Jezdíte k tchýni bez ohlášení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.12.12 16:14

@Kallkapa
To je jasný, taky bych se nikam nevetřela bez ohlášení!!! Jen jsem myslela, ž vlastní syn se přece nemusí pokaždé ohlašovat, jako na nějakou audienci (jen kvůli tomu, že jdu taky).
On teda musí! :D
autorka

• Citovat
  • Upravit
6926
16.12.12 16:17

Nesnáším nečekané návštěvy, to jsem pak normálně protivná - i na lidi, které bych jinak viděla ráda.

Neohlášeně můžou přijít akorát moje velmi dobré kamarádky, které jsou jako já bordelářky a VÍM, že jdou fakt jen za mnou a ne slídit jak je naklizeno - nezneužívaj toho, jen když potřebujou něco honem, přilítnou.

Moje mamka chodila často bez ohlášení, já tu ale měla třeba známé (předem nahlášenou návštěvu…), to je pak trapný. Nemám to ráda, ale už to naštěstí pochopila (trvalo to ale dlouho).

Hlásím se vždycky všude. V dnešní době kdy má každý mobil pomalu jak třetí ruku, mi nepřijde těžké ohlásit se předem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
16.12.12 16:19
@Anonymní píše:
@Kallkapa
To je jasný, taky bych se nikam nevetřela bez ohlášení!!! Jen jsem myslela, ž vlastní syn se přece nemusí pokaždé ohlašovat, jako na nějakou audienci (jen kvůli tomu, že jdu taky).
autorka

Hele, nám tchýně říkávala „neohlašujte se, přijďte kdykoliv“.. Jenže co platí pro jednu stranu, by mělo i pro druhou. A jelikož nám neohlášená návštěva tchýně nemusí přijít vždycky vhod, ohlašuju se pokaždé a čekám to od ní taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
16.12.12 16:26
@Anonymní píše:
@Kallkapa
autorka

já si taky myslím, že musí, i když jí by to nevadilo… nejsem zvědavá na to, aby se zavedly neohlášené návštěvy, pak by to podle mě mělo platit oboustranně, a o to já nestojím… prostě za mě se neohlášeně nikam nechodí, i když bydlíme blízko… já bych se totiž třeba před tchýní cítila špatně, nemít uklizeno, vadí mi to i u vlastní mamky, protože ta do toho ještě rýpne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
16.12.12 16:30

Tak my uritě hlásíme, sice to máme k oběma kousek, ale i když jdu k našim sama, zavolám. (přece jen, rodiče jsou v nejlepších letech, tak bych je nerada vyrušila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.12 16:38

Holky, máte pravdu, taky mi vadí, když někdo přijde jen tak bez ohlášení ;-) Takže raději se do žádných přepadovek nebudu pouštět a neslídit, co kde jak má :D Beztak je mi to jasné, jak to má. Jen jsem ji chtěla dokázat, že nejsem o nic horší než ona! Ale fajn, že čtu vaše názory, fakt to nemá smysl :-)))))
autorka

• Citovat
  • Upravit
15319
16.12.12 16:47
@Anonymní píše:
Holky, máte pravdu, taky mi vadí, když někdo přijde jen tak bez ohlášení ;-) Takže raději se do žádných přepadovek nebudu pouštět a neslídit, co kde jak má :D Beztak je mi to jasné, jak to má. Jen jsem ji chtěla dokázat, že nejsem o nic horší než ona! Ale fajn, že čtu vaše názory, fakt to nemá smysl :-)))))
autorka

Jak jsi jí to chtěla dokázat?
Nahlašuju se všude předem, očekávám totéž. Takže i u tchýně. Možná to mají jinak ti, co bydlí kousíček od sebe a platí u nich nějaká dohoda, oběma stranám to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
16.12.12 16:48

Kamkoliv jdu, tak se předem hlásím, abych nešla zbytečně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
16.12.12 16:55
@Anonymní píše:
autorka

stejně bys tím nic nezměnila, i kdyby si došla a ona tam měla bordel jak po výbuchu granátu, tak co? až by se ti příště nechtěla napít ze skleničky, že není čistá, tak bys jí to jako vmetla do obličeje, že ona taky nemá vše v pořádku?? asi to její rýpání je prostě v ní… :nevim: nebo sama sebe utvrzuje v tom, že se o synáčka nedokážeš postarat tak jak ona, takže ji nenahradíš… bůhví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.12 16:56

@Nelisa :D Sama nevím!!! :D :D
Prostě tchýni nemusím!!! Furt něco posuzuje, jak co druhý má a dělá a sama na sebe se nepodívá!!! Já jsem taková, že nic neřeknu, ale po tolika letech už toho všeho mám dost. Furt se hraje na něco co není!

• Citovat
  • Upravit
12064
16.12.12 17:13
@Anonymní píše:
Prostě tchýni nemusím!!! Furt něco posuzuje, jak co druhý má a dělá a sama na sebe se nepodívá!!! Já jsem taková, že nic neřeknu, ale po tolika letech už toho všeho mám dost. Furt se hraje na něco co není!

Vždyď ti může být tchýně u pr… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
16.12.12 17:31

Já sama nemám ráda když někdo dojde neohlášen :pocitac: tak to taky nedělám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
16.12.12 17:43
@Anonymní píše:
Prostě tchýni nemusím!!! Furt něco posuzuje, jak co druhý má a dělá a sama na sebe se nepodívá!!! Já jsem taková, že nic neřeknu, ale po tolika letech už toho všeho mám dost. Furt se hraje na něco co není!

Jasně, ale ono asi není jak dokazovat. Tchýni prostě chybí sebereflexe a aspoň špetka taktu, s tím moc nenaděláš. Třeba to má doma opravdu pořád tak, jak říká, to přece ale neznamená, že to tak musejí mít ostatní. Kašli na ni, hlavně že se shodnete s manželem na tom, jak moc chcete mít doma uklizeno.
To by chtělo jí naprosto vážně říct „no ano, vy jste dokonalá, vy nemáte ani smítko na zemi a vše je sterilně čisté“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
16.12.12 18:50

Ne nejezdím, protože mi trvalo docela dlouho než jsem ji naučila, aby se ohlašovala k nám ;) ;) a stejně někdy „zapomene“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
16.12.12 20:21

Ahoj, tak i tak. Nikam nejezdíme bez ohlášení a nemáme rádi, když tak někdo přijede k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová