Je povinnost chodit ke gynekologovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5263
22.4.19 19:52

Kdybych nechodila na preventivku, tak bych na cystu prisla az v momente, kdy by mi otocila vajecnik a museli by mi ho vzit, nebo by praskla do bricha. Ani jedno nechces - vajecniky jsou sice dva, ale kdyz se jeden vezme, je pak zvysene riziko ridnuti kosti a podobne, a praskla cysta znamena akutni operaci bricha, zadna laparoskopicka legrace. Nic me nebolelo, nic mi nebylo a az do preventivky jsem si myslela, ze i tahle navsteva gynekolozky bude jenom takova obligatni zdvorilost.

Ke gynekologovi nemusis, muzes mit gynekolozku. A to vysetreni je uplne v pohode a trva jednotky minut. I u toho zubare je clovek dele. Osobne jsem prihopsala na gyndu jeste pred 16. narozeninami, protoze se vsude v holcicich casacich psalo, ze tam ma holka v 15 jit, a jsem za to rada - jeste na stredni se mi objevil vridek na cipku, a ted po dalsich x letech ta cysta. Kdyby se to oboji neresilo zavcasu, mohlo to byt mnohem horsi, az by se to projevilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.19 21:35
@zuracz1 píše:
Ukaž, nebude to určitě tak hrozné jak si myslíš, jednak je důležitá vnitřní krása a pak se také říká, že každé zboží si najde svého kupce :lol:

Radši né, by všem prasklo sklo na monitorech :D. A když se žádný kupec nenašel do teď, tak už asi těžko.

Jinak jak všechny píšete, že to nic není, vás to vážně nebolí? Pro mě to bylo opravdu utrpení, až jsem se jim tam málem rozbulela.No proto tam znovu nejdu.

• Citovat
  • Upravit
1487
22.4.19 21:37
@Anonymní píše:
tak to samozřejmě nechci. Ale mám dojem, že větši riziko mají ženy co žijou pohlavní život, a to já nejsem.

8o Neblázni.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
22.4.19 21:39
@Anonymní píše:
Radši né, by všem prasklo sklo na monitorech :D. A když se žádný kupec nenašel do teď, tak už asi těžko.Jinak jak všechny píšete, že to nic není, vás to vážně nebolí? Pro mě to bylo opravdu utrpení, až jsem se jim tam málem rozbulela.No proto tam znovu nejdu.

bylo to zamýšleno poslat to do pošty, ne veřejně ;)
Jsou daleko horší vyšetření tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
22.4.19 21:42
@Anonymní píše:
Radši né, by všem prasklo sklo na monitorech :D. A když se žádný kupec nenašel do teď, tak už asi těžko.Jinak jak všechny píšete, že to nic není, vás to vážně nebolí? Pro mě to bylo opravdu utrpení, až jsem se jim tam málem rozbulela.No proto tam znovu nejdu.

Popravdě? Příjemné to není. Znám lepší věci než gynekologické vyšetření. Ale taky i horší. Tož asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
22.4.19 22:36
@Anonymní píše:

No, jsou daleko horsi vysetreni… takova cystoskopie, kdy ti skrz mocovou trubici cpou kameru az do mocaku, to je lahudka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.4.19 22:45
@Anonymní píše:

Je potreba se poradne uvolnit, pak to neboli…aspon takovou mam zkusenost…a vzhled neni vse…a navic ve triceti, to je zena v nejlepsich letech :) a sla jsi treba tomu „kupci“ nekdy naproti? Nebo tomu nechavas volny prubeh? Ja se taky hlasim o foto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5263
22.4.19 23:27

Poznatek z poslednich vysetreni k vyse zminovane bolesti - vyrazne vice prijemnejsi jsou mi jednorazova plastova zrcadla, ta kovova teda zadna hitparada nebyla, ale ze by to nejak moc zabolelo, to taky ne. Spis to bylo neprijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
23.4.19 07:07
@Anonymní píše:

Mozna spatny vyber lekare. Dobry lekar to udela citlive a ohleduplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
23.4.19 07:11

Chodit nemusis. Ale vzhledem k tomu, ze kamaradka mela rakovinu delozniho cipku ve 21, je lepsi chodit na stery. Za sve zdravi a prevenci jsi zodpovedna primarne sama, ne doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
23.4.19 07:15
@Anonymní píše:
Ať neodpovídám každému zvlašt. K zubaří chodím a upřímně ráda povedlo se mi najít fajn zubařku. Anonym proto aby mi nepsalo x lidí jak jsem blbá a ohrožují své zdraví. Víte co je užasného na dnešní době každý si může žít jak chce i kdyby jste stokrát napsali že jsme blbé. Co se rakoviny týče i když mi je tolik kolik mi je i tak mi přišlo několik pozvánek na rakovinné vyšetření z důvodu vyskytu rakoviny v rodině. Takže vím co rakovina je a mohu říct že chemo bych nikdy nepodstoupila. Nanejvýš operační odstranění, ale i u rakoviny zjištěné včas někdy musí být chemo, kterou bych odmítla. Takže ani včasné zachycení nezabraní rakovině aby se ukázala a pak bych případně odmítla léčbu

No tak pokud by ses ani nechtela poradne lecit, tak ano, u Tebe to poradne smysl nema. Ale to neznamena, ze tam nemaji chodit ostatni a zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
23.4.19 08:25
@Anonymní píše:

Není to zrovna příjemné, ale neboli mě nic. Jen odběr buněk na cytologii stipne. Jednou dvakrát za rok to opravdu přežiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.19 08:37
@Anonymní píše:

A tak já taky byla panna až do 33 let. Pak jsem potkala přítele, do roka jsem otěhotněla a teď už máme 2 děti. Já prostě nenašla dřív toho pravýho, s kterým bych chtěla o panictví přijít. Bez lásky jsem tedy fakt nechtěla sex. I když už jsem celkem kolem tý 30 začínala být zoufalá. No, z přítele vylezlo, že mě okukoval už 10 let, jsme z jedný vesnice :mrgreen: Tak možná na tebe taky někde ten pravý čeká :hug: Jinak já byla na gyndě poprvé někdy v 16, když jsem měla prvního kluka a tak trochu jsem předpokládala, že na sex dojde, tak jsem si nechala napsat antikoncepci. Ve 20 mi taky něco našel na čípku, takže jsem taky měla konizaci. Od prvního gyndaře mě vyšetření pěkně bolelo, od druhýho taky, změnilo se to po porodu, od tý doby jsou vyšetření v pohodě. Teď mám třetího gyndaře v pořadí a od toho jsem necítila vůbec nic :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6180
23.4.19 08:57

Přečti si něco o Lucii Bittalové, jo? A pak si klidně dál vesele nechoď na gyndu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
23.4.19 13:16
@Anonymní píše:

No, je fakt, že do porodu jsem to občas cítila, ale jak už tu bylo napsáno, plastovy zrcadla jsou super, další co si vybavuju, tak pokud je žena panna, tak snad to vyšetření by měl gynekolog provádět jinak, já si pamatuju, že se mě na to gynekolozka ptala a vždy chtěla vědět jestli se něco od posledně změnilo.
Jinak teď po dvou porodech necítím nic, ale spíš je to tím, že si člověk taak nějak zvykne uvolnit, obě děti šly císařem, ale těch vyšetření bylo víc, tak možná proto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí