JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12915
27.5.09 14:16

Tak mi už máme zákl.desku hotovou, ve 12 byli hotoví, ale jen díky mixu, prej kdyby se to mělo dělat ručně tak se to děláý skoto 2 dny, tak sem ráda, vařit jim ještě další den by mě hráblo a to sem pekla jen kuřata. Ono se s prckem blbě vaří pro cizí, mi se dyštak najíme dřív a nebo pozdějc ale takle je to horší.

u nás se od 10 udělal celkem hnusej vítr a chvilkama i vykouklo sluníčko ale teď nic.

Bef já mám taky na vysavač odsávačku a nemůžu si to vynachválit, kdo prej zkoušel jen na pusu nebo tak tak ty sou prej blbý jak naráz odsaješ hodně a pak nic no na vysavač je stálej tlak a děti to prej snáší líp.
Mae ty ji otáčíš na bok když odsáváš? já ho nechávám na zádech.

My sme ještě nekakali :-( snad už brzo budem, zatím je ¨jakkštakš vpohodě ale bývá větší sluníčko, dyž je pokaděnej.

Samy 2,5 no pěkný, mě teď malej usnul tak du taky, sem z toho chystání a obskakování nějaká zmožená.

Mae dobře pořiďte a pokud budete betonovat zkl. desku tak si určitě nechte mixem, ručně s mýchačkama je to zdlouhavý a vyjde to na stejný peníze :wink:

Jé sekanou sem neměla ani nepamatuju a nebo bych si dala holandskej řízek. Já měla kuře s chlebem, chlapy měli krásnej čerstvej a já 2dny starej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
27.5.09 14:51

ILI: tak to je jasné,jak je malíé mimi,jde to hůř vařit,kór pro tolik lidí…já to měla na podzim,těhu a vařila jsem tři dny šesti chlapům a měla jsem toho po krk…ale když bude dřevostavba,tak se udělá jen deska a nějaké kravinky a ostatní firma,tak nebudu tak vařit..kdyby sme to stavěli celé sami,asi by mě trefilo …
A jak kuřátka dopadly?! JJ,budeme mít mix,to je jasné,musí to být kvalitně a ručně by to byl děs..stačila ručně zídka… :wink: :roll:
Ano,otáčím Adu při odsávání vysavačem na bok,tak kuká na hračky a drží,jinak mi už i chytá hadičku a pere se semnou :lol:

BEFI.MÍŠO: vy taknakupujete?Já včera koupila kaši,dneska budem dávat první lžičku,tak to chci vidět :roll: :) a ještě šťávečku jablečno-hroznovou,kterou ředím vodou.....

Tak já pro teď končím,jdu dožehlit,malá usnula,počkám na taťku s jakou přijede a frčím na sraz,tak kdyžtak kuknu večer :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
27.5.09 16:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
27.5.09 16:58

Tak js o chvilkách vyrobila novou přehlednější tabulku, ovšem nejde mi sem vložit větší obr., aby byla čitelná :pocitac: v galérce ale čitelná je … až bude víc času, snad na to přijdu nebo poraďte :wink:

Sammy , snad budete příští týden taky bez reakcí, budu držet pěsti!! :wink:
Befi , přesně, Steluš vždycky u dr. předvede takový divadlo, že se zapomenu zeptat na co js chtěla :roll: :) …tak Elda má rýmu? :? já naštěstí ještě odsávat nemusela, ale co se týká vysavače, tak malý neva, já vysávám a ona si u toho brouká :)
Mischni , to jsi mě uklidnila s tímnastřelením, už js zase trochu znejistěla 8) :wink: je fajn, že to Barunka takhle hezky snášela, js zvědavá na nás
Miruško , užij si srazík :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
27.5.09 18:22

Medu: zrovna jsem dopoledne přemýšlela,že tabulku vyrobím,protože ten seznam už byl nečitelný,ale nechtělo se mi :oops:
Si šikulka!! co vím,tak Macík v Lednátkách to má v excelu,tak se zkus teoreticky poradit s ní,ta jejich tabulka je dost velká.

Jo, Medu :vy máte píchnutou Hexu nebo už i něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
27.5.09 20:29

Dobrej večer holky,
tak malej už mi spinká po vykoupání, ale bobek zase žádnej, ach jo, aspoň že mu to prdí. Měli sme tu návštěvu, kamaráda Honzíka o 3 měsíce staršího a kamarád Jiřík nám zítra dojede z porodnice, tak to bude srandovní trojka po 3 měsících :-) zachvilku dodám fotky.

