Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak např vysoký tlak nebo cukrovka nebolí. A netýká se jen lidí dříve narozených.
@zuzikka jo představ si že pravidelně chodím na gynekologii, k zubaři i k obvodní.
@lachtanice86 píše:
@zuzikka jo představ si že pravidelně chodím na gynekologii, k zubaři i k obvodní.
Taky tak a já ještě na oční.
@Anonymní píše:
Ať neodpovídám každému zvlašt. K zubaří chodím a upřímně ráda povedlo se mi najít fajn zubařku. Anonym proto aby mi nepsalo x lidí jak jsem blbá a ohrožují své zdraví. Víte co je užasného na dnešní době každý si může žít jak chce i kdyby jste stokrát napsali že jsme blbé. Co se rakoviny týče i když mi je tolik kolik mi je i tak mi přišlo několik pozvánek na rakovinné vyšetření z důvodu vyskytu rakoviny v rodině. Takže vím co rakovina je a mohu říct že chemo bych nikdy nepodstoupila. Nanejvýš operační odstranění, ale i u rakoviny zjištěné včas někdy musí být chemo, kterou bych odmítla. Takže ani včasné zachycení nezabraní rakovině aby se ukázala a pak bych případně odmítla léčbu
Nedocetla jsem celou diskuzi. Ty jeste nemas ty deti, ze? Pred 7mi lety mi taky bylo tak nejak jedno zda a kdy umru. Dneska mam 3deti (7, 16M a 3M) neumim si predstavit, ze bych je tu nechala s tatinkama. Vzdyt bych jim musela chybet. Kvuli nim bych se lecila a vylecit chtela.
Clovek si 1000× muze rict, ze tohle by nikdy nedopustil a nechtel, ale kdyz na to prijde, tak ke to jine…
Mamka vzdy rikala, ze doufa, ze nikdy nebude nekomu na obtiz a ze by radeji umrela, nez aby se o ni nekdo z rodiny musel starat a prebalovat. No, v 50 mela mrtvici a hned jak byla po 9ti mesicich schopna „jit“ domu (mohla zustat v nemocnici na LDN, nebo pak v pecovatelaku), tak chtela. A vubec neresi to, ze ji deti a manzel musi prebalovat. Protoze nechce umirat (a ani neumira) v nemocnici, daleko od manzela.
@warita píše:
to neni to same, protoze na rozdil od zbytku meho tela se zuby problemy mam. Cili, tam se da ocekavat, ze neco bude.K obvodnimu bez duvodu nechodim. Chodim tam tehdy, kdyz jsem nemocna. Spatne mi nebyva, problemy zadne mimo nachlazeni nemam, tak co bych tam delala.
A co by jako se mnou obvodni delal, kdyz nemam zadne potize? Vysetrovat se snad vysetruj na zaklade nejakych potizi, nebo snad ne? Co by ti vysetroval, kdyz je vse v poradku?
Ja myslim, ze tvuj naroz na prevenci je velmi kratkozraky. Vysoky tlak, zvyseny cholesterol, kyselina mocova nebo napr cukrovka neboli. Vsechny tyhle veci se daji podchytit hned na zacatku. Pokud zacnou delat potize, tak uz je dost pozde. A nejsou to zdaleka jenom zalezitosti duchodcu…
Treba na gynekologii chodim uz nekolik let 2× rocne na preventivku. Dr. rekl, ze musime neco hlidat. Mi by ani nenapadlo, ze budu odporovat. Mam male decka.
@free333 píše:
45 let, netáhne Ti náhodou už na 40?
39.
Srdce mam v poradku, tlak taky, kdyz mi nahodou delaji rozbor krve (pred cisarem jsem napriklad byla na krevnim odberu), tak mi vyjdou takove vysledky, ze doktor na mne kouka jako na exota. Ja jsem ani 3 tydny pred porodem nemela tehotenskou chudokrevnost a nedostatek zeleza, coz je v tehotenstvi pry bezne. Vysledky kyseliny mocove jsem mela dokonce tak dobre, ze jsem u toho vysledku mela 2 hvezdicky a to jsem byla tehotna v te dobe. Pry dvojnasobne nadprumerne vysledky. Jaterni testy taky s hvezdickou.
Mne k doktoru zaveje jednou za uherak neco. A vzdy mi ty nahodne testy vyjdou na jednicku.
Takze jeste jednou, co by na mne mel presne zkoumat? Ja ani nebyvam nemocna ve smyslu nachlazeni. Ani blbej prujem nemivam. Proste nic a jsem za to rada.
Tak já nevím jak to tu chodilo u vás doma, ale podle mě (a mám to tak i v okolí) každá normální máma vezme svoji dceru v dospívání na gyndu a vysvětlí ji, proč je dobré na preventivní prohlídky chodit.
@K92 píše:
Tak já nevím jak to tu chodilo u vás doma, ale podle mě (a mám to tak i v okolí) každá normální máma vezme svoji dceru v dospívání na gyndu a vysvětlí ji, proč je dobré na preventivní prohlídky chodit.
Moje mamka tam asi taky nechodí. Nevím, neptám se. Snažím se tohle téma vůbec neřešit.
@aiwwa tak jasný. Není to ideál jak trávit čas ani u jednoho, ale já jsem na tohle strasnej srab no
Povinné fakt ne, jako že by za to byly pokuty? Také moc nechodím. Většinou jen v těhotenství. Jo a k zubaři také ne. K lékařům chodím, když mám zdravotní problém. Ale příliš zodpovědné to opravdu není.
Povinné to není. Sama jsem se na gyndu zaregistrovala a začala chodit na kontroly až poté, co jsem začala pravidelně sexuálně žít. Což bylo po dvacitce.
Tak nemusis chodit ke gynekologovi neni to povinné, je to to same, ze nemusis chodit ani k zubari atp.
Ale je to na tve riziko..Ja chodim pravidelně..Nekmu vyhovuje kfyz ma za gynekologa muze a nekomu vyhovuje zena ![]()
Ale mela bys si o tom popovídat s tvoji matkou, normalne se ji zeptej, aby si pak toho nelitovala, ze si to nijak moc neřešila a jeste se zeptej kamarádek, je to uplne normalni.
@zuracz1 píše:
tak tohle se moc nevidí, aby byla žena v dnešní době ve 30 ještě panna.
Jen teda nvm zda je na co čekat, aby jsi nepropásla příležitost
kdyby si viděla jak vypadám, tak by si se nedivila
![]()
Tak je to tvoje zdravi, ze jo
ja mam otce lekare, takze z jeho vypraveni z praxe vim, ze zdravy pristup k prevenci muze kolikrat treba zachranit zivot nebo hodne problemu v budoucnu. Vecne ti 20 proste nebude.