Je povinnost chodit ke gynekologovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5178
22.4.19 16:20
@Anonymní píše:
Ať neodpovídám každému zvlašt. K zubaří chodím a upřímně ráda povedlo se mi najít fajn zubařku. Anonym proto aby mi nepsalo x lidí jak jsem blbá a ohrožují své zdraví. Víte co je užasného na dnešní době každý si může žít jak chce i kdyby jste stokrát napsali že jsme blbé. Co se rakoviny týče i když mi je tolik kolik mi je i tak mi přišlo několik pozvánek na rakovinné vyšetření z důvodu vyskytu rakoviny v rodině. Takže vím co rakovina je a mohu říct že chemo bych nikdy nepodstoupila. Nanejvýš operační odstranění, ale i u rakoviny zjištěné včas někdy musí být chemo, kterou bych odmítla. Takže ani včasné zachycení nezabraní rakovině aby se ukázala a pak bych případně odmítla léčbu

Jenza prave pri prevenci rakoviny delozniho cipku se na ni prijde vcas a pak staci maly zakrok ala konizace. Az pri zanedbani ci pozdnim odhaleni dojde k vetsimu pruseru vč te chemo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
22.4.19 16:52

Kromě již zmíněného rizika pozdě odhalené rakoviny děložního čípku (+ mně tedy gynekolog dává žádanky taky na sono prsou, tam chodíte?) bych ještě ty, které na gynekologii plánují jít až těhotné a blíží se třicítce upozornila, že na prohlídkách se taky dají odhalit některé příznaky potenciálních problémů s plodností. Když se po třicítce rozhodnete pro dítě a ono to hned nepůjde, začne vám pak ten čas na vyřešení problémů sakra utíkat.
Jinak k rakovině - kamarádce jí zjistili už v 26 letech, doktor jí doporučil po konizaci na nic nečekat a začít makat na dítěti. Bez včasného zachycení na preventivce by možná dnes neměla nejen dítě, ale ani by tu nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
22.4.19 16:59
@zuzikka píše:
Já to měla stejně, šla jsem poprvé až ve 25.By mě zajímalo, kolik z těch holek co tu hudrují, chodí na pravidelné preventivky k obvoďákovi. :think:

U obvoďáka jsem nebyla dobrých 10 let :mrgreen:
Proč bych tam taky lezla zbytečně :mrgreen:

Gyndu a zubaře se snažím dodržovat ( zubaře teda až poslední dobou), ale taky to není úplně striktně co půl roku… Měsíc sem, měsíc tam…

Příspěvek upraven 22.04.19 v 17:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
22.4.19 17:01
@Tichošlápek píše:
@Poison Eve tak pokud už máš klapacky, tak to chápu :mrgreen: (vtipek) jinak zrovna zubař mi přijde dost podstatný chodit pravidelně - kromě vizuální prohlídky mi děla i rentgen kvůli počátkům kazů, když je třeba odstraní kamen

Já jsem začala chodit k zubaři na pravidelné prohlídky až od roku malé. Když už jdu s ní, tak jdu taky.
Před tím jsem tam nebyla asi 4 roky :think: a neměla jsem žádný problém. Ještě mě pochválil jak se o zuby krásně starám ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.4.19 17:12
@Anonymní píše:
kdyby si viděla jak vypadám, tak by si se nedivila :D :D :D

Kazde zbozi ma sveho kupce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
22.4.19 17:35
@Kaileee píše:
Hm, kéž byste si pak tu léčbu hradily samy… vy, které si nevážíte svého zdraví a nechodíte na pravidelné prohlídky…

No a kéž by si léčbu hradil i ten, který kouří, chlastá, přežírá se, cpe se sladkým, nehýbe se, nebo myslí negativně a pořád si stěžuje,…atd. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
22.4.19 17:41
@Šmoulice píše:
U obvoďáka jsem nebyla dobrých 10 let :mrgreen:
Proč bych tam taky lezla zbytečně :mrgreen:

Gyndu a zubaře se snažím dodržovat ( zubaře teda až poslední dobou), ale taky to není úplně striktně co půl roku… Měsíc sem, měsíc tam…

