Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@free333 píše:A jak víš, že zrovna ta padesátka je tak zlomova? Já těsně před pade seznámila, a teprve začala mít toho sexu více než kdykoliv předtím. Zadny zásadní úpadek u sebe nepozoruju ani teď.
Jde i o to, že se kolem padesátky mění psychika ženy a spousta z nich přestane mít o ty chlapy větší zájem.
Do té doby to je ovlivněné i ovulací, to je známá věc, jak skončí „ovulační chování“, změní se pohled na chlapy.Já se na to v podstatě i těším, ta celoživotní potřeba sexu byla únavná, nechám si pak dál přítele, protože jsem starací typ, takže mě těší někomu i vařit a tyhle věci, ale pokud by se se mnou rozešel, pochybuju, že budu někde aktivně nahánět dědky, navíc už poloimpotentní.
Raději si budu užívat čas s vnoučetem a věnovat se svým věcem, proč by měla žena po padesátce vlastně chtít ty chlapy, když už nebude tak moc chtít sex?
@akavi píše:
Ano, výjimky jsou na obou stranách. Nepíšu, že KAŽDÁ a ŽÁDNÁ.
Tys tu operovala šťabajznama proti dědulům v prakticky stejném věku
Znám akční „děduly“ (legrační název pro muže 50 - 60 let), co zase pro změnu nechtějí své vrstevnice a v pohodě ukecají daleko mladší holky. Můžeme to tu rozebírat donekonečna.
Ale jestli pak taky něco předvedou a nehrají v tom ukecavani hlavní roli prachy.
@Hecate píše:
To podle mě ani není otázka špatného kusu, jako spíš toho, že každý typ vztahu (zde milenecký) má své limity a s tím je třeba počítat. A ne každý to dokáže nebo ne každému to vyhovuje.
Pro mě není příliš atraktivní představa vztahu, ve kterém od začátku vím, že je na dobu určitou, čili rozchod dříve nebo později přijde, jen je otázka, kdy. Připadá mi to jako ztracená investice.
Lze samozřejmě namítnout, že tahle nejistota se nevyhýbá žádnému vztahu, ani tomu jakože vážnému, ale problém vidím v té prvotní motivaci. Pokud je totiž už na začátku jasné, že kluk hledá jen sex a na dlouhodobý a vážný vztah potřebuje vrstevnici nebo někoho ještě mladšího, je riziko rozchodu stoprocentní, nejistá je jen doba, kdy k němu dojde. U člověka, který má zájem se mnou vytvořit něco trvalejšího, je podle mého názoru přeci jen to riziko rozchodu nižší.
Souhlas a proto je důležité si to nejdříve vyjasnit. Mladý kluk chce jen sex, tak ok, domluvíme se na schůzkách, kde bude jen sex až potká ženu, se kterou bude chtít budoucnost, tak naše výhody kamarádství skončí a najdeš jiného. Nebo pokud tam začnou přicházet city, tak na to bacha taky
Ale záleží, co oba hledají.
@Josefuna píše:
Nevim, mam synovce stareho 21 let a nejak moc energie a vasne pro zivot tam nevidim. Je to individualni.
Ano, jsou výjimky. Bohužel to vím od kolegyn z nemocnice, kolik jejich děti sedí na PC a marní život.
@Venetia píše:
Ale jestli pak taky něco předvedou a nehrají v tom ukecavani hlavní roli prachy.
Příspěvek upraven 27.01.21 v 15:41
@7Petra7 píše:
Souhlas a proto je důležité si to nejdříve vyjasnit. Mladý kluk chce jen sex, tak ok, domluvíme se na schůzkách, kde bude jen sex až potká ženu, se kterou bude chtít budoucnost, tak naše výhody kamarádství skončí a najdeš jiného. Nebo pokud tam začnou přicházet city, tak na to bacha taky
Ale záleží, co oba hledají.
Přesně tak. A já tohle nehledám.
@Hecate píše:
Přesně tak. A já tohle nehledám.
Přesně, každá hledáme něco jiného ![]()
@akavi píše:
Skvělý. On bohužel přechod na „otevřené manželství“ po odchodu dětí z hnízda je tak trochu víc výhodný pro muže než pro ženu (pokud tedy neměla děti v deseti letech). V cca padesáti se jí ten "milenec " hledá o poznání hůř než chlapovi milenka.
To si teda nemyslím, výhodné to je pro oba.
Když vezmeš v potaz, že za ty roky se od sebe hodně vzdali, po odchodu děti mají prostor trávit ten čas po svém.
A ten čaj si určitě rádi uvaří.
@Venetia píše:
To si teda nemyslím, výhodné to je pro oba.
Když vezmeš v potaz, že za ty roky se od sebe hodně vzdali, po odchodu děti mají prostor trávit ten čas po svém.
A ten čaj si určitě rádi uvaří.
Já si zase myslím opak. My.to máme. lehčí potom si užívat, pokud není manžel alfasamce. Hodně kolegyň z práce ve věku 50 mají milence ve věku 25 - 35 a nemají nouzi o zábavu ![]()
@7Petra7 píše:
Já si zase myslím opak. My.to máme. lehčí potom si užívat, pokud není manžel alfasamce. Hodně kolegyň z práce ve věku 50 mají milence ve věku 25 - 35 a nemají nouzi o zábavu
To už bych si připadala lehce nepatřičně, mít v padesáti pětadvacetiletého. Teda ani v pětatřiceti bych to asi nedala. Ale jak se tu píše, když jim to oběma vyhovuje, tak nic proti tomu.
@7Petra7 píše:
Tak to si je ověř a nebo zkus všechny třia uvidíš. Ono přes písmenka tu reálnou kvalitu nepoznáš. Tak to má většina z nás, že pokud má jít o milenecký vztah, tak je třeba k tomu druhému něco cítí, nemyslím lásku, ale trochu ho poznát. Nechápu ženy, co na první dobrou skončí s neznámým v posteli
Tak pod 27 jsem měla už kluky a většinou mě ani nepustili z postele
![]()
![]()
No abych pravdu řekla, tak mám chuť zkusit jen toho jednoho, ti ostatní jsou spíš náhradníci…takže jasno mám
Teď to ale není možné. Celkově je teď blbá doba. No mně teď píše jeden známý 25 let a fakt si to s ním neumím představit v posteli. Na tohle nejsem. Pro mě ideál chlap 35 - 40.
@akavi píše:
To už bych si připadala lehce nepatřičně, mít v padesáti pětadvacetiletého. Teda ani v pětatřiceti bych to asi nedala. Ale jak se tu píše, když jim to oběma vyhovuje, tak nic proti tomu.
Záleží co hledáš. Neber mě doslova, ale jestli chceš vzrušení, kvalitní sex, zkoušet nové věci. Tak za mě to najdu u nich právě a to nemyslím nic ve zlem proti starším mužům.
@7Petra7 píše:
Já si zase myslím opak. My.to máme. lehčí potom si užívat, pokud není manžel alfasamce. Hodně kolegyň z práce ve věku 50 mají milence ve věku 25 - 35 a nemají nouzi o zábavu
No, normalni kluk v 25 s zenou 50 nepujde, a to ani ten 35tilety. Takze jde o to, co je to za mladiky. Kolik sexu v 50 s kolegynemi potrebujete, ze vekove primereny manzel nestaci? Muj ma 50+ a zadne problemy s erekci nejsou, sex nekolikrat tydne zvlada.
@7Petra7 píše:
Záleží co hledáš. Neber mě doslova, ale jestli chceš vzrušení, kvalitní sex, zkoušet nové věci. Tak za mě to najdu u nich právě a to nemyslím nic ve zlem proti starším mužům.
Mlady by mel byt mene zkuseny, proc teda kvalitnejsi?
@Kutil Tom píše:
Ano, i krásný vzhled lze zabít odpudivým chováním.
Nemyslím si, ze ty, co zůstanou samy, mají odpudivé chování. Čím hezčí a kultivovanější ženská, tím vyšší nároky.
Proto některé zůstanou radši samy, než aby šly do vztahu za každou cenu.
A často je to taky o tom, že ta ženská tomu nejde naproti, že v tom seznamování není aktivní. Takže pokud třeba dělá v ženském kolektivu, po práci se věnuje dětem, je jí 40+ a aktivně nehledá, tak často zůstává sama.