Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo ještě s tou fotkou, taky mě to napadlo, přemýšlela jsem i o kamerovém záznamu, ale to může být pouze na příkaz policie. Fotku a následné objíždění heren navrhl dokonce sám manžel. Nechápu, kde bere tu jistotu.
Přemýšlím o tom stále, ale zatím váhám něco podniknout, myslím si, že i kdyby tam chodil a já se zeptala někoho z pravidelných hráčů, tak i kdyby ho poznali, tak ho budou krýt a mě by možná tak akorát zesměšnili
Jedině se zeptat obsluhy, ale nevím, jak často se střídají.
S tím hraním…vím o případu z mého okolí, kdy paní (přes 50 let), hrála a sázela přes internet a prosázela přes tři miliony a manžel na to přišel v okamžiku, kdy k nim dorazil domů exekutor a začal fotit barák do dražby. Neměl žádný podezření, protože nikam nechodila a přesto to prohrála přes počítačové sázení, takže vůbec nemusí jezdit po hernách, ten zakladatelčin muž. ![]()
Tak to vidíme úplně stejně
Taky jsem si myslela, že se bude všemožně snažit získat moji důvěru, ale on zatím jen kope kolem sebe.Taky říká, že se nemůžu divit, že se nechce bavit, když jsem ho nařkla, že znovu hraje. Prý, kdybych byla já v jeho situaci a někdo si vymyslel takové lži, tak bouchnu dveřmi a budu zuřit jak lev. V tom má možná pravdu, že někdy jednám impulzivně…Zatím přemýšlím, že se sejdu s právníkem, aby mně řekl, jaké bych měla finanční možnosti v případě rozvodu a hlavně potřebuju krýt sebe a děti skrz případné jeho půjčky. Ale abych pravdu řekla, nevím, co to se mnou udělá, až se dozvím tu skutečnou pravdu. Každopádně bych ale především brala ohled na děti a zachrańovala v prvé řadě je a sebe. Jeho už bych nezachrańovala, blázna si z nás nikdo dělat nebude…Nechci, abych byla jeho slepička chocholatá, která mu všechno zblajzne, on jí navykládá všechno možné i nemožné, hlavně když má svůj klid, nikdo ho neotravuje, nikdo po něm nic nechce a on si i ve čtyřiceti může žít jako student na dovolené…
@klotylák To víš, nejlepší obrana je útok.
To je stará známá pravda.
Můžu se ještě zeptat na přesný název té uzavřené skupiny? Skupinu Vztah s gamblerem jsem bohužel nenašla…Moc díky.
@klotylák ještě ti můžu poradit, že je možný si nechat poslat výpisy z bankovních a nebankovních institucí, kdy poznáš, jestli si někde vzal půjčku nebo ne. Je tam prokazatelný Provident, Multiservis i jiné společnosti…Nebankovní jsou myslím SOLUS a bankovni CBCB…ale jistá si nejsem…už si to nepamatuju…myslím, že to stálo asi 300 Kč ten výpis…taky jsem si je nechala poslat, abych věděla, že fakt nikde už nic nedlužím…pak bys měla hmatatelný důkaz, že si nikde nepůjčuje…Jinak co se týče tý fotky…myslím, že obsluha se na tebe vybodne…určitě ti nebude hlásit hráče (je to živobytí herny a zároveň dýška obsluhy). Na internetu nemůže hrát, pokud hlídáš peníze a pokud si tedy nikde nebere půjčku…co já vím, tak kredity se dají posílat i přes telefon…tak ještě jukni, jestli nemá vysoké faktury za telefon…Jinak držím palce a posílám sílu. Jsem důkazem toho, že to jde, ale ten dotyčný musí fakt chtít sám…Jo a ještě jsem si vzpomněla…že jsem furt říkala, že je všechno dražší než doopravdy bylo, aby mi peníze zbyly…
Ty nemůžeš odejít z manželské poradny zesměšněná a bez sebevědomí - ty jsi silná a velkorysá žena která dokázala manželovi odpustit fatální a a existenčně velmi závažné selhání, které ani nenapravil on sám, ale vyřídili za něj rodiče! On by měl děkovat tobě za to že mu zůstala rodina a nejen rozvodové papíry a oči pro pláč! Nezapomínej na to hlavně ty sama a klidně to připomen i jemu, když se podle toho nechová.
To že se ptá po důkazech podle mne jen znamená, že ví že je za sebou dobře zametl…
@klotylák Určitě ta skupina je, dokonce tě nám to tam už ukazuje jako člena, tak to ještě nějak zkus pohledat.
Moc všem děkuji za sílu a povzbuzení
Moc si toho vážím…Ta skupina se jmenuje Můj manžel je gambler, jak jsem ze všeho zmatená, ani jsem si nevšimla, že už jsem se přihlásila
Mrknu na to, ať se navzájem podpoříme
Podpora a vědomí, že v tom nejsme samy opravdu moc pomáhají…Jo, a to, že je všechno moc drahý, manžel říkal často a taky zdůrazńoval, hlavně teď, kdy jsem si vzala vše ohledně financí na starost, že nevím nic o reálném životu…Je fakt, že na velké nákupy jezdil převážně poslední dobou on, byl rychlý, kdežto já jsem byla schopná přijet až za 4 hodiny ( no jo, ženská z města, která se přestěhovala na skorodědinu, potřebuje trochu občas vypadnout do civilizace
) a ještě unavená z výletu se čtyřmi dětmi věkově od kojence po puberťáka
Ale poslední dobou jsem si všimla, že vozil spíš menší nákupy a často jezdil do města, kam jsme jezdili spíš sporadicky. No, a tam je právě nonstop herna a tam taky měl pár výběrů z bankomatu, přitom potraviny nakupujeme vždy na kartu, takže nechápu, na co vybíral. Pár výběrů je i po 21.00, kdy už bývá dávno doma a pokud vím, tak obchody v tom městě jsou otevřeny do 20.00, takže ani časově toto neodpovídá, že by byl na nákupu a pak ještě potřeboval na něco peníze
jedině, že by tam jezdil v úterý, kdy chodívá zpívat
No, je to všechno zmatené, ale myslím, že už určitá mozaika už je postavena a bohužel to ukazuje na to, že v tom zase lítá
…Snad to ustojím a budu mít argumenty při rozhovoru s ním. Dost mě zašlapává do země a ponižuje i před dětmi a dokonce už i nejstarší dcera, ta v pubertě, chytá od něj ty škaredé manýry, respektive vidí, jak se ke mně manžel škaredě chová, tak se chová stejně a asi si myslí, že je to normální
Druhá nejstarší, ta je ve druhý třídě, tak má už dlouhodobé noční děsy a špatně usíná, teď spí se mnou v ložnici a často mě volá ze spaní a bojí se, že mě někdo zastřelí. Už jsme to řešili i s psycholožkou, na chvíli to ustalo, ale teď se to opět stupńuje
Třetí dcera je agresivní a ta nejmladší, kterou ještě kojím, je zatím v pohodě, ale vše je otázka času…Loučím se a moc za vše děkuju. Přeju všem dobrou noc a sladké sny ![]()
Tak tedy ty máš naloženo. Říkáš, že finance hlídáš, ale ne asi dost důsledně, což se v podstatě nedivím, protože při čtyřech dětech nemá ženská chuť zapisovat každou položku. Ano, děti se k tobě budou chovat, jako tvůj manžel. Jsou zřejmě svědky vašich hádek a už jsou tím zatížené. Jestli hraje zjistíš svou důsledností určitě, už máš nakročeno. Jen si už připravuj řešení, protože s tím budeš muset něco udělat.
Veškeré finance mám na starosti teprve od 5.března, kdy jsem zjistila, že na účtu je pouze 43kč a nebylo doslova, co jíst a musela jsem si půjčit peníze od holek
Teď opravdu zapisuju úplně, ale úplně všechno a pořád jak magor počítám, zda mně něco nechybí v peněžence. Mám přesný rozpočet, podle kterého se řídím a všechny nákupy jsem přeorganizovala, třeba pomazánky už nekupuju, ale vyrábím, snažím se víc péct, aby se ušetřilo atd. Už mně z toho ale hrabe. Třeba včera jsem zase takto počítala, a najednou mně to nevycházelo a začala jsem šílet a už se mně v hlavě urodilo, že manžel peníze sebral a naházel do bedny
Až po chvilce jsem si vzpomněla, že jsem ještě kupovala granule pro psy, které jsem zapomněla zapsat(ach ta důslednost
)Nějak jsem to neunesla a zavřela se na záchod, kde jsem hodinu brečela
…Bylo mně ze všeho špatně a uvědomila jsem si hmatatelně, že v takové nedůvěře žít nechci…Když se provalilo hraní před pěti lety ( kdy hrál ruletu už minimálně 3 roky, ale možná i déle, to už nezjistím, jen mě občas napadlo, zda už nebyl závislý i v době, kdy jsme se poznali a kdy jsem si ho pak brala, protože za zvláštních okolností utíkal z Prahy, dokonce i plánoval sebevraždu,,, našim i ségře a všem známým připadal vždycky divný a sobecký, ségra o něm třeba říká, že to je samolibý blbec, já jsem to však nikdy neviděla, nade vše jsem ho milovala, snesla bych mu modré z nebe, pomalu bych za něj i dýchala…Tak jsem byla pitomá…Vzhlížela jsem k němu jak k Pánu Bohu, ale on si stejně toho nevážil, a naopak toho zneužil…Manžel je závislý na automatech a já jsem závislá na něm
, i když už zase ne tolik, uvědomuju si, že když není doma, cítím se lépe
…Je zvláštní, že jsem prohlédla, až když jsem si pořídila pejska, to jsem si najednou řekla, co se s ním děje, že se tak divně chová, tehdy jsem si myslela, že má ženskou
, a ejhle ukázalo se, že hraje
- ale možná bych na to vůbec nepřišla, kdyby ho v herně nezahlédl známý známé od švagra a teprve až byly fyzické důkazy, tak šel s pravdou ven, ale to ještě po částech, protože si myslel, že nevíme všechno. Ptali jsme se ho třeba:„Je to opravdu všechno?“ A on:„Ano, je to všechno.“ A my jsme přitom věděli, že si ještě půjčil od kamráda 20000,–…Takový lhář to je
No, a před rokem, když se naší fence narodila štěńátka, tak jsem prohlédla podruhé a jeho chování mně přišlo opět dost divné…), tak jsem si finance taky vzala na starosti. Sám to i navrl a soulasil s tím. Po čase jsem však zjistila, že mně to značně vyčerpává a že takto žít nedokážu, že důvěra ve vztau je u mě na prvním místě, a tak jsem se rozhodla, že mu tu důvěru dám, tudíž jsem mu vrátila kartu (stejně je majitelem účtu-skrz úvěr to nelze změnit, takže by si kdykoli mohl vybrat na přepážce), začal jezdit zase na nákupy, což mně také usnadnilo život, jediné, co jsem si ponechala, byl sms kód, kdyby chtěl něco platit přes internet, ten chodí na můj mobil. Vše bylo jaksi v pohodě či se mně to tak jevilo, jediné, co mně přišlo divné, že se často vztekal, že mám ten sms kód, že nemůže srz to včas uhradit mobil a je to známka toho, že mu stále ještě nevěřím a neodpustila jsem mu a že on ví, že mu už do smrti neodpustím
Udělala jsem děsnou chybu, že jsem nesledovala historii na účtu. Jaksi jsem se toho podvědomě bála, kdybych vše kontrolovala a měla přehled, tak tam nemusely být ty podezřelé výběry a nejistota
…Ale zase je vše otázka důvěry, já jsem mu chtěla věřit, proto jsem přestala kontrolovat…Stejně mně často nadává, že jsem stíhačka, kontrolorka či ředitelka zeměkoule, pruda, kráva, paní dokonalá, svatá a s tím vším mám jít do prdele…Holky, já jsem fakt blbá
Já jsem snad masochistka, mně to připadá, jako bych psala o jiné ženské…A té bych řekla:„Sbal děti a rychle, ale opravdu rychle U-T-Í-K-E-J!!!“Nevím, proč stále ještě čekám na zázrak, že se všechno změní a z něj se stane milující manžel a otec…Možná i proto, že jsme věřící a já to v sobě mám jaksi nastavené, že manželství je svátost a máme spolu setrvávat v dobrém i zlém…Ale určitě Bůh nechce, abychom takto trpěly a trpěly i naše děti…Snad se mně brzy rozsvítí a začnu věřit na lepší budoucnost, když budu sama či časem třeba i s někým dalším…Nějak nedokážu žít bez lásky
…Jsem taková, že bych pořád někoho objímala, pusinkovala, hladila
,,,i to, že se mě už 8 měsíců ani nedotkl, je pro mě utrpením…Teda jednou si mě vzal na klín a dáváme si pusu na dobrou noc, ale to je všechno. Nestojí o mě, a já jsem taková vlezdoprdelka
Musím se zvetit a nabrat sebevědomí, ale nějak mně to nejde…Přeju všem pěkný den ![]()
@klotylák Necekej na zazrak, ja vim, je to tezky smirit se s realitou
na poradnu necekej, on nema ciste svedomi a ty to vis, ze mas pravdu. Jen si to pripustit, to je ten nejtezsi a nejdulezitejsi krok. Rozved se, jak uz jsem ti psala. Na poradnu necekej, ma zkusenost je, ze gambler oblbne, pokud je to jinak chytrej clovek, i terapeuty v lecebne. Poradnu si najdi sama pro sebe, pomuzou ti se vyrovnat s partnerem gamblerem, ztratou duvery a pomuzou, jak dal. Doporucuju najit si pomoc pres nejakou lecebnu anebo psychiatra, trery se specializuje na zavislosti, ne kazdy zna tuhle problematiku. Hodne sil ![]()
K.
Svatá pravda, pokud je inteligentní, tak doktory hravě oblbne, gamblerství se nedá zjistit jinak, než že to dotyčný přizná. a jinak máš pravdu, můj ex se taky choval tak, jako by měl ženskou- žádný sex, nevysvětlitelné pracovní schůzky s koncem těsně nad ránem, spával v autě na parkovišti, protože „se bál jít domů“… Jojo, a přitom se slečna jmenovala VLT. Co bych byla dala za normální ženskou, to se dá řešit, a navíc to vyjde mnohem levněji. Mimochodem, dnes je z něj bezdomovec. Opravdu.
@ropucha 02 Jj, za tech x let, co to takhle ex vedl, mimo jine taky ke konci spaval v aute, je z nej taktez bezdomovec. Presto se porad chova, jak kdyby celej svet byl proti nemu. Prisel uplne o vsechno, presto si stale nechce priznat, ze ma problem ![]()
Tak to je úplně přesné! Ani můj ex si nikdy nepřiznal a nepřizná, že má problém. To ti ostatní, celý svět je proti němu. Dokonce strávil několik měsíců v psych. léčebně. A s čím se léčil? S depresema! Protože on už nemůže. To už jsme byli rozvedení, a když jsem úplně náhodou mluvila s jeho ošetřující lékařkou, ptala se, jestli ty deprese měl už za trvání manželství. Když jsem na ni koukala jako Cvok, a říkám, že ne, on je gambler, tak jen povzdechla, že o tom se slovem nezmínil, a že je to tedy ještě mnohem horší, protože teď už i ona ví, proč lže i v nepodstatných věcech. A taky mně pochválila, že jsem od něj odešla, vyléčení gambleři se nepočítají na procenta, ale na promile.