Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kaileee píše:
Ty budes jedna z tech, co si poridily decko po 40. A je hrozna hrdinka co
Mně teda 40 není ani zdaleka a taky jsem se pozastavila nad tím, jak to souvisí s problémem. Dokud to zakladatelka nevysvětlila.
No kezby myslela jen na noc. Ona měla v plánu od rána do druhého dne… Prý jestli zvládnu odstrikat mlíko na celý den
budu muset ze sebou něco dělat… Manžel to neřeší, doma se ho ptám, říká že je přehnaná, ať to neresim a ignoruju..
Musíš se naucit komunikovat s lidma o tom, co chceš a jak si věci predstavuješ. Jak tu nekdo psal, jsi slabá. Znamená to, že nemáš v pořádku svoje sebevědomí. Kdyz nebudes chtit davat svoje dite tchyni, tak nebudeš. Kdyz si chceš chovat svoje dite, tak si ho proste vezmeš. Nenech ostatní, aby šli za hranici toho, co ti není přijemné.
@Lalelale Nebylo to myšleno vůbec zle… Je mi jedno v kolika má děti, bylo to myšleno tím že si chovala a starala se o mimino téměř nedávno. Ne před 30ti lety…
Tchyně je blbka takhle zacházet s 2,5mesicnim miminkem
Nechat záměrně plakat a nedat utisit k mamince, to je vrchol debility. Zakladatelko chovej se k tchyni rázně, je to tvoje dítě a bude to jak chceš ty, nic nevysvětluj, neobhajuj se, jen oznamuj.
@mamule42 píše:
Spíš nechápu proč zdůrazňuješ že si na stará kolena pořídila dítě, to snad nemá s problémem nic společného.
a ja nechapu, proc vyndava spici miminko z vajicka, kdyz vi, ze ji tim vzbudi a place
![]()
@Kaileee píše:ty jo ty jsi jedovata
Ty budes jedna z tech, co si poridily decko po 40. A je hrozna hrdinka co
@Anonymní píše:
@Lalelale Nebylo to myšleno vůbec zle… Je mi jedno v kolika má děti, bylo to myšleno tím že si chovala a starala se o mimino téměř nedávno. Ne před 30ti lety…
Jojo však píšu že dokud jsi to nevysvětlila
jinak nauč se za sebe trošku postavit, vymez tchýni hranice. Hodně lidí vycítí že si necháš vše líbit a chová se pak úplně jinak, než k ostatním lidem. Vezmi si, že se za tebe musela postavit švagrová a tchýni pripomenout, žes dítě chtěla ty. A nikdo jí hlavu neutrhl
Neumíš řict ne a nastavit si hranice ![]()
Jinak nechápu, proč po příchodu k tchýni dceru vyndáváš z vajíčka, tím ji vzbudíš a ona pak pláče..?
![]()
Ji nechej spát ne?
![]()
Když ma ve vajíčku na převoz teplý overal, a jsme v místnosti kde se topí krbem (30 stupňů) tak ji přece v tom nenechám…
Jinak nebreci UPLNE vždycky. Jde spíš o to že když ji vysvlecu, dám na gauč ještě když spí, tak se prostě vzbudí s placem.. A první co udelam je, že ji vezmu pochovat, a tchyně hned přiběhne se slovy,, tak už mi ji dej,, plačící. Nesnáší svlékání a oblékání..
@Anonymní píše:
Když ma ve vajíčku na převoz teplý overal, a jsme v místnosti kde se topí krbem (30 stupňů) tak ji přece v tom nenechám…Jinak nebreci UPLNE vždycky. Jde spíš o to že když ji vysvlecu, dám na gauč ještě když spí, tak se prostě vzbudí s placem.. A první co udelam je, že ji vezmu pochovat, a tchyně hned přiběhne se slovy,, tak už mi ji dej,, plačící. Nesnáší svlékání a oblékání..
Idealni je takovej ten fusak do sedačky kterej jen rozdelas a nechat spát někde v chodbě kde neni takový vedro
Holka, držím ti palce. Bojuj za své místo. Ona jak pozná, že se nedáš, tak poleví..
taky jsem měla cest s takovou, co věděla všechno nejlíp, a nepustila mě ke slovu. Pak jsem si jednou dupla, a slo to z kopce. Nemohla unést, že i já můžu mít svůj vlastní postoj, názor. Naštěstí už je to extchyne, tak se problém vyřešil sám
ale ty bojuj ![]()
@Anonymní píše:
No kezby myslela jen na noc. Ona měla v plánu od rána do druhého dne… Prý jestli zvládnu odstrikat mlíko na celý denbudu muset ze sebou něco dělat… Manžel to neřeší, doma se ho ptám, říká že je přehnaná, ať to neresim a ignoruju..
Prostě jí řekni ne a víc neřeš. Moc řešíš co ona na to. Kojení je snad Tvoje věc tak proč se stresuješ? prostě řekneš že to nešlo a hotovo. Musí vědět že se nedáš. Až začne at jí malou tam necháš tak řekni že až bude větší a víc neřeš. nechodila bych tam tak často
Hlavně klid, dělej to tak aby to vyhovovalo Tobě a ne tchýni
Takhle malé dítě bych taky nedala na noc. nevidím jediný důvod ![]()
Přesně tak, každý zajde tam, kam ho člověk zajít nechá