Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Povinny v zivote neni vubec nic, musis jenom umrit. Ale nepochopitelny to je
Jeste v dnesni dobe, kdyz to plnne uhradi zp a muzes vybirat doktora jakeho chces… Taky z toho neskacu radosti a stresuje me to, ale jednou za rok zatnu zuby a par minut to preziju.. Ty nechces mit nikdy děti?
Tak pokud ti záleží na životě a chceš prevenci před rakovinou, měla bys to jednou za rok zkousnout, není to nic, co se nedá vydržet. Já bych neriskovala ![]()
Věř, že to není příjemný většině žen.
@Anonymní píše:
Já taky nechodím. Táhne mi na třicet, jenže stále jsem panna, tak nějak nevidím důvod chodit. Párkrát jsem tam byla a odnesla si akorát trauma a bolestivý zážitek.
Tak si radši dobrovolne projdes pripadnou nedejboze rakovinou? To jako fakt?
To svět neviděl.. ![]()
Je mi 18, ještě jsem nebyla, ale chystám se v nejbližší době, až budu psychicky připravená. Navíc ještě nikoho nemám, tak to nebylo tak akutní. Samozřejmě to není povinnost, ale neriskovala bych ![]()
Znala jsem člověka, co taky nechodil k doktorům. Léta chodil s visici kylou. Dožil se sice vysokého věku, ale umřel na něco neskutecne zbytečného a jak mu bylo za života, těžko soudit, ale asi nic moc.
Nevim, jak ti je, nemam takovy blok, ale dej si na papir pro a proti a uvidíš.
@Anitramm píše:
Tak si radši dobrovolne projdes pripadnou nedejboze rakovinou? To jako fakt?To svět neviděl..
tak to samozřejmě nechci. Ale mám dojem, že větši riziko mají ženy co žijou pohlavní život, a to já nejsem.
@AstraG píše:
Stejná otázka: A k zubaři chodíš? Ve 30 se nestarat o svoje zdraví a chtít mimino
Ať neodpovídám každému zvlašt. K zubaří chodím a upřímně ráda povedlo se mi najít fajn zubařku. Anonym proto aby mi nepsalo x lidí jak jsem blbá a ohrožují své zdraví. Víte co je užasného na dnešní době každý si může žít jak chce i kdyby jste stokrát napsali že jsme blbé. Co se rakoviny týče i když mi je tolik kolik mi je i tak mi přišlo několik pozvánek na rakovinné vyšetření z důvodu vyskytu rakoviny v rodině. Takže vím co rakovina je a mohu říct že chemo bych nikdy nepodstoupila. Nanejvýš operační odstranění, ale i u rakoviny zjištěné včas někdy musí být chemo, kterou bych odmítla. Takže ani včasné zachycení nezabraní rakovině aby se ukázala a pak bych případně odmítla léčbu
@Anonymní píše:
tak to samozřejmě nechci. Ale mám dojem, že větši riziko mají ženy co žijou pohlavní život, a to já nejsem.
Zvysene riziko mozna (nevim), ale kolik lidi melo raka plic a nikdy nekourilo? Hodne. Tohle neni argument, ale samozrejme to je jen tvoje vec. ![]()
Není to povinné. Je to tvoje zodpovědnost, ty si poneseš následky.
@Anonymní píše:
Nejde jen o vyšetření na rakovinu. Ale celkovou prohlídku. Proste nerozumím tomu, proč někdo dobrovolně ignoruje bezplatnou prevenci.
@Anonymní píše:
Rakovina vaječníků se týká i těch, které ještě nejsou sexuálně aktivní. To stejné se týká cyst, zánětů, myomů atd.
@Anonymní píše:
povinné to není. Mě je skoro 30 let a chystám se až budu těhotná dřív ne
Radeji anonym…chapu.
Tyjo neřekla bych, že v dnešní době ještě existují 30 leté panny…zajímavý ![]()
Jinak já teda chodím na gyndu každý rok, jasný není to nic moc příjemnýho, ale mám mladou doktorku, takže to prostě vydržím. aje fakt, že k chlapovi bych asi nešla, ale u ženský je to fuk, však ona má pipku taky
Zkus zakladatelko najít nějakou mladou doktorku, nemusíš chodit přece k chlapovi. A jako nutit tě nikdo nemůže, ale je to teda pěkně nezodpovědný
Já si vždycky dám za odměnu, že jsem tu návštevu gyndy zvládla nějakou odměnu
dortík, pizzu nebo návštěvu drogérky atd.
Neblbni. Jde o tvoje zdraví. Je to doktor jako každý jiný. Vyšetření je jednou za rok, trvá pár vteřin.
Já to taky moc nemusím, ale ty negativní pocity se dají potlačit. Prostě jako spousta věcí, které se musí přežít, protože je to důležité. Když jsem byla naposledy těhotná, byla jsem na gynde co 14 dní, a jak ráda. A vzhledem k tomu, že jsem těhotná byla už 4×, víš kolikrát už mě někdo cizí vyšetřoval? Ale někdy se to bez toho prostě neobejde. K zubaři chodím 2× ročně též jen proto, že mám zodpovědnost za svoje zdraví a ne pro zábavu. Jsi dospělá, těch pár minut nepohodlí a překonání sebe sama jistě zvládneš. Já jsem se od malička hrozně bála injekci a odběrů. V podstatě mě z toho vyléčily těhotenství, kdy jsem prostě musela. A čím jsem toho měla víc za sebou, tím jsem byla víc v klidu a už jsem se nebála.
@Tichošlápek přesně tak, obzvlášť když žijeme v zemi se špičkovým zdravotnictvím…co by za to daly ženy v rozvojových zemích ![]()