Je mi smutno z tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
29.2.20 18:45
@Anonymní píše:
Ahoj trochu se jdu vypsat… Mám tchyni poměrně mladou, na,, stará,, kolena si pořídila dítě (ve 42 letech), aktuálně školkoveho věku. Byli jsme celkem kamarádky když jsem jí ve všem prikyvovala. Vlastní názor říct nelze, ihned řekne 150 důvodu proč to ne a proč ano. Mám 2.5 měsíční dceru. Od narození jezdíme ke tchyni zhruba 2× týdne, někdy častěji. Když jsme u ní, dceru si chová… To mi vubec nevadí, proč by mělo. Ale jakmile dcera začne brečet, tak se jí snaží uklidnit, když mi ji jednou po snad půlhodině pláče dala, a dcera zmlkla, řekla že je rozmazlena. Vždy když přijedeme, dceru vyndam z vajíčka, začne plakat protože ji tím vzbudim, tchyně mi ji okamžitě řvoucí bere z ruk. Když ji potřebuje někde odložit tak ji cpe manželovi… Nikdy ji nedá mě. Ať se děje co se děje, ať dělá manžel cokoliv, tak ji prostě cpe jemu.. Jasný je to táta, ale když jsme byli u nich na návštěvě, a byla tam i svagrova, tak se tchyně ptala kdo si ji chce ještě pochovat, nikdo se neozval. Tak jsem ji řekla že si ji teda vezmu, a ona jako kdyby neslyšela.. Opět se zeptala,, fakt ji nikdo nechce??? " až svagrova řekla že ji chci já. Proboha, vždyť to není věc ale dítě… Vím že to jsou blbosti, ale mě to strašně mrzí. Jako kdybych nebyla. Od narození se neustále ptá kdy ji necháme u ní na hlídání. Fakt se na to necítím, do teď byla plně kojena. Měla jsem 5× zánět v prsu, dr mi už doporučil přestal kojit kvůli množství antibiotik. Nehorázně se mi ulevilo že je dcera na flasce už 14dni. Opravdu, vím že to zní že jsem krkavci matka. Ale kojení mě strašně stresovalo, dát láhev mi přijde pohodlnější i skrz vyvarovani, ohřívání atd… Tchyně opět že to musím pretrpet, že musím kojit za každou cenu co nejdéle. Úplně jsem ve stresu až se tchyně dozvi že nekojim jak mě serve… Jak se bude dozadovat ať ji dám na hlídání… :? Ja vím první dítě, další už budu strkat všude možně od kolibky atd… Neříkám, do kočárku klidně půjčím, až bude starsi tak nemám problém… Ale chci mít prostě miminko u sebe. Jenže já nevím jak ji to vysvětlit… Třeba moje máma mě plně chápe. Když je u nás, a brečí, tak řekne tady je máma. Ukazuje mě že jsem u ní… To tchyně ji odvede do druhý místnosti… Asi řeším malichernosti ale prostě mě to mrzí. :(

Nejezdila bych k ní tak často :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
29.2.20 18:48

@Kaileee Proč hrdinka?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.20 18:51

@Annabela11 no uz minule kdyz u ni mala brecela tak rikala ze musime jezdit casto ze neni zvykla :nevim: asi to omezíme… Každou návštěvu čekám co zase bude…

• Citovat
  • Upravit
845
29.2.20 18:55
@Anonymní píše:
@Annabela11 no uz minule kdyz u ni mala brecela tak rikala ze musime jezdit casto ze neni zvykla :nevim: asi to omezíme… Každou návštěvu čekám co zase bude…

Taky bych to omezila. A časem, až dítko povyroste, tam může zajet s ní manžel, třeba na dvě hoďky, a ty budeš mít čas pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.20 18:59

Tchyni jsem omezila na 1×za 14 dni u nas, deti tam obcas poslu jeste s tatinkem a staci. Ze bych s ni probirala kojeni, tak to asi ani neumim predstavit, to je moje vec. Nikdy jsem pred ni ani nekojila a uprimne ani neresime spoustu dalsich veci. Cim jsme starsi, tim vic si veci nechavame pro sebe a ono je to i lepsi, ale dulezite je byt s chlapem za jedno.

• Citovat
  • Upravit
1124
29.2.20 19:07
@a12 píše:
Idealni je takovej ten fusak do sedačky kterej jen rozdelas a nechat spát někde v chodbě kde neni takový vedro

Autosedačka je na převoz, ne na spaní. Hrozí SIDS, dítě se má vyndavat hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
29.2.20 19:09
@Lilith_S píše:
Autosedačka je na převoz, ne na spaní. Hrozí SIDS, dítě se má vyndavat hned.

Jo zakladatelko, příště ji bud uz behem jízdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
29.2.20 19:12
@a12 píše:
Jo zakladatelko, příště ji bud uz behem jízdy

Sedačka je nezbytné zlo v rámci zajištění bezpečného převozu, usne v tom prakticky každé dítě., ale nemá se v tom nechávat “dospat”, ještě bez dozoru někde v chodbě. To je otázka statistiky, jízlivost fakt není na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
29.2.20 19:16

Tchyne se neprecvakla do role babicky, musite ji pomoct:tim ze das jasne najevo ze ty jsi mama, ty rozhodujes a nemusis se obhajovat. Ono k tomu dojdes, ten prerod je narocnej.Ja to mela s mamou, trvalo to 8let, ted uz je to s ni lepsi.Uz me uznala jako matku. Klidne najed na to, ze o ni budes mluvit jako o babicce:Tak pojd ty urvanku, babi se snazila a ty porad brecis, tak musi nastoupit mama. Nebo diky za snahu(radu), ale tohle uz si musime vyresit my, nedelej si s nami starost, dam ti pak vedet, jak jsme se rozhodli. Dekuju za navrh, ted se na to necitim, chapu, ze si ho chces uzit, ale ja to jeste nedam, vsak to taky urcite znas, ale muzeme jit nekam spolecne. Atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
29.2.20 19:17
@Lilith_S píše:
Sedačka je nezbytné zlo v rámci zajištění bezpečného převozu, usne v tom prakticky každé dítě., ale nemá se v tom nechávat “dospat”, ještě bez dozoru někde v chodbě. To je otázka statistiky, jízlivost fakt není na místě.

Hele zas to nedramatizuj, myslím, ze spousta lidi nechá dítě dospat klidně i v tom autě.. Několikrát jsem třeba hodinu seděla v autě a čekala až se dítě dospi, pro me mensi zlo než protivny dite ktery vzbudim v pulce spanku.
Několikrát jsem viděla miminka v sedackach na podvozku kočárku, ono když v tom nespí denně, tak bych z toho takový drama zas nedelala.. V kocarku si taky nikdy nenechala miminko dospat třeba na zahradě, nebo v chodbě? Mela si v něm monitor dechu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
29.2.20 19:28

@a12 monitor dechu vůbec nevedu, a dítě nenechávám spát v polohách, ve kterých je SIDS pravděpodobnější. Mě je ve výsledku jedno, kdo jak nechává děti spát, ale přijde mi zcestný doporučovat spaní v sedačce v chodbě jako řešení trapnýho chováni ze strany tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
29.2.20 19:30
@Anonymní píše:
@Annabela11 no uz minule kdyz u ni mala brecela tak rikala ze musime jezdit casto ze neni zvykla :nevim: asi to omezíme… Každou návštěvu čekám co zase bude…

a co čeká po miminu? je to Tvůj život tak to dělej tak jak chceš Ty ;) Není důvod se nervovat co zase bude. To jí vše říkáš? To je snad Vaše věc ne ;) Ani bych nenechala by si jí přendavali mezi sebou jak plyšáka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
29.2.20 19:36

No tak budeš muset sebrat odvahu a říct jí, že tam dítě nechávat nechceš a hotovo. A nekojím a nebudu a je to moje věc, já jsem ti taky neradila…dokud budeš mlčet, tak se to nezmění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.20 19:42

@tini Díky moc za rady… Asi máš pravdu. Jednou ukazovala na tchana stím že říkala hele tata :zed: nechala jsem to bejt stím že se asi prerekla… Absolutně mě nerespektuje. Dnes mi vykladala jaký má mít režim.,pry až nebude přes den tolik spát tak mám udělat to a to v tenhle čas. Stokrát jsem ji opakovala že koupeme ve stejný čas, a ukládám ji ke spaní taky ve stejný čas. Ale jako kdyby mě neposlouchala a stejně mlela dokola to samý.. Když jsme šli ven (vypití kafe), neměla jsem kočár jen vajíčko, byla normálně teple ustrojena, žádala jsem ji jen o deku, že ji položím ven na stůl ve vajíčku, a stejně budu u ní sedět. Vůbec mě neposlouchala a neustále vymyslela kam ji dáme… Nebo když ji bolelo brisko, začala ji na to břicho dávat a nohy pod sebe, že to jejím dětem pomáhalo. Začala brečet ještě víc, furt ji to nutila dělat, až řvala úplně šíleně, tak jsem ji řekla že tohle teda fakt nesnáší. A to jí konečně vzala tak jak jsem ji řekla… :(

• Citovat
  • Upravit
2613
29.2.20 20:17

Já ti jenom řeknu, že tohle přesně znám… :roll: tchýně prcka když brečí schválně ještě odnáší dál, odvrací ho ode mě aby se na mě nekoukal. Máma ho drží u mě, ukazuje že tam jsem a dítě je v klidu. Teď už mám batole a tchýni to ještě nedošlo že to není nejlepší způsob, od první minuty ho hlavně odnést pryč od mámy, ale už to beru jako její boj. Snažila jsem se jí slušně nastavit hranice, ale už mlčím, opakovat tu stejnou věc stokrát mě nebaví, když to nebere v potaz. Podle mě si to ty tchýně fakt často dělají samy. Líbí se mi příspěvek výše že se nepřepnula v babičku. To mi u té mé taky přijde, že se mi pořád snaží dokázat že ona je lepší matka, výkonnější atd (neustálé vytahování historek z minulosti a srovnávání). Snažím se ty návštěvy prostě nějak přežít, ale co si budeme povídat, opravdu se tam netěším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová