Jsem milenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sonarka
27.1.21 11:09
@akavi píše:
Ano, výjimky jsou na obou stranách. Nepíšu, že KAŽDÁ a ŽÁDNÁ.
Tys tu operovala šťabajznama proti dědulům v prakticky stejném věku ;)
Znám akční „děduly“ (legrační název pro muže 50 - 60 let), co zase pro změnu nechtějí své vrstevnice a v pohodě ukecají daleko mladší holky. Můžeme to tu rozebírat donekonečna. :mrgreen:

Ano tak.. A dá se to říct i naopak, že žena kolem 50 tky může mít zajíčka :nevim: Má kolegyně 50 let, má přítele 40 let, má další kolegyně 47 let, má milence mladšího než jsem já, prostě bych nepaušalizovala :nevim: A ano i naopak muž může mít mladší, netvrdím že ne… Ale určitě si nemyslím, že by ženy v tomhle byly nějak v nevýhodě oproti mužům… Záleží jak se o sebe, kdo stará. A pokud chce někdo v 50 volný vztah, tak ať má :nevim: Každé zboží má svého kupce.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
27.1.21 11:11

@Sonarka málokterá v 50 řeší vztahy, chlapy, orgasmy… Už to začíná být nudné a vycpele

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
27.1.21 11:14
@Mango_Lassi píše:
@Sonarka málokterá v 50 řeší vztahy, chlapy, orgasmy… Už to začíná být nudné a vycpele

Tak to zase já zatím nevím, nemohu posoudit a průzkum jsem si nedělala :D Už to asi nebude jako ve 30, ale zase v úplnou rezignaci taky nevěřím, 50 ještě není úplně pokročilý věk :think:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
27.1.21 11:22
@Sonarka píše:
Tak to zase já zatím nevím, nemohu posoudit a průzkum jsem si nedělala :D Už to asi nebude jako ve 30, ale zase v úplnou rezignaci taky nevěřím, 50 ještě není úplně pokročilý věk :think:

To ne, ale celková ta saskarna souvisí s reprodukcí a plodností. Atraktivita ženy je s plodností spjata velice úzce a čím více se žena vzdaluje fertilitě, tím víc jde atraktivita do háje. Protože už není potřeba lákat samečky ani rozmnožovat se. Takže ano, u obou pohlaví časem dojde k postupnému poklesu zájmu o opačné pohlaví. Přijde mi to logické a přirozené.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
27.1.21 12:04
@Mango_Lassi píše:
To ne, ale celková ta saskarna souvisí s reprodukcí a plodností. Atraktivita ženy je s plodností spjata velice úzce a čím více se žena vzdaluje fertilitě, tím víc jde atraktivita do háje. Protože už není potřeba lákat samečky ani rozmnožovat se. Takže ano, u obou pohlaví časem dojde k postupnému poklesu zájmu o opačné pohlaví. Přijde mi to logické a přirozené.

To asi ano… Pokles ano, nikoliv úplné vymizení… Ono to začíná už okolo toho 40 roku.. Přesto je člověk v říši živočichů unikátní v tom, že provozuje sex, aniž by se nutně chtěl rozmnožovat… A tudíž někdo rád souloží i v pozdějším věku. A předně, ten nezávazný vztah nemusí být jen o sexu, můžou to být večeře, výlety…

• Citovat
  • Upravit
12501
27.1.21 12:19
@Mango_Lassi píše:

To nevím, myslím si, že nejde jen o sexuální přitažlivost, ale o to, nebýt na život sám. Dle hesla Ve dvou se to lépe táhne. Někdo je samotářský typ, tak mu to nepřijde. Ale někdo těžce nese, že by měl prožít třeba 20 let úplně sám v bytě a takto celé dny, nemít s kým promluvit apod. Řada lidí není na samotu stavěná. Mně kdysi ještě za mlada řekla v autobuse neznámá paní, která byla nevím kolik let vdovou, že nejhorší na tom stáří je právě ta samota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
27.1.21 12:24
@Josefuna píše:
To nevím, myslím si, že nejde jen o sexuální přitažlivost, ale o to, nebýt na život sám. Dle hesla Ve dvou se to lépe táhne. Někdo je samotářský typ, tak mu to nepřijde. Ale někdo těžce nese, že by měl prožít třeba 20 let úplně sám v bytě a takto celé dny, nemít s kým promluvit apod. Řada lidí není na samotu stavěná. Mně kdysi ještě za mlada řekla v autobuse neznámá paní, která byla nevím kolik let vdovou, že nejhorší na tom stáří je právě ta samota.

Určitě lidé mají k tomu rozmnožování sociální, kulturní a civilizační nástavbu, ale po ukončení reprodukce se priority stejně mění, řekla bych. Vždyť sama píšeš, že chlapi hledají hlavně někoho, kdo se o ně postará, fakt to není o přitažlivosti, to máš pravdu. Ale jak tam není sexuální podtext, klidně jim stačí pečovatel/ka stejného pohlaví.

• Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
27.1.21 12:44

Nevím, komu stačí či nestačí pečovatelka. Mně by asi nestačila. Možná po 50 sex ustupuje do pozadí, někde jsem četl, že polovina padesátníků je mrtvá na spodek, ale aby se to pak smrsklo jen na pečovatelství, to mi přijde poněkud přitažené za vlasy. Většina starších párů, co znám, má společného mnohem víc, mají společné zájmy, jezdí spolu na výlety a tak podobně. Jestli spolu mají i sex se neptám :) ale jinak je pohromadě evidentně drží něco víc než pečovatelství.

• Citovat
  • Upravit
12741
27.1.21 12:47
@akavi píše:
Ano. Ale tohle už je tak trochu rozšíření té původní myšlenky.Prakticky jsem chtěla poukázat na to, že mi přijde trochu na hlavu postavený si budovat oboustranně „volný vztah“ v pokročilém věku, kdy ty šance si hledat sexuálního partnera u ženy tak nějak klesají. Kdyby si to navrhli třeba v 25, tak bych v tom nějaký smysl viděla. A Tom se Sonarkou tu začali polemizovat, jak po padesátce jsou ženy velmi žádané a jak znají tu a tu, co jich může mít na každym prstu dvacet a chlapi po 50 jsou vlastně na odpis a nikoho nenajdou. :nevim:

V tomto souhlasím a myslím, že i chápu Tvou hlavní myšlenku. I já si myslím, že pro ženu, která má o sex zájem i v 50 letech (jakože i já si myslím, že spousta z nich už má jiné zájmy, ale dejme tomu, že pořád tu budou takové, u kterých pohlavní pud nevyhasne), je při hledání partnera oproti stejně starému a podobně atraktivnímu a vitálnímu chlapovi v nevýhodě, protože množina k tomu vhodných chlapů je v jejím případě užší než v případě toho muže.

Na druhou stranu chápu i Sonarku nebo Free, které se snaží říct, že se mnohdy v diskuzích a myšlení atraktivita chlapů v pozdním věku přeceňuje. Mám na mysli taková ta debilní klišé typu „muži zrají jako víno, ženy jako mléko“, atd. Tohle je dost individuální a já osobně třeba cca 50 letého ATRAKTIVNÍHO chlapa znám ve svém okolí pouze jednoho jediného, který je šťastně ženat a žena si ho patřičně hlídá. Zbytek spíš než vyzrál do krásy zdědkovatěl, mladistvý pel je fuč, Rockefelerové to taky nejsou a je dost možné, že ani v posteli by jim „to“ už nefungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
27.1.21 12:48
@Kutil Tom píše:
Nevím, komu stačí či nestačí pečovatelka. Mně by asi nestačila. Možná po 50 sex ustupuje do pozadí, někde jsem četl, že polovina padesátníků je mrtvá na spodek, ale aby se to pak smrsklo jen na pečovatelství, to mi přijde poněkud přitažené za vlasy. Většina starších párů, co znám, má společného mnohem víc, mají společné zájmy, jezdí spolu na výlety a tak podobně. Jestli spolu mají i sex se neptám :) ale jinak je pohromadě evidentně drží něco víc než pečovatelství.

