Je povinnost chodit ke gynekologovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1846
22.4.19 13:27

Moje mamka nebyla pres 35 let. Naposledy pri porodu moji segry. A nedostanem ji tam… obvodak ji mamograf psat nechce. Ja bych si to nedovolila. Vymluvy, ze zadneho nezna, ze nema cas furt behat po doktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
22.4.19 13:33
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Je mi 19 a v životě jsem nebyla na gyndě a ani se k tomu nějak nechystám. Je tu někdo kdo k němu taky nechodí?

Povinnost to neni. Ale nezodpovednost ano, ale je to tvoje zdravi, jen pak nenadavej az nebudes treba moct otehotnet nebo ti zjisti jinou zavaznou nemoc, ktere se dalo predejit neno ji zachytit v pocatku. Stracb chapu, ja taky nemusim navstevj u lekaru, ale zrovna na gyndu mi vubec chodit nevadi, nebot mam suprobou doktorku s lidskym pristupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.4.19 13:38
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Je mi 19 a v životě jsem nebyla na gyndě a ani se k tomu nějak nechystám. Je tu někdo kdo k němu taky nechodí?

ja tam nechodila, nevidela jsem duvod. Menzes pravidelna, HA neberu a nechci, potize gynekologicke zadne. Vlastne jsem zacala teprve, kdyz jsem otehotnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
22.4.19 13:43
@warita píše:
ja tam nechodila, nevidela jsem duvod. Menzes pravidelna, HA neberu a nechci, potize gynekologicke zadne. Vlastne jsem zacala teprve, kdyz jsem otehotnela.

Já to měla stejně, šla jsem poprvé až ve 25.

By mě zajímalo, kolik z těch holek co tu hudrují, chodí na pravidelné preventivky k obvoďákovi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16574
22.4.19 13:44
@Anonymní píše:
Je mi 18, ještě jsem nebyla, ale chystám se v nejbližší době, až budu psychicky připravená. Navíc ještě nikoho nemám, tak to nebylo tak akutní. Samozřejmě to není povinnost, ale neriskovala bych :think:

Akutni to je. Uz pred nekolika lety bylo pozde. Nemoc pohlavnich organu muze vzniknout i bez pohlavniho zivota.

Zensky, to zijete bez mamy nebo kde se berou podobne nazory, ze navsteva gynekologa je horor a vlastne ani neni nutna? To se stejne desite pohlavniho zivota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.4.19 13:46

Ne není to povinnost, ale je to známka příčetnosti a toho, že o sebe člověk pečuje.

Pokud jsi zaplavená úzkosti, tak je potřeba primárně řešit tu úzkost, ne ji postupně předávat vládu nad svým životem, tím, že se budeš vyhýbat všemu, co úzkost označí za špatné. V tomhle případě tě to docela dobře může stát život, protože když už rakovina děložního čípku bolí, tak už je pozdě. A ano, klidně jí můžeš trpět i jako hodně mladá. A stejně tak na ni můžeš jako hodně mladá umřít.

Než se odhlodláš vsoupit do psychoterapie - což je cesta, jak vybojovat na úzkosti svůj vlastní život a kontrolu nad ním, tak začni alespoň touhle knihou.

https://www.kosmas.cz/…ost-a-obavy/#…

Příspěvek upraven 22.04.19 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
22.4.19 13:46
@zuzikka píše:
Já to měla stejně, šla jsem poprvé až ve 25.By mě zajímalo, kolik z těch holek co tu hudrují, chodí na pravidelné preventivky k obvoďákovi. :think:

já jo ;) 1× za 2 roky obvoďák, 2× za rok zubař a 2× za rok gynda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
22.4.19 13:48
@Anonymní píše:
tak to samozřejmě nechci. Ale mám dojem, že větši riziko mají ženy co žijou pohlavní život, a to já nejsem.

Tak ono těch gynekologických problémů je samozřejmě víc než rakovina. Všeobecně je považováno za nejlepší čas pro první návštěvu gynekologa po první menstruaci. Doporucuju si najít gynekologa, který je zároveň dětským gynekologem a před prvním vyšetřením s ním nebo ní(ve tvem případě bych asi volila lekarku) promluv o tvých pocitech, o tom, že jsi s nikým nespala(potom se to vyšetření liší) a uvidíš že opravdu dobrý doktor tě vyslechne a udělá to vyšetření pro tebe snesitelnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.4.19 13:49
@zuzikka píše:
Já to měla stejně, šla jsem poprvé až ve 25.By mě zajímalo, kolik z těch holek co tu hudrují, chodí na pravidelné preventivky k obvoďákovi. :think:

Chodim mam super obvodacku, ktera neleci jen od stolu :nevim: nevidim problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.4.19 13:51
@medunka23 píše:
Tak ono těch gynekologických problémů je samozřejmě víc než rakovina. Všeobecně je považováno za nejlepší čas pro první návštěvu gynekologa po první menstruaci. Doporucuju si najít gynekologa, který je zároveň dětským gynekologem a před prvním vyšetřením s ním nebo ní(ve tvem případě bych asi volila lekarku) promluv o tvých pocitech, o tom, že jsi s nikým nespala(potom se to vyšetření liší) a uvidíš že opravdu dobrý doktor tě vyslechne a udělá to vyšetření pro tebe snesitelnejsi.

jako ze kdyz dostane 11 leta holcicka menzes, tak uz musi ke gynekologovi? Ale prosim te!!! A jake presne by mela mit za nemoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.4.19 13:53

Kdyz odmyslime riziko rakoviny, ktere je v mladem veku zanedbatelne, tak pri pravidelne menstruaci a nulovych potizich duvod k navsteve gynekologa nevidim.

K jinym doktorum taky prece nechodim, kdyz vim, ze mi nic neni. Nechodim preventivne ani na kozni, ani k obvodnimu, ani na ocni, ani na ORL.

K doktoru se chodi, kdyz jsou potize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.4.19 13:55

@warita tak zrovna k obvodnímu bys chodit měla. Ne každý problém je hned ze začátku s příznaky. A k zubaři snad taky na prevenci chodíš ne? To je to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
22.4.19 13:57
@Tichošlápek píše:
@warita tak zrovna k obvodnímu bys chodit měla. Ne každý problém je hned ze začátku s příznaky. A k zubaři snad taky na prevenci chodíš ne? To je to samé

Tak treba na zubni nechodim, jestli jdu jednou za 3 roky? Mozna… v mem pripade, co tam :)

• Citovat
  • Upravit
21311
22.4.19 14:00

@Poison Eve tak pokud už máš klapacky, tak to chápu :mrgreen: (vtipek) jinak zrovna zubař mi přijde dost podstatný chodit pravidelně - kromě vizuální prohlídky mi děla i rentgen kvůli počátkům kazů, když je třeba odstraní kamen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16574
22.4.19 14:02
@Tichošlápek píše:
@warita tak zrovna k obvodnímu bys chodit měla. Ne každý problém je hned ze začátku s příznaky. A k zubaři snad taky na prevenci chodíš ne? To je to samé

Zmeny na cipku jsou bezpriznakove temer az do rakovinoveho stadia. Na stavy nbez potizi se bohuzel spolehat neda.

Kamaradka mela obcasne slabe bolesti v podbrisku, jinak nic, ktere jeji puvodni gynekolog pricital velke sportovni namaze a nedostatecne ji vysetril. Jednou k ni prisla do studia (kosmeticky salon) onkologicka gynekolozka, ktera ji po pratelskem rozhovoru u doubani bedaru, pozvala druhy den k sobe a do tydne byla po operaci. V te obrovske smule mela z p.dele kliku, ze zije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí