Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
vyhrála jsem!!! tak se na ně musí… o madam, která mi ztrpčovala život už jsem sem několikrát psala…
vloni v květnu mě madam během hádky-zase šlo o rohlíky psovi-řekla, že nejsem slušná ke starým lidem, že ona je nemocný člověk a tohle si nezaslouží (zoperovali jí včas raka na štítné žláze a je ok)-já jí jen řekla ať na mě nemluví, že to s rohlíky není její věc. A pak mě urazila „Jsem si myslela, že jsi chytřejší, když jsi inženýrka.“ a „Měla bys navštěvovat kurzy asertivity abys věděla jak se mluví se starým člověkem.“ Jooo, ale to mě madam podcenila ![]()
Pak jsem se skoro rok neviděli. Se skorotchánem přijela do porodnice. To jsem nějak přetrpěla-byla jsem druhý den po porodu a po dvou transfuzích docela grogy… Když odcházeli, tak se mě bez ptaní vrhla na malýho-pochovala ho, já stála jak opařená a nezmohla se na slovo ![]()
No a pak jsem přijela za tchánem i s malým a bylo mi řečeno, že se madam přijde podívat na malého, tak ať jsem ve 13h doma. No procházela jsem se v parku a vyrazila domů až v 15h. Otevřu vchodové dveře a slyším mluvit madam v bytě!!! Ve mě by se krve nedořezal. Tak jsem vlezla do výtahu (malý spal) a najednou slyším jak se otevřely dvěře do bytu a tchán říká psovi, co blbne, že tam nikdo není (pesan totiž vždycky hlásí příchod člena rodiny během ke dveřím). Já nervy, že se s ní potkám a tak mě nenapadlo nic jiného, než že sem vyjela do 5tého patra a tam se kochala výhledem na sídliště a čekala až opustí ti dva byt. No tvrdla jsem tam půl hodiny, maličký naštěstí pořád ještě spinkal. Pak odešli.
Druhý den se to opakovalo. No věřte mi, že nervy jsem měla nadranc
Večer pak odpovídat proč nejsem doma, když má přijít navštěva, no jak u výslechu. A taky jsme byli večer na procházce a najednou bába a u kočáru a vyhrkla „oddělej síťku a se můžu podívat na malýho!!!“ - nepoprosila nic, prostě rozkaz. A ani nepoděkovala.
Třetí den se mi to ale už nepodařilo-trik s výtahem. Byla jsem ve městě a najednou madam! Obešla jsem si, byla ode mne asi cca 5m a s někým se bavila. A najednou stála těsně u mě! Udělalo se mi hrozně zle, jak sem se lekla
A prej Může se podívat?
Holky, já to dokázala
použila jsem asertivitu (jak někoho poslat slušně do zadní části těla
)a řekla jsem jí NE, nechte mě být! a odešla jsem. za sebou jsem jen slyšela NO JARKO?! Bába stojí na náměstí s otevřenou hubou dodnes
A já mám klid, jsem spokojená mamina a mám spokojené mimčo.
Za ty stresy to fakt nestálo, měla jsem jí říct NE rovnou.
Nevím, co jste mezi sebou měly, ale každopádně bych tě za snachu nechtěla.
Dík. Přečti si příspěvky co jsem psala před tím a snad pochopíš.
Já jsem jen nepochopila jak vlastně bydlíte a o čí byt se jednalo…
@Vesna006 tak jsem pročetla co bylo předtím, ale nikde jsem moc nepochopila proč vlastně tohle celé začalo? vy si děláte naschvály vzájemně
a přesně jak píše j. a.n. i1 jak to tedy máte s tím bydlením?
Jak bydlíme -stavíme s přítelem baráček, když za ním přijedu, tak jsme v bytě u jeho táty (platíme mu půlku nájmu). Dotyčná má svůj vlastní byt, nikdy tu nevytřela, nevydrhla záchod, nezalila kytky. Když přijde, tak už ve dveřích říká :Mílo, máš tu bordel. Mílo, je tu smrad. Mílo, tady ti leží prach. Tchán od té doby co je s ní přestal uklízet úplně (no na 90%), takže když přijedu s malým, tak musím vydrhnout vše sama. Když má přijet jeho druhý syn, tak ale uklízí protože přijede Petřík ![]()
S tím bydlením jsem to nepochopila také… pokud je to váš byt, pak ani celou tu hru na schovku.
Jak to celé začalo? Vetře se do přízně a pak s vámi manipuluje tak, abyste jí za všechno co pro vás udělá museli být vděční, když nejste tak vám to vyčítá. Ale dělá věci, které vy nechcete, nepotřebujete (viz přímluva na stavebním úřadě). A když jí řeknete ne, to nechci, to nemusíte, tak to stejně udělá. její dcera ji potřebuje a jí nepomáhá.
@Vesna006 on má přítelkyni se kterou nežije?
když má ona svůj byt a vás tam žije tolik proč by měla chodit uklízet k vám?
![]()
Jako jo něco z toho co jsi napsala by mě teda štvalo taky
ale zas na druhou stranu, ty se k ní taky chováš hrozně… takže si asi nemáte co vyčítat ![]()
A ta hra na schovávanou - pokud se z nějakého člověka klepete jak osika, tak byste se taky schovali. A to že jsem jí řekla ne, byla moje obrana, po třech letech psychického vyčerpání ze setkání s ní.
Dobře jsi udělala, taky máme děsnou bábu, bohužel v baráku, ale snad už ne dlouho. Naštěstí u nás jí řekl ne můj manžel (její syn) po tom co mi sem furt lezla, já neměla klid na kojení, na nic, máme dvojky, sotva jsme přijeli z vyšetření, hned se sem cpala, přitom mi nepomohla ani když jsem byla těhotná, ani po porodu, prckum ani nedala nic k narození a když bych bývala po císaři potřebovala její pomoc, jela si krkat prachy do ciziny a ještě si stěžovala že si je chudinka neužije, nikdo jí nenutil aby někam jezdila, navíc samá kritika, ona je největší hvězda a nejlepší matka, přitom se akorát vždycky tahala s chlapama a po hospodách, manžel jí nesnáší a je to jeho máma a žijeme tu jako ve vězení, furt nás šmíruje, poslouchá, pomlouvá jednoho syna před druhým a naopak, hrůza
Takže ženy, takové ježibaby opravdu existují ![]()
A proč s ní teda žijete a neodstěhujete se někam do „bezpečné“ vzdálenosti?
Protože je sama ženská a neutáhla by barák, ale s ní se bydlet nedá, vyřizujeme hypotéku a postavíme si radši svý, kam se ona nebude moct vnutit, jelikož to bude napsaný na mě. Už jsme se chtěli stěhovat vloni, ale to měla ještě na muže velkej vliv a vymyslela takovou ptákovinu, původně si měla ona koupit byt a my si měli vzít hypo na svůj barák, jenže manžovi naslibovala jak tenhle prodá a nějaký peníze mu z toho dá, hodně jsme udělali za svý, tak jí na to skočil, jenže záhy se šprajcla že nikam do bytu nepůjde a že se nakýbluje k nám na zahradu do mobilhajmu, že chce mít zahrádku,30 let jí neměla a nevyrve si ani půlmetrovej plevel pod okny, to jsem řekla že na to abych bydlela s ní si rozhodně nebudu brát hypo, nejsem blbá, takhle to uděláme potají, ona je vyčůraná a na peníze, dokáže si dobře spočítat že sama to neutáhne, ale my musíme být strašně vděční že máme kde bydlet, ona neni vděčná za nic, dělala jsem jí tu od začátku pomalu děvečku, uklízela jsem, prala a žehlila i jí, všechno měla pod rypákem a nakonec to uplně otočila proti mě, že prej jsem líná jak veš a musela to dělat ona za mě, bohužel pro ní se to ke mě doneslo, poslední kapka byla když jí manža slyšel na vlastní uši, do tý doby mi nevěřil.
@Vesna006 píše:
A ta hra na schovávanou - pokud se z nějakého člověka klepete jak osika, tak byste se taky schovali. A to že jsem jí řekla ne, byla moje obrana, po třech letech psychického vyčerpání ze setkání s ní.
Však to není přímá babička, tak jaký ohledy, baba prudí, roztahuje se, tak na ni! Nesnáším, když si babičky dovolují a bez zeptání dají povel dej mi ho/ji, nebo sami si drze dítě vezmou, a jiné věci s tím spojené ![]()
@werunkaw123 má přítelkyni za kterou chodí jíst a obden spát. Mě nevadí že tu neuklízí, mě vadí to, že přijde na návštěvu a říká že je tu prach, smrad atd. a přitom třeba chvíli předtím vytřu podlahu nebo vysaji koberce (jo smrad tu pak je, protože máme psa).. Jako přišli by jste do bytu na návštěvu a říkali nahlas že tam má smrad?
Jednou mě seřvala, že jezdím za přítelem jen jednou do měsíce, že mu neuvařím, neupeču, nevyperu prádlo-ale já si přitom vždycky honím triko a vyvařuju atd. Prostě mě svými řečmi vyšokovala natolik že jsem jen lapala po dechu.
Teď jsem se vzpružila a řekla NE. Chápete? Z šedé myšky, z mouchy snězte si mě, ze submisivního člověka se stane tygr a ožene se tesáky… a já se pak chovám špatně?( To jsem měla zůstat u tohohle?- ano Maruško, děkuji Maruško, jee to jsem Vám tak vděčná že jste mi dala tohle a tohle, jee to jste nám opravdu pomohla, no vy jste tak hodná a můžu pokračovat… Nikdy jsem nebyla šplhoun a lidi, kteří šplhounství vyžadují nemám ráda. kdo mne zná, tak ví, že staré lidi respektuji a vážím si jich, když někdo potřebuje, tak mu podám pomocnou ruku.
Ale nebudu respektovat důchodce, který odmítne moji prosbu, aby nedával psovi rohlíky a kosti, protože má pes problémy z kůží a trávením a musí dostávat jen speciální granule. A pak, když se vrátí z procházky, pes od prvního pohledu plné břicho a za půl hodiny vyzvrátí aspoň půl kila kuřecích kostí a silně nakořeněných kůží. A když se jich zeptám, kde to sežral, tak o ničem neví a ještě se u toho smějí do obličeje a když vytíráte, tak nad vámi stojí a říkají „tady jsi to zapoměla utřít“. Měla jsem se nechat takhle dál ponižovat?
@Lenka002 moje skorotchýně umřela, takže bohužel nebudu ničí snacha.
@petka86 přesně tak, není přímá babička, prostě úplně cizí člověk.