Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Evi, to je zvlastni. proc ti nenechali kultivovat i ty, co ti vlozili. mrazit se daji i mladsi embrya nez blastocysta. je ale fakt, ze u blastocyst se da pouzit misto kryokonzervace tzv.vitrifikace-coz je o malinko lepsi metoda z hlediska prezivsich rozmrazenych embrousu. tak mozna proto.
@Térouš píše:
Evi, to je zvlastni. proc ti nenechali kultivovat i ty, co ti vlozili. mrazit se daji i mladsi embrya nez blastocysta. je ale fakt, ze u blastocyst se da pouzit misto kryokonzervace tzv.vitrifikace-coz je o malinko lepsi metoda z hlediska prezivsich rozmrazenych embrousu. tak mozna proto.
evaprochy já vím zlatí..člověk se tady snaží lecos pochytit..vylepšit aby měl pocit,že udělal maximum to není nic nepochopitelného.
za mě můžu říct,že jsem byla na tom stejně..ted už to vidím malinkato jinak..ted zamnou stojí ty nejlepší kapacity a at dávají hlavy jak chtějí dohromady a zkoušej to nejlepší co by mělo zabrat tak se nedaří.Ted už tedy u sebe vím,že je všechno v pořádku a že se nedá nic dělat než čekat až se vajíčko spojií se spermií tak jak má abude to v pořádku.
Já blbec se obracela na všechny co v ivf znám..mám kamarádku co její manžel dělá ivf v USA a nejvyhledávanější klinice L.A. a že tam jsou už úpůlně někde jinde a jdou na jistotu..samozřejmě je to o šílených penězích.Té kamarádce je myslím 41 let a má 4 děti..upozornuju z 1.ivf a zbytek jsou kety z tohoto ivf..postupy znám,ale u nás je to zatím nemožné..oni tam řeší nejen ivf,ale všechni před tím..připravují si pacošky psychicky..dělají s nima terapie a i vnímají embrya ještě než jsou v mističce..též každé 1.ivf udělají maximum..tedy si vše podrží a neřeší vše až třeba po 2.ivf..udělají všechno a hned..PGD je automatické a třeba transfery dělají podle věku a stavu dělohy pacientky,protože i to prý ve vyšším věku dokáže ovlivnit ivf..to jsme ale už někde jinde a to je na dlouho..zkrátka někdy at se člověk snaží tak příroda někdy pozlobí a někdy překvapí ![]()
tak celej postup jak popisujes je zvalstni, ale kazdej car to ma asi jinak. nicmene u embecek mohla byt chyba v deleni, mohly mit treba vic fragmentu ci proc se tak rozhodli. zas bud rada, ze nemrazili to, co by treba stejne neprezilo rozmrazeni a vyhodila bys penizky
@denisa 76 píše:
evaprochy já vím zlatí..člověk se tady snaží lecos pochytit..vylepšit aby měl pocit,že udělal maximum to není nic nepochopitelného.
za mě můžu říct,že jsem byla na tom stejně..ted už to vidím malinkato jinak..ted zamnou stojí ty nejlepší kapacity a at dávají hlavy jak chtějí dohromady a zkoušej to nejlepší co by mělo zabrat tak se nedaří.Ted už tedy u sebe vím,že je všechno v pořádku a že se nedá nic dělat než čekat až se vajíčko spojií se spermií tak jak má abude to v pořádku.
Já blbec se obracela na všechny co v ivf znám..mám kamarádku co její manžel dělá ivf v USA a nejvyhledávanější klinice L.A. a že tam jsou už úpůlně někde jinde a jdou na jistotu..samozřejmě je to o šílených penězích.Té kamarádce je myslím 41 let a má 4 děti..upozornuju z 1.ivf a zbytek jsou kety z tohoto ivf..postupy znám,ale u nás je to zatím nemožné..oni tam řeší nejen ivf,ale všechni před tím..připravují si pacošky psychicky..dělají s nima terapie a i vnímají embrya ještě než jsou v mističce..též každé 1.ivf udělají maximum..tedy si vše podrží a neřeší vše až třeba po 2.ivf..udělají všechno a hned..PGD je automatické a třeba transfery dělají podle věku a stavu dělohy pacientky,protože i to prý ve vyšším věku dokáže ovlivnit ivf..to jsme ale už někde jinde a to je na dlouho..zkrátka někdy at se člověk snaží tak příroda někdy pozlobí a někdy překvapí
@Térouš píše:
tak celej postup jak popisujes je zvalstni, ale kazdej car to ma asi jinak. nicmene u embecek mohla byt chyba v deleni, mohly mit treba vic fragmentu ci proc se tak rozhodli. zas bud rada, ze nemrazili to, co by treba stejne neprezilo rozmrazeni a vyhodila bys penizky
Evi, lepsi je se v tom moc nerejpat. chapu, ze mas pocit, ze musis, ale k nicemu tim vlastne nedojdes, protoze doktori sami nekdy tvrdi proste priroda!
