Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nepochopitelný by to pro tebe být nemělo, jeho předchozí chování tomu naprosto odpovídá, bohužel jsi měla sklony ho omlouvat a ustupovat a chovat se nejistě a obviňovat se… Před dalším vztahem s někým JINÝM doporučuju si srovnat v hlavě, proč jsi ho nechala, aby se k tobě tak choval - věř tomu, že „mám ho ráda“ není ta skutečná odpověď, bylo by dobrý si to zjistit a v sobě vyřešit, aby se to neopakovalo, i kdybys měla zajít k psychologovi se z toho vypovídat. Velké plus je, že sis teď uvědomila, že je to už moc, že správně vnímáš, že by se jen dál posouvala hranice zákazů - to je super základ!
hlavně ale nevyměkni a mysli na to, jak se teď předváděl. Byli jste spolu chvilku, a už taková krize, podvádění atd., to samo by bývalo stačilo na rozchod, vždyť to je hrozný, ale to, co předvádí kromě toho s tou kontrolou tebe - tady už je rozchod nutný řešení v rámci tvé sebezáchovy, abys ještě jednou neskončila zamknutá doma s monoklem a rozbitou pusou, protože to přesně takto začíná.
Moc vam děkuji za nazory. V neglize tam samozrejme zadne fotky nemam. Jednak takove fotky vubec nemam, jednak bych na to nemela sebevedomi a bylo by mi to trapne. Jsem spis sportovnejsi typ, takze hory, more, pes… ja bych se toho kvuli nemu klidne i vzdala, je to jen instagram, o nic nejde, jenze mi jde o princip. Nevysvetlil mi realny duvod. Jen, ze to nechce a kdyz nedelam co on chce, tak budu poslouchat nekoho jinyho…
Asi ste mi dodaly/i (vcetne pritomnych panu
) trosku kuraze na ten rozchod pristoupit, nevysvetlovat a prestat komunikovat take. Je mi to strasne lito i kvuli jeho rodine. Mam je strasne moc rada, mozna k nim mam i vrelejsi vztah nez ke sve vlastni. U nas doma je to spis takovy oficiální…
Napsal mi i ted, je to pro nej vyresena vec…na to uz mu odepisovat nebudu..ale je to smutny, nejde jen tak zapomenout na ty pěkný chvilky, v mziku smazat emoce, protoze milej pan se chova jak vul..
Snad alespon ty statnice dopadnou, nedokazu si predstavit, ze bych vyletela…
Naprostej kretén a k tomu co předvádí, ma nejspíš jeden jedinej důvod - sám ti dělá něco za tvými zády, takhle se totiž chovají lidi, co mají sami máslo na hlavě a potřebujou si najít něco na tom druhým, aby tím zakryli svoje průsery. Takže zdrhej od něj, vůbec bych se s ním už nebavila. ![]()
@Knihomo1 píše:
Moc vam děkuji za nazory. V neglize tam samozrejme zadne fotky nemam. Jednak takove fotky vubec nemam, jednak bych na to nemela sebevedomi a bylo by mi to trapne. Jsem spis sportovnejsi typ, takze hory, more, pes… ja bych se toho kvuli nemu klidne i vzdala, je to jen instagram, o nic nejde, jenze mi jde o princip. Nevysvetlil mi realny duvod. Jen, ze to nechce a kdyz nedelam co on chce, tak budu poslouchat nekoho jinyho…
Asi ste mi dodaly/i (vcetne pritomnych panu) trosku kuraze na ten rozchod pristoupit, nevysvetlovat a prestat komunikovat take. Je mi to strasne lito i kvuli jeho rodine. Mam je strasne moc rada, mozna k nim mam i vrelejsi vztah nez ke sve vlastni. U nas doma je to spis takovy oficiální…
Napsal mi i ted, je to pro nej vyresena vec…na to uz mu odepisovat nebudu..ale je to smutny, nejde jen tak zapomenout na ty pěkný chvilky, v mziku smazat emoce, protoze milej pan se chova jak vul..
Snad alespon ty statnice dopadnou, nedokazu si predstavit, ze bych vyletela…
Soustřed se na školu, on ať si trhne. Přeju hodně štěstí ![]()
Zakladatelko, o uzavření či omezení přístupu k obsahu na instagramu bych pouvažovala, ale ne z důvodu, že to chce přítel, ale protože to považuji za vhodné.
Přítele bych už nechala ex a nevracela bych se k němu. Nepřijde mi, že je to vhodný partner pro život, mohlo by to dopadnout tak jak píšeš.
@Anonymní píše:
Děkuju moc za tolik komentářů! No napsali jste to vicemene jednohlasne. A v podstate mam uplne stejny nazor. Samozrejme ho mam porad rada, proto jsem potrebovala vedet treba i pohled z jine strany, jestli ja se opravdu nechovam nejak spatne… ale mate pravdu, mela bych byt rada, ze to za me ukoncil on, tak se k tomu tak pokusim pristoupit. Je to pro me tezky, mam za 2 tydny statnice, musim se sprtat a soustredit a toto je pro me trosku “cara pres rozpocet”… jsem trosku stresar kvuli te skole, potrebovala jsem podporu…
Soustřeď se nyní na školu a jeho ignoruj. Ať ti to dobře dopadne ![]()
Tak anonymitu jsem zapomněla zakliknout, tak at si to precte, ono je to asi uz jedno…
Je pravda, ze me mel na haku a dobre to vedel, delala jsem pro nej prvni posledni co jsem mohla…
Nene nebydlime spolu, ja si kvuli studiu nemuzu dovolit praci ani na pul uvazku, abych utahla najem, jidlo atd..
@terien píše:
Já bych založila diskuzi „Bývalý partner se choval jako idiot, právě jsem se ho zbavila, pogratulujte mi“. Ať si chlapec počte
@Anonymní píše:
Děkuju moc za podporu…mám teď strach, spala jsem dvě hodiny, to jsem měla ještě špatný sny. On mi v noci volal a psal, že si chce dát 10 minut “rozchodový telefonát” at to může uzavřít. To jsem nechtěla. Nakonec jsem vypla mobil a usla jsem asi na hodinku..no oak jsem zjistila, ze si me oddelal z pratel na fb, zablokoval… mam se dneska naucit spoustu stranek, netusim, jak to takto nevyspana a vytekana z teto situace zvladnu…budu nejak muset, rodinu bych strasne zklamala, kdybych to nezvladla. Je to pro ne v podstate samozrejmost, neuspech se nepripousti…
Vím, že jsi ve stresu z množství věcí, co musíš stihnout nastudovat, ale ve tvé situaci bych radši obětovala půlden na regeneraci - třeba procházku, aby sis provětrala hlavu a líp se ti usínalo, pak si jít lehnout, nenařizovat budík, aby ses dospala, a pak sednout a učení. Jesti si pořádně nedáchneš, učení stejně nebude k ničemu.
A jinak soucítím s tebou. Můj drahý bývalý se se mnou také rozešel asi 3 týdny před státnicema přes SMS ![]()
Nad tím vůbec nepřemýšlej. Blb. Ať měl důvody jakékoliv, takhle se muž k zene nechová. Byl si evidentně jistý, ze te tím dotlačí tam kam chce. Teď přijde velmi pravděpodobně snaha získat tě zpět, jak s tím naložíš, je už na tobě. Ale tedy chování opravdu nehezké
Zakladatelko, určitě si dáchni, pokud ne teď, tak třeba kolem oběda. Velmi to pomůže v soustředění.
Buď opravdu ráda že ses ho zbavila. On ti přece nemá co velet.
A ten rozchodovej telefonát mě teda taky pobavil. Nechápu, co si tím chlapec dokazuje. Asi ti chtěl říct, že můžeš za všechno ty. Hlavně se k němu nevracej. Odpočiň si a pak se soustřeď na školu. Přeju ti, ať ty státnice zvládneš. ![]()
Ač se to tak nezdá, buď hodně ráda, že se blbeček odkopal brzy. Vsadím boty, že za týden dva prileze s omluvou a snahou dát to dohromady. Momentálně čeká na tvé doprošování se.
No on prostě doufá, že tě vydeptáš a ty za ním přilezeš, proto ty dramatické telefonáty a podobně - Kdyby mu to bylo jedno, zablokuje tě a šlus, ale on chce, abys ho ještě prosila a přemlouvala a nejlíp slibovala, že už to někdy neuděláš. ![]()
A ne, ne že by ses kvůli němu něčeho hned vzdala - to je prostě špatně, neexistuje důvod, abys tohle kvůli němu dělala, je to JEN tvoje věc a žádnrj chlap ti do toho nemá co kecat, tohle se odnauč, těmi ústupky se nikomu nezavděčíš, nikdo tě mít radši nebude, jen si tě bude míň vážit a ublizis sama sobě.
Rodinu holt ožel, bude jinej chlap taky s rodinou, oni ti tu tvoji nahrazovat nemůžou, ne když on se chová takhle… Hádám, že možná něco u vás v rodině nebylo tip ťop, že tam ty vztahy nejsou stopro vřelé a podporující, nejen proto, že zmiňuješ, že máš možná i jeho rodinu radši - ale i proto, že to zcela odpovídá tomu, koho sis našla a jak dlouho jsi nechala na sobě v uvozovkách dříví štípat, často je těžší utnout toxický vztah a poznat patologické chování partnera ve vztahu pro někoho, kdo si sám doma nezažil úplnou podporu, přijetí a vřelost, nebo mu neco trochu chybělo (třeba byli rodiče přísní, nebo se jim nedalo svěřovat apod.), proto je pak tak ochotný se kvůli vidině těchto věcí u partnera nad míru obětovat a „uplácet“ ho tím, rozuměj nějak si zasluhovat jeho lásku - celý tohle nastavení je prostě špatně a bohužel manipulátoři a žárlivci atd. tuto nejistotu vycítí a zneužijí toho…