Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud se jdete sejít na neutrálním místě tak nic, pokud jdete k nim domů tak kytku a flašku
Pokud máte domluveno setkání na neutrální půdě, tak nic nenosit. Pokud vás pozvali k sobě domů, tak samozřejmě ano. Zeptat se mladých, čím se jim člověk zavděčí - něco sladkého, káva, víno. Originálnější bych na první schůzce nebyla.
Pokud jdete na navstevu k nim domu, urcite bych nejakou drobnost prinesla. Bud klasiku: kytku/bombonieru/flasku…a nebo ja vetsinou nosim zdravejsi variantu: caj / kornout se susenym ovocem / jiz zminenoj lahev vina. ![]()
@Kaileee píše:
Pokud se jdete sejít na neutrálním místě tak nic, pokud jdete k nim domů tak kytku a flašku
Pod to se podepisuji. ![]()
@arinecka @Kotatko03 @SlečnaDahlia @Kaileee Děkuji, takže se mi potvrdilo, co jsem si myslela
, no pozvali nás k sobě domů. Dlouho jsem se tomu bránila, že je ještě čas, ale teď už se tomu vyhnout tedy nedá, nervy z toho až někam
, tak snad se to obejde bez nějakého trapasu
Takže kytku si koupí muž a já ji dám lahvinku,
@Anonymní píše:
@arinecka @Kotatko03 @SlečnaDahlia @Kaileee Děkuji, takže se mi potvrdilo, co jsem si myslela, no pozvali nás k sobě domů. Dlouho jsem se tomu bránila, že je ještě čas, ale teď už se tomu vyhnout tedy nedá, nervy z toho až někam
![]()
, tak snad se to obejde bez nějakého trapasu
Takže kytku si koupí muž a já ji dám lahvinku,
Nééé, obráceně, chlap atˇdá paní bytu kytku a ty dej chlapovi flašku
To bude dobrý neboj ![]()
@arinecka píše:
Nééé, obráceně, chlap atˇdá paní bytu kytku a ty dej chlapovi flaškuTo bude dobrý neboj
a jo
:lo, chudák pán domu, ten by neměl nic, a paní domu všechno
![]()
@Anonymní píše:
a jo:lo, chudák pán domu, ten by neměl nic, a paní domu všechno
![]()
![]()
No právě
Tak pak napiš jak to dopadlo ![]()
To mi připomnělo scénu z filmu Moje tlustá řecká svatba. Rodiče ženicha (Američané) vezli na první setkání bábovku. A rodiče nevěsty (Řekové) to pojali jako slavnost pro 50 lidí a pekli na zahradě berana. Tedy zvyklosti jsou různé. Jinak kamarádovi jsem za službu dal láhev whisky a on to komentoval: „kořalkou nikoho nezarmoutíš“ - tady bych byl spíše pro víno.
@Anonymní píše:
Prosím anonym, vážení admini,
Zdravíčko vespolek![]()
,
Nevím, jak to formulovat, ale každopádně čeká nás to poprvé, ještě jsem nikdy nemusela toto řešit. Jsem maminka syna, který si našel přítelkyni, a přítelkyně rodiče by osobně mě poznali s mým manželem i naší dcerou.
Je slušnost jim jako pozornost něco koupit, pokud ano, co jim máme koupit?![]()
Vím, že jsou tu všichni mladé maminky, ale třeba to již okoukali od svých maminek a poradí mi, nebo jste znalejší etikety
![]()
díky všem za odpovědi
skorotchýni kytku, skorotchánovi lahev nebo bonboniéru…
@Anonymní píše:
Zdravíčko vespolek![]()
,
Nevím, jak to formulovat, ale každopádně čeká nás to poprvé, ještě jsem nikdy nemusela toto řešit. Jsem maminka syna, který si našel přítelkyni, a přítelkyně rodiče by osobně mě poznali s mým manželem i naší dcerou.
Je slušnost jim jako pozornost něco koupit, pokud ano, co jim máme koupit?![]()
Vím, že jsou tu všichni mladé maminky, ale třeba to již okoukali od svých maminek a poradí mi, nebo jste znalejší etikety
![]()
díky všem za odpovědi
A vy jdete navštívit je domů, nebo přijdou oni? Nebo je sraz na neutrální půdě? Kupovala bych něco jen v případě, že jdu k nim domů - bonboniéru, lahve vína nebo něco upeč a vezmi to ke kafi.
,

Zdravíčko vespolek
Je slušnost jim jako pozornost něco koupit, pokud ano, co jim máme koupit?
díky všem za odpovědi