Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@S.Ivanka to co jsi napsala je pravda, ale takto umrel deda, protoze byl fyzicky nemocny, ale ver, ze byt s nekym kdo ti nadava a je zly, porad ti neco stehuje a vykopava, schovava detem hracky, nadava tobe nebo detem, tak lehke neni. A to bych chtela videt jak by jsi se tvarila pred prateli nebo remeslniky, kdyz by peprnymi slovy popisovala, ze jsi spina a jak jsi zla apod.
Ja jsem zrala na prasky a psychicky nemuzu ![]()
@Minki Tak agresivita ne, jen psychické vydirání(neustály pláč a vyčítání všeho)a vyhrožování, že brzy umře a my to dopustíme, neustálé stěžování si na něco po telefonu k tomu často i pláč, několikrát denně a neustálé vymyšlení nesmyslných prací, které samozřejmě musí dodělat někdo jiný. Tak tohle mám já několikrát týdně (jezdím, tam i 3krát až 4krát týdně) a nenaděláš s tím nic, to jsou prostě staří lidé a počítej s tím, že se to bude zhoršovat ![]()
@Kamka33 predepsala by mi neco i kdyz by to slysela jen z vypraveni? Tak to zkusim, jen mam strach abtch nevypadala jako blbec, babu jednou za rok vozim na kontrolu a tam se tvari jako andel
i kdyz i tam na mne mluvi stylem: obuj mne!! Pomoz!! Jdi! Prines!
Partnerovo babi je to samý, řekla, bych že je to stařecká demence.. pořád si schovává peníze, do trouby, do bot a tak, aby jí to prý její syn( partnerovo otec) neukradl, pak zapomene, kam to dala, tak začně vychylovat, že jsme jí okradli.. Jídlo jí vozí každý den taková ta dovážková služba, má na výběr, tak si vybere to co nejí a spláchne to do záchodu a pak řekne, že jí nedáváme najíst, tak tam byla už několikrát sociálka, při každym zakašlání si volá záchranku, takže poplatky za zbytečnej výjezd.. no a teď to dovršila tim, že spadla doma na schodech, tak její syn jí odvezl na kontrolu, nechali si jí tam v nemocnici na pozorování přes noc a ona jim řekla, že jí zmlátil, tak pro něj v noci přijela kriminálka!!! Nakonec psycholog zjistil, že je bába na hlavu, tak to neřešili, ale je to fakt masakr s nima, do domova důchodců jí kvůli tomu nechtí jako blázna
.. Je to s nima boj, snad takový taky ve stáří nebudeme ![]()
Jedině ji dostrkat k psychiatrovi - vím je to někdy fakt těžký -, aby jí dal léky a dohlídnout, aby je brala. Jiná možnost není a pokud to nebudete řešit, tak vám bude život pěkně otravovat. Nebo pokud máte rozdělené bydlení v domě, rozdělit i zahrádku a ať si u sebe dělá co chce. ![]()
@zikado to ja vim, ale nechci, aby moje deti videli, ze s maminkou se takto jedna, uz tak syn parkrat po ni vyjel: babko nech maminku na pokoji ![]()
Take to mas hodne tezke ![]()
Minki, je nemocná, nemůže za to, vidí a vnímá vše jinak. Taky jsme to tak u jedné babičky měli. Dle mého jen ústav, pokud ty máš přežít ve zdraví.
Holky to co popisujete vyzaduje odborny dohled jinak hrozi i ze vyhorite apod
Ahoj chtela vy jsem se vám sverit, nebo aspon vyspovidat.Moje babicka se o me starala od mych 5 let. Bohuzel ted ma 95 a ma stareckou demenci plus alzhaimr. Staram se o ni tak 2 roky co to má nikdo my sni nepomaha, a ja uz dal nemuzu pokracovat, protoze su sni porad, porad a jsem unavena nekdy a mívam i deprese. Strasne se trápím. hodne i brecím. Bydlim sni v byte je to takovy domov duchodcu.Je to takovy byt kde jsou sobestacny sestricky tu nejsou. Problém je v tom ze ji chci dat do domova, protoze ji nezvladam nemuzu jit nikam vubec je to pro me narocny.Moje rodina my to vycita, ze se o me starala a ze ja ji davam do domova. Kdyby jsem mohla tak se o ni staram dal, mám ji moc ráada je pro me dulezita.Jsem vycerpana a unavena. Pritele mám na slovensku, jezdi zamnou ale taky to nemuze uz vydrzet z babickou, protoze ona nevi kde je a chce jit dom a to je dporad dokola to stejny. Fyzicky je dobra chodi napapa se sama.ja by sem chtela taky zít a jit si ven a s pritelem do kina a bydlet snim. Me je 22 let chci vedet nazor i cizich lidi a taky jestli tu je nekdo kdo proziva to same. Nekdy premyslim i ze se zabiju aby se to vyresilo.Zni to silene.Kdyz ja nevim co mám delat diky za vas cas
Nic si nevyčítej! Pokud už nezvládáš se o ni postarat, dej ji do Domova důchodců. Píšeš, že se o ni staráš sama. V tom případě, ať rodina drží kušnu nebo ať pomůžou s péčí o ni.
@denisskaa tak at se postarají jiní z rodiny. přece se nezničíš, jeden člověk tohle nezvládne. udělala jsi co šlo ![]()
@Dana066 No mám prave vycitky, a este teta my tak nadala
Ano staram se sama. Moje sestra bydli tady kousek a taky jse na me vykaslala a este sem ji hlidala deti a uz sem ji rekla ze nebudu tak sem ani nejde
a moje mamka ta tu jendou byla 3 dny a rekla ze je na dne ze mám doufat abych se vyspala aspon v noci…Jednou za pul roku se dostanu na 3 dny pryc @Markéta80 Myslite teda ze to neni odeme sobecky? Kdyz tam babicka umre tak my daji vinu ja to asi neunesu
Babicka je name nafixovana.Kdyz kazdymu se to rika nedavej ju tam. Zrovna kdyz nekdo treba dojde tak je klid. Mě byva totiz kolikrat spatne tak z toho dekuji vám moc za odpovedi.Je to tezky strasne ale jinak to asi nepujde
@denisskaa jsi na ni sama, proč se nezapojí její děti? ono je jiné kdyby pomáhali všichni ale enchali tě v tom samotnou, zblázníš se z toho, vždyť nemáš vlastní život ![]()
@denisskaa jsi skvěla. Ze se staras. Rodině je babicka ukradena. takze i tve rozhodnuti jim muže být ukradené. Nic si nevycitej! Představ si sebe ve stáří, budeš ráda. Ze se o tebe někdo postará, ale urcite te nebude těšit. Ze by to bylo na úkor mláde vnučky, ktera tim přijde o několik let života. Osobne bych to nikdy nechtěla.