Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nika.veroni píše:
@Plamí Jééé, není to moje tchyně???Ta je taky podobně omezená, až jsme museli přerušit kontakt úplně. Zkrátka s hlupákem nemá cenu ztrácet čas!
Když se široko daleko zmíní její jméno, všichni vyvracej oči, ostuda hrozná
Jsme na tom zrejme uplne stejne
Co konkretne treba dela ta tvoje? ![]()
@LadyBrigit Ona je diktátor, ale bohužel hodně hodně hloupej. Snaží se nám neustále do všeho kecat, kdy kam pojedeme, kolik peněz za to dáme, jak se budou jmenovat naše děti (poněvadž některý jména by přece nesnesla, takže si to nemůžeme dovolit vůči ní)..chvíli se i snažila mi lízt domů a organizovat, to jsme si vysvětlily hned
No téměř s nikým známým nekomunikuje a všem cizím lidem bez rozdílu věku tyká - to je prej normální! No co se týče dětí, tak všechny moderní matky jsou hlupačky, jen ona vychovala dítě řádně.. Kdo nosí dítě v šátku, koupe v kyblíku je hlupák, za nich to přeci nebylo!!
Pokud nějaká dáma tvrdí, že porod byl bolestivej a hroznej, tak je jenom hysterka, která na sebe strhává pozornost, protože to vůbec nic není.. No a na závěr všeho dobrýho a zlýho - kdo má u porodu partnera, tak je taky hlupák, poněvadž chlapi k porodu nepatřej a jsou tam jenom proto, že je partnerka vydírá a opět jen potřebuje pozornost a bejt prej důležitá
Mohla bych napsat román o dalších perličkách, ale to se veřejně ani napsat nedá…
@nika.veroni píše:
@LadyBrigit Ona je diktátor, ale bohužel hodně hodně hloupej. Snaží se nám neustále do všeho kecat, kdy kam pojedeme, kolik peněz za to dáme, jak se budou jmenovat naše děti (poněvadž některý jména by přece nesnesla, takže si to nemůžeme dovolit vůči ní)..chvíli se i snažila mi lízt domů a organizovat, to jsme si vysvětlily hnedNo téměř s nikým známým nekomunikuje a všem cizím lidem bez rozdílu věku tyká - to je prej normální! No co se týče dětí, tak všechny moderní matky jsou hlupačky, jen ona vychovala dítě řádně.. Kdo nosí dítě v šátku, koupe v kyblíku je hlupák, za nich to přeci nebylo!!
Pokud nějaká dáma tvrdí, že porod byl bolestivej a hroznej, tak je jenom hysterka, která na sebe strhává pozornost, protože to vůbec nic není.. No a na závěr všeho dobrýho a zlýho - kdo má u porodu partnera, tak je taky hlupák, poněvadž chlapi k porodu nepatřej a jsou tam jenom proto, že je partnerka vydírá a opět jen potřebuje pozornost a bejt prej důležitá
Mohla bych napsat román o dalších perličkách, ale to se veřejně ani napsat nedá…
Nooo
tak ta tva je asi horsi, nez ta moje.Jako ona neni zla, ale vylozene omezena.Taky propaguje jen to, co delala ona, to by mi tak nevadilo.Ale co me neuveritelne vytaci, je to, ze se neustale divi necemu u mych deti.Kdyz se miminko plazi, pry to nikdy nevidela, jeji decka to nedelaly, pak ze kojim dyl jak dva mesice.Pry je lepsi dyl nekojit, protozemi pak holka poleze do vystrihu jeste ve dvou letech a dalsi perly.Jo a me deti jsou divne, ze nekdy zlobi, nechteji jist, breci, nosi dlouho pleny, chteji byt furt u mamy a tak.Jeji kluci byly bezchybne a bezproblemove deti.No,ted momentalne od ni mam pokoj, protoze se svyma recma jednou dost prestrelila a decka ji uz nedavam. K nam taky neleze, takze ja jsem v pohode ![]()
@nika.veroni píše:
@Plamí Jééé, není to moje tchyně???Ta je taky podobně omezená, až jsme museli přerušit kontakt úplně. Zkrátka s hlupákem nemá cenu ztrácet čas!
Když se široko daleko zmíní její jméno, všichni vyvracej oči, ostuda hrozná
Myslím že není, že takové hlupky jsou tedy minimálně dvě. Ale škoda, byly bychom rodina. ![]()
@Plamí No moje děti bude hlídat pouze přes mojí mrtvolu, protože co jí řekneš, ať nedělá, udělá dvakrát tolik.. Je hlučná a tupá, ale myslí si, že je hvězda jasná, která ví všechno nejlíp a neváhá to prezentovat klidně na úřadu ve frontě, to je to nejhorší!!! Ostuda všude…
Hlavní město Austrálie je Sydney a já jsem úplnej idiot, když říkám, že Canberra… Takovej příklad pro představu ![]()
@nika.veroni O hrůzo, jak můžeš žít s někým takovým? protože tahle tupaňa hádám vychovala tvého muže, ne? A jen tak OT - jaké je hlavní město státu Severní Karolina?
@inkakřivák No Raleigh asi, ale myslím, že dle ní by to byla Barcelona
No ona se jen kasá, že ho vychovala, ale prakticky ho vychovala babička a taky táta, rozvedli se. Samozřejmě tam známky maminky byly, ale těch se mi podařilo po několika letech zbavit
Stojí ve všem při mě, takže pohoda…
No myslím, že to přeháníš, a to hodně. Že je hlučná, to snad není povahová vada, i děti jsou hlučnější, a co potom starší neslyšící nebo nedoslýchaví lidé, ne? No a tupá, každý máme jiné vlastnosti a jinoý rozhled. Třeba nezná hlavní města anebo si je neumí hledat na netu a prostě ji to nezajímá, ale může znát věci, o kterých se tobě ani nesní. Víš, to že jsi mladá a sebejistá neznamená, že musíš mít nutně vždy pravdu. Ale jestli jsi rozhodnutá připravit dítě o zážitky u babičky na prázdninách i jindy, je to tvoje volba. Protože mám dojem, že naše babička snad ani o Austrálii netušila, nevím, byla ročník 1890, a přesto jsme si prázdnin u ní užili - celé dny venku, špinaví, koupání v potoce, krádeže jablek, lítání po lese, tahání vody v kbelících od pumpy a tak. A jsme živí, uř všichni staří, a doted si o tom občas vykládáme. Jo a dostávali jsme i pohlavky i na zadek, a občas k obědu chleba s máslem, protože nebyl čas vařit.
@nika.veroni píše:
@Plamí Hlavní město Austrálie je Sydney a já jsem úplnej idiot, když říkám, že Canberra… Takovej příklad pro představu
Tak to mi přijde strašně laciný.
Existuje řada významných měst, která nejsou z různých důvodů městem hlavním. Hlavní město Brazílie není Rio de Janeiro, ale Brasília, hlavní město Kanady není Toronto, ale Ottawa. Hlavním městem SAE není Dubaj, ale Abú Zabí…
Je to zajímavá informace, když se ji člověk na zemáku v šesté třídě základní školy dozví, ale že bych s tím chodila machrovat a připadala si jako mistr světa, že to vím… ![]()
Já myslím, že tady nejde o to, že tchyně neví, jaké je hlavní město Austrálie, to opravdu každý vědět nemusí, ale o to, že když ji snacha opraví, tak jí nadává, že je idiot a neuzná, že se mýlila ona…
@Lucias12 píše:
Já myslím, že tady nejde o to, že tchyně neví, jaké je hlavní město Austrálie, to opravdu každý vědět nemusí, ale o to, že když ji snacha opraví, tak jí nadává, že je idiot a neuzná, že se mýlila ona…
Otázka je, jestli to tady v diskusi snacha záměrně nepumpičkuje. Na mě osobně působí dojmem, že až nadejde čas, i ona bude jednou výživná tchyně. ![]()
@Denisa56
Vubec neresim, jestli nekdo zna hlavni mesta nebo ne. Byl to jen priklad. Jiny veci tady ani zminit nemuzu. Az vam domu prijde „babicka“ prerovnat skrine, protoze to ona dela jinak atd a mnoho horsich veci, ktery ji prijdou normalni. Deti ji nasmi rikat babi, hlavne ne na verejnosti. Ale to nepotrebuju nikomu vysvetlovat. Napsala jsem jen muj pribeh.
@inkakřivák Kdyz myslis
tak ano, prehanim. Co teprve neslysici? Muj tata je neslysici, takze ano, znam to. Ale dekuji za pouceni ![]()
@Lucias12 píše:
Ano, presne tak ![]()
@nika.veroni píše:
@Plamí No moje děti bude hlídat pouze přes mojí mrtvolu, protože co jí řekneš, ať nedělá, udělá dvakrát tolik.. Je hlučná a tupá, ale myslí si, že je hvězda jasná, která ví všechno nejlíp a neváhá to prezentovat klidně na úřadu ve frontě, to je to nejhorší!!! Ostuda všude…Hlavní město Austrálie je Sydney a já jsem úplnej idiot, když říkám, že Canberra… Takovej příklad pro představu
ta moje je téměř to samý a navíc mám pocit že začíná být senilní. Sice ona nezná žádná hlavní města, ale kdyby hloupost nadnášela…kdysi mi řekla, že mít tituly nic neznamená, to když jsem dokončila školu a pak i následné studium, teď to dělá nejstarší vnučka, dcera od švagrové a tituly jsou najednou cenné a reprezentují rodinu. ![]()
Druhá švagrová se s ní taky přestala stýkat, protože bába dělala rozdíly mezi vlastními a nevlastními vnoučaty. Vlastní = od vlastní dcery. Takže už se stýká jen s rodinou od jediného ze svých původně tří dětí.