Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
@Sonarka málokterá v 50 řeší vztahy, chlapy, orgasmy… Už to začíná být nudné a vycpele
No nevím, proč rezignovat.
@Hecate píše:
Což mě přivedlo na jednu vzpomínku.
Před časem mi jedna paní, která má živnost, v níž přichází do styku se spoustou lidí, kdy jí mnozí i detailně povídají o svém soukromí, řekla, že navázat vztah není jednoduché v žádném věku (z rozličných důvodů), ale že nejhorší se jí to zdá pro ženu období kolem jejích 40 let.
Protože mladší chlapi a vrstevníci jsou (pořád ještě) hrozně nároční a taková ženská jim z více důvodů není dost dobrá, míří tedy „výš“. Pokud tedy taková nechce zakotvit s někým starším (o cca 10 let a víc), tak má smůlu a moc nemá z čeho vybírat.
Paradoxně jednodušší jí to přišlo ale právě kolem té padesátky, kdy najednou ti chlapi, kteří by do té doby byly nároční, jaksi „přehodnotí kritéria“ nebo co, tj. ta vrstevnice jim najednou nevadí a naopak na ní najdou lecjaké výhody oproti ženě o cca 10-15 let mladší (přinejmenším to, že už ho nebude otravovat s novou rodinou, nebude ho honit jak zdutou kozu a naopak bude ochotná o něj pečovat).
Tohle dost sedí… A řekla bych, ač nevím proč, že právě muži kolem 40tky jsou tak nějak nejnáročnější… Asi to dělá i druhá míza.. Chtějí si dokázat, že ještě nepatří do starého železa či co a tak leckdy loví v o dost mladších vodách… Já to vidím u sebe… Jsem na seznamce, je mi 35 a většina mých napadníků jsou ( někdy o dost) mladší muži kolem 30… Pak dlouho nic a pak muži naopak starší… Ale kolem té 40 jich je minimum… Pro ně už jsem stará
A mladíkům zase o pár let starší žena nevadí, ti si zatím nic dokazovat nepotřebují.. ![]()
@Sonarka píše:
Tohle dost sedí… A řekla bych, ač nevím proč, že právě muži kolem 40tky jsou tak nějak nejnáročnější… Asi to dělá i druhá míza.. Chtějí si dokázat, že ještě nepatří do starého železa či co a tak leckdy loví v o dost mladších vodách… Já to vidím u sebe… Jsem na seznamce, je mi 35 a většina mých napadníků jsou ( někdy o dost) mladší muži kolem 30… Pak dlouho nic a pak muži naopak starší… Ale kolem té 40 jich je minimum… Pro ně už jsem staráA mladíkům zase o pár let starší žena nevadí, ti si zatím nic dokazovat nepotřebují..
Moje nedávná zkušenost to potvrzuje. Ale zase na druhou stranu, i ti vrstevníci se našli a cílila jsem na ně. Většina však po chvíli přestala psát nebo mě něčím odradili. Ti, co zůstali, byli v průměru o 8-10 let starší.
Tak záleží na jaké seznamky chodíte. Jinak si nemyslím, že nám klesá libido. Hodně záleží jak aktivně žijeme život. Jestli sportujeme, cvičíme, hlídané si zdravý životní styl. Mě každý říká, že strčím každou mladou holčinu do kapsy. Takže za mě je to invidualni, stejně jako u mužů. Poznala jsem může co v 50 byli hodně aktivní a naopak mladé kluky, co byli hodně pasivní a neměli takovou chuť do života. Jinak na seznamce si žena může okolo 35 - 55 let jen pískat a vybírat z hromady. nabidek. V poslední době, ale je hodně mladých kluků, mužů, co to zkouší na nás zkušené ![]()
@Hecate píše:
Moje nedávná zkušenost to potvrzuje. Ale zase na druhou stranu, i ti vrstevníci se našli a cílila jsem na ně. Většina však po chvíli přestala psát nebo mě něčím odradili. Ti, co zůstali, byli v průměru o 8-10 let starší.
Me ta narocnost u ctyricatniku neprekvapuje. Pokud tedy slusne vypada a ma za sebou alespon malinko viditelnou karieru, muze si obvykle vybirat jak mezi tricatnicemi a ctyricatnicemi, tak i v urcite skupine dvacetiletych. Muzu ti rict, ze i neprilis udatelni muzi (myslim, kdyz byli radove mezi 20-35) se (pokud samozrejme maji zajem a nejake ty podminky) pomerne houfne zadavali mezi 40-45. Pravda, obvykle tedy s tricatnicemi, ktere honily rodinu. A to nepatrili mezi vrstevnicemi mezi favority. Samozrejme ne vsichni, mam mezi znamymi i pomerne pocetnou skupinu, ktera prave z techto duvodu cili vicemene jen na vrstevnice, protoze ty uz maji deti odrostle a zakladat chteji tak maximalne bylinkovou zahradku na balkone, rozhodne ne rodinu. Hledaji partnera pro zivot, cestovani a uzivani si hezkych veci a to nezatizeno detmi.
Z meho pohledu to maji, pokud odhledneme od vzhledu/inteligence jako urcujicich faktoru, asi nejtezsi zeny, ktere maji po te zlomove ctyricitce jeste male deti. A celkem logicky, maji mene casu na randeni a ostatni aktivity, musi se venovat detem a takovych je hodne i mezi o generaci mladsimi.
Příspěvek upraven 27.01.21 v 14:36
@Hecate píše:
Pardon mně je vlastně už 36 ![]()
Ale jinak taky mám cílovou skupinu muže kolem 40…těch je ale opravdu pomálu… Nejvíc mají zájem opravdu ti mladí, čemuž taky úplně nerozumím… Těch je tak 70 %
No a pak je hrst 40 níku a zbytek 45 plus… Což už je pro mě mimo…
@Sonarka píše:
Ano tak.. A dá se to říct i naopak, že žena kolem 50 tky může mít zajíčkaMá kolegyně 50 let, má přítele 40 let, má další kolegyně 47 let, má milence mladšího než jsem já, prostě bych nepaušalizovala
A ano i naopak muž může mít mladší, netvrdím že ne… Ale určitě si nemyslím, že by ženy v tomhle byly nějak v nevýhodě oproti mužům… Záleží jak se o sebe, kdo stará.A pokud chce někdo v 50 volný vztah, tak ať má
Každé zboží má svého kupce.
Na tom, jak se o sebe kdo stará, tolik nezáleží. Mám dvě kamarádky, jejich matky zůstaly ve 40 samy, jedna ovdověla, jedna se rozvedla. Obě krásné ženské, štíhlé, udržované, obě už zůstaly samy (teď mají přes 60).
No a nedávno jsem poznala jednu, co má 50, třetího manžela, o dvacet let mladšího, ženská při těle, pro mě absolutně odpudivá, ale je asi chytrá a dobrá v jedné oblasti, kterou mají společnou a asi to s chlapama umí.
Ten vzhled v tomto, bych řekla, není tak důležitý, jak si někteří myslí.
@Sonarka a co na tom tinje podivné? Pro mladé kluky 20 - 35. Jsou ženy ve věku 35+ velmi žádané. Samozřejmě jde v drtivě případů o milenecký vztah. Kde my přineseme zkušenosti a víme co chceme. Oni zase tvrdou erekci a výdrž.. směnný obchod ![]()
@bigl Otázka, co také od těch chlapů očekávala, tj. na jakou cílovou skupinu ta která mířila.
@ontarova.stara Já se těm chlapům také nedivím a nemám jim to za zlé. Nicméně jsa na opačné straně barikády z toho rozhodně nejásám a jsem v tomto směru notně vzdálena přehnanému optimismu.
@bigl píše:
Na tom, jak se o sebe kdo stará, tolik nezáleží. Mám dvě kamarádky, jejich matky zůstaly ve 40 samy, jedna ovdověla, jedna se rozvedla. Obě krásné ženské, štíhlé, udržované, obě už zůstaly samy (teď mají přes 60).
No a nedávno jsem poznala jednu, co má 50, třetího manžela, o dvacet let mladšího, ženská při těle, pro mě absolutně odpudivá, ale je asi chytrá a dobrá v jedné oblasti, kterou mají společnou a asi to s chlapama umí.
Ten vzhled v tomto, bych řekla, není tak důležitý, jak si někteří myslí.
Ano, i krásný vzhled lze zabít odpudivým chováním.
@7Petra7 píše:
@Sonarka a co na tom tinje podivné? Pro mladé kluky 20 - 35. Jsou ženy ve věku 35+ velmi žádané. Samozřejmě jde v drtivě případů o milenecký vztah. Kde my přineseme zkušenosti a víme co chceme. Oni zase tvrdou erekci a výdrž.. směnný obchod
Nevím, nečekala jsem zájem této věkové kategorie
Ale máš pravdu, je to zřejmě tak… ![]()
@Sonarka píše:
Nevím, nečekala jsem zájem této věkové kategorieAle máš pravdu, je to zřejmě tak…
Já jsem teda zájem této věkové kategorie (tj. u mě muži kolem cca 30 let, i lehce pod) čekala, protože to mám vyzkoušené z reálného světa (kdy semo tamo nějaký ten zájem naživo byl). Otázka spíš je, co člověk hledá a jak je naladěn (charakterem i momentálně). Pro mě to nebylo až tak zajímavé proto, že vím, že nejsem typ, co dovede příliš oddělovat city a sex, a tudíž být něčí paralelka či back-up, než se objeví nějaká mladší a perspektivní, mi nepřipadalo zajímavé s ohledem na cenu, kterou bych případně musela zaplatit. Každopádně, nemůžu ani vyloučit, že bych pohrdla, kdyby nic lepšího k dispozici nebylo…
Každopádně, primárně jsem po tomto nešla.
Příspěvek upraven 27.01.21 v 14:50
@Hecate píše:
Já jsem teda zájem této věkové kategorie (tj. u mě muži kolem cca 30 let, i lehce pod) čekala, protože to mám vyzkoušené z reálného světa (kdy semo tamo nějaký ten zájem naživo byl). Otázka spíš je, co člověk hledá a jak je naladěn (charakterem i momentálně). Pro mě to nebylo až tak zajímavé proto, že vím, že nejsem typ, co dovede příliš oddělovat city a sex, a tudíž být něčí paralelka či back-up, než se objeví nějaká mladší a perspektivní, mi nepřipadalo zajímavé s ohledem na cenu, kterou bych případně musela zaplatit. Každopádně, nemůžu ani vyloučit, že bych pohrdla, kdyby nic lepšího k dispozici nebylo…Každopádně, primárně jsem po tomto nešla.Příspěvek upraven 27.01.21 v 14:50
Taky to znám z reálu i z netu. Co jsem slyšela, tak mladé holky neví co chtějí. V sexu teprve objevují. Neumí dobře orální sex a podobné věci, co si mladí kluci ztěžují na ně. A tak chtějí zkušené ženy, tedy nás. A taky je to pro jejich sebevědomí velký zadané, mít v postelí starší dámu ![]()
Jo, na tom něco bude