Jo a už sem snad úplně rozhodlá že na prevenar prdím, očkování si užije tenhle rok až dost. A u nás je holčička co je očkovaná, hlavně kvůli zánětům uší a stejně na ně trpí pořád dál, takže očkování neočkování u ní je to jedno a další prej nejsou a záněty nemají tak aby se v tom čert vyznal.

Medu si šikulka, zkusím zapátrat a vymyslet jak aby byla čitelnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
27.5.09 20:40

Ahojky
Befi ,Prevenar i Synflorix chrání před invazivním pneumokokovým onemocněním a před záněty středního ucha. Prevenar chrání před 7 typy, Synflorix před 10 typy pneumokoků.Cena Prevenaru cca 1950 a Synflorixu cca 1750.Je to různé dle lékáren.Pokud se začne očkovat do 6měs. věku, dávají se 4 dávky, ve věku 7-11měs 3 dávky,12-23měs 2 dávky a pak už jen jedna.
Nikče jsem nechala dát meningokoka(650kč), To je jen 1 dávka. V červenci jde na pneumokoka.Na ouška docela trpí.
Pokud chceš ještě něco vědět, písni.
Sammy , já jsem ráda, že spí aspoň doma. Já ti zase závidím, že Sabi usíná sama.
Medu , jsi šikula, určo na to přijdeš. Naše váha ve 3 měs..5090g a 62cm.
Mae , tak ať kašička chutná.

My dnes byly na kyčlích. Vše ok a už není třeba. Pak ještě u pediatra a očko. Zvládla bravurně,ani nemukla.Teď už mi tu chrní,snad bude bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
27.5.09 21:04

AHOJKY HOLKY,
tak jsem zdárně dojela v půl osmé domů,manža mi došel naproti k busu:) pak sme okupkali a jelikož malá má pořád nějak zvýšenou teplotku(dala jsem jí sirup nurofen,snad pomůže :( ) tak sjem ji netrápila kaší,dala jsem mlíko a hned usnula..počkám na kaši až bude ok po očkování…

MONI: gratulka,že vše dneska u vás dopadlo dobře!!!Chci se zeptat,nevíš jak dlouho bývá ta reakce na očkování(pichali ji včera ráno)
ILI: tak to je kamarádů,to je super,na fotky se těším…miluju!!!

Já mám taky v pondělí scuka s kamarádkou,co se jí před týdnem narodila Sárinka,tak se těší,že pochovám zase mimi(Aduš už je prostě holka veliká :lol: )a jak pokecáme a budem kóóónečně kočárkovat…
Jinak sraz byl fajn,bylo nás tam pět(vždy to pořádáme jdnou měsíčně,ale teď sem dlouho nebyla po porodu…)a tak se těším na další :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
27.5.09 21:16

Mea to je fajn že sis to užila, je mi malé líto, nís to čeká za týden a něco :roll: a co domeček jak to pokračuje kdy bude kalkulace?

Chocholko ty v tom máš teda přehled, jak to děláš?

Holky je mi to trapný ale kdo je v galerce v té koláži, ani mimi ani maminu nepoznávám ale moc jim to sluší.

tady je foto

Honzík a Mikča
http://img2.rajce.idnes.cz/…P1010584.JPG

Honzík sleduje Mikin se nudí (chtělo se mu spat)
 http://img2.rajce.idnes.cz/…P1010586.JPG

teta Janča na kamarádovi nebo kamošce pracuje :-)
 http://img2.rajce.idnes.cz/…P1010593.JPG

teta Renča
http://img2.rajce.idnes.cz/…P1010594.JPG

du se vykoupat a do hajan sem nějaká unavená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
27.5.09 21:58

ILI: to je ta má kamarádka Zuzka a její Sárinka,ale nějak to jde vidět blbě,když to přenesu sem,víš?!
Jinak-manža tam byl dvě hodinky,paní mu s pánem poradili co a jak změnit,posunout co udělat aby pak nebyl problém(např.dát do chodby podlahové topení,že když přijdeš v zimě,tak to hned uschne apod.prostě do detailů řešili…úzítra jedem k pánovi aby nám to opravil(nákres)a pak jim,oni to nacení a my si odbodujeme co chceme dělat sami(desku,plovoučky apod.)no a pak dáme dodělat plány a už to snad pomalu pofrčí,počítali sme a měli bysme domeček zhruba jaro-léto… :wink: :lol:
Pěkné fotěnky,fakt..je to sranda s těma dětma,co? :wink:

DOBROU MAMINY :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
27.5.09 22:29

Ahoj štěbetalky :-)

už jsem za vámi chtěla skočit dopolko, rejpala jsem se tady a když už jsem trocha dočetla a chtěla písat, tak bylo přesně půl druhý a dvě minuty a někdo zaklepal na dvéře-já myslela, že je to Terka, už jsem chtěla cmrchtat, že zas nemá klíče a ejhle -ona to tchýně :roll:
No takže jsem stihla písnout akorát jeden příspěvek do jiný diskuze(o zdravotní pojišťovně)…chjo, fakt někdy je to tu jak u blbejch na dvorečku :roll: :? Tchýně tu byla tři a půl hodiny ˇa mě z ní vždycky hučí v hlavě jak v piliňáku :roll: Už jste někdy holky zažily člověka-kterej na dvacet vteřin s prominutím nezavře hubu???? 8O :roll: :roll: :nevim:
No tak to je moje tchýně…mele a mele a mele.....jako fakt něco nesnesitelnýho a ještě ke všemu mele takový bláboly a nesmysly…i můj nastávající vždycky když nás z povzdálí poslouchá-tak se směje a říká, že jsem dobrá, že to vydržim :x ........fakt vtipnej a co mam asi jako dělat?????? :nevim:

Nehledě na to-že jak tu už někdo psal a jak kolikrát čtu v jinejch diskuzích-tak mi připadá, že tahle generace ženskejch jsou nachlup stejný-se divím, že ty jejich potomci to jejich „péči“ přežili ve zdraví.......
Tchýně malý už dvakrát málem fakt zlomila ruku-neumí jí vůbec brát, říkala, že líp by se brala v zavinovačce........ty její rady, který mi dávala už při Terezce-namáčet dudánka do cukru, do medu a podobně…stokrát se ptá, proč nemám v kočáru nějakej polštářek, pač ona ho přece dávala..a nejvíc se mi líbí, jak se na malou pitvoří, šišlá a jen jak malá zakňourá, nebo nedejBože začne brečet, tak jí říká:No prosímtě co ti je?????? 8O No a le takovým tónem, jako kdyby to bylo něco nenormálního, že mimino brečí…a začne na ní syčet úplně silou, co nejvíc může-pšššššššššššššššššššššššššššššššššššššš, pšššššššššššššš, pššššššššššššššš-na tak jsem jí dneska dost hnusně říkala, že tímhle jí určitě uklidní :roll: :nevim: A pak s ní začne v náručí třást-no a malá začne samozřejmě ještě víc řvát…no tak jí milá tchýně položí a říká:no ty si hrozná 8O :-(
Naše prďolína je totiž nejvíc protivná, když je unavená…ani hlad pro ní není tak hroznej jako únava a chudák pláče, pač na ní tchýně šišlá, furt na ní šmatá, hladí jí po bříšku a když chudinka Emička začne plakat, protože jí to vadí, tak ona vzala chrastítko a normálně jí s ním začala chrastit u obličeje jak zběsilá, pač si myslela, že jí tím utiší, nebo dokonce jí násilím drží dudlíka v puse 8O :pocitac: :-(
Chudák Emička :roll: Já jsem samozřejmě slušně tchýni řekla, že když malá pláče, tak je to únavou a ať jí prostě nechá, nemluví na ní-že je to pro ní nejlepší-no tak doufám, že si to bude příště pamatovat :?

Omlouvám se za sloh holky, ale musela jsem se vypsat................

No takže si díky návštěvě ani skoro nic nepamatuju, pač ještě teď mi hučí v palici..................

Duant moc gratuluju Marušce k matuře-máš radost obrovskou viď???Já to věděla, že to bude výbornej výsledek-ona Maruška je totiž nejenom krásná , ale i chytrá-to je ta nejlepší kombinace......A Jasmínce ať je líp-je mi těch prďolínek líto, když jim není dobře :cry:

Miruško malá má taky teplotku???ajajaj…ale příští dávku třeba budete mí t bez reakce-snad to bude brzo dobrý-ty teploty bývaj nejvýš ty dva, tři dny...............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
27.5.09 22:36

Tak mi to nedalo a přišla js na to, máme čitelnou tabulku!! :pankac: :D časem jí snad ještě vylepším :wink:

Befi , my právě byly jen na Hexe, jiné očko asi dávat nebudu, jen to povinné, jsem tak trošku proti očkování, takže u nás to bude jen takto :wink: jinak fotky Eldy jsou super, to už takhle krásně drží hlavičku?? Steluš teda vydrží třeba 5 min. s přestávkama, ale není si ještě jistá, pořád se mi kolíbe ze strany na stranu :lol: tobě Elda ne?
Ilco , díky za snahu o pomoc, jsi zlatá :wink: jinak fotečky super, Mikin je děsně roztomilej, jak se řehní!!! :P
Chocholko , díky za údaje, už je mám u sebe, příště vložím už aktuální tabulku. A bezva, že máte kyčle v pohodě, tiše závidím :wink:
Dituško , teda Emička je k sežrání, děsně roztomiloučká a na tý fotce „v autosedajdě“ je ti hrozně podobná!!!! :P

No nic, už tu nebudu strašit, jdu na kutě, dobrou :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
27.5.09 23:00

Ilco tak ta stavba se vám už rozjíždí co???
se máte…my rekonstruujeme tu naší ruinu a to je dvojí práce…chjo, to snad nikdy nedáme dohromady…

sakra už tu pár minut fakt přemejšlim, co jsem chtěla komu psát a já fakt nevim…už mám asi unavenej mozek-dneska obzvlášť......

Jo už vim…

Medulinko tabulka parádní-už jsem jí viděla v galerce a na zítra ať to máte rychle za sebou a bez mrknutí oka 8) :wink:

Jo a jinak holky…nevím, říkám si, že jsem magor, ale když malá nespí, tak si člověk říká-jestli je to normální a pak když spí hodně , tak taky si říkám, jeslti je to normální…třeba včera večer malá usnula po osmý hodině večer a normálně mi chrněla do 10.15 8O 8O 8O 8O 8O a předevčírem do 9.30.....tak si říkám-no snad to je v pořádku :roll: :?

A zítra mi nastupuje má nej kámoška do porodky.....máme stejně staré děti a prvního kluka měla císařem, tak se lékařské konzilium radilo-co s ní, pač toho císaře měla proto, že malej nesestupoval a ona se neotevírala,tak jí nechali tenkrát den a noc trpět, než jí vzali na císaře a teďko se primář rozhodl, že jí porod vyvolají a zkusí to přirozeně-že toho císaře-jedině, kdyby se vyskytlo to samý jako u prvního................
Tak jí hrozně moc držím palce a jsem hrozně zvědavá, jak to dopadne :?:

Holčenky snad se mi osvěží mozek......nevím už na co reagovat, ale všechny moc pozdravuju a posílám hubana :huban:

A jdu spát…nesnášim ty noce :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
27.5.09 23:11

Mae , je to individuální ale myslím, že zítra už budete fit.
Dito , stejné to bylo u Niki jako u tvé kámošky. A u Terky jsem se také neotvírala. Ale snad to u tvé kámošky půjde tentokrát líp.
Jo, jo některé tchýně jsou otravné.
Zítra přijedou ty kolegyně. Buchtu mám upečenou, kuřecí řízečky osmažené, 3 slané záviny upečené. Zítra ještě máznu jednohubky a nakrájím zeleninku a bude. Snad bude příznivé počasí, chceme sedět pod pergolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
28.5.09 08:55

Dobré ránko.
Než jsem stihla Sabi uvařit mlíko, tak zase vytuhla :roll: .

Dituš, tchýně je opravdu na pálku mezi oči. Fakt tě obdivuju, že máš na to nervy. To moje tchýně viděla Sabi zatím jen 3× a to bydlí jen 7 km od nás…
Ať to kamarádce dobře dopadne. Úplně jsi mi tím připoměla můj porod, brrrr.

Meduli, tabulka super, jsi šikovná, je to fakt o mnoho přehlednější :wink: .

Miruš, jaký byl sraz?

Befi, jak se prosím tě počítá, kolik má dítě vypít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí