Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi tak. Proc znami, pokud muzou, jedou k doktorovi do Ceska. Ta pece tam je dobra do te doby, nez cloveku opravdu neco je a potrebuje pomoct. Ziju v DE a taky obcas hruza (u deti). Zlate Cesko.
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Je mi 19 a v životě jsem nebyla na gyndě a ani se k tomu nějak nechystám. Je tu někdo kdo k němu taky nechodí?
Ahoj,
nejsi sama, kdo nemá rád doktory a příjde mu gynekologie hodně nepříjemná a nechce pouštět cizí osobu tak blízko a tak intimně… Nicméně si myslím, že jednou za čas na stěry je důležité jít. Bohužel byly i tady, nebo na jiných „mama“ servrech případy, kdy právě zanedbáním prevence zemřela maminka před 30 na rakovinu ![]()
Najdi si dle recenzí dobrého doktora, nebo doktorku (mám ženskou a jsem ráda), hned na uvod řekni, že jsi ještě nikdy nebyla na gynekologickém vyšetření a je.
Bude to v pohodě, uvidíš.
A pak stačí jednou ročně na stěry - jo nic příjemného, ale dá se to v pohodě přežít ![]()
@blumen píše:
Asi tak. Proc znami, pokud muzou, jedou k doktorovi do Ceska. Ta pece tam je dobra do te doby, nez cloveku opravdu neco je a potrebuje pomoct. Ziju v DE a taky obcas hruza (u deti). Zlate Cesko.
Také jsme měli sestřenici v Německu - peče v těhotenství - super, porod - super. Ale péče o dítě po porodu - malý měl silné kožní problémy a nedokázali mu pomoci. Proto musela dojíždět do čech, aby mu pomohli. Nakonec z toho byla alergie a AE ![]()
@Lalelale píše:
Určitě není. Upřímně, neustále chození na gyndu je dost československá věc. Žiju v zahraničí a nechodí prakticky nikdo, pouze pokud je problém nebo při těhotenství. Antikoncepci předepisuje normálně obvodák nebo se dá koupit v lékárně jen tak.
Já jsem opravdu ráda za naše zdravotnictví, takhle bych nechtěla, aby to tady dopadlo…
@blumen píše:
Aha, tví známí radši Česko, tak to asi bude pravda
to aby celá UK začala dojíždět do Prahy. Tys byla v UK u lékaře, aspoň jednou?
@chs.jasmin píše:
Také jsme měli sestřenici v Německu - peče v těhotenství - super, porod - super. Ale péče o dítě po porodu - malý měl silné kožní problémy a nedokázali mu pomoci. Proto musela dojíždět do čech, aby mu pomohli. Nakonec z toho byla alergie a AE
Nam uz tady zanedbali veci. Ale treba s druhym ditetem mam v planu sednout do auta a pokud bude mit ucpany slzny kanalek a podobne, zajet do Ceska. Na fyzioterapii taky. S prvnim jsem nevedela co a jak, u druheho jsem uz otrkana. Ale clovek si uz i hodne zvyknul. Nazacatku ale sok. U dospelych takove rozdily v peci nejsou.
@Lalelale píše:
Aha, tví známí radši Česko, tak to asi bude pravdato aby celá UK začala dojíždět do Prahy. Tys byla v UK u lékaře, aspoň jednou?
Znam hodne lidi zijicich v UK a vsichni dojizdi sem.
Kdyz jedou sem na dovolenou, tak si u nas domluvi prev. prohlidky a pochodi po doktorech.
@Kelsey píše:
Znam hodne lidi zijicich v UK a vsichni dojizdi sem.
Kdyz jedou sem na dovolenou, tak si u nas domluvi prev. prohlidky a pochodi po doktorech.
moje sestra zije v UK a ji pece tam vyhovuje.
I ja jsem spis pro mene zasahu a mene intenzivni peci, kdyz to clovek nepotrebuje. To mnozstvi vysetreni v tehotenstvi mi prislo uplne absurdni napriklad. Paklize by se mi znova zadarilo, prijdu asi jenom na velke screeningy a pokud nebudou zadne komplikace, tak nebudu chodit na kontroly vubec. Nebo rozhodne ne co mesic.
@Lalelale píše:
Aha, tví známí radši Česko, tak to asi bude pravdato aby celá UK začala dojíždět do Prahy. Tys byla v UK u lékaře, aspoň jednou?
Je to individualni, ja v UK zila par let, lekare jsem navstevovala a proti CR mi prisla zdravotni pece uboha. Te v CR se nemuze rovnat.
Jestli ono to nebude jako jinde - je to prostě místo podle místa a kus od kusu. jeden doktor dobrý, druhý lajdák. Jeden špitál smrtácký, druhý špička. A blbečky najdeš všude. Ale co jsem slyšela, tak skutečně je hodně veliký rozdíl jít v UK na pojištovnu anebo na soukromo.
No tak ale nikdo tě přeci nemůže nutit chodit každý měsíc na ultrazvuk. Máš právo ho odmítnout. Já mám teď jiného doktora a ten mi dělal ultrazvuk na začátku. Pak jsem v soukromé gynekologické ordinaci (mají certifikát) prošla prvotrimestrálním screeningem a ultrazvukem ve 20. a 30. týdnu.
Jinak ten můj doktor akorát dopplerem poslechne ozvy, zkontroluje čípek a je to. Nevím, jestli mě teď ke konci nebude kvůli cukrovce posílat do nemocnice na rizikové, pro jistotu…
@warita píše:
moje sestra zije v UK a ji pece tam vyhovuje.I ja jsem spis pro mene zasahu a mene intenzivni peci, kdyz to clovek nepotrebuje. To mnozstvi vysetreni v tehotenstvi mi prislo uplne absurdni napriklad. Paklize by se mi znova zadarilo, prijdu asi jenom na velke screeningy a pokud nebudou zadne komplikace, tak nebudu chodit na kontroly vubec. Nebo rozhodne ne co mesic.
Péče o těhotné v ČR je pomalu důkladnější, jak péče o onkologické pacienty. Zlatý důl pro gynekology, no.
Já byla v druhém těhotenství u doktora 4× (potvrzení těhotenství a 3× screening) a za mě absolutní pohoda, kdybych měla být ještě někdy těhotná, nejdu ani na ten první screening
Za celé těhotenství jsem neměla jediné vnitřní vyšetření, na koze jsem byla 1×, až v poradně v porodnici kvůli stěru a i to bylo zbytečné, dá se to udělat méně potupně.
@Fjodorka
Hm - a proč to? To jsi si jistá, že by další mimino nemohlo mít vrozené vady?
Edit: případně i kdyby mělo vady neslučitelné se životem, že bys ho i tak donosila a porodila? Nerypu, jen mě to zajímá
Já chodila pravidelně a ted 5 let nebyla, a spíš se nemůžu odhodlat, ani nemám strach z vyšetření, ale spíš takový divný pocit, že mě tam doktor sprdne a tak, proto se nemůžu odhodlat tam zavolat..
@Lalelale Zrovna zdravotnictví UK není hodno následování.
Příbuzná, napůl angličanka a napůl švýcarka, britské občanství, žijící na střídačku v obou zemích, veškerou zdravotní péči absolvuje v CH a v UK by k doktorovi nešla ani náhodou. Proč asi.
Prosím anonym nebo smazat, údaje lze propojit s mým nickem.