Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Denulíí hlavně ne Sofie - u nás se tak jmenuje snad každá druhá holčička
já vybírám tak, že projedu kalendář, sepíšu co se mi líbí, předhodím manželovi, on to proškrtá a já pak něco vyberu z toho, co zbyde
@Denulíí píše:
Ach joa víte o nějakých které nejsou tak často používané? A nejsou lidé na ně alergičtí?
Tak napiš nějaké podrobnosti, jaké jméno by to mělo být. Jinak podle těchto dala bych
Podle Sofie: Žofii, Antonii, Valerii, Patricii, Lydii, Olivii
Podle Elišky: Elizabeta, Alžběta, Izabela (ony všechny Ely jsou dost časté) ![]()
Podle Natálie: Renata, Nataša
@Denulíí píše:
Ach joa víte o nějakých které nejsou tak často používané? A nejsou lidé na ně alergičtí?
Ani jedno, ani třetí
Všechny jsou dost populární ![]()
Co tohle:
Agáta, Anežka, Alexie, Alexis, Alis, Aloisie, Anděla, Antonie, Apolonie/Apolena, Ariadné, Artemis, Astrid, Athena, Aurelie, Aurora
Beata, Běla, Brigid, Bereniké, Bertha, Božidara
Cecilie
Dafné, Dagmar, Dana, Danica, Darina, Diana, Delia, Dobromila, Dobromíra, Dorota, Doubravka, Drahomíra
Edyta, Elektra, Emilie, Erin, Etel, Euniké, Evelin
Filippa, Fiona, Flavie, Floriana, Františka, Freja
Gita, Gisel, Gracie, Gvendolin
Heidi, Hedvig, Helen, Henrieta, Chloe
Ida, Ingrid, Ingeborg, Iris, Irma, Iv(on)a, Isolde
Jarmila, Jasna, Jenovefa, Jolana, Jolantha, Jorga, Josefina, Juno, Justina
Kalypso, Karin, Kassandra, Kazi, Klementina, Kleo, Klotilda, Konstancie, Cornelie, Květa
Lada, Leontina, Lesana, Liběna, Libuše, Ludmila, Lilie, Lilith, Liv, Lotte, Ludiše, Luna
Maia, Mahulena, Malvína, Margit, Marina, Martina, Matilda, Maxie, Meda, Melissa, Milena, Miluše, Miroslava, Minerva
Naděje, Niké
Odeta, Ofelia, Olga, Oldřiška, Olivie
Patricie
Radana, Radmila, Regina, René, Robyn, Romy
Sabina, Sandra, Saskia, Selene, Silvie, Slavěna, Svatava, Stáza, Stella
Tatiana, Tara, Thea, Timea
Valerie, Věnka, Venuše, Věra, Vesna, Viola, Virginie, Vivien, Vlasta, Vlaďka, Wilma
Zdenka, Zdislava, Zita, Zlata, Zoe, Zora, Živa
@Morrígan Ní_Boii Jééééj tolik jméén, šikulka
měla jsem si z čeho vybrat
Takže ted už mám vybrané
bud to bude SILVIE KOLAJOVÁ a nebo STELLA KOLAJOVÁ
teď babo raď ![]()
@Tichošlápek Taky nad tím přemýšlím že bych to tak udělala
a jaké u vás zatím boduje?? ![]()
@Denulíí mam vybranou Terezku, ale na ceste je asi druhy chlapeček
jinak z těch dvou se mi více líbí Silvie k příjmení
@Denulíí píše:
@Morrígan Ní_Boii Jééééj tolik jméén, šikulkaměla jsem si z čeho vybrat
Takže ted už mám vybrané
bud to bude SILVIE KOLAJOVÁ a nebo STELLA KOLAJOVÁ
![]()
teď babo raď
A co ještě Estelku Kolajovou? Estel/Estell, je méně časté než Stella, jinak je to krásný jméno
. Z těchto dvou Stelu.
@Flenka To už radši Stellu
Estel by se mi těžko pamatovala
Děkuju tiii ![]()
@Tichošlápek Terezka je pěkné jménooo
Ale dost časté :/ ale člověk se podle toho furt řídit nemůžee
Jéé co bych dala za chlapečka
A jaké máš vybrané jméno pro chlapečka??
já bych chtěla Filipa ![]()
@Denulíí uz mame Ondřeje a druhy bude Eduard
třeba ti vyjde kluk příště ![]()
@pamelka20 hezke pro holčičku, dost bída pro třeba 40 letou paní ![]()
Ahojky, o jménu jsem přemýšlela už před otěhotněním, nevím proč, ale vybírám spíše holčičí jména, přestože stále nevím co čekáme. U těch klučičích mi to asi přijde jednodušší.
Každopádně mi jich pusou prošlo několik. Naše příjmení je Kout/Koutová, takže se hodí spíše ryze české jméno.
Líbí se mi Tereza (ale těch je všude plno), Monika (ikdyž…), Klaudie (nemá zdroběliny +-), Anna, a poslední dobou se mi líbí Anežka (zase si jí ale neumím představit jako puberťačku) ![]()
Jaké myslíte, že se k nám hodí, případně jiné jméno? Už jsem skoro zoufalá
Díky za návrhy a nápady ![]()
@luciest píše:
Ahojky, o jménu jsem přemýšlela už před otěhotněním, nevím proč, ale vybírám spíše holčičí jména, přestože stále nevím co čekáme. U těch klučičích mi to asi přijde jednodušší.
Každopádně mi jich pusou prošlo několik. Naše příjmení je Kout/Koutová, takže se hodí spíše ryze české jméno.
Líbí se mi Tereza (ale těch je všude plno), Monika (ikdyž…), Klaudie (nemá zdroběliny +-), Anna, a poslední dobou se mi líbí Anežka (zase si jí ale neumím představit jako puberťačku)
Jaké myslíte, že se k nám hodí, případně jiné jméno? Už jsem skoro zoufaláDíky za návrhy a nápady
Z těch tvých Tereza. Klaudie mi k českému příjmení nejde + problematické zdrobněliny. Anna má jedinou zdrobnělinu Anička, ale dospělé Anny si často stěžují, že neví, jak se představovat - Anna je tvrdé a Anička dětské. Anežka si představím nějakou postarší světici ![]()
Jinak my Terku máme a je jediná ve školce. Naopak se tam sešly jména, která bych vůbec nečekala. Je to o náhodě.
@pe-terka píše:
Z těch tvých Tereza. Klaudie mi k českému příjmení nejde + problematické zdrobněliny. Anna má jedinou zdrobnělinu Anička, ale dospělé Anny si často stěžují, že neví, jak se představovat - Anna je tvrdé a Anička dětské. Anežka si představím nějakou postarší světici
Jinak my Terku máme a je jediná ve školce. Naopak se tam sešly jména, která bych vůbec nečekala. Je to o náhodě.
Napadá tě případně i jiné, které by se hodilo? ![]()