Je vhodné dát 7letému dítěti tyto dárky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59426
29.11.16 14:57

@Kaliopa to je to že kolikrát ta cena ani vidět není. syn chce 4 hry na PS3 a lego minecraft ale snad to nejdražší :mrgreen: a prý zase toho tolik nenapsal + nějaké věci bokem a finančně je cca na 8000 :lol:, prostřední syn to má asi nejlevnější ale pro něj něco vymyslet je problém a dceru jsem nespočetla :mrgreen: a manžel že našel jedno menší lego co by se jí mohlo líbit tak ho doobjednal, na zásilkovně mam pro ní 2 knihy a musíme to probrat jestli jednu neschovat k velikonocům? nebo k Mikuláši ale k mikuláši už toho tam má připraveno dost :mrgreen:, vali jsem jen rozmluvila koloběžku, protože by na ní stejně ted nemohla jezdit a tak že jí necháme k svátku ale místo toho dostane dárek ve stejné hodnotě. Dostane taky vše co chtěla, no ono se to asi taky vyšplhá k 8000 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
29.11.16 14:58
@Pudloslava píše:
@Kaliopa a ty jsi jeho matka?
podle me tohle je v kazde rodine jinak, ja si netroufam soudit jen proto, ze my na tohle nemame. Ano, zda se mi to moc, ale pro nekoho je treba zase rozmazlovani to, co davame my… Dite by si melo vazit veci, melo by mit neco, po cem touzi a musi o to usilovat, nemelo by dostavat vsechno na podnose…ale to se da zaridit v jinych aspektech zivota.Spis nejsou ty darky takove vsechny stejne? Nemel by treba dostat jednu stavebnici, jedno puzzle, jednu sporotvni pomucku, jednu encyklopedii, jednu spolecenskou hru, jeden kurs atd?

Taky mi to přijde na jedno brdo. :nevim: Na co 3×3D stavebnice. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
29.11.16 15:01
@Ice79 píše:
Taky mi to přijde na jedno brdo. :nevim: Na co 3×3D stavebnice. :roll:

Tak to máš na delší dobu, postavíš jednu, a další třeba za půl roku no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
29.11.16 15:03
@Kaliopa píše:
Tak to máš na delší dobu, postavíš jednu, a další třeba za půl roku no.

Tak ty ho znáš nejlíp, že.. Nikdo jiný ti neporadí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
29.11.16 15:05
@Ice79 píše:
Tak ty ho znáš nejlíp, že.. Nikdo jiný ti neporadí. :nevim:

Já mu třeba nedávám jako dárky oblečení nebo věci, které potřebuje do školy apod. Vím, že někteří rodiče dají dětem třeba aktovku, bundu, pouzdro a ty děti z toho i mají radost. Náš se na to skoro ani nepodívá. Tak mu to prostě koupím normálně a jako dárek nedávám. Teď jsme koupili lyže a brusle a k Vánocům to nedostane, protože to nebere jako dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
29.11.16 15:08
@Kaliopa píše:
Já mu třeba nedávám jako dárky oblečení nebo věci, které potřebuje do školy apod. Vím, že někteří rodiče dají dětem třeba aktovku, bundu, pouzdro a ty děti z toho i mají radost. Náš se na to skoro ani nepodívá. Tak mu to prostě koupím normálně a jako dárek nedávám. Teď jsme koupili lyže a brusle a k Vánocům to nedostane, protože to nebere jako dárky.

To je docela smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
29.11.16 15:09

@Kaliopa Taky nedáváme pod stromeček dětem věci, co potřebují, pokud si o ně vysloveně neřeknou jako třeba letos dcera o penál a pytlík na přezůvky (chápu, je natěšená do školy :mrgreen: ).
Ale mě osobně tolik dárků na jedno brzo přijde fakt moc. Naše děti dostanou každý 3 dárky a skoro osmiletý: lego auto, transformers a Sevu 3. Dohromady se sourencema ještě xxl sadu dřevěných kostek a hru Jenga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
29.11.16 15:10

Aktovka je vetšinou super dárek pro prvňáka. Školní potřeby a podobné věci jako dárek mě osobně přijdou jako malý podvod na děti. Ale některé z toho opravdu radost mají- častěji slečny. Opravdu je to na rodičích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.11.16 15:12

Každý jsme jiný a žijeme jinak.
Pokud bych měla tohle k dispozici, dala bych od každého jedno - lego+puzzle a stavebnici.
Ostatní bych rozdělila na jmeniny a narozeniny.

Naši dostávají/dostávaly stavebnici, knihu, nějaké oblečení a drobnost.

Zrovna včera jsem jela ve vlaku, kde byli dorostenci a holčina říkala, že si vybrala dárky za 10000Kč. A že to všechno nutně potřebuje. Jako příklad uvedla 3 stejné mikiny jen v jiné barvě, pak zmínila boty za několik tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
29.11.16 15:13
@Ice79 píše:
Blbě vložené odkazy. :mrgreen: 3D budovy? Pro 7letého?? 8o

Jako že ho to bude nudit? :lol: Naše skládá puzzle o 1000 dílcích od 3,5 let. Takže si dovedu představit, že v 7 bude skládat v pohodě 3D, pokud ne dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
29.11.16 15:23
@Kaliopa píše:
Já mu třeba nedávám jako dárky oblečení nebo věci, které potřebuje do školy apod. Vím, že někteří rodiče dají dětem třeba aktovku, bundu, pouzdro a ty děti z toho i mají radost. Náš se na to skoro ani nepodívá. Tak mu to prostě koupím normálně a jako dárek nedávám. Teď jsme koupili lyže a brusle a k Vánocům to nedostane, protože to nebere jako dárky.

Taky jsme nikdy nedávali oblečení nebo věci do školy. Ale třeba brusle nebo koloběžku ano. No, nevím, máte to zvláštně nastavené. :think: A co mu budete dávat třeba v 15?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
29.11.16 15:26
@Ice79 píše:
Taky jsme nikdy nedávali oblečení nebo věci do školy. Ale třeba brusle nebo koloběžku ano. No, nevím, máte to zvláštně nastavené. :think: A co mu budete dávat třeba v 15?

Mám zkušenost, že až jsou starší tak zase to oblečení chtějí, nebo i ty sportovní věci. A hodně v tomto věku chce bohužel akorát mobily, tablety apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
29.11.16 15:27
@majus6 píše:
Jako že ho to bude nudit? :lol: Naše skládá puzzle o 1000 dílcích od 3,5 let. Takže si dovedu představit, že v 7 bude skládat v pohodě 3D, pokud ne dřív.

Jisté, naše taky skládala. Ale rozhodně baziliku sv. Víta. Vaše snad ano??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
29.11.16 15:28

Já být zase dítě, tak s těma stavebnicema nevyjdu 2 týdny z pokoje a museli by mne hnát na jídlo a spánek. :mrgreen: Asi bych něco z toho schovala na svátek/narozeniny. Bála bych se přehlcenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11670
29.11.16 15:29

Mě to přijde hrozně na jedno brdo. Dala bych jedno lego, jednu 3D budovu a pak místo konkrétní sady lego bych koupila krabici lego kostek, ať má z čeho stavět dál. A ostatní vyjmenované bych schovala na další příležitosti. A k vánocům pořídila ještě jiné druhy dárků. Např. knížky, jinou stavebnici, hru. Je spousta krásných věcí, o kterých děti netuší, že existují. :lol:
A školní potřeby také nedávám jako dárky „k něčemu“ to má prostě potřebné věci do školy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí