Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zahrala bych si stejnou hru. Ty jdes ven? To je nahoda, ja take- ohakla bych se novyma hadrama, zmalovala, sla na nehty… nebo prisla do prace, kdyby on zustal dyl, rekla bych, ze jsem si tam ,,neco,, zapomnela a rekla at te neceka, ze mas veceri domluvenou… at ma hlavu v pejru a zarli, pak si s nim muzes delat co chces. Me tohle vzdycky vyslo at slo o jakykoliv duvod, ale pak me ten chlap stejne prestal bavit
Trapný a nedůsojný ![]()
@Anonymní píše:
Mám dotaz - co byste radily, nevím si rady.S manželem a dvěma dětmi jsme dlouho - 19 let. trochu skřípou finance, on má pocit, že nám oddělí jen nějakou malou částku a zbytek je jen jeho, moje výplata patří oběma, musíme nu v podnikáním bezplatně pomáhat, dětem je ochoten dát něco jako minimální mzdu (když jsem ho ukecala na víc, nastoupila na něj jeho sekretářka - asi žárlila na děti, tak to vlastním!! dětem snížil na minimum), případně mu musíme za nějaké věci platit (v jiných rodinách spíš otec podporuje děti, u nás on vybírá od dětí poplatky, a ne malé).
No a teď se začala motat mladá rozvedená ženská - samé cukrbliky, chudinka opuštěná, obdiv, čas kdykoliv - asi to znáte, jak to bývá. On se od povinností doma odstřihl úplně.
Co dál? Mám soutěžit v cukrblicích? Času tolik jako ona nemám, protože se prostě o ty děti na rozdíl od ní (má bývalého manžela) musím postarat sama.
A samozřejmě máme i nějaký majetek - to tu paní zajímá nejvíc.
Co mám dělat???
Já bych se rozvedla, hezký chtěla půl majetku a děti finančně podpořila sama a když bude mít půlku toho co má teď, tak už tak zajímavý nebude. Jako třeba já bych o svého manžela bojovala všemi silami, ale ten můj je zase opak toho tvého. Poplatky od dětí…no to by něco zažil
Chlap, který šidí vlastní děti je pěknej hajzlík. Našla bych si dobrou právničku a snažila se ho oškubat.
Nechci ho omlouvat ale taky záleží kolik dětem je pokud jsou dávno plnoletí mají stát na vlastních nohou a ne natahovat ruku k rodícum…zakladatelko to nemění nic na tom že nechápu jak s takovým individuem můžeš být ![]()
Váží si Vás Vás manžel (a Vy jeho)? Pokud je odpověď ANO, tak máte na čem stavět. Pokud ne, rychle bych si záčala hledat někoho, kdo mě bude milovat a ctít. A ne kasírovat a mít jako služku nebo zaměstnance.
Me taky prijde,ze jako otec a partner je k nicemu a asi by se vam vsem ulevilo,kdybyste sli od sebe.
@Ennny píše:
Nechci ho omlouvat ale taky záleží kolik dětem je pokud jsou dávno plnoletí mají stát na vlastních nohou a ne natahovat ruku k rodícum…zakladatelko to nemění nic na tom že nechápu jak s takovým individuem můžeš být
Pochopila jsem,ze nenatahuji ruku,ale pomahaji otci brigadne ve firme a on je za to odmita financne ocenit tak, jako by to musel udelat u cizich-a to mi prijde dost hnusny.
Záleží jak to cítíš přece
. Pokud ho miluješ a chceš o něj bojovat, bojuj. Pokud ne, tak se rozveď. Tam je toho hodně co zvážit
píšeš že škudli pro sebe, a kdo platí větší věci? Dovolené? Taky napůl nebo on? A co dělají ve firmě děti? Jestli jsou tam jen na pár hodin třeba? A proto mají minimální mzdu, nebo tam dřou? Tady zase většina ženských píše, rozvod, rozvod
omg … Pak je třeba i zvážit jak bys na tom byla po rozvodu, je to podnikatel, jaké má daňové přiznání? Ze zkušenosti vím, že ti podnikatele to umí fajne ošulit. Abys pak neskončila s dětma někde v malém bytě, srandovnima alimentama a ta mladá culrlice se bude roztahovat u tebe doma ![]()
Děti nepodporuje, tebe taky ne. Za co si ho můžeš vážit? Poslechne sekretářku místo rodiny a pak se spustí s nějakou rajdou. Asi to tak teď nevidíš, ale když ho pustíš do oběhu a nebudeš se zžírat tím, že si bude chvilku užívat, než se projeví jeho skrblictví,pak se ti obrovsky uleví.
@Anonymní píše:
Mám dotaz - co byste radily, nevím si rady.S manželem a dvěma dětmi jsme dlouho - 19 let. trochu skřípou finance, on má pocit, že nám oddělí jen nějakou malou částku a zbytek je jen jeho, moje výplata patří oběma, musíme nu v podnikáním bezplatně pomáhat, dětem je ochoten dát něco jako minimální mzdu (když jsem ho ukecala na víc, nastoupila na něj jeho sekretářka - asi žárlila na děti, tak to vlastním!! dětem snížil na minimum), případně mu musíme za nějaké věci platit (v jiných rodinách spíš otec podporuje děti, u nás on vybírá od dětí poplatky, a ne malé).
No a teď se začala motat mladá rozvedená ženská - samé cukrbliky, chudinka opuštěná, obdiv, čas kdykoliv - asi to znáte, jak to bývá. On se od povinností doma odstřihl úplně.
Co dál? Mám soutěžit v cukrblicích? Času tolik jako ona nemám, protože se prostě o ty děti na rozdíl od ní (má bývalého manžela) musím postarat sama.
A samozřejmě máme i nějaký majetek - to tu paní zajímá nejvíc.
Co mám dělat???
Co byste ráda slyšela? Pokud vyvážené zhodnocení zvenku, tak je třeba popsat tu situaci vyváženě.
Když chlapa popíšete čistě negativně, jako bastarda, co kašle na vás i na děti, finančně celou rodinu jen odírá a zneužívá, tak dostanete samozřejmě odpovědi, že ho máte opustit. Bez ohledu na hrozící nebo existující nevěru.
Co je na tom muži pro vás dobré? Kvůli čemu ho máte ráda a pro co si ho vážíte - a obráceně. Co ve vašem vztahu je hodnotné? Co vás spojuje a co byste rozvodem přišla? Polepšíte si rozvodem finančně, svobodou, množstvím štěstí v životě? Jsou tam věci, o které se vám vyplatí bojovat?
Pokud vy vidíte svého muže takto negativně, nemáte šanci si ho udržet, i kdybyste 100× chtěla. Proč by měl kdokoli zůstávat ve vztahu s někým, kdo na něm vidí jen negativa? Jak jste to napsala to působí, že když ta žena odloudí vašeho muže, tak vám tím prokáže laskavost.
@Mart81 píše:
Co byste ráda slyšela? Pokud vyvážené zhodnocení zvenku, tak je třeba popsat tu situaci vyváženě.Když chlapa popíšete čistě negativně, jako bastarda, co kašle na vás i na děti, finančně celou rodinu jen odírá a zneužívá, tak dostanete samozřejmě odpovědi, že ho máte opustit. Bez ohledu na hrozící nebo existující nevěru.
Co je na tom muži pro vás dobré? Kvůli čemu ho máte ráda a pro co si ho vážíte - a obráceně. Co ve vašem vztahu je hodnotné? Co vás spojuje a co byste rozvodem přišla? Polepšíte si rozvodem finančně, svobodou, množstvím štěstí v životě? Jsou tam věci, o které se vám vyplatí bojovat?
Pokud vy vidíte svého muže takto negativně, nemáte šanci si ho udržet, i kdybyste 100× chtěla. Proč by měl kdokoli zůstávat ve vztahu s někým, kdo na něm vidí jen negativa? Jak jste to napsala to působí, že když ta žena odloudí vašeho muže, tak vám tím prokáže laskavost.
úplný rozbor asi tu nenapíšu, ale baví mě - ke podnikavý (ale - mnohdy lehkovážný, nedomýšlí, je nezodpovědný), je s ním zábava (více venku, doma ani ne), cosi jsme vybudovali.
Co mě nebaví - pochopila jsem, že nemůžu být tak velkorysá (finance), že nás škrtí v penězích, že je v některých věcech sobecký (klidně jede sám, na rodinu se neohlíží), že začal lhát (to až poslední roky), že opovrhuje obyčejnými lidmi, že na nás křičí, že nás shazuje - zčásti se v posledních letech změnil k horšímu.
není to úplně zlé, ale taky to není úplně dobré - jinak bych asi měla v tom, jak se rozhodnout , jasno
@Anonymní píše: úplný rozbor asi tu nenapíšu, ale baví mě - ke podnikavý (ale - mnohdy lehkovážný, nedomýšlí, je nezodpovědný), je s ním zábava (více venku, doma ani ne), cosi jsme vybudovali.Co mě nebaví - pochopila jsem, že nemůžu být tak velkorysá (finance), že nás škrtí v penězích, že je v některých věcech sobecký (klidně jede sám, na rodinu se neohlíží), že začal lhát (to až poslední roky), že opovrhuje obyčejnými lidmi, že na nás křičí, že nás shazuje - zčásti se v posledních letech změnil k horšímu.
není to úplně zlé, ale taky to není úplně dobré - jinak bych asi měla v tom, jak se rozhodnout , jasno
To stále moc nepůsobí jako chlap, o kterého byste chtěla a vyplatilo by se bojovat. Na každé jeho pozitivum vysypete z rukávu několik negativ.
![]()
Co on? Proč s vámi je? Co má na vás rád? A co vy si myslíte, že jsou vaše pozitiva ve vztahu i obecně?
@Anonymní píše: úplný rozbor asi tu nenapíšu, ale baví mě - ke podnikavý (ale - mnohdy lehkovážný, nedomýšlí, je nezodpovědný), je s ním zábava (více venku, doma ani ne), cosi jsme vybudovali.Co mě nebaví - pochopila jsem, že nemůžu být tak velkorysá (finance), že nás škrtí v penězích, že je v některých věcech sobecký (klidně jede sám, na rodinu se neohlíží), že začal lhát (to až poslední roky), že opovrhuje obyčejnými lidmi, že na nás křičí, že nás shazuje - zčásti se v posledních letech změnil k horšímu.
Je ti 50 a bojíš se zůstat sama - to je tvá jediná motivace.
@Mart81 píše:
To stále moc nepůsobí jako chlap, o kterého byste chtěla a vyplatilo by se bojovat. Na každé jeho pozitivum vysypete z rukávu několik negativ.![]()
Co on? Proč s vámi je? Co má na vás rád? A co vy si myslíte, že jsou vaše pozitiva ve vztahu i obecně?
My jsme se hodně doplňovali - on něco začal, já to dokončila, on něco dělal, já jsem hodně pracovitá a makala pro něj. On lítá v oblacích, já byla ten, kdo zemnil (držel domácnost, platil dluhy, vychovával děti…). On si dlouho vážil toho zázemí, měl ode mě finance, zvládala jsem vše platit i bez jeho finanční pomoci, jsem vcelku pohledná, dost mu chlapi mě záviděli. Co naopak nemá rád - bojuje se mnou, protože má pocit, že ho převyšuju. Když ho to lapne, řeší pořádek (velikonoční zajičci že jsou v misce ještě měsíc po velikonocích, že zplesnivěl zbytek chleba a tak, ale nejsem prase, ale ne vždy je všechno tip top.).
Mám dojem, že si toho, co pro rodinu dělám, dnes už moc neváží, že chce adrenalin, zábavu, stejné zkušenosti (milenky u ostatních). Ale já nejsem usedlá puťka.