Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Barfiy Ona nevaří, jídlo mu dává, ze závodní jídelny
V tom případě mám pro tebe špatnou zprávu, ale vaříš tak blbě, že se to nedá jíst. Protože když si mám vybrat mezi domácím gulášem a meníčkem z jídelny, rozhodnutí je předem jasné. Proč by dospělý člověk jedl jídlo ze závodní jídelny, kdyby ho doma čekala nějaká mňamka?
Přítel se pravděpodobně před mámou zmínil, že vaříš strašně, takže se jako správná máma postarala a zajistila mu náhradní stravu. A ty pak doma ty svoje dobroty vyhazuješ, protože je nikdo nechce.
Příspěvek upraven 16.09.19 v 06:55
@Anonymní píše:
@Barfiy Ona nevaří, jídlo mu dává, ze závodní jídelny
tak si na tom najdi to pozitivní, ušetříš peníze a čas, proč denně vaříš, když víš, že on jídlo dostane?
@Bábrdl píše:
@nozu @Šáruší Myslím to naprosto vážně. Beru všechno jídlo, co mi kdo nabízí. Domácí strava, mňam
Ja to myslim taky vazne, kolikrat tchyne napekla a nabalila mu s sebou domu buchty, jak jel od ni, ja vyhlizela a vrhla se na to ![]()
@Tomkins píše:
V tom případě mám pro tebe špatnou zprávu, ale vaříš tak blbě, že se to nedá jíst. Protože když si mám vybrat mezi domácím gulášem a meníčkem z jídelny, rozhodnutí je předem jasné. Proč by dospělý člověk jedl jídlo ze závodní jídelny, kdyby ho doma čekala nějaká mňamka?Přítel se pravděpodobně před mámou zmínil, že vaříš strašně, takže se jako správná máma postarala a zajistila mu náhradní stravu. A ty pak doma ty svoje dobroty vyhazuješ, protože je nikdo nechce.
Příspěvek upraven 16.09.19 v 06:55
Správná máma? Ono je muži 5? A jídlo ze závodní jídelny? Spíš je to mamánek, co nechce jít proti máti.
@Russet já si spíš myslím, samozřejmě spíš domýšlím, že tchýně má možnost nějak levně získat ten oběd v jídelně a bere to tak, že mladým ulehčí na vaření a na financích
@stinga píše:
@Russet já si spíš myslím, samozřejmě spíš domýšlím, že tchýně má možnost nějak levně získat ten oběd v jídelně a bere to tak, že mladým ulehčí na vaření a na financích
Mladým? Jen jemu. Ať je to jak chce, ona doma zbytečně pro dva vaří a on to denně u mámy jíst nemusí. Mámě asi dělá dobře se o synáčka takto starat, ale mě by to lezlo na nervy. Co jsem se odstěhovala, o proviant se starám sama a docházím pouze na plánovaný oběd v rámci oslavy nebo nějaké příležitosti. Aby o mě máma takto „pečovala“ ve 40, to by se mi zajídalo.
@Russet tak já zas nechápu, proč zakladatelka denně vaří, když ví, že on už oběd měl nebo si ho donesl, já bych se zaradovala a namazala si chleba s máslem a šunkou, nebo jogurt
@stinga píše:
@Russet tak já zas nechápu, proč zakladatelka denně vaří, když ví, že on už oběd měl nebo si ho donesl, já bych se zaradovala a namazala si chleba s máslem a šunkou, nebo jogurt
Asi chce trumfnout tchýni
Ale denně bych na to nervy neměla.
@stinga píše:
Přesně to mě taky napadlo. A pak druhá věc, proč si manžel dá radši jídlo ze závodní jídelny, než domácí oběd od ženy. Nechápu ani jednoho z nich.
@Tomkins píše:
Přesně to mě taky napadlo. A pak druhá věc, proč si manžel dá radši jídlo ze závodní jídelny, než domácí oběd od ženy. Nechápu ani jednoho z nich.
Ohřívané a z kastrolku. Není nad čerstvě uvařené domácí jídlo. Sice si ráda třeba o dovolené nechám vyvařovat, ale pak se zas těším na svoje jídlo.
Takový exemplář jsem taky měla. Z práce rovnou k rodičům, ke mně až večer. To už samozřejmě řádně najedený a nejednalo se o kdovijakou gastronomii, třeba jen párek s chlebem nebo tousty. Přitom já bych tak rada vařila, nemělo to cenu. Všechno jen aby ušetřil a mně nemusel dávat na domácnost ani korunu. Nechtěl přispět ani na nájem, že to radši bude spát dal u rodičů. Tak jsem to táhla sama. Manžel se ke mně vlastně ani nenastehoval, o to jednodušší mu bylo zabalit ty jeho dvě igelitky.
Rodiče byli prostě příliš blízko a já blbá.
Jé to je exemplář. To si neuvaří nic sám?
Pane jo, to je ale kousek
@Anonymní píše:
Ahoj, mam přitele žijeme spolu už pár let. Bohužel jeho matka to nějak nechápe, že spolu takovou dobu žijeme, a každý den připravuje synovi, jídlo do kastrůlků. A to podotýkám denně vařím a jidlo pak mužu hodit do koše, protože on, už se najedl u maminky![]()
Nikdy se nesmířila, že, žiju s jejim synem a on když řekne že, má ještě přitelkyni, která má, taky hlad, Tak ona řekne že, jeho přitelkyně už jedla, a on potřebuje vitaminy. Mám ji říct že, je trapná?
Není trapná ona ale tvůj přítel. Proč jí říká že má přítelkyni která má taky hlad, místo aby jí řekl, že je dospělý, žije s tebou a ty mu uvaříš? Takže už k ní na jídlo chodit nebude? To vyřeší problém, nemyslíš?
@Anonymní píše:
Ahoj, mam přitele žijeme spolu už pár let. Bohužel jeho matka to nějak nechápe, že spolu takovou dobu žijeme, a každý den připravuje synovi, jídlo do kastrůlků. A to podotýkám denně vařím a jidlo pak mužu hodit do koše, protože on, už se najedl u maminky![]()
Nikdy se nesmířila, že, žiju s jejim synem a on když řekne že, má ještě přitelkyni, která má, taky hlad, Tak ona řekne že, jeho přitelkyně už jedla, a on potřebuje vitaminy. Mám ji říct že, je trapná?
Necetl jsem to. Kolik je pritelovi 48?
Ne, jeho matka neni trapna, jen te asi nema rada anebo vi, ze sis uvarila. Trapna jsi Ty, ze mas pritele zavisleho na matce a jdes si stezovat na internet na tchyni ![]()
To je v podstate jedno, princip stejnej
ale chapu te. Ja hrozne rada varim a hrozne by me mrzelo kdyby to chlap nejedl, ale dal si radsi jidlo jinde. Zkus ho do toho procesu zapojit, zeptej se ho co by rad k jidlu a nebo zkuste o vikendu uvarit i neco spolu a vlastne klidne i s detma
uz to pro nej prestane byt jen jidlo, ale promenite to na spolecne zazitky
nas tohle taky hodne spojilo, obcas si vyhledame nejaky uplne novy recept a zkousime ho spolu. Pritel diky tomu dela fantasticky sushi