Příspěvek upraven 22.04.19 v 17:03

Jj, já taky k obvoďákovi nechodím. Ani když jsem nachlazená. Si dám radši bylinky. Bo sedět tam dvě hodiny mezi důchodcema a čekat až přijdu na řadu, tak tam radši nejdu. Jiný Dr. ve městě mě převzít nechce, protože oni si pacienty přece nepřebíraj. :cert:
U zubaře jsem byla po deseti letech a žádnej kaz ;) a taky plánuju chodit zároveň s prckem pravidelně.
A na gyndu chodím od těch 25 pravidelně, ale hlavně proto, že můj doktor je super, sestra milá, nemusím tam čekat a jsem s jeho péčí spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
22.4.19 18:01
@zuzikka píše:
No a kéž by si léčbu hradil i ten, který kouří, chlastá, přežírá se, cpe se sladkým, nehýbe se, nebo myslí negativně a pořád si stěžuje,…atd. :roll:

Však to se nevylucuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
22.4.19 18:07
@Anna766 píše:
Povinné to není. Sama jsem se na gyndu zaregistrovala a začala chodit na kontroly až poté, co jsem začala pravidelně sexuálně žít. Což bylo po dvacitce.

Já taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
22.4.19 18:24
@Kaileee píše:
Však to se nevylucuje

Nevylučuje. To by si to měli platit všichni, protože nikdo nemá 100% zdravý životní styl a za většinu nemocí si lidi můžou sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
22.4.19 18:27
@zuzikka píše:
Já to měla stejně, šla jsem poprvé až ve 25.By mě zajímalo, kolik z těch holek co tu hudrují, chodí na pravidelné preventivky k obvoďákovi. :think:

Já teda jo. K obvodní co 2 roky, k zubaři 2× ročně. Jen u oční jsem dýl nebyla, oči mi měřili když jsem si nechávala dělat nové brýle a nic jiného by mi stejně nedělala. Ale za nějakou dobu zase půjdu, zda se něco nezměnilo ( byla jsem před 2 lety)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
22.4.19 18:32
@Anonymní píše:
Moje mamka tam asi taky nechodí. Nevím, neptám se. Snažím se tohle téma vůbec neřešit.

Ono je asi snazší strčit hlavu do písku :zed:
Jak psal někdo výše, co mám děti, tak mě hodně zajímá můj zdravotní stav, a vždycky bych se snažila udělat vše pro to, aby se na cokoliv přišlo včas a nic bych neodmítala. Bojovala bych jakýmikoli prostředky.
Jako samoplatce jsem i šla v 33 na sono prsu ( kamarádce zemřela známá v mladém věku, a pojišťovna na to přispívá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
22.4.19 19:07
@Anonymní píše:
kdyby si viděla jak vypadám, tak by si se nedivila :D :D :D

Ukaž, nebude to určitě tak hrozné jak si myslíš, jednak je důležitá vnitřní krása a pak se také říká, že každé zboží si najde svého kupce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
22.4.19 19:11
@histep píše:
Jenza prave pri prevenci rakoviny delozniho cipku se na ni prijde vcas a pak staci maly zakrok ala konizace. Az pri zanedbani ci pozdnim odhaleni dojde k vetsimu pruseru vč te chemo…

kámoška umřela na rakovinu děložního čípku když jí bylo 18, taky do té doby nechodila na prevence..
nevysvětlíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.4.19 19:44

Povinne to urcite neni, prijemne taky ne, ale je to ve vetsine pripadu nebolestive (teda ja jsem tam jeste nic bolestiveho nezazila) a me tam hlavne kazdy rok, kdyz uz to nebyla antikoncepce, dokopalo to, ze jednou chci mit deti a nechci si pak vycitat to, ze je nemuzu mit, protoze jsem neco zanedbala jen tim, ze jsem se na doktora bala rozahnout chvilku nohy. A neco spatne muze byt i kdyz nemas nebo jsi zatim nemela pohlavni styk ;) vymlouvat se na strach je fakt zbabelost, v zivote jsou horsi veci a zazitky nez gynda. Ja naopak jdu radsi na gyndu mez k zubari :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí