Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hecate píše:
To podle mě ani není otázka špatného kusu, jako spíš toho, že každý typ vztahu (zde milenecký) má své limity a s tím je třeba počítat. A ne každý to dokáže nebo ne každému to vyhovuje.
Pro mě není příliš atraktivní představa vztahu, ve kterém od začátku vím, že je na dobu určitou, čili rozchod dříve nebo později přijde, jen je otázka, kdy. Připadá mi to jako ztracená investice.
Lze samozřejmě namítnout, že tahle nejistota se nevyhýbá žádnému vztahu, ani tomu jakože vážnému, ale problém vidím v té prvotní motivaci. Pokud je totiž už na začátku jasné, že kluk hledá jen sex a na dlouhodobý a vážný vztah potřebuje vrstevnici nebo někoho ještě mladšího, je riziko rozchodu stoprocentní, nejistá je jen doba, kdy k němu dojde. U člověka, který má zájem se mnou vytvořit něco trvalejšího, je podle mého názoru přeci jen to riziko rozchodu nižší.
To je zajímavé… Takhle jsem o tom nikdy neuvažovala… Už od začátku přemýšlet o konci…
Já si naopak myslím, že kvalitní milenecký vztah, může mít celkem dlouhou trvanlivost…
Samozřejmě to spíš platí v případě, že jsou oba zadaní a nic víc nehledají… A může i nastat opačná situace, že dva svobodní milenci usoudí, že chtějí něco víc a vyhovují si natolik, že svůj vztah povýší
Člověk nikdy neví… V těch vztazích není nikdy nic jisté… ![]()
@Josefuna píše:
No, normalni kluk v 25 s zenou 50 nepujde, a to ani ten 35tilety. Takze jde o to, co je to za mladiky. Kolik sexu v 50 s kolegynemi potrebujete, ze vekove primereny manzel nestaci? Muj ma 50+ a zadne problemy s erekci nejsou, sex nekolikrat tydne zvlada.
Jak se psalo, tak jde o vztahy, kde děti už vyletěli z hnízda. A já sex miluji. Manžel má raději už svůj klid na koníčky. To by jsi se divila, kolik mi píše nebo balí těch mužů v tom rozmezí.. ![]()
@Venetia píše:
To si teda nemyslím, výhodné to je pro oba.
Když vezmeš v potaz, že za ty roky se od sebe hodně vzdali, po odchodu děti mají prostor trávit ten čas po svém.
A ten čaj si určitě rádi uvaří.
Ty ty výhody hledáš úplně jinde.
Já tu nevýhodu vidím v možnostech, jaké mají při hledání protějšku na to „otevření“ vztahu. A tady bych řekla, že má žena po přechodu prostě nevýhodu, protože tu atraktivitu v sexuálním slova smyslu tak nějak s tím věkem ztrácí a uz se na ni ta fronta nestojí a vlastně ani tu chuť už mít nemusí a má jiné zájmy. Ale ano, dobře, i ti pánové na tom s tou blížící se šedesátkou nejsou nejlíp, ale furt mají těch možností dost třeba v rámci hrazeného sexu.
Přijde mi prostě hloupost si dělat otevřený vztah v době, kdy uz je člověk tak nějak za vrcholem toho, k čemu by ten otevřený vztah měl směřovat.
@bigl píše:
Nemyslím si, ze ty, co zůstanou samy, mají odpudivé chování. Čím hezčí a kultivovanější ženská, tím vyšší nároky.
Proto některé zůstanou radši samy, než aby šly do vztahu za každou cenu.
A často je to taky o tom, že ta ženská tomu nejde naproti, že v tom seznamování není aktivní. Takže pokud třeba dělá v ženském kolektivu, po práci se věnuje dětem, je jí 40+ a aktivně nehledá, tak často zůstává sama.
Přesně. Ale většinou si na sex někoho najde.
@Josefuna píše:Že ten tvůj a dokonce ani ten můj problémy nemají, neznamená, že v tomto věku většina chlapů problém má.
No, normalni kluk v 25 s zenou 50 nepujde, a to ani ten 35tilety. Takze jde o to, co je to za mladiky. Kolik sexu v 50 s kolegynemi potrebujete, ze vekove primereny manzel nestaci? Muj ma 50+ a zadne problemy s erekci nejsou, sex nekolikrat tydne zvlada.
@7Petra7 píše:
Záleží co hledáš. Neber mě doslova, ale jestli chceš vzrušení, kvalitní sex, zkoušet nové věci. Tak za mě to najdu u nich právě a to nemyslím nic ve zlem proti starším mužům.
Ono to podle mě spíš záleží na tom konkrétním chlapovi, jestli není konzerva- než na věku.
@akavi píše:
Ono to podle mě spíš záleží na tom konkrétním chlapovi, jestli není konzerva- než na věku.
Taky
@akavi píše:
Ty ty výhody hledáš úplně jinde.Já tu nevýhodu vidím v možnostech, jaké mají při hledání protějšku na to „otevření“ vztahu. A tady bych řekla, že má žena po přechodu prostě nevýhodu, protože tu atraktivitu v sexuálním slova smyslu tak nějak s tím věkem ztrácí a uz se na ni ta fronta nestojí a vlastně ani tu chuť už mít nemusí a má jiné zájmy. Ale ano, dobře, i ti pánové na tom s tou blížící se šedesátkou nejsou nejlíp, ale furt mají těch možností dost třeba v rámci hrazeného sexu.
Přijde mi prostě hloupost si dělat otevřený vztah v době, kdy uz je člověk tak nějak za vrcholem toho, k čemu by ten otevřený vztah měl směřovat.
Mně to zase přijde jako ideální řešení, ale často to dopadne tak, že toto období neustojí a jdou od sebe úplně.
Co má být ten vrchol?
Tady nejde jen o sex, ale i o ty zájmy, trávení času.
@7Petra7 píše:
Já si zase myslím opak. My.to máme. lehčí potom si užívat, pokud není manžel alfasamce. Hodně kolegyň z práce ve věku 50 mají milence ve věku 25 - 35 a nemají nouzi o zábavu
A k čemu je to dobré?
@Mango_Lassi píše:
A k čemu je to dobré?
Pokud se tak ptáš, tak asi jsi jedna z těch jeptišek… ![]()
@7Petra7 píše:
Pokud se tak ptáš, tak asi jsi jedna z těch jeptišek…
Tendle model jsem si vyzkoušela ve 25. Za mě - nuda veliká
@Mango_Lassi píše:
Tendle model jsem si vyzkoušela ve 25. Za mě - nuda veliká
Ve 25 nemáš ponětí co to je sex, ale jak říkám, neznám tebe, nevím jak žiješ život a jaká jsi, tak nemohu soudit. Přeji hezký den.
@Venetia píše: Že ten tvůj a dokonce ani ten můj problémy nemají, neznamená, že v tomto věku většina chlapů problém má.
A s padesátkou úplně v pohodě půjdou, to spíš ona nepůjde s nimi.
Ja v mem veku bych si ale ani ted nehledala mladsi muze, maximalne o 3 roky mladsi, ale o 10 apod. proste ne. Mam na to asi blok. Moje mamka se po smrti otce seznamila taky s vrstevikem a ne s vyrazne mladsim. S kym by 50tka sla, kdyz ne s padesatnikem? Nerikej mi, ze hodne muzu preferuje starsi zeny, aby si padesatnice mohly vybirat mezi mladsimy.
@7Petra7 píše:
Ve 25 nemáš ponětí co to je sex, ale jak říkám, neznám tebe, nevím jak žiješ život a jaká jsi, tak nemohu soudit. Přeji hezký den.
Jeptiskovy, jak jinak ![]()
Tvrdá a dlouhá erekce