Je povinnost chodit ke gynekologovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6079
23.4.19 13:40

No já teda jsem ta poslední na moralizování, protože jsem to dělala podobně. Nebyla jsem sexuálně aktivní, tak co bych tam dělala, když je to opruz… Ale tohle alespoň u mě pramenilo z nedostatku informací. Teď už bych si to neriskla a na preventivky chodím všude.

Mmch znám jednu 65 letou dámu, která byla u gynekologa naposledy ve 45 letech, kdy u ní došlo k přechodu. Od té doby tam nebyla, není přeci důvod. :zed: Ale u ní se tahle blbost dědí. Její máma tak dlouho tajila bulku v prsu, až už to bylo pouhým okem znát. A tak šla k doktorovi. Své dceři potom pod stromečkem sdělila to sladké tajemství, že do tří měsíců umře. A umírat na rakovinu fakt není milosrdná a rychlá smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.19 14:30
@Hrosicek píše:
A proč to vkládáte anonymně, že nechodíte? Protože víte, že je to hloupost a nezodpovědnost, že?
Ale mně se to nezdá, to je nějaký hejt ne? Nevěřím tomu, že v dnešní době, kdy se o rakovině děložního čípku tolik mluví a já sama mám několik kamarádek, které podstoupily konizaci, si někdo lajzne nechodit na gyndu.

Lajzne si to kupříkladu přeživší sexuálního zneužívání v dětství, což byl i můj případ. Zvládla jsem to až s pomocí psychoterapie, psychofarmak a spousty dalších jiných podpůrných prostředků. Nemluví se o tom, ale i neschopnost absolvovat gynekologické vyšetření může být jeden z dlouhodobých důsledků. Prosím o zachování anonymity z důvodu dosti jasných. Nemůžeš vědět, co přesně k takovému jednání někoho může vést, takže bych doporučila si ty předčasné odsudky nechat.

• Citovat
  • Upravit
80475
23.4.19 14:37
@AstraG píše:
já jo ;) 1× za 2 roky obvoďák, 2× za rok zubař a 2× za rok gynda.

Plus každý rok kožní plus každý rok UTZ mamo. A obvodní jednou ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
23.4.19 14:42
@Anonymní píše:
Lajzne si to kupříkladu přeživší sexuálního zneužívání v dětství, což byl i můj případ. Zvládla jsem to až s pomocí psychoterapie, psychofarmak a spousty dalších jiných podpůrných prostředků. Nemluví se o tom, ale i neschopnost absolvovat gynekologické vyšetření může být jeden z dlouhodobých důsledků. Prosím o zachování anonymity z důvodu dosti jasných. Nemůžeš vědět, co přesně k takovému jednání někoho může vést, takže bych doporučila si ty předčasné odsudky nechat.

No dobrý, to je sice strašné, ale dá se na tom zapracovat ne? Stejně jako jsi na sobě musela zamakat ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.19 14:50
@Šarlota4 píše:
No dobrý, to je sice strašné, ale dá se na tom zapracovat ne? Stejně jako jsi na sobě musela zamakat ty.

Určitě dá, ale to by musela chtít něco změnit sama. Tady to za ni nikdo nevyřeší. Může si najít psychologa a zapracovat na tom. Klidně by mohla zajít i na sexuologii, tam mívají většinou kontakty na vhodné gynekology a gynekoložky, kteří mají zkušenosti s pacientkami po různých traumatech.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
23.4.19 14:55

Určitě není. Upřímně, neustále chození na gyndu je dost československá věc. Žiju v zahraničí a nechodí prakticky nikdo, pouze pokud je problém nebo při těhotenství. Antikoncepci předepisuje normálně obvodák nebo se dá koupit v lékárně jen tak.

