Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ladun píše:
Iki,jj, bydlím. CHodím na Obilňák, jsem tam spokojená,ale líbí se i Helios, tak jsem se chtěla zeptat, jestli má někdo zkušenost
Ladunko,
s tím Brnem neporadím
možná si to už psala, ale v čem je problém u Vás?
Zítra máš UTZ, tak držím palce ať jich tam je aspoň 5 ![]()
ikina píše:ladun píše:Ladunko,
Iki,jj, bydlím. CHodím na Obilňák, jsem tam spokojená,ale líbí se i Helios, tak jsem se chtěla zeptat, jestli má někdo zkušenost
s tím Brnem neporadímmožná si to už psala, ale v čem je problém u Vás?
Iki
, kdyby jich bylo 5, tak by mi ani IUI neudělali a milování mi zakázali. Bylo by vysoké riziko vícečetného těhotenství. Já budu vděčná, když tam budou 2 folíci
.
U nás je mírně zhoršený spermiogram a u mě neprobíhá ovulace, jen s nějakou stimulací
ladun píše:ikina píše:Ikiladun píše:Ladunko,
, kdyby jich bylo 5, tak by mi ani IUI neudělali a milování mi zakázali. Bylo by vysoké riziko vícečetného těhotenství. Já budu vděčná, když tam budou 2 folíci
.
U nás je mírně zhoršený spermiogram a u mě neprobíhá ovulace, jen s nějakou stimulací
No u kámošky to taky říkali, že jí to neudělají když jich bude více jak 3, ale měla za sebou už 4IUI (vždy měla 1-3 folikulů) a teď u 5 IUI měla 5 folikulů a řekli že jí to udělají na její riziko a šla do toho, teď čekají na výsledky ![]()
ikina píše:ladun píše:No u kámošky to taky říkali, že jí to neudělají když jich bude více jak 3, ale měla za sebou už 4IUI (vždy měla 1-3 folikulů) a teď u 5 IUI měla 5 folikulů a řekli že jí to udělají na její riziko a šla do toho, teď čekají na výsledkyikina píše:Ikiladun píše:Ladunko,
.
Noooooo, tak to je dobrá kvočna ![]()
Tak pak dej vědět, jak dopadli
. Kdy to mají vědět?
To jí to ani při 3 folících nevyšlo? Co mají za problém?
Teď byla překvapená, že jich je 5 … vždy do sebe prala docela vysoké dávky hormonů a měla 1-3 folikulů a teď 5
výsledek by měla vědět za týden
dám vědět.
Já měla po clostíku 9 folikulů velkých a 4 malé (tehdy nám zakázali sex i IUI) s odstupem času bychom do toho IUI šli i při 9 folikulech ![]()
Oni mají zatím jenom základní vyšetření, ale ona nemaá ovulaci bez hormonů a cyklus má i 60 dní, on je zcela OK … ale jak píšu, nemají imunologii, genetiku, LPSK a HSK.
To myslíš vážně, žes měla 9 folikulů v jednom cyklu?
![]()
Kolik jsi toho brala?
ladun píše:
To myslíš vážně, žes měla 9 folikulů v jednom cyklu?![]()
Kolik jsi toho brala?
naprosto vážně, lékařka se úplně zhrozila … říkala že se to často nevidí, taková reakce na clostík (brala jsem dva denně)
ikina píše:ladun píše:naprosto vážně, lékařka se úplně zhrozila … říkala že se to často nevidí, taková reakce na clostík (brala jsem dva denně)
Kolik jsi toho brala?
Dva denně
? Ty jo, ty jsi kvočna
.Já jsem při 3 vyplkla stěží jedno vajco, teď uvidíme, jak to bude při 4 denně ![]()
ladun píše:ikina píše:Dva denněladun píše:naprosto vážně, lékařka se úplně zhrozila … říkala že se to často nevidí, taková reakce na clostík (brala jsem dva denně)
Kolik jsi toho brala?![]()
![]()
? Ty jo, ty jsi kvočna
.Já jsem při 3 vyplkla stěží jedno vajco, teď uvidíme, jak to bude při 4 denně
Právě mi přijdou ty tvoje 4 prášky jako mega dávka a možná bych zkusila něco jiného, třeba na clostík špatně reaguješ. Ta moje kámoška zkoušela i clostík a neměla žádnou reakci, tak si normálně píchá injekce menopur (nebo tak nějak) a po tom teda má teď těch 5 folikulů. Nezkoušela jsi i injekce?
