Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Upil se k smrti přestali mu fungovat orgány vůbec nic nejedl…
@HaniaH tak to jsem myslela, že mám jen já takovýho fotra, a ono houby, do půlky tvého textu-jakobys mluvila o mém otci.
@Špagetka9 no to je prave nejhorsi… kdyz furt tvrdi ze ani nema hlad, ze vubec neji, tak co to telo ma pak delat. Mu se jeste delaji nejake vredy na kotniku, ma to uplne natekle, hnusne. A jeste krecove zily, taky v dobre fazi teda. Byl u doktora, ma masticku, ale myslis, ze si to maze? jen kdyz je nejhur a moc to svedi ![]()
@nicka9 Je to hodně chlastem, i když líný může být i od přírody. Domluvy jsou k ničemu, zvlášť od tebe, nejsi pro svého otce žádná autorita. Domluvy od nikoho nepovedou k ničemu. Alkoholikovi jsou ukradené, u flašky zapomene.. Musí chtít sám
.
Je mi to líto
. Hodně štěstí
.
@nicka9 hele to mi připomíná mýho otce, když začne, tak celej tejden nejí, jen chlastá, prudí a spí, navíc se nemeje a to je teprv hnus, ostuda všude ![]()
a nejhorší na tom je, že ON vůbec nepije-jeho řeč, dělá z nás jen debily s prominutím, ale víš co? já si myslím, že takovýho chlapa nezměníš, oni mají prostě svou, já si ho nevšímám, páč je to stejně k ničemu jim domlouvat. prostě ho nechat, stejně to nikam nevede, my se snažily skoro 20 let a nic. začal když jsme byly jako děcka, mamce kradl peníze, všechno vyžíral, kazil, prostě hrůza chlap, a to nám mamka říkala jak byl zlatej, jak se o nás staral jako mimina, pral, žehlil, vařil-což nechápu jak se mohl tak změnit.
takže podle mě, NECHAT HO!!!ale je to těžký, je to otec
@AdaNaty jo tak to je podobne. Takovych chlapu bude asi milion.
Nejhorsi je, ze je jeden blby den strizlivy (tzn, da si treba jen pivo, dve) a mamka uz je uplne vymekla. Bavi se s nim jakoze nic, div mu zato toho panaka nenaleje. Pak je zas nervama v kybli, protoze chlasta treba tri dny v kuse a pak je na neho zas jak milius. Je to furt dokola, uz se na to nemuzu fakt divat. Ted me napadlo, ze bych mu aspon davala dychat, kdyz bude chtit drzet a nosit maleho. To by se mi asi nikdo divit nemohl. A rict mu, ze proste do 0,5 v pohode, ale jak to bude nad, tak muze zapomenout. Ale nejsem si jista, jestli by i tak nevyhral ten chlast.
@nicka9 k tomu nápadu s dejchánim: nevim jak u vás, ale u nás si fotr dejchne (koupila sem ho mamče k vánocům, protože fotr by ho vyhodil), čim víc je nachlastanej tim víc dejchá a přijde mi že z toho ten idiot má ještě srandu.
A k postýlce s malym se nesmí ani přiblížit. Prckovi jsou tři měsíce a pochoval ho jednou (jen v porodnici), protože to stihli dřív než začal lemtat. a už si ho nepochová, protože ten chlast je pro něj přednější. O víkendu kolikrát nadejchá 3 Promile v 11 hod dopoledne. a to je teprve masakr. Moc bych ti přála aby to u vás takhle nedopadlo!!!
@nicka9 jo to moja mama taky, taky sme ji to říkaly milionkrát a nic, my bydlíme všichni v jednom baráku akorát že já mám se svou rodinou jinej byt v domě, takže ho vidím jen občas. no je to fakt těžký, ale s něma užnic prostě nenaděláme. jěštěže můj otec je nikdy nechtěl chovat, ani bych to nedovolila, at má půl promile nebo trochu nad
Můj otec taky chlastá. A to celou dobu co si pamatuju. A podle rodinných historek i máma věděla koho si bere. Mněl i kdysi když přišel z vojny říct vlastnímu otci, že pokud nedostane peníze z vkl. knížky na auto něco provede-ale co si nevybavuji, ale určitě ostudu. Hlavně děda se ho moc zastával, podle mamky. Ono jim kdysi zemřelo dítě hned po porodu a dle prababičky byl rozmazlován, na hospodu zvyklý od mala-když šel děda občas na pivo a bral ho sebou. Mamku i bil, nevím jak dnes ale myslím že v tomhle se zmírnil. Mněli jsme doma jen dvě místnosti, i když v RD, ale kdysi druzí prarodiče nesouhlasily s přestavbou. Takže jsem kolikrát byla svědkem hádek o půlnoci když otec dostal hlad, mamka udělala např. míchaná vejce ale „milostpán“-mamky slova, si to rozmyslel a kvůli topinkám rozbil talíř a převrátil stolek. Rozbíjení věcí mu zůstalo dodnes. Mamka kolikrát chodila po sousedech a sháněla pájku aby opravila TV ovladač nebo zesilovač k anténě. Vůbec si jako dítě nic extra pěkného nevybavuju. Kvůli tomu si ani nepamatuju narozeniny mých rodičů. Nikdy si moc neslavily-dorty, psaníčka a ráno nebo večer druhému rodiči popřát. Dneska tu dobu mamka sama bagatelizuje, když říkám že spolužáci se mi smáli že smrdím nebo že viděli tátu dělat něco na venku. Nevím zda někdo z vašich otců má stejný problém, ale můj se dokáže pomočit i podělat. Kvůli tomu že, pravděpodobně, takhle na montáži zlikvidoval pokoj ho na paragraf vyhodili z práce. Předtím dělal v místním jzd, a tak předseda nebo kdo chodil i za mamkou k práci žalovat. ale co mohla říct když odcházela dřív než se on vzbudil… Kolikrát jsem musela být přítomna tomu, když mamka žehlila pomočený gauč, no strašný. A to myslím zápach. Pak dostal igelit. Na tom gauči spí snad 15 let, s mamkou nespí dlouho. Když tam dneska s manželem jezdíme, někdy je fakt na motyku jako kdyby to dělal schválně, ale někdy se s ním dá i popovídat. Třeba mu půjčuji knihy, a dost se divím protože z dětství si nic takového nevybavuji. Četl on, ale mě to v dětství nebavilo. Všechno bylo na mamce. Se divím že to nikdo nenahlásil-škola, školka, na sociálku, aby to minimálně prošetřila. Na léčení snad byl, ale když sem byla malá. Kdysi když se hádali, tak mamka říkala-kdyby si s panem… nechal bábu napokoji nikam by tě neposlali. a když sem od 12let byla na prázdninách jen doma musela jsem s brekam mamce psát dopisy že si mě sebou vzal do práce. tam se jelo na kole a to pořád padal a zase se mněli vrstevníci čemu smát. To když byl nalitej. jinak mě nechal doma. No myslím že jsem napsala až moc ![]()
@Anonymní píše:
Můj otec taky chlastá. A to celou dobu co si pamatuju. A podle rodinných historek i máma věděla koho si bere. Mněl i kdysi když přišel z vojny říct vlastnímu otci, že pokud nedostane peníze z vkl. knížky na auto něco provede-ale co si nevybavuji, ale určitě ostudu. Hlavně děda se ho moc zastával, podle mamky. Ono jim kdysi zemřelo dítě hned po porodu a dle prababičky byl rozmazlován, na hospodu zvyklý od mala-když šel děda občas na pivo a bral ho sebou. Mamku i bil, nevím jak dnes ale myslím že v tomhle se zmírnil. Mněli jsme doma jen dvě místnosti, i když v RD, ale kdysi druzí prarodiče nesouhlasily s přestavbou. Takže jsem kolikrát byla svědkem hádek o půlnoci když otec dostal hlad, mamka udělala např. míchaná vejce ale „milostpán“-mamky slova, si to rozmyslel a kvůli topinkám rozbil talíř a převrátil stolek. Rozbíjení věcí mu zůstalo dodnes. Mamka kolikrát chodila po sousedech a sháněla pájku aby opravila TV ovladač nebo zesilovač k anténě. Vůbec si jako dítě nic extra pěkného nevybavuju. Kvůli tomu si ani nepamatuju narozeniny mých rodičů. Nikdy si moc neslavily-dorty, psaníčka a ráno nebo večer druhému rodiči popřát. Dneska tu dobu mamka sama bagatelizuje, když říkám že spolužáci se mi smáli že smrdím nebo že viděli tátu dělat něco na venku. Nevím zda někdo z vašich otců má stejný problém, ale můj se dokáže pomočit i podělat. Kvůli tomu že, pravděpodobně, takhle na montáži zlikvidoval pokoj ho na paragraf vyhodili z práce. Předtím dělal v místním jzd, a tak předseda nebo kdo chodil i za mamkou k práci žalovat. ale co mohla říct když odcházela dřív než se on vzbudil… Kolikrát jsem musela být přítomna tomu, když mamka žehlila pomočený gauč, no strašný. A to myslím zápach. Pak dostal igelit. Na tom gauči spí snad 15 let, s mamkou nespí dlouho. Když tam dneska s manželem jezdíme, někdy je fakt na motyku jako kdyby to dělal schválně, ale někdy se s ním dá i popovídat. Třeba mu půjčuji knihy, a dost se divím protože z dětství si nic takového nevybavuji. Četl on, ale mě to v dětství nebavilo. Všechno bylo na mamce. Se divím že to nikdo nenahlásil-škola, školka, na sociálku, aby to minimálně prošetřila. Na léčení snad byl, ale když sem byla malá. Kdysi když se hádali, tak mamka říkala-kdyby si s panem… nechal bábu napokoji nikam by tě neposlali. a když sem od 12let byla na prázdninách jen doma musela jsem s brekam mamce psát dopisy že si mě sebou vzal do práce. tam se jelo na kole a to pořád padal a zase se mněli vrstevníci čemu smát. To když byl nalitej. jinak mě nechal doma. No myslím že jsem napsala až moc
a taky byl schopný roztrhat modráky když přišel opilý z práce a pro nemotornost nechytil tkaničky a jednou zabil i našeho psa
, údajně ho pokousal. no ale když ho otravuje ožrala…
Zdravím všechny. ráda bych oživila diskuzi.se všemi příspěvky tady se bohužel ztotožnuji…s mým tátou to jde od desíti k pěti. vžycky pil, ale aspoň to na něm nebylo tolik znát, ted už to začíná mít i důsledky zdravotní…řekla bych že z toho začíná i dementnět. to, že se nemeje, je schopný týden chodit v jednom oblečení(i v němspát) už by jsme ani neřešili už jsme si i zvykli- nemá to cenu -moje mamka mu pořád dokola říkala at se převlékne do čistého at se umyje…vždy jen sedí a mlčí. nikdy jí na nic ani neodpoví. může na něj mluvit normálně nebo řvát, je to úúúúplně jedno..ale to že se začal i pomočovat a pokálet se je schopný uprostřed jídelny na podlahu už je opravdu dost…večer se motá, není schopný jít…vždycky sebou někdě praští a mamka ho musí dotáhnout do postele a převléknout a ošetřit, protože se většinou pomočí a praští někam do hlavy takže mu teče krev…připadne nám, že mu nefungují už ani ledviny- má úplně opuchlé oči a bělmo do žluta, celý se klepe- k doktorovi samozřejmě nepůjde…je prostě totální troska a to mu je 53 let..všechno tohle se začalo zhoršovat asi před 3 měsíci kdy přišel o práci a je od rána do večera zavřený ve sklepě a popíjí si tam, mamka samozřejmě chodí do práce, tak ho nemůže celý den hlídat. když odpoledne příjde, tak když ho najde s flaškou vína, tak mu ji samozřejmě sebere, ale on je schopný i v tomhle stavu sednout za volant a jet si pro pivo!, je to tak hrozný, že se mamka bojí jít večer spát, kdy ho zase bude sbírat, jsme z toho psychicky všichni vyřízení a jemu to je úplně jedno, přijde mi, že už ani nevnímá ikdyž je střízlivý…na všechny její argumenty at jde k doktorovi, nebo at se sebou něco dělá jen mlčí…už nevíme jak dál..já mám každým dnem rodit a pořád se jen stresuju a to nechci kvůli miminku, ale copak to jde být v klidu? je mi hrozně líto mamky, která tam s ním žije a musí se na to dívat.
každý den se bojím co mi zase zavolá, že se dělo. já ho za to tak nenávidím! potřebovala jsem se jen vypsat aby se mi trochu ulevilo a zeptat se jak máme takovou situaci řešit? nemáte někdo zkušenost? prostě bych ho nejradši naložila do auta a odvezla k doktorovi, ale copak to jde když je svéprávný? nebo máme třeba zavolat záchranku at si s ním dělají co chtějí? ale přijedou vůbec na opilého člověka, který není nebezpečný pro okolí a co s ním budou dělat dál? já už vážně nevím co dál…budu ráda za jakoukoliv radu nebo zkušenost ![]()
@LLin ahoj,pokud bude, mít zranění tak ho odvezou, mýho otce taky odvezli spadl ze schodů, všude krev, otevřená zlomenina, na mol jak hovado. nejlepší je utéct, ale hodně lidí nemá kam že? mame to samý. nenervuj se, když si ndá říct, jeho věc, vemte si mamku k sobě pokud to půjde. a zapomente na něj, vím že je to složitý, ale tohle není život.
@AdaNaty několikrát jsem mamce říkala at se na všechno vykašle, najde si nějakou garsonku a odstěhuje se, ale jí je líto mu nechat napospas barák do kterýho vložila spoustu peněz aby to tam měla hezký…vědět třeba před 5 lety jak to sním půjde z kopce, tak by to udělala, ale ted už ne
nevím co dělat..toho ona se právě taky bojí, že se jednou třeba vrátí z práce a on tam bude ležet pod schody..zatím měl vždycky štěstí, že upadl a mamka byla vždy doma a našla ho…tak strašně se za něho stydím..když ho potkám ve městě mám sto chutí ho ani nepozdravit a vůbec se k němu nehlásit. nikdy by mě nenapadlo, že se budu stydět za svoji rodinu..když jsem byla malá, tak takový nebyl. nikdo nevíme co se sním stalo, proč začal pít..je hrozný jakou trosku z lidí alkohol udělá