Tak jistě, pokud jsem s partnerem třeba 20 let, spojuje nás společná historie, děti etc. Spíš mi není jasné, proč bych si hledala nového partnera po 50. To už spíš kamarádky, knížky, univerzita třetího věku atd ;)

• Citovat
  • Upravit
12741
27.1.21 12:48
@Kutil Tom píše:

My se tady ale nebavíme o vztazích vytvořených před x desítky let, za úplně jiné konstelace, se spoustou historie… My se bavíme o navazování fungl nového vztahu, kde tady ta přidaná hodnota či lepidlo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
27.1.21 12:55
@Mango_Lassi píše:
Tak jistě, pokud jsem s partnerem třeba 20 let, spojuje nás společná historie, děti etc. Spíš mi není jasné, proč bych si hledala nového partnera po 50. To už spíš kamarádky, knížky, univerzita třetího věku atd ;)

Pokud bych po padesatce naznala, ze potrebuji chlapa, urcite bych dala prednost navstevovacimu vztahu. Externista na hezke chvile (a nemyslim ani tak sex), kulturu, dovolenou, coz samozrejme lze delat i s kamaradkami. Asi uz bych se tezko szivala v klasickem vztahu se vsim, co k tomu patri s cizim clovekem, coz by znamenalo prijmout i celou jeho rodinu (deti, vnoucata). Na to jsem prilis pohodlna a prilis velky introvert.

• Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
27.1.21 13:01
@Hecate píše:
My se tady ale nebavíme o vztazích vytvořených před x desítky let, za úplně jiné konstelace, se spoustou historie… My se bavíme o navazování fungl nového vztahu, kde tady ta přidaná hodnota či lepidlo není.

Já to chápu. Taky dobře polovička těch starších párů z té širší turistické skupiny, co znám, se dala dohromady až po padesátce. Děti vylétly z hnízda, s původními partnery to najednou neklapalo, rozvedli se, ale chlapi už se nenechali zlákat puzením po druhém kole, ale našli si vrstevnice. Tedy, dva si střihli v 55 to druhé kolo s nějakou skoročtyřicítkou, ale nějak záhadně se pak přestali v partě a na výletech objevovat :D

• Citovat
  • Upravit
25897
27.1.21 13:05
@Mango_Lassi píše:
Tak jistě, pokud jsem s partnerem třeba 20 let, spojuje nás společná historie, děti etc. Spíš mi není jasné, proč bych si hledala nového partnera po 50. To už spíš kamarádky, knížky, univerzita třetího věku atd ;)

Někteří chlapi jsou i chytří a vtipní. Mám ráda mužský pohled na svět. Takže na pokec s jiným živočišným druhem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
27.1.21 13:09
@Kutil Tom píše:
Já to chápu. Taky dobře polovička těch starších párů z té širší turistické skupiny, co znám, se dala dohromady až po padesátce. Děti vylétly z hnízda, s původními partnery to najednou neklapalo, rozvedli se, ale chlapi už se nenechali zlákat puzením po druhém kole, ale našli si vrstevnice. Tedy, dva si střihli v 55 to druhé kolo s nějakou skoročtyřicítkou, ale nějak záhadně se pak přestali v partě a na výletech objevovat :D

Což mě přivedlo na jednu vzpomínku.
Před časem mi jedna paní, která má živnost, v níž přichází do styku se spoustou lidí, kdy jí mnozí i detailně povídají o svém soukromí, řekla, že navázat vztah není jednoduché v žádném věku (z rozličných důvodů), ale že nejhorší se jí to zdá pro ženu období kolem jejích 40 let.
Protože mladší chlapi a vrstevníci jsou (pořád ještě) hrozně nároční a taková ženská jim z více důvodů není dost dobrá, míří tedy „výš“. Pokud tedy taková nechce zakotvit s někým starším (o cca 10 let a víc), tak má smůlu a moc nemá z čeho vybírat.
Paradoxně jednodušší jí to přišlo ale právě kolem té padesátky, kdy najednou ti chlapi, kteří by do té doby byly nároční, jaksi „přehodnotí kritéria“ nebo co, tj. ta vrstevnice jim najednou nevadí a naopak na ní najdou lecjaké výhody oproti ženě o cca 10-15 let mladší (přinejmenším to, že už ho nebude otravovat s novou rodinou, nebude ho honit jak zdutou kozu a naopak bude ochotná o něj pečovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí