Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano je to hrozné, co ta matka udělala, rozhodně nesouhlasím s jejím jednáním, ale jak už tu zaznělo, je to novinový článek ne zrovna kvalitního serveru a novináři jsou obecně LHÁŘI. Nevíme, kde stojí pravda, jak to doopravdy bylo, co k tomu matku vedlo. Znám matku postiženou laktační psychozou a rozhodně si své jednání v té době neuvědomovala, než jí bylo pomoženo a teď je to ta nejlepší máma na světě, ona psychika je mrcha, která se těžko ovládá a lehko člověku radí bohužel ne vždy tím správným směrem.
A jak tu někdo psal o rozdílu plácnutí na prdýlku i to tu nedávno bylo a maminku kvůli tomu málem zavřeli
asi potřebovali zaplnit ty prázdné věznice nebo přeskočilo jim ![]()
Ne vždy a ne vše je tak jasné jak tu rozhořčené matky popisují. A já věřím, že jistá psychická problematika u této ženy jistě je. A pokud bude fungovat, když se jí pomůže tak jedině dobře.
@K.Black myslis, ze zenska, ktera neublizuje diteti, by se ocitla u soudu? Myslis, ze krvaceni do mozku je zcela bezne u kojencu?
kojenak nebo tyrani matky vedouci k poskozeni zdravi?
moje volba by byla jasna..
ja verim, ze vychovat dite je obrovske mnozstvi malych nebo velkych problemu, o to vic, kdyz je zena sama, nicmene, jak jsem napsala na tyrani miminka neexistuje omluva / pani se nepriznala - kto by se asi tak priznal…
A pokud má chlapeček epilepsii, kterých je spousta forem, jinak se projevují, tak krvácení do mozku mohla způsobit i ona. Krvácení do mozku, je někdy i bez třesení, bouchnutí a jakéhokoliv násilí.
No taky si myslím, že soud se musí řídit především Trestním zákoníkem, pak musí vzít v potaz zákon o rodině a pak taky něco, čemu my v užším kroužku
říkáme „příběhy soudce Ti“.
@aajulinka taky jsem rikala NIKDY ovsem jen do te doby, nez me prvorozene velmi tvrde proskolilo, proc je nedobre neco takoveho hlasat. Mne od toho delilo tak pul kroku. A mam to natolik dobre zpracovano, ze mam dalsi dve deti a je to bez vetsich maleru.
@K.Black píše:
jsi mě předběhla
Mám s tímto serverem osobní zkušenost, dovedou všechno dokonale překroutit
.
@aajulinka : Ukamenovat tě opravdu nehodlám
. „Na pokraji svých sil.“ - je relativní pojem a každý ty hranice má jinde. Prostě se ti zatmí a hotovo.
@nadus píše:
@K.Black myslis, ze zenska, ktera neublizuje diteti, by se ocitla u soudu? Myslis, ze krvaceni do mozku je zcela bezne u kojencu?
Před soudem se můžeš ocitnout i při podezření nebo na základě křivého osočení.
BTW: říká ti něco diagnóza „prasklá cévní výduť na mozku“? U nás v rodině na tuto diagnózu zemřeli dva lidi.
Ještě chci dodat, jak tu někdo psal, že matka krom krvácení do mozku způsobila dítěti i epilepsii to by mě zajímalo, jak se na toto zas přišlo. Klidně ji může mít vrozenou a to krvácení mohlo být k tomu
Nebo se spustil záchvat poté, co dítě upustila
těch scénářů je spousta a my si tu pouze vymýšlíme, takže si hrajeme na takové malé novináře.
@nadus Hele a že jsem tak smělá - tys u toho byla, že víš, že Novinyk napsaly čistou pravdu bez jakýchkoli „zkreslených“ informací? ![]()
@nadus jak píšu, krvácení do mozku bez fyzického násilí, je možné.
Že se ocitla před soudem, no nebyla by jediná, kdo je nevinný a stojí tam.
@Seizdra a tys u toho byla, ze vis, ze maminka dite netyrala? ![]()
bud se postavis na jednu nebo druhou stranu aneb nekde mezi.. ja obycejne byvam mezi, ale tady se mi neda. Pokud by to byla mozkova prihoda, vrozena epilepsie a podobne omlouvajici verze / proc by maminka dostala podminku?
bohuzel, porad casteji se setkavam s tim, ze lidi jsou horsi nez si vubec myslim… kdyby se jednalo o cokoliv jineho, tak prosim / druha sance ok, ale pokud jde o male miminko / tam bych zadnou druhou sanci nedavala, bohuzel muj nazor..
a ja se take mohu plest / jen doufam, pro dobro toho klucika, ze o par mesicu tady nebude titulek o recidive… asi tolik..
@nadus Ale já neříkám, že netýrala… Ale na základě jednoho článku skorobulváru ani netvrdím, že týrala… ![]()
@nadus týrání je dlouhodobého charakteru, takže dítě asi netyrala. I kdyby to fakt byla pravda, ze dítětem prastila o stůl, tak je to brutus a trest zaslouží. Musí pro ni byt dost Velky trest už jen to, ze má teď dítě nemocné. Z tohoto se vychází i u ublížení na zdraví z nedbalosti - většinou rodiče, kteří z blbosti zavini úraz dítěte nejsou potrestáni nebo je trest mirny, protože utrpení dítěte je utrpení i pro ne. Ona navíc nemusela byt úplné při smyslech, když to udělala. Možná víc než trest by pro ni byls důležitá pomoc, tu ji nikdo nenabidl, teď jen na ni o diskuzích hází hnůj. To je jen moje spekulace, tak doufám, ze se toho někdo nechytne ![]()
No to jsem zase píchla do vosího hnízda s tímhle odkazem
Každopádně můj konečný příspěvek je ten, že to co poslední dobou páchají matky na svých dětech (skočí ze skály, balkónu i s dítětem, kvůli chlapovi, podřízne atd.)naprosto a jednoznačně nechápu a naprosto tyto matky odsuzuji, ať už je to kvůli jejich psychice, drogám, chlapům. Děti za to nemohou! Tyto matky by se v nejlepším měly do konce života léčit a už nikdy by neměly děti vychovávat. A to jestli je tento článek pravdivý, různě přetočený, to opravdu nevím, ale i tak, jak všichni víme, už tady bylo mnoho opravdu prokázaných hnusů spáchaných na dětech matkami. Tento odkaz jsem sem dala jen jako další otazník s vykřičníkem nad tím, jak to tady těmto matkám mnohdy prochází. Přeji hezký zbytek dne.