Je povinnost chodit ke gynekologovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
25.4.19 14:00
@Modesta píše:
@Fjodorka
Hm - a proč to? To jsi si jistá, že by další mimino nemohlo mít vrozené vady?Edit: případně i kdyby mělo vady neslučitelné se životem, že bys ho i tak donosila a porodila? Nerypu, jen mě to zajímá

Přesně tak.
Prenatální diagnostika je pro mě důležitá z hlediska průběhu porodu a volby místa porodu, není pro mě indikací k potratu, takže mi stačí screeningy ve 20. a 30. týdnu ;)

Nemluvě o tom, že prenatální diagnostika se poměrně často „mýlí“ (ono nejde o omyl v pravém slova smyslu, protože pokud výsledky jsou jiné, než 1:1, tak pořád je tam možnost, že dítě je zdravé a v tom případě mě představa preventivního potratu dost děsí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
25.4.19 14:01

@Fjodorka Nechápu, co je potupného na vyšetření? na očním nebo na ušním je to taky potupné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.4.19 14:22
@inkakřivák píše:
@Fjodorka Nechápu, co je potupného na vyšetření? na očním nebo na ušním je to taky potupné?

tam se nevysetruji pohlavni organy. Je to fakt rozdil, jestli ti nahledne do oka nebo do vaginy. A myslim, ze to dobre vis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
25.4.19 14:26
@inkakřivák píše:

Potupné je vystrkovat rodidla kvůli stěru, který si mohu udělat i sama v soukromí za zástěnou nebo na toaletě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
25.4.19 14:38
@Fjodorka píše:
Potupné je vystrkovat rodidla kvůli stěru, který si mohu udělat i sama v soukromí za zástěnou nebo na toaletě.

To nemyslíš vážně :roll: Ty by jsi byla schopná udělat si stěr z děložního čípku někde na toaletě? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117143
25.4.19 14:41
@Fjodorka píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak to jsi superžena :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
25.4.19 14:42
@Fjodorka píše:

Velký respekt 8)

Umím si představit hodně věcí, ale né, že bych si dělala na poliklinice na wc stěr z děložního čípku… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
25.4.19 14:43

@warita Pro toho doktora je to prostě orgán a níc vic. Stejně jako otevřu pusu u zubaře, tak roztáhnu nohy na koze. jediné co ten doktor tam vnímá je stav čípku, a pochvy.
A dodám, že se svým gynekologem jsem se běžně potkávala třeba na rodičáku nebo na plesech, a nikdy jsem neměla divný pocit. Prostě doktor jako doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.4.19 14:54
@inkakřivák píše:
@warita Pro toho doktora je to prostě orgán a níc vic. Stejně jako otevřu pusu u zubaře, tak roztáhnu nohy na koze. jediné co ten doktor tam vnímá je stav čípku, a pochvy.
A dodám, že se svým gynekologem jsem se běžně potkávala třeba na rodičáku nebo na plesech, a nikdy jsem neměla divný pocit. Prostě doktor jako doktor.

To mi muze byt jedno, co to pro nej je. Pro me je to neprijemne, kdyz mi nekdo kouka na genital.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
25.4.19 17:00

@warita To je jasný, pokud to vnímáš takto. Že ti to není příjemné. Ale ani v tom případě bych se kontrole nevyhýbala. Asi tak - raději jednou za rok gynekolog, než potom nějaké obrkomplikace, které klidně mhou být mnohem náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
25.4.19 22:39
@Janita3 píše:
To nemyslíš vážně :roll: Ty by jsi byla schopná udělat si stěr z děložního čípku někde na toaletě? :zed:
@free333 píše:
Velký respekt 8)Umím si představit hodně věcí, ale né, že bych si dělala na poliklinice na wc stěr z děložního čípku… :)

Já se ale bavím o stěru v těhotenství, tedy o stěru kvůli STREPTOKOKOVI. Ten se nedělá z čípku. Stěr z děložního čípku by se v těhotenství vůbec provádět neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76359
25.4.19 23:00

Lidi, vůbec nechápu, co Vám na gyndě připadá ponižujícího. 8o :think: :nevim:
Já mám šaramantního doktora, provází mě celým mým životem od prvního těhotenství do momentálního stavu nedočkavě očekávaného přechodu ;) a zpravidla spolu přátelsky konverzujeme, on mě prohlídne, pak mi kreslí ty svoje edukativní grafy, já ho nabádám, ať nic nezanedbá a když se rok neuděje žádná mimořádka, zkraje toho dalšího si zase znovu oběhám všecky preventivky počínaje mamografem nebo v sudé roky UTZ prsu, zubní, ta gynda, nějaké to očkování s příspěvkem pojišťovny… že bych chápala úkorně naši českou na úrovni péči, to mě tedy do dneška namouduši nenapadlo. 8o
Naopak jí do nebes žehnám, kdykoli mě jednou za 5 let ráno bolí v krku, mám čep a horečku - a do dvou hodin si ďobnu první piluli ATB, případně když mě svého času na jachtě uprostřed Kornat vzal zub. :zed: :zed: :zed:
Po nikom na celým světě jsem tenkrát netoužila tak intenzivně, jako po své skvělé zubařce, tímto zdravím tu z pohotovosti v Šibeniku. :srdce:

Jako - on doktor rozhodně přežije, když se na tu preventivku jednou provždycky vykašlete.
Vy už byste nemusely, ale to je každýho právo, máme demokracii. :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
26.4.19 10:07

@sirikit nemám co dodat! Přesné :potlesk: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
26.4.19 13:15

https://cs.m.wikipedia.org/…e_Bittalová

Uplne zbytecna smrt mlade holky, pro kterou byly prevence na gynde asi taky ponizujici.. V jednom rozhovoru se k tomu priznava, ze předtím nikam nechodila. Takze asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.9.23 23:45
@AstraG píše:
A proč? Nenapadá mi jediný důvod, proč zanedbávat zdravotní péči, která je ti zdarma nabízena. Předpokládám, že teda asi nechodíš ani k zubaři. Nebo zdravý chrup je přednější, než zdravá pipka? :think:

Protože tě uvidí nějaký blázen nahou :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria