Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, Já jsem podala žádost 17.2 a ještě mi nic nepřišlo.Asi mi přijde zamítnutí jelikož 3 měsíční lhůta pryč.Odvolám se.Zkusím a uvidím,nic za to nedám. Veronika
Ahoj holky,
já jsem snažilka z Mladé Boleslavi.Jestli je nějaká z vás také a touží po mimi,napiš mi. Budu se moc těšit!!!! papa Mili ![]()
Tak jo, nevzdávám to, i když je to průda.Ale prašulky by se hodily, i když to spíš vidím, že nic nedostaneme. Včera jsem byla na sociálce s vyplněnými formuláři.....chtěla jsem to podat na podatelně, abych měla potvrzení, že jsem to podala…poslali mě na Magistrát na podatelnu, tam mi to nevzela, že musím zpět a nakonec mě odeslali do Jaselské ulice. Tak tam jdu až ve středu, jelikož jsem to už nestíhala. Taky mě řekli, že od 17. 2 už to nevydávají. Ach jooo.
Martino, já byla též na nads.pokoji s číslem 207! Na fotečky jsem koukala, mooooc pěkné, ale nějak si Tě nemůžu vybavit. Jen si pamatuji, že vedle na pokoji bydlela taková příjemná blond maminka, co chodí též k Čepelíkovi, a narodila se jí holčička 6.12. Potkaly jsme se na chodbě, a prohodily pár slov. Tak to jste asi bydlely spolu?
Holčiny, též bych ráda chodila s mimískem na plavání, tak třeba se tam uvidíme. Joooo, a „vegetka“ je na Mírovém náměstí. My bydlíme pod nemocnicí, takže docela kousek, ale ještě jsem tam nebyla. Taky je fajn cukrárna „u Bertíka“. Je v Železce, a pro kočárky, dětičky…aj. přímo jako dělaná. V případě hezkého počásí je tam dvoreček i s pískovištěm. Už,aby bylo jaro!!!!!
Market tak jsi mě docela zaskočila.Já si normálně nemůžu vybavit jestli byla Petra blonďatá nebo ne.Měla hočičku Terezku.
Máš dlouhé vlasy? Kde bych tě našla na fotce?
Na tý podatelně bych jí asi zakousla kdyby mi to nechtěla vzít.Mě od minulé středy co mi došlo že mi to přiznávají zatím peníze nedorazii.Tak snad brzy dojdou.
Martina
Dlouhé vlasy nemám ani náhodou, mám tam „prd a vořech“. Jsem kratkovlasá, momentálně do červena,v porodnici účes téměř žádný, ale barva taková nijaká, hnědá. Fotku nikde ještě nemám, teď jsem se zkoušela teprve zaregistrovat na emiminu, ale koukám, že jsem se zkomolila a jsem tam za Makeet…no, to je jedno. Nevím, jestli se mi chce zrovna své foto někde široce prezentovat…no uvidím…snad časem, až se víc otrkám…
Myslím, že ta holčička se jmenovala Terezka. To bude ona. Jsi s někým s porodnice v kontaktu? A co Tadeášek, jak je čilý? A kolik už váží?
Ahoj Market.
Nějak jsem se nedokopala k odpovědi.Tadeášek má dneska 3 měsíce a už 3 dny je nějaký nevrlý.Málo se usmívá a často brečí.Snad ho to zase brzy přejde.Pro jistotu jsem mu měřila i teplotu a je ok.
Při pondělním koupání jsme i vážili a má asi tak 4,7kg.Do poradny chodíme do Jadranu k Dr.Nechanickému a teď půjdeme 9.3. tak jsem zvědavá kolik naměříme a navážíme.
A co vy? Jaké máte míry?
Martina
Market nechtěla by jsi se s Rudíkem přidat do našeho miminkovského deníčku Zimňátka 2005/2006 ?
Martina
Ahoj holky,
také jsem z MB, malej brouček se mi narodí v dubnu, TP mám na 24.4.06, měla by to být holčička, tak jsem zvědavá jestli se doktoři nesekli. Jinak s tou sociálkou mě děsíte. já si tam jdu za týden zažádat o mateřskou, tak to koukám abych si na to připravila pevný nervy:-))
Ahoj Cocinello.
Určitě to bude holčička.U nás v deníčku se doktoři u nikoho nešvihli.Určitě si jdeš žádat o mateřskou na sociálku? Já jsem papír na mateřskou dostala v poradně a dávala akorát zaměstnavateli.
Martina
Ahoj boleslavandy ![]()
taky vás zdravím, mám termín 4.4.06 a měl by to být klučina, jsme s Cocinellou v „Rodíme v dubnu 2006“
MartinoK, my jsme už myslim byly v kontaktu kvůli doktorovi viď ![]()
To jsem ráda, že tu jsou i místní ![]()
Kdyby někdo něco potřeboval, můžeme si tady napsat a poradit, to je fajn ![]()
Zatím se tu mějte krásně!
Janina
Ahoj Janino.
Jo řešila jsem s tebou gynekologa.Nakonec jsem začala chodit do Modré hvnězdy k Dr.Sochůrkovi.Docela jsem koukala že má ještě jednu sestru v ordinaci a ta datluje co on říká.Zatím jsem vždy chodila k doktorovi co to zvládal i psát
On jí tam má asi proto aby ho potom nemohl nikdo z něčeho obvinit.
Moje švagrová má termín 14.4. tak už to máte všechny za pár
Budeš rodit tady v Boleslavi?
Já pokud budu při dalším těhu bydlet tady tak asi zauvažuji o Mělnické porodnici.Mě praskla voda 1.12. v 01:45.Dala jsem si sprchu a jeli jsme do porodnice.Celý den jsem měla bolesti po 5 min. ale neotvírala jsem se.Dostávala kapačky s antibiotikama a tím to pro ně haslo.Z prvního na druhého to byla už druhá noc co jsem nespala.Byla jsem úplně vyřízená.Druhého ráno v 8 jsem dostala klystýr a že budeme rodit.Tak jsem si říkala že se bude konečně něco dít.Chyba.V 10:30 jsem dostala epidurál.Měla jsem příšerné křížové bolestli u kterých jsem nemohla ani ležet ani sedět a pomalu ani stát. Musím uznat že epidurál se jim povedl hned na poprvé
Dál se ale nic převratného nekonalo protože se mi malý seknul v cestách a nemohl ven.Do 16 hodin mě všelijak polohovali ale stejně to nepomohlo.Nakonec primář konečně nařídil okamžitého císaře.Třásla jsem se jako osika.Do půl hodinky byl Tadeášek na světě a já díky epidurálu byla při tom. Rodila jsem 37+1 a od prasknutí vody 38hod do císaře.Byla jsem ze všeho dost vyjukaná teď už bych je dost popoháněla když věděli že je seknutý. Naštěstí je Tadeášek zdravé a krásné miminko.Jediné mínus je že musíme po kojení přikrmovat.Ale co, hlavně že je spokojený.
Snad jsem nikoho moc nevyděsila.Já už to teď úplně pouštím z halvy.Za toho drobečka co mi už vyrůstá z košíku to stálo.
Martina a Tadeášek 3m2d
Ahoj MartinoK,
tak to mě mrzí, že to bylo takhle komplikovaný,zkušenost teda nic moc… jenže člověk je vyjukanej a nechává to samozřejmě na doktorech.Přesně toho se bojim, že budu v bolestech mraky hodin a pak se po mě bude chtít přirozenej porod. To já bych sice moc ráda, ale doufám, že na něj budu mít sílu
Zatím vím i o celkem pozitivních zkušenostech, tak snad převažují, doufám
Hlavní je, že jste s Tadeáškem zdraví a rostete ![]()
Moje švagrová taky chodí k dr.Sochůrkovi a je spokojená, tak doufám, že to byl pro tebe dobrý výběr ![]()
Jdu spát, dneska jsem neměla moc dobrej den, tak to jdu zaspat.
Mějte se tu boleslavandy ![]()
Janina
Ahoj Marti,
bohužel si tu sociálku budu muset obstarat sama, jelikož z firmy kde jsem pracovala jsem odešla a než jsem stihla nastoupit na nové místo byla jsem těhotná (byla to otázka asi 4dnů) no a pak následovaly první problémky, tak jsem měla neschopenku.
Můj Dr. mě ve 20tt poslal k Sochůrkovi na UTZ a musím říct, že jsem byla víc než spokojená, všechno mi perfektně vysvětlil a ukázal na UTZ, myslím, že sis vybrala dobře.
Ahoj Jani a Cocinello.
Taky myslím že budu u Dr.Souchůrka spokojená.
Vám dvěma a dalším boleslavským těhulkám přeji hlavně hladký průběh porodu a krásná zdravá miminka.
To se udělalo hnusně,co? Po obědě jsem byla na slunečné procházce a teď je tam šíleně a zase sněží
![]()
To bude tím že jsem si v pátek koupila jarní botky ![]()
Martina