Evo podívej ivf není něco kam přijdeš a odejdeš těhotná..může to tak být a nemusí..počti si tady pár příběhů a pochopíš jak se nemýlím.Já když začínala tak jsem si říkala,že půjdu na ivf bude dítě a všichni mě polibte šoc..no a at jsem zdravá jak chci tak mě tělo nepolsouchá jak bych si přála a nic s tím neudělám,než to zkoušet a nějak to ustát.
Ano to má známá pravdu,ale když se podíváš na mě tak by mě to ušetřilo zdraví..nervy a neskutečně zničinej život tím stresem a vyčerpáním co ivf obnáší.Takže já bych dala klidně doktorovi mega,kdyby mě řekl že budu těhotná a že to vyjde..ted budu po 4 ivf okolo 130 tisíc co mě už umělkko stálo a nic nemám..jenom jsem starší..unavenější a totálně zničená..co by bylo lepší..myslím,že to je jednoduchá odpověd.
@evaprochy píše:
asi máš pravdu, jen se bojím čím to, tedy chci říct že víme to že je ,,chyba,, na straně partnera,a tak si říkám že jestli to bylo těmi spermiemi že to nevyšlo nebo doufám že není chyba i v mých vajíčkách
tohle neřeš..to neví ani doktor..musíš zkoušet různé varianty a doufat,že jedna bude správná
ahoj holky ![]()
hlásím že zánět mám vyléčený a čekám zda mě nepřekvapí něco jiného
![]()
Simčo, tak co kuchyň … už máte vybráno? Kdy se stěhujete?
Ladunko, jak se vede?
ahojky Iki
ani prd - kuchyň je teď u „ledu“ - teď sháníme krb - nějak se totiž miláček nemůže rozhodnout. Včera na mě vyrukoval s krbovou vložkou za 85 tis
tak jsem ho vyvedla z omylu
jestli není náhodou na hlavu
![]()
a co ty paní???
hele jedné kamarádce (mají spermijky po M/T mražené) docent řekl, že dojde k oplodnění vajíček, ale je to o tom najít prostě tu jednu která bude dobrá a zvládne to… takže zřejmě opakované minimálky…
zřejmě tak to dopadne i u nás. Pokud se najde dobrá spermijka i vajíčko tak snad to musí dřív nebo později klapnout… je to alchymie nad kterou stejně doktoři nevyzrají…
@denisa 76 píše:
Evo podívej ivf není něco kam přijdeš a odejdeš těhotná..může to tak být a nemusí..počti si tady pár příběhů a pochopíš jak se nemýlím.Já když začínala tak jsem si říkala,že půjdu na ivf bude dítě a všichni mě polibte šoc..no a at jsem zdravá jak chci tak mě tělo nepolsouchá jak bych si přála a nic s tím neudělám,než to zkoušet a nějak to ustát.
Ano to má známá pravdu,ale když se podíváš na mě tak by mě to ušetřilo zdraví..nervy a neskutečně zničinej život tím stresem a vyčerpáním co ivf obnáší.Takže já bych dala klidně doktorovi mega,kdyby mě řekl že budu těhotná a že to vyjde..ted budu po 4 ivf okolo 130 tisíc co mě už umělkko stálo a nic nemám..jenom jsem starší..unavenější a totálně zničená..co by bylo lepší..myslím,že to je jednoduchá odpověd.
@Térouš píše:
Evi, lepsi je se v tom moc nerejpat. chapu, ze mas pocit, ze musis, ale k nicemu tim vlastne nedojdes, protoze doktori sami nekdy tvrdi proste priroda!
@Strsim píše:
ahojky Iki
ani prd - kuchyň je teď u „ledu“ - teď sháníme krb - nějak se totiž miláček nemůže rozhodnout. Včera na mě vyrukoval s krbovou vložkou za 85 tis![]()
tak jsem ho vyvedla z omylu
jestli není náhodou na hlavu
![]()
![]()
a co ty paní???
Simčo,
teda to je pěkná pálka za ten krb … to nevím zda bych dala ![]()
Já vybírám obklady a podlahy
potřebuji se něčím zabavit, aby mi to rychleji utíkalo ![]()