Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ať neodpovídám každému zvlašt. K zubaří chodím a upřímně ráda povedlo se mi najít fajn zubařku. Anonym proto aby mi nepsalo x lidí jak jsem blbá a ohrožují své zdraví. Víte co je užasného na dnešní době každý si může žít jak chce i kdyby jste stokrát napsali že jsme blbé. Co se rakoviny týče i když mi je tolik kolik mi je i tak mi přišlo několik pozvánek na rakovinné vyšetření z důvodu vyskytu rakoviny v rodině. Takže vím co rakovina je a mohu říct že chemo bych nikdy nepodstoupila. Nanejvýš operační odstranění, ale i u rakoviny zjištěné včas někdy musí být chemo, kterou bych odmítla. Takže ani včasné zachycení nezabraní rakovině aby se ukázala a pak bych případně odmítla léčbu
Jenza prave pri prevenci rakoviny delozniho cipku se na ni prijde vcas a pak staci maly zakrok ala konizace. Az pri zanedbani ci pozdnim odhaleni dojde k vetsimu pruseru vč te chemo…
Kromě již zmíněného rizika pozdě odhalené rakoviny děložního čípku (+ mně tedy gynekolog dává žádanky taky na sono prsou, tam chodíte?) bych ještě ty, které na gynekologii plánují jít až těhotné a blíží se třicítce upozornila, že na prohlídkách se taky dají odhalit některé příznaky potenciálních problémů s plodností. Když se po třicítce rozhodnete pro dítě a ono to hned nepůjde, začne vám pak ten čas na vyřešení problémů sakra utíkat.
Jinak k rakovině - kamarádce jí zjistili už v 26 letech, doktor jí doporučil po konizaci na nic nečekat a začít makat na dítěti. Bez včasného zachycení na preventivce by možná dnes neměla nejen dítě, ale ani by tu nebyla.
@zuzikka píše:
Já to měla stejně, šla jsem poprvé až ve 25.By mě zajímalo, kolik z těch holek co tu hudrují, chodí na pravidelné preventivky k obvoďákovi.
U obvoďáka jsem nebyla dobrých 10 let ![]()
Proč bych tam taky lezla zbytečně ![]()
Gyndu a zubaře se snažím dodržovat ( zubaře teda až poslední dobou), ale taky to není úplně striktně co půl roku… Měsíc sem, měsíc tam…
Příspěvek upraven 22.04.19 v 17:03
@Tichošlápek píše:
@Poison Eve tak pokud už máš klapacky, tak to chápu(vtipek) jinak zrovna zubař mi přijde dost podstatný chodit pravidelně - kromě vizuální prohlídky mi děla i rentgen kvůli počátkům kazů, když je třeba odstraní kamen
Já jsem začala chodit k zubaři na pravidelné prohlídky až od roku malé. Když už jdu s ní, tak jdu taky.
Před tím jsem tam nebyla asi 4 roky
a neměla jsem žádný problém. Ještě mě pochválil jak se o zuby krásně starám
![]()
@Anonymní píše:
kdyby si viděla jak vypadám, tak by si se nedivila![]()
![]()
Kazde zbozi ma sveho kupce. ![]()
@Kaileee píše:
Hm, kéž byste si pak tu léčbu hradily samy… vy, které si nevážíte svého zdraví a nechodíte na pravidelné prohlídky…
No a kéž by si léčbu hradil i ten, který kouří, chlastá, přežírá se, cpe se sladkým, nehýbe se, nebo myslí negativně a pořád si stěžuje,…atd. ![]()
@Šmoulice píše:
U obvoďáka jsem nebyla dobrých 10 let
Proč bych tam taky lezla zbytečně![]()
Gyndu a zubaře se snažím dodržovat ( zubaře teda až poslední dobou), ale taky to není úplně striktně co půl roku… Měsíc sem, měsíc tam…
Příspěvek upraven 22.04.19 v 17:03
Jj, já taky k obvoďákovi nechodím. Ani když jsem nachlazená. Si dám radši bylinky. Bo sedět tam dvě hodiny mezi důchodcema a čekat až přijdu na řadu, tak tam radši nejdu. Jiný Dr. ve městě mě převzít nechce, protože oni si pacienty přece nepřebíraj. ![]()
U zubaře jsem byla po deseti letech a žádnej kaz
a taky plánuju chodit zároveň s prckem pravidelně.
A na gyndu chodím od těch 25 pravidelně, ale hlavně proto, že můj doktor je super, sestra milá, nemusím tam čekat a jsem s jeho péčí spokojená.
@zuzikka píše:
No a kéž by si léčbu hradil i ten, který kouří, chlastá, přežírá se, cpe se sladkým, nehýbe se, nebo myslí negativně a pořád si stěžuje,…atd.
Však to se nevylucuje
@Anna766 píše:
Povinné to není. Sama jsem se na gyndu zaregistrovala a začala chodit na kontroly až poté, co jsem začala pravidelně sexuálně žít. Což bylo po dvacitce.
Já taky tak.
@Kaileee píše:
Však to se nevylucuje
Nevylučuje. To by si to měli platit všichni, protože nikdo nemá 100% zdravý životní styl a za většinu nemocí si lidi můžou sami.
@zuzikka píše:
Já to měla stejně, šla jsem poprvé až ve 25.By mě zajímalo, kolik z těch holek co tu hudrují, chodí na pravidelné preventivky k obvoďákovi.
Já teda jo. K obvodní co 2 roky, k zubaři 2× ročně. Jen u oční jsem dýl nebyla, oči mi měřili když jsem si nechávala dělat nové brýle a nic jiného by mi stejně nedělala. Ale za nějakou dobu zase půjdu, zda se něco nezměnilo ( byla jsem před 2 lety)
@Anonymní píše:
Moje mamka tam asi taky nechodí. Nevím, neptám se. Snažím se tohle téma vůbec neřešit.
Ono je asi snazší strčit hlavu do písku ![]()
Jak psal někdo výše, co mám děti, tak mě hodně zajímá můj zdravotní stav, a vždycky bych se snažila udělat vše pro to, aby se na cokoliv přišlo včas a nic bych neodmítala. Bojovala bych jakýmikoli prostředky.
Jako samoplatce jsem i šla v 33 na sono prsu ( kamarádce zemřela známá v mladém věku, a pojišťovna na to přispívá)
@Anonymní píše:
kdyby si viděla jak vypadám, tak by si se nedivila![]()
![]()
Ukaž, nebude to určitě tak hrozné jak si myslíš, jednak je důležitá vnitřní krása a pak se také říká, že každé zboží si najde svého kupce ![]()
@histep píše:
Jenza prave pri prevenci rakoviny delozniho cipku se na ni prijde vcas a pak staci maly zakrok ala konizace. Az pri zanedbani ci pozdnim odhaleni dojde k vetsimu pruseru vč te chemo…
kámoška umřela na rakovinu děložního čípku když jí bylo 18, taky do té doby nechodila na prevence..
nevysvětlíš…
Povinne to urcite neni, prijemne taky ne, ale je to ve vetsine pripadu nebolestive (teda ja jsem tam jeste nic bolestiveho nezazila) a me tam hlavne kazdy rok, kdyz uz to nebyla antikoncepce, dokopalo to, ze jednou chci mit deti a nechci si pak vycitat to, ze je nemuzu mit, protoze jsem neco zanedbala jen tim, ze jsem se na doktora bala rozahnout chvilku nohy. A neco spatne muze byt i kdyz nemas nebo jsi zatim nemela pohlavni styk
vymlouvat se na strach je fakt zbabelost, v zivote jsou horsi veci a zazitky nez gynda. Ja naopak jdu radsi na gyndu mez k zubari ![]()