• Citovat
  • Upravit
85544
23.4.19 20:26

@Lalelale ziju v DE a chodim rocne na prohlidku na gyndu i na stery. Antikoncepce jen na predpis od gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
23.4.19 20:52

@Lalelale no ono dřív právě byla ta prevence fakt vymakla, nikdo si nedovolil tam nejít, obvody rozesilaly pozvánky. Jen dneska nikdo nesmí říct nikomu špatné slovo, že někam nepřišel a podobně. Oni komunisti se v tomhle směru o svůj lid starali dobře, prostě prevence je zaklad ať si říká kdo chce co chce, je lepší předcházet problémům než pak řešit jejich následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
23.4.19 21:08

@medunka23 a já jsem v tomhle třeba maximálně spokojená se systémem v UK. Nechtěla bych, aby mi bylo státem nařízeno, kam a kdy mám jít, protože to je povinné. Kdo chce, ten může. Kdo nechce, ten nemusí. Přijde mi, že ohledně gn je to v čr šíleně zažité, že se jakože musí a která nechce, tak jí div nelynčují (stačí tahle diskuze a poznámky na adresu zakladatelky, že určitě umře na rakovinu čípku). To by si třeba v UK nikdo nedovolil, protože jim je jasné, že člověk může zemřít na tisíc jiných věcí, a že rakovinu lze nakrásno přehlédnout i při pravidelných prohlídkách (případ v naší rodině)

• Citovat
  • Upravit
85544
23.4.19 21:15

@Lalelale system zdravotnictvi v UK je strasny. Zlate Cesko a system kvalitni prevence. Chvalit ho muzes do doby, nez mas Ty nebo rodina nejaky problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
23.4.19 21:16

@Lalelale víš já mám půlku rodiny ve zdravotnictví a vím co vše se dá právě tou prevencí podchytit, tady ti to dneska též nikdo nenarizuje, nikdo na tebe nesmí být hnusný a nepříjemný, ale přijde mi naprosto zbytečné, nechodit na prevence když je to zatím placeno z veřejného pojištění a dá se právě předejít spoustě a spoustě nemocem. Švagrová v Londýně pracovala jako zdravotni sestra, byla tam 18let a z jejího vyprávění mi moc dobře nebylo, fakt zlatý naše preventivky. Teď je ve skotsku a je to podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
23.4.19 21:25

@medunka23 ze zvědavosti, co třeba? To mě zajímá, na co si třeba dát jednou pozor. Já jsem zatím spokojenější tady. Samozřejmě to není bezchybné, ale chyby člověk může jmenovat všude (třeba co občas čtu tady od rodiček, to žasnu, co si v čechách někdy dovolí). Kdybych si momentálně měla vybrat, tak beru ten UK systém. S výjimkou zubařů, ale to nikoliv kvůli systému, ale kvůli otřesné kvalitě :cert:

• Citovat
  • Upravit
36556
23.4.19 21:30
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Je mi 19 a v životě jsem nebyla na gyndě a ani se k tomu nějak nechystám. Je tu někdo kdo k němu taky nechodí?

Klid. Takové pocity jsem měla jako mladá žába taky. (Až na to, že já musela dřív, měla jsem nějaké trable).

Nic příjemného to není. Ale myslím, že to kousneš.

Ale chápu tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
23.4.19 22:01
@Lalelale píše:
@medunka23 ze zvědavosti, co třeba? To mě zajímá, na co si třeba dát jednou pozor. Já jsem zatím spokojenější tady. Samozřejmě to není bezchybné, ale chyby člověk může jmenovat všude (třeba co občas čtu tady od rodiček, to žasnu, co si v čechách někdy dovolí). Kdybych si momentálně měla vybrat, tak beru ten UK systém. S výjimkou zubařů, ale to nikoliv kvůli systému, ale kvůli otřesné kvalitě :cert:

Jo jo, vyprávěl mi jeden český lékař - patolog (teď už tam je šéfem oddělení), který je v UK 15 let, že díky “skvělému” zdravotnictví UK má práce až nad hlavu. Na stůl se mu dostává nejeden pacieti s diagnózou, která se v ČR léčí, v UK je léčba jen pro bohaté, kteří si ji zaplatí. Prostý lid má smůlu. Prevence v UK je mizivá. Takže pro patologa je to země zaslíbená. Podobně nelichotivě se vyjadřoval o britském školství :think: Své děti poslal na střední školy do ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
24.4.19 07:08

@Lalelale Zdravotni peci v UK bych teda jako dobry vzor neuvadela.. Ne vsechno smerem od nas na zapad musi byt nutne lepsi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí