Je mi líto tchýně

4885
17.12.13 10:44

Je mi líto tchýně

Já s ní vycházím už skoro 20 let v pohodě, je taková normální, ne že bych ji milovala, ale klidně s ní jedu na dovču, mastím karty a jsem ji vděčná za hlídání (tedy byla jsem, puboši už hlídání nepotřebují).
Syn s ní občas zajde do muzea, jako za starých časů, když byl malý, dcra do kina a babi je spokojená.
ALE švagrová na ní vidí vše špatně, tchýně se jí nezavděčí, buď hlídá málo (má chronickou artritidu a občas nemůže, bolí ji celý tělo) nebo se vnucuje, třeba zavolá, jestli si může vzít hočičky do ZOO, švagrová že má už jiný program, dobře, ale nemusí na ní málem vřískat do telefonu, že volá v pátek a chce děti v sobotu. ona se nabízí, nechce jí je ukrást, holčičky ji milují a švagrová to nepřenese přes srdce, je matka lvice, mně půjčila neteře povozit v kočárku až v půl roce, jsem už stará matka a nezvládla bych to :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
Hočičkám jsou 4 roky, švagrové 25 a můj věk vidíte v podpisu, no stará :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4885
17.12.13 10:46

Jo a tchýni je sice přes 70, ale až na ty bolesti kloubů je zcela svéprávná a dokonce i řídí auto a vidí bez brýlí a má svoje zuby :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
17.12.13 10:49

Jo a ještě perličku, jednou chtěla moje maminka vzít holčičky do cirkusu spolu s moji dcerou (syn o to nestojí) a švagrová ze naprosto divila, jak to mohlo napadnout cizí ženskou, co k tomu říci?
Přitom moji mamku využívá, co se týče práce, až až, to je jí dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
17.12.13 10:50

Obávám se, že se švagrovou asi nic neuděláš, snad jen zkusit si s ní promluvit. Co by jiné maminky (včetně mě) za takovou hlídací babičku daly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.12.13 10:50

Taky by mi jí bylo líto, ale nic s tím neuděláš. Nechci se nikoho dotknout, to vůbec, ale mladé generaci chybí základní úcta ke té starší, o to hůř, když je to vlastní rodina. Flákla bych tý cácoře po té její nevymáchané hubě, ale to se můžeme jen tak rozčilovat, ve skutečnosti není nic, co bys mohla udělat, i mně je tvé tchýně líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
17.12.13 10:52

Vezmi babcu na zmrzku, nebo ted teda nekam na punc na trhy a ukaz ji, kde ji maji radi ;-)
Lide byvaji nevdecni, to bylo je a bude, i kdyz to neni hezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
17.12.13 10:53

@terinka4444
Neni mlada cacora jako mlada cacora :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
17.12.13 11:01

Díky všem, vemu babču do kavárny Slávie, tam se seznámila s tchánem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.12.13 11:02

@Lenka002 švagrová je divná :think: místo, aby byla ráda, že má babi o vnoučata zájem, tak toto :zed: asi je dáno i tím věkem, netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
17.12.13 11:03

Jo, to znám. Tchánovi švagrová taky vyčítá, že jim nehlídá dvojčata a moje děcka jo. Jenže vždycky jen jedno, na obě si netroufne, což chápu, je to záhul i pro mě. No a pak o něm po dědině rozhlašují, že je děda č… Někteří lidi jsou prostě pitomci. Ale u nás ještě netuší, co se bude dít v létě. Už se těším na ten mazec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
17.12.13 11:09

@CokeLady Tak ráda ji moc nemám, ale snažím se s ní vycházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
17.12.13 11:11
@CokeLady píše:
Ty máš vždycky diskuse… tak nějak o ničem :oops: tohle je mezi tchýní a švagrovou. Jestli švagrová má vlastní program, tak má, jestli Ti půjčila kočár v půl roce, tak půjčila, lítost je tak to maximální, co můžeš mít. Jinak je to jejich život a musí se dohodnout mezi sebou, jsou dospělé a obě chtějí nějak žít.Asi se nedočkáš komentářů, jaká je švagrová strašná osoba.

Me vetsinou napada to stejny :lol: :mrgreen: koukam a jsem rada ze nejsem jedina :oops: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
17.12.13 11:13

Jinak tvoje svagrova je tchynena dcera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
17.12.13 11:15

@CokeLady @Krkael
Moje poslední založená témata, prosím vysvětlete mi, jak myslíte to, že jsou o ničem?

Rumunská koleda oslavovala spálené Židy
Tlustá znamená stará panna?
Sledujete současnou politickou situaci u nás i v zahraničí?
Neteř nechce na Štědrý den k otci
Navrhněte částku za pronájem bytu
Zítra je 17. listopad
Dušičky - byly jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
17.12.13 11:16

@Krkael Snacha

• načítám...
  • Citovat