Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hecate píše:
Což mě přivedlo na jednu vzpomínku.
Před časem mi jedna paní, která má živnost, v níž přichází do styku se spoustou lidí, kdy jí mnozí i detailně povídají o svém soukromí, řekla, že navázat vztah není jednoduché v žádném věku (z rozličných důvodů), ale že nejhorší se jí to zdá pro ženu období kolem jejích 40 let.
Protože mladší chlapi a vrstevníci jsou (pořád ještě) hrozně nároční a taková ženská jim z více důvodů není dost dobrá, míří tedy „výš“. Pokud tedy taková nechce zakotvit s někým starším (o cca 10 let a víc), tak má smůlu a moc nemá z čeho vybírat.
Paradoxně jednodušší jí to přišlo ale právě kolem té padesátky, kdy najednou ti chlapi, kteří by do té doby byly nároční, jaksi „přehodnotí kritéria“ nebo co, tj. ta vrstevnice jim najednou nevadí a naopak na ní najdou lecjaké výhody oproti ženě o cca 10-15 let mladší (přinejmenším to, že už ho nebude otravovat s novou rodinou, nebude ho honit jak zdutou kozu a naopak bude ochotná o něj pečovat).
Souhlas.. Ještě bych přidala, že můžou mít zkušenost s mladší za sebou a preferuji vrstevnici.
@7Petra7 píše:
Taky to znám z reálu i z netu. Co jsem slyšela, tak mladé holky neví co chtějí. V sexu teprve objevují. Neumí dobře orální sex a podobné věci, co si mladí kluci ztěžují na ně. A tak chtějí zkušené ženy, tedy nás. A taky je to pro jejich sebevědomí velký zadané, mít v postelí starší dámu
Určitý věk neznamená zkušenost… To je jen taková představa.
@Venetia píše:
Určitý věk neznamená zkušenost… To je jen taková představa.
To ne, ale většinou to tak je. Prostě my co máme 35 a více, tak toho máme více za sebou než mladé holky a taky. v oblasti sexu, ale výjimky jsou ![]()
@Sonarka píše:
Nevím, nečekala jsem zájem této věkové kategorieAle máš pravdu, je to zřejmě tak…
A za deset let a více to bude pořád stejne ![]()
@Josefuna píše:
To je pořád hledání nějakých pravidel, kdo si může a nemůže vybírat. Myslím, že na tom budou obě pohlaví podobně. Ženy ve věku 50+ si mohou vybírat podobně jako muži ve věku 50+. Co vidím u starších žen já, žen 60+, tak ani muže nastálo nechtějí, protože mají pocit, že ti muži s nimi chtějí být akorát z důvodu, aby se o ně někdo staral, vařil jim, pral apod., protože jsou nesamostatní nebo se jim to dělat nechce. Říkala mi to tchýně, měly sraz se školou, jsou to učitelky v MŠ, a prý se na tom shodly všechny, že nápadníci by pořád byli, ale ne z lásky, ale z výhodnosti. Že ti chlapi ty ženy chtějí jen kvůli tomu, aby jim někdo posluhoval a staral se.
Tak to si musí vybrat takového, co se bude starat o ně ![]()
Tohle je přece tak snadno rozpoznatelne už na začátku, ti muži to nedokážou zakrýt.
@7Petra7 píše:
Taky to znám z reálu i z netu. Co jsem slyšela, tak mladé holky neví co chtějí. V sexu teprve objevují. Neumí dobře orální sex a podobné věci, co si mladí kluci ztěžují na ně. A tak chtějí zkušené ženy, tedy nás. **A taky je to pro jejich sebevědomí velký zadané, mít v postelí starší dámu **
Otázka je, jestli se chci redukovat na dodavatele sebevědomí… po pravdě ani ne. Už mám tuto zkušenost za sebou (byť ne v této souvislosti) a není to nic, co bych musela absolvovat znovu.
Ve zbytku to dejme tomu může být třeba i zajímavé, pro někoho. Je asi pravda, že pokud bych měla na výběr pouze mezi chlapem nad padesát let, nic moc zajímavého vzhledu, a mladíkem pod třicet, tak jdu do mladíka, a to i za cenu, že to bude jen o sexu. Ono totiž s tím padesátníkem mi taky nikdo nedává záruku, že to ve vztah přeroste, a bohužel mi většina z nich nepřipadá atraktivní ani vzhledem, ani stylem života. A to, co takoví chlapi zpravidla nabízí, zase není zajímavé pro mě.
(Teď samozřejmě hovořím o čemsi jako průměru, nikoli o extrémně fešném padesátníkovi a odpudivém mladíkovi.)
@7Petra7 píše:
To ne, ale většinou to tak je. Prostě my co máme 35 a více, tak toho máme více za sebou než mladé holky a taky. v oblasti sexu, ale výjimky jsou
To, ze nekdo zije sexualne dele nebo ma vice partneru nemusi znamenat, ze je dobry milenec ci milenka.
@Josefuna píše:
To, ze nekdo zije sexualne dele nebo ma vice partneru nemusi znamenat, ze je dobry milenec ci milenka.
Pokud je inteligentní, tak s přibývajícími zkušenostmi, by se měl zlepšovat. Ale kdo je sobec a. mysli na sebe, tak je to fakt jedno.
@Mango_Lassi píše:
@Sonarka málokterá v 50 řeší vztahy, chlapy, orgasmy… Už to začíná být nudné a vycpele
Jak to víš? Máš nějakou statistiku?
@Hecate píše:
Otázka je, jestli se chci redukovat na dodavatele sebevědomí… po pravdě ani ne. Už mám tuto zkušenost za sebou (byť ne v této souvislosti) a není to nic, co bych musela absolvovat znovu.
Ve zbytku to dejme tomu může být třeba i zajímavé, pro někoho. Je asi pravda, že pokud bych měla na výběr pouze mezi chlapem nad padesát let, nic moc zajímavého vzhledu, a mladíkem pod třicet, tak jdu do mladíka, a to i za cenu, že to bude jen o sexu. Ono totiž s tím padesátníkem mi taky nikdo nedává záruku, že to ve vztah přeroste, a bohužel mi většina z nich nepřipadá atraktivní ani vzhledem, ani stylem života. A to, co takoví chlapi zpravidla nabízí, zase není zajímavé pro mě.
(Teď samozřejmě hovořím o čemsi jako průměru, nikoli o extrémně fešném padesátníkovi a odpudivém mladíkovi.)
Taky to tak mám a měla. Určitě jsou fajn muži, co mají zkušenosti, kariéru a už svůj věk, ale pro mě to je nuda, stereotyp, jsou čitelní. U kluků pod 30 to je pravý opak i když se může stát jak píšeš, že natrefíš na špatný kus. Ale líbí se mi kolik mají energie a nevymlouvají se, tě jsou unavení. Je to hold něco jiného, než máme ve dlouhodobém vztahu.
@7Petra7 píše:
@Sonarka a udělalo ti to radost? Jako na vztah to moc není, ale na užití rozhodně. Mladí rádi experimentují a nemají rádi nudu
Já úplně na ty mladý nejsem
Je pravda, že hledám jen milence, tak ten věk tak nehrotím… A ono to až tak o věku ve finále není, teď si aktuálně píši se 3 muži, jeden 30, druhý 32 a další 33…to zase takový rozdíl ode mě není, umím si i představit vztah s mužem tohoto věku, ale to aktuálně nehledám. S jedním z nich si hodně rozumím. Tam to vypadá nadějně na to milenectví
A třeba pod 27 bych ani u milence nešla… Takoví zajdové mě nerajcují ![]()
@Sonarka píše:
Já úplně na ty mladý nejsemJe pravda, že hledám jen milence, tak ten věk tak nehrotím… A ono to až tak o věku ve finále není, teď si aktuálně píši se 3 muži, jeden 30, druhý 32 a další 33…to zase takový rozdíl ode mně není, umím si i představit vztah s mužem tohoto věku, ale to aktuálně nehledám. S jedním z nich si hodně rozumím. Tam to vypadá nadějně na to milenectví
A třeba pod 27 bych ani u milence nešla… Takoví zajdové mě nerajcují
Tak to si je ověř a nebo zkus všechny tři
a uvidíš. Ono přes písmenka tu reálnou kvalitu nepoznáš. Tak to má většina z nás, že pokud má jít o milenecký vztah, tak je třeba k tomu druhému něco cítí, nemyslím lásku, ale trochu ho poznát. Nechápu ženy, co na první dobrou skončí s neznámým v posteli
Tak pod 27 jsem měla už kluky a většinou mě ani nepustili z postele
![]()
@7Petra7 píše:
Taky to tak mám a měla. Určitě jsou fajn muži, co mají zkušenosti, kariéru a už svůj věk, ale pro mě to je nuda, stereotyp, jsou čitelní. U kluků pod 30 to je pravý opak i když se může stát jak píšeš, že natrefíš na špatný kus. Ale líbí se mi kolik mají energie a nevymlouvají se, tě jsou unavení. Je to hold něco jiného, než máme ve dlouhodobém vztahu.
To podle mě ani není otázka špatného kusu, jako spíš toho, že každý typ vztahu (zde milenecký) má své limity a s tím je třeba počítat. A ne každý to dokáže nebo ne každému to vyhovuje.
Pro mě není příliš atraktivní představa vztahu, ve kterém od začátku vím, že je na dobu určitou, čili rozchod dříve nebo později přijde, jen je otázka, kdy. Připadá mi to jako ztracená investice.
Lze samozřejmě namítnout, že tahle nejistota se nevyhýbá žádnému vztahu, ani tomu jakože vážnému, ale problém vidím v té prvotní motivaci. Pokud je totiž už na začátku jasné, že kluk hledá jen sex a na dlouhodobý a vážný vztah potřebuje vrstevnici nebo někoho ještě mladšího, je riziko rozchodu stoprocentní, nejistá je jen doba, kdy k němu dojde. U člověka, který má zájem se mnou vytvořit něco trvalejšího, je podle mého názoru přeci jen to riziko rozchodu nižší.
@7Petra7 píše:
Nevim, mam synovce stareho 21 let a nejak moc energie a vasne pro zivot tam nevidim. Je to individualni.