Iki,
při první inseminaci jsem měla injekce, ale u nás chtějí, aby narostly max. 3 folíky, nad tento počet IUI nedělají, nebo folikuly částečně odsajou
.
Takže mi dávaly nejnižší dávky injekcí a folík byl jen jeden
. Navíc IUI s injekcema můžeš mít jen 3× za život, tak s tím musím trochu šetřit
. Pak to můžeš zkoušet dál, ale pěkně za svoje ![]()
Jedině, že bych zkusila ještě nějaký jiný lék, než clostil. Ale když se do teď nezadařilo, i když folík byl, tak si nemyslím, že by pomohlo nastimulovat folikuly něčím jiným…
Říkala jsem si, že tohle je poslední inseminace před 2. IVF, protože už nechci dál zbytečně cpát do těla hormony a pořád nic z toho ![]()
Ladun,
jasně chápu to … jenom mi přijde divný že ti řekli ze IUI se stimulací jenom 3 krát za život. Ta moje kamarádka už má teď 5 IUI se stimulací injekcema a nic neplatí a schválně se dotazovala na pojišťovnu kolikrát ji to zaplatí a řekli jí že 6 krát ročně, říkala jim i že píchá hormony a stejně ji potvrdili 6 krát za rok. Jako nechápu jak se ty informace můžou tak lišit.
Koukám že laparku máš, takže zakopaný pes bude někde jinde než v neprůchodnosti vejcovodů. Tak snad to teď klapne a budeš se už jenom radovat ![]()
no právě že mě tvrdili, že s injekcema jen 3× za život
. Jinak IUI že hradí pojišťovna 6× za rok, to ano, ale bez injekcí. No, je to divný…Pojišťovna od pojišťovny by se lišit neměla, to je stanovené zákonem, co mají proplácet a co ne. Pak už je na pojišťovně, jestli ti něco přispěje, ale ten základ je daný
. Dr. taky říká, že se diví, že se pořád ještě nezadařilo, že není důvod, proč ne… ![]()
Mě teda dost překvapilo, že někdo tak může na clostík reagovat ![]()
AHOJ HOLKY, TAK ME SE VSE ODKLADA NA NEURCITO…BREZEN TO ALE URCO NEBUDE ![]()
ladun píše:
no právě že mě tvrdili, že s injekcema jen 3× za život. Jinak IUI že hradí pojišťovna 6× za rok, to ano, ale bez injekcí. No, je to divný…Pojišťovna od pojišťovny by se lišit neměla, to je stanovené zákonem, co mají proplácet a co ne. Pak už je na pojišťovně, jestli ti něco přispěje, ale ten základ je daný
. Dr. taky říká, že se diví, že se pořád ještě nezadařilo, že není důvod, proč ne…
Mě teda dost překvapilo, že někdo tak může na clostík reagovat
No mě to právě taky zaráží s tou pojišťovnou a IUI, ale vím jistě že ta kámoška má už 5 IUI se stimulací a nic neplatí … tak nevím a má všeobecnou pojišťovnu.
Když moje lékařka viděla co vyrostlo po clostíku, tak se divila a říkala že takhle mají vypadat nastimulované vaječníky u IVF. Ale u IVF jsem měla střední dávky a moc to nerostlo a hlavně jich moc nezůstalo ![]()
A imunologii máte?
Térouš píše:
AHOJ HOLKY, TAK ME SE VSE ODKLADA NA NEURCITO…BREZEN TO ALE URCO NEBUDE
Teroušku ![]()
jakto? vadí ty antibiotika?