Jít na potrat nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.1.14 21:43
@Drakelous píše:
@LUCIPERKA-ddub ano doba je smutná… tím, že budu zajištěná já i moje rodina mám určitou jistotu, že nám dopřeji zdraví (mám na očkování, mám na sportovní záliby atd), psychiku (netrápíme se dluhy, starostí co zítra do huby atd), život není cernobílý. Peníze samozřejmě nejsou vše, ale bez nich to nejde! :kytka:

Ano plánovat je hezké, jenže ono to nějak nevyšlo a dítě už je na cestě, má ho proto žena zabít, že přišlo neplánovaně?
Psát o placení očkování je trochu mimo, když očkování je zdarma. :)
Psychiku? Tím že by šla zakladatelka na potrat, tím si tu psychiku dost rozhodí. Život opravdu není černobílý, proto by člověk měl koukat i trochu optimističtěji a ne měřit vše jen na peníze…
To je ale můj osobní názor. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.1.14 21:44

@LUCIPERKA-ddub To je samozřejmě v pořádku, ale já když vyjádřím názor, že lidi by měli být zodpovědní a myslet do budoucnosti, aby se užilvili i s dětmi, tak to nezmanená hned, že mají být „nechutně bohatí“ :mrgreen:
Když nepočítám vrozené nemoci, tak i to zdraví stojí peníze.
V případě něčeho nevyléčitelného si za peníze můžeš koupit třeba drahé léky, které zmírňují příznaky, prodlužují život atd. atd.
Peníze jsou jedna z nejdůležitějších věcí v životě (být obyčejně zajištěný, ne, hned být miliardář.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 21:46

@Lively byl to jen příklad… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.1.14 21:48
@LUCIPERKA-ddub píše:
Ano plánovat je hezké, jenže ono to nějak nevyšlo a dítě už je na cestě, má ho proto žena zabít, že přišlo neplánovaně?
Psychiku? Tím že by šla zakladatelka na potrat, tím si tu psychiku dost rozhodí. Život opravdu není černobílý, proto by člověk měl koukat i trochu optimističtěji a ne měřit vše jen na peníze…
To je ale můj osobní názor. :)

Zdarma není nic, to že neplatíš u doktora neznamená, že to nestojí peníze. To platí ti co pracují a odvádí daně a pojištění. Když to dítě chce tak je nesmyl chodit na potrat samozřejmě, to by si pak jistě vyčítala. Ale ta možnost tu je a pořád tedy musela učinit nějaké SVÉ DOBROVOLNÉ ROZHODNUTNÍ, takže pořád, jaký si to uděláš, takový to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.1.14 21:49
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Lively byl to jen příklad… :)

Však jo, já ti dávám jiný příklad. :) Musíš uznat, že peníze jsou hodně důležité, kdyby nebyly, tak by je opravdu tolik lidé neřešilo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
26.1.14 21:49
@LUCIPERKA-ddub píše:
To je ale můj osobní názor. :)

nikde jsem tu nenapsala, že má jít na potrat :) očkování základní je zdarma - doplňková se platí :D Nemyslím, si že by se měl život přepočítávat na peníze :nevim: zkuste se zamyslet nad tím co se tu píše v klidu. Do budoucna hledím jak sluníčko na hnůj bo vím, že jsem udělala vše pro to aby mé dítě- má rodina- nijak nestrádala. A já si je mohu užívat. To bych v 19ti letech nemohla. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 21:59
@Lively píše:
Zdarma není nic, to že neplatíš u doktora neznamená, že to nestojí peníze. To platí ti co pracují a odvádí daně a pojištění. Když to dítě chce tak je nesmyl chodit na potrat samozřejmě, to by si pak jistě vyčítala. Ale ta možnost tu je a pořád tedy musela učinit nějaké SVÉ DOBROVOLNÉ ROZHODNUTNÍ, takže pořád, jaký si to uděláš, takový to máš.
Každý si platí sociální a zdravotní, takže to očkování jde vlastně z toho co sám zaplatil…
@Drakelous píše:
nikde jsem tu nenapsala, že má jít na potrat :) očkování základní je zdarma - doplňková se platí :D Nemyslím, si že by se měl život přepočítávat na peníze :nevim: zkuste se zamyslet nad tím co se tu píše v klidu. Do budoucna hledím jak sluníčko na hnůj bo vím, že jsem udělala vše pro to aby mé dítě- má rodina- nijak nestrádala. A já si je mohu užívat. To bych v 19ti letech nemohla. :palec:

