Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Izzz Teď jsem se pobavila
My jsme dali Alžbětu právě proto, že má podle nás hrozně moc variant: Alžbětka (tak se říká babičce), Bětuška, Bětka, Betty, Betynka, Bětulka, Bětulína, Al, Ála, ale podle fantazie třeba taky Ela, Elisa, Líza, Babou, Erszi atd. jako variace na mezinárodní podobu toho jména. Ale možná vám to přijde moc složitě odvozený…
Mě zase nenapadají variace na Agátu. Něco kromě Agátky?
Příspěvek upraven 08.07.12 v 08:04
@Magnumka píše:
Tak mi měli Miu (†5) a teď máme Zoe (8 měs.)
Vám zemřela v 5-ti letech holčička? To je mi líto, moc
. Pokud je to možné, mohla by jste mi říci proč, na co..? Omlouvám se za tu drzost, že se ptám. Jestli vám tento dotaz nějak vadí, neodpovídejte.
@karolina_a_betuska
Náhodou jsem nakoukla a vidím, že se tu mluví o Agátě, mám ségru Agátku, tak chci jen napsat jak jí říkáme : Agi, Agouši, Agumilek (když je hodná
) Gaty, když byla malinká tak Átí.
Když jí chtějí zlobit ve škole, tak jí říkají Agi Magi, jinak učitelka jí oslovuje Agi ![]()
Máme Veroniku a pokud bych mněla druhou dceru tak Tereza, Nikola, Kristýna dohoda s mužem. Já obobně bych chtěla Viktorii nebo Sáru to nechce muž.
@Blanka S píše:
Já obobně bych chtěla Viktorii nebo Sáru to nechce muž.
také přemýšlím nad Viktorií, dokonce můj to navrhl, ale napadá mě jen oslovení Viktorko a Viki ![]()
můj ještě navrhl Karinu a to už nevím vůbec, možná Karin (oslovení Karino se mi nelíbí) v dospělosti, ale říkat malé holčičce Kari??
@Enoulik Podle mě Karin se může klidně říkat Kájo… Když se tak dá říkat Karolíně
A je to rozhodně zajímavý jméno, není dneska tak obvyklý
Rozhodně je jich mň než Vikinek.
@Enoulik píše:
také přemýšlím nad Viktorií, dokonce můj to navrhl, ale napadá mě jen oslovení Viktorko a Viki
můj ještě navrhl Karinu a to už nevím vůbec, možná Karin (oslovení Karino se mi nelíbí) v dospělosti, ale říkat malé holčičce Kari??
Mám Viktorii a má plno variant oslovování. Kromě Viktorka a Viki jí říkáme Vikuška, Vikinka, Vikulka, Viktorinka. Když „zlobí“tak Viktora, Vikuše, Vikina. A někdy taky Tori, Torka, Torinka.
@karolina_a_betuska no právě, ty Viktorky se teď hodně dávají, ale to asi většina jmen…
Karin je sice zajímavé jméno, ale nějak mi to pořád nejde přes pusu… Karinko… ![]()
včera můj přišel se seznamem, že si mám vybrat:
Anna - jeho favorit, můj vůbec
Eliška - v rodině tudíš rozhodně nedám, jemu to nevadí
Vlasta - kde toto ho napadlo? ![]()
Klára - k tomu jsem nejvíce nakloněná
Karin
Viktorie
Karolína - to se mi i líbí, ale už ne jediná možná zkrácenina Kája
Alena
@maraida na malou holčičku to jde, ale já už uvažuji do budoucna
a to mi zbývá jen ta Viki, nepředpokládám že by jí kamarádky říkali Viktorie ![]()
včera můj přišel se seznamem, že si mám vybrat:
Anna - jeho favorit, můj vůbec
Eliška - v rodině tudíš rozhodně nedám, jemu to nevadí
Vlasta - kde toto ho napadlo?
Klára - k tomu jsem nejvíce nakloněná
Karin
Viktorie
Karolína - to se mi i líbí, ale už ne jediná možná zkrácenina Kája
Alena
Karolína - Karolínka, Karola, Karol, Kerol, Kerolajn, Kery, Kary, Kája, Karča, Kajka, Kájinka.. vždyť variant je milion
To mi přijde teda méně variant té Kláry.
Jinak Viktorii se říká ještě Vikča - ta tu nepadla. Já ještě používám Vikis.
@Enoulik Mně se to jméno taky líbí, v mý generaci bylo vzácný, ale teď je Karolínek jak psů… Ale je fakt, že zdrobnělin vymyslíš fakt hodně.
A navíc, nikdy nevíš, kdy Ty vyroste něco jako já - nesnáším VŠECHNY zdrobněliny svýho jména
Musí se mi říkat celým jménem, nebo domácí přezdívkou.
Čili já bych myslela, že to je jen o tom chtít. Mě by třeba před porodem nikdy nenapadlo, že už v porodnici začnu dceři říkat mazlivě Bětulilko - vůbec by mě taková zdrobnělina nenapadla, a pro miminko je krásná (samosebou v pubertě by se mi za to asi poděkovala
to si bude nejspíš říkat Betty nebo tak nějak
)
My měli Elizabeth nebo Ema…nakonec jsem to rozhodla já při vyplnování papíru v porodnici, porod byl tak rychlí, že jsem moc času na přemýšlení neměla a dala jsem Emu ![]()
Doma máme Verunku a v září se nám narodí Anetka