / TP 22.2.2009 --------- 27.2. ve 12:00 / Maximek - 3,40kg a 49cm --------- 6 týdnů - 4,8kg a 53cm JUKA / (Katka, 27) / TP 24.2.2009 --------- dne ? / Anička - 3,71kg a 50cm ELIANI / (Eliška, 33) / TP 4.3.2009 --------- 3.3. v 1:55 / Toníček - 3,41kg a 51cm --------- 6 týdnů - 4,95kg a 61cm ILCA / (26) / TP 5.3.2009 --------- 6.3. v 9:10 / Mikulášek - 4,10kg a 51cm --------- 6 týdnů - 4,72 kg NIKYNKA86 / (22 ) / TP 29.3.2009 --------- 20.3. v 8:21 / Davídek - 2,95kg a 49cm KACUDKA / (Katka, 28 ) / TP 20.3.2009 --------- 21.3. v 0:05 / Tobiášek - 4,25kg a 54cm PELLULLINKA / (19) / TP 22.3.2009 --------- 22.3. v 16:47 / Jakoubek - 3,9kg a 49cm MISCHNI / (38 ) / TP 30.3.2009 --------- 26.3. v 10:02 / Barunka - 4,1kg a 50cm --------- 6 týdnů - 5,3kg a 59cm MALVÍNA / (32) / TP 25.3.2009 --------- 31.3. ve 2:37 / Stella - 3,15kg a 49cm ZUZULENDA / (Zuzka) / TP 16.4.2009 --------- 22.4. v 8:02 / Ellinka - 2,85kg a 49cm
http://www.sirmi.ic.cz/cara/92.gif
Holky, pokud budete chtít doplnit info o váze a délce vašich zlatíček, mi pošlete SZ ![]()
Medulinko tak tedko půjdete teda do naušniček???No je fakt, jak píšou holky-fakt nechat nastřelit…já jsem teda i Terce nechala nastřelit-až teda v 9ti měsících a to už byla pěknej posera z očkování a z těhle možnejch procedur(i u doktorky se mi už v tý době držela za futra, jak se bála a nechtěla dovnitř) a le nastřelení naušnic-to byla paráda…první cvaknutí se jenom rozhlížela-odkud ten zvuk byl, pač jí to cvaklo přímo u ucha
a teprva druhý ouško trošku kníkla, pač jsem jí držela hlavičku, tak se asi lekla toho cvaknutí-ale fakt pohoda, žádná krev, nic…akorát jsem jí to občas trošku protočila, jak říkaj holky ![]()
Takže já jedině nastřelení-nic jinýho..............
Ilči ty se v noci nalíváš vodou ju???
šmarjá, to pak chodíš porád čůrat, ne???Já se vždycky nalejvala mlíkem v noci, když malá vstávala-jak jsem jí krmila a koukala na to bílý v lahvičce, tak jsem vždycky dostala chut na to mlíko-jenže my kupujem plnotučný, tak jsem pěkně přibrala
![]()
Jo a ta fotka malýho u metříku je krásná-malej je neskutečně roztomiloučkej, fakt........takovej malej rošták-jemu to fakt kouká z očí ![]()
Ahojky všem
teda to je ale počásko, fujky ![]()
Tak my jsme to po včerejším očkování 1. dávky hexy zvládly bez teplotky a ani na nožičce se žádný ďobanec neudělal, tak js ráda! Jen od večera Stelinka chroptí, když brečí, asi mi někde nastydla, chjo, chudinak moje ![]()
Chocholko , tak to jste to pchání měli za krásný penízky! a díky za radu ![]()
Miruško , fotečky opět krásný! A já bych taky dala svoje, ale nerada se fotím, nejsem vůbec fotogenická, fakt
o nic jste nepřišly ![]()
Eliani , hezká historka s manželem, to bych taky vylítla z kůže! Někdy jsoui ti chlapi na zabití, že?
… a jak jsi psala o tom nastřelení, nevíš, kde to v HK dělají? tady u nás o nikom nevím, tak bysme asi jeli do Hradce …
Sammy , taky tady máme takovou hospůdku, už se těším, až si tam malá vyhraje a mamka s taťkou budou popíjet drink
jinak vy už taky máte po očkování? byly nějaké reakce?
Befi , jj, tu plastovou židličku z Ikea, která stojí myslím 400,–, kamarádka taky chválila. Domů si koupila lepší dřevěnou a na chalupu tuhle Ikeáckou a prý je lepší ta obyč ![]()
Dituško , tak ty se nám budeš vdávat?! To je krásný, to budete mít dvě vlastní družičky
už teď se těším na fotky, jistě budeš princezna ![]()
Všechny ostatní zdravím!!!
Dituško , tak máte taky dobrý zkušenosti s nastřelením, to js ráda, tak do toho asi taky půjdem!
to tvoje vyprávění mě rozesmálo
jj, za 14 dní bych jí to chtěla dát píchnout, ať to má za sebou. Prý je to dobrýmezi 3. a 4. měsícem kvůli akupunkturním bodům, jsem někde četla. Kdypak se chystáte vy? …jinak je fajn, že jste to očko tak hezky zvládly! ![]()
Meduli, my ještě očkování nemáme za sebou. Zítra jdeme na plicní na kontrolu ramínka a příští úterý k dr. na Ko ve 3 měsících. Takže to asi budou píchat až příští týden..
Dituško, tak Eminka po očkování prospala 3 dny?
. To je super, snad budeme mít taky takový průběh..
A i já jsem ze Sabi kolikrát v pr… Místo malého spícího miminka mám takovou dračici. Když jsme byli v zoo, okolo jezdilo spoustu kočárku a převážně všechny děti spaly. Ale naše madam? Kdepak.. Na rukou, v klokánce, ale hlavně se koukat a hopsat
.Spící miminka všem závidím. Ty naše 20minutovky přes den ani jako spánek neberu.
Zato v nic spí úžasně. Usíná kolem 20 hod, pak jídlo mezi 4-6 a vstáváme až kolem 9. Když vstáváme v 8, tak jsem naštvaná ![]()
A jak probíhají přípravy na svatbu? Kdyže to máte termín?
Daisy no jooo už je to tak, budu se vdávat…děkuju za přáníčko ![]()
Jinač vám závidím slezinu s Medunkou.....škoda holky, že nebydlíme všechny trošku blíž u sebe-taky bych se ráda slezla-se všema........... říkala jsem si, že bysma jednou až budou děti větší mohly udělat nějakou slezinu na nějakém střetném bodě-jak to dělaj holky v jinejch diskuzích
![]()
Jo a s tím pneumokokem......no to víš Daisy, že z toho nejsem zrovna vodvázaná-já jsem si taky říkala, že až tak po půl roce…já si původně říkala-že až po roce, až bude ten organismus trochu větší a vyzrálejší, ale největší riziko právě do toho roka
chjo, to jsou dilemata ![]()
Daisy - s těma fotkama jsem to dnes dělala poprvé přes ten jejich program, takže jsem s tím taky bojovala, ale nakonec odesláno. Jen, co si matně pamatuju:Když jsem fotky nacpala do toho HFAsisetenta, tak jsem je „poslala“ na Happy foto(odklikla jsem první možnost). Pak jsem se na HF přihlásila a objevila se mi „Moje fototaška " s těma vbloženýma fotkama.
Pak jsem asi otevřela nákupní košík nebo něco, co je tam dole blízko
a bylo tam "Vložit do košíku“. No a pak už jen „Odeslat“ a následně potvrdit na jejich mailu, co ti přijde. Fakt jsem to dělala poprvé, tak si to moc nepamatuju…ale zvítězila jsem.
Manduca - používám občas doma, když potřebuju něco udělat a mládě nespolupracuje - nespí. A jednou jsme byly na poště. Bára se v ní vždycky zklidní, buď kouká, ale většinou usne. Ovšem při instalaci do nosítka většinou řve, tak se tím nenech odradit. A pro mě byla celkem makačka na bednu jí tam složit ty nožičky, ale to chce cvik. V létě, až budem jezdit na výlety, tak ji užijeme určitě víc.
Ditto - a kdy vlastně bude den D? ![]()
očkování - nás to taky čeká obojí. 2.7. Mám docela bobky z reakcec, ale snad to bude ok. Dr. a tatouch mě taky ukecali na pneumokoka. Je fakt, že my máme v rodině nemoci dýchacích cest, tak snad nedělám kravinu a pomůže jí to.
ad usínání - většinou neřve celý dvě hodiny. Po kojení ji chvíli chovám, ona „usne“ a já ji v naději dám do postýlky. Jenže za chvíli má oči jak tenisáky a začne natahovat. Tak pouštíme kolotoč, nabízíme dudlíka, hladíme, povídáme a mezitím ji vždycky chvilku necháme. Ale nesmí se nechat rozjet, to je pak hysterák jak vyšitej.A nevím, co budeme dělat, včera jsem asi kolotoč strhla - měli jsme natahovací od známé. Asi se ho pokusím rozebrat a podívám se, jestli to nepůjde spravit, ale asi ne… ![]()
ilčo - taky v noci piju. Mám u postele půllitrovku se šťávou. A občas hřeším a jdu se „podívat“ do kuchyně. Ale zachraňuje mě moje lenost, neb musím po schodech…, takže ne moc často.
![]()
Bef - včera mi tady ráno proběhla tchýně( manžel ji vezl na chalupu) a „potěšila“ mě výrokem: Jé, ty už jsi začala hubnout, že?
Bylo to na pěst, ale s úsměvem jsem jí oznámila, že jsem na své předtěhotenské váze… No a pak se Bára zesrala tak, že jsem ji musela komplet převlíct a osprchovat, takže nám ten den hezky začal… ![]()
Sammy Miško to si tu tvojí dračici umím představit-barvitě, fakt
no je fakt, že je napřed jak motoricky tak i intelektuálně…ta vám budr ve dvou letech odříkávat hlvní města států celýho světa
ale je sladká, fakt......
Medulinko jo a shlédla jsem tuhle to videjko Stelušenky-no je to kočička
nádherná, roztomilá............
Miruš ty seš pořád taková akční-vy už jste zvládli všichni i zoologickou????Fotečky taky nádherné-moc vám to všem sluší-jste fakt hezká rodinka…a jak si psala, že má Adulinka ty tvářičky nasyslíkovaný a přitom po tělíčku je akorát…tak to my jsme přesně téééž......každej kdo mi koukne do kočárku-ale opravdu každej, ještě se nestalo, že by to někdo neřek-jéééééé ta má teda tvářičky......tuhle mi jeden známý řek-jééé čím jí krmíš???Knedlo zelo vepřem, vid???
![]()
Ale at si trhnou nohou…ale někdy na ně mám vztek ![]()
Dituško nestraš
.
A kde vůbec bydlíš? Já to mám od holek taky pěkně z ruky, ale pro slezinu, jednou, až budou dítka větší bych taky byla. Někde „na půl cesty“ by se mohlo něco spáchat…
Joooo jinač teda obřad máme 8.8.-no paradoxně je to no jak to říct…taková trošku asi blbost, pač se bereme ve stejnej datum, jako se drahouš bral se svou bývalou
![]()
Jo a béřeme se na zámku Červený Hrádek-tady u nás kousek…je to tam zrekonstruovaný a nádhernej park…tak snad nám hlavně vyjde počasí-to se fakt modlím.........herdek a ten obřad stojí 3 a půl tisíce-vydřiduši
![]()
Jojo a družičky budu mít dvě
No Terka už má nádherný šaty půjčený a paní říkala, že na malou mi půjčí též ![]()
Mischni aha tak s tím usínáním to je trošku na psychiku-myslím pro vás…ale ono se to upraví…akorát je otázka kdy-no snad brzy…jinak kolotoč máme taky od kamarádky, ta už nám ho půjčila strženej, tak nám ho taťka šikula opravil-takže taky hrajem…
Jo a ještě k tomu očkování-my máme naočkovanej ten Synflorix.....je paradoxně levnější a má víc kmenů toho pnemokoka a je prej líp snášen......pak je dobrej ještě Pneumo 23-prej teda.....jenom píšu, co jsem četla, snažila jsem se hledat hodně info o tomto...........
Eliani pááááni-to byl zážiteček, já jsem teda plašmuška, takže z toho bych měla nejmíň opar-takovej stres
.....no je vidět, že chlapi uměj hodit všechno za hlavu a klidně spát-to my ženský spíme na půl oka, co???Já teda jo
A koukala jsem na tej fotce, jak tam Toníček krásně pase-je šikulinka…a ramínko teda mále taky pěknej bolák viď???
Sammy Miško-já bydlím v Chomutově…no je fakt, že to máme skoro všechny takový rozestrkaný
ale jednou musíme nějakou slezinu udělat, jak to dělají holky-normálně si zarezervovat třeba na víkend někde na půl cesty penzion a pobejt tam třeba víkendík-jejda to by byla paráda ![]()
Ilčo, já mám taky pořád 10kg nahoře a né a nchce ani kilčoo se mě pustit. Ale až nebudu kojit, tak se do toho pořádně opřu a pak to snad půjde. I když v tomhle těle se moc dobře necítím, jako hrošík.
tak teda koukám, že mates je tu nejstarší, ale očkovanej bude nejpozději
dr mi doporučil tu hexa očkovat až v půl roce, že se s tím teď zbytečně plaší a že ve třech měsících je to pro to tělíčko moc záhul. no tak jsem zvědavá.
Dituš jeee, svatba? tak to teda přeju ať vám to krásně vyjde a hlavně potom suprovně klape ![]()
Ahoj! ![]()
Koukám, jak je tu dneska živo. Že vy chcete dát dneska další 1000? :lol
Mischni - no já jsem jsem na tu a la IKEA strohost vyloženě zatížená, ale ta „tvoje“ židlička je zase hezky barevná …hlavně aby se v ní líbilo, aby se dětičky na posezení vyloženě těšily
Ditto - s výběrem šatů jsem to měla jednodušší, mě se většina nelíbila …takže jsem nejdřív vyloučila všechny přezdobený a z těch jednoduchých měli je 3 druhy
…a kde že to vlastně bydlíš?
Sammmy - my taky ještě oblíkáme 56, ale je to už taktak, a bodyčka do 6-6,5kg jsou též taktak
Befi - víno je v pohodě, nejvíc ho pijí Francouzi a jsou všichni vychrtlý
…včera jsem u nás v sekáči viděla pěkný džíny za 90kč, 40velikost asi 98cm přes boky, tak jsem jen zaplakala
ad náušnice - náušnice nám koupili moji rodiče, přitom mě náušnice nedali …no a pořád nějak nevím, mě se to celkem líbí, hodněkrát mě i docela mrzelo, že nemám propíchnutý uši … u Juditky dost váhám, hlavně kvůli těm akupunkturním bodům
Jo včera se mi poprvé stalo, že Judy plakala a nechtěla se přisát.. tak ji taťka pochoval a za chvíli spala..