O očkování jako takovém by se dalo také debatovat. Nejsem zastáncem přehnaného očkování. Ale to je nadlouho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.1.14 22:02

@LUCIPERKA-ddub Studenti a mimina si platí pojištění? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 22:05

@Lively za ně to nyní platí stát. Státu platili rodiče. A až budou oni sami vydělečně činní, tak to budou taky platit. Nechejme dohadu a slovičkaření. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.1.14 22:12
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Lively za ně to nyní platí stát. Státu platili rodiče. A až budou oni sami vydělečně činní, tak to budou taky platit. Nechejme dohadu a slovičkaření. :)

Jak říkáš…někdo to za ně PLATIL, takže to není zdarma. Takže tyto peníze ona řešit nemusí, ale musí je řešit někdo jinej. Tak prosím nedivit se a nenadávat na tu „hroznou dobu, kdy všichni myslí jen na peníze“. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 22:26

@Lively Ale přítel chodí do práce, tudíž si to zdravotní a sociální platí. :) Zakladatelka nebude na mateřské do důchodu, takže jakmile nastoupí do práce, bude si je taky platit… Pořád jen slovičkaření a odbočování od tématu.

Miminko je na cestě, přeji zakladatelce hodně zdraví a sil, a gratuuji k těhotenství. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
26.1.14 22:36

@nimitka Je to na Tobě zakladatelko, jen a jen na Tobě.. já osobně bych na potrat nešla, zdá se mi, že máš i podporu, tak si to dobře rozmysli, myslim si, že bys nelitovala, kdyby si se rozhodla si miminko nechat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.1.14 22:39

@LUCIPERKA-ddub No aspoň, že ten přítel naštěstí pracuje. ;) No tak to já taky doufám, že po RD, s malým dítětem nebo dvěmi a bez praxe bude mít štěstí a najde si slušnou práci. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
26.1.14 22:43

@nimitka a ještě dodám ze své vlastní zkušenosti - kdybych se stále měla ohlížet na peníze, tak děti nemám nikdy, peněz bude míň a míň, ne víc… :-) a vím, že se to dá zvládnout i s méně penězma, než co máte k dispozici vy :-) takže já bych do toho šla, stojí to za to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
26.1.14 22:46
@Lively píše:
Já se taky nechci hádat, ale prostě mi to tak připadá. Neptá se ani tak na to kolik dítě stojí atd. (to už má sama růžové představy o hypotéce atd.) ale zda jít na potrat nebo ne. Píše jak je ráda atd., už má ty svoje představy jak to zvádne. jestli tam bylo 1% nejistoty, tak nejsnadnějí je najít web plný „těhulek, maminek a mimísků“ a je jasno. Ale to je můj názor.
Pokud by byla opravdu ale opravdu nerozhodná, tak si najde něco „méně zaujatého.“
Tady jí akorát všechny až na pár výjimek mažou med kolem pusy. Může to zvládnout, ale taky nemusí.
Kdysi kamarádka otěhotněla taky před dvacítkou, její vydělávající přítel byl nadšenej a postavil se k tomu zodpovědně sehnali si byt atd. a za půl roku ho to přestalo bavit a odešel. Já jí nepřeju nic zlého, to vůbec, ale já osobně bych nešla do dítěte, kdybych si nebyla jistý, že to zvládnu i sama.

A kdo ti zajisti, ze kdyz ti bude 30, budes mit 5 let partnera a porodis dite, ze neodejde za pul roku? Chlap muze odejit, ale nemusi. Zena musi byt proste pripravena to zvladnout pripadne i sama. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí