Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem se hodně stresovala, když jsem ještě dělala školu a právě jsem si začala s manželem.
já teda antikoncepci nebrala, používali jsme pánskou ochranu… A úplně jsem vysilovala. Hlavní je najít si způsob, jak sama sebe uklidnit. Já jsem to udělala tak, že jsem si každých čtrnáct dní prostě udělala těhotenský test a za čtvrt roku tato „paranoia“ přešla. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj jsem dost mladá a bojím se že otěhotněním.. Dost se kvůli tomu stresuju každý den. Sice beru antikoncepci ale i tak se stresuju(co když jsem si ji nevzala, co treba selhala apod.) a když si z toho dělá někdo srandu začne mi být špatně od stresu točí se mi hlava a není mi nejlíp a zase jsem dost ve stresu. Prosím nevíte co s tím mám dělat? Už jsem z toho unavená a není mi z toho ani dobře. Děkuji
Neměj sex - to je ta jediná, jistojistá antikoncepce.
Jinak doporučuju kromě prášků používat i kondom, jednak chrání před pohlavně přenosnými nemocemi a jednak dvojí ochrana před otěhotněním.
@Elea9 taky si dělám testy
jen co mě uklidňuje je když má ještě kondom… Teďka se stresuji z přerušky kterou jsme měli a já si zapomněla vzít prášek ![]()
@Anonymní píše:
@Elea9 taky si dělám testyjen co mě uklidňuje je když má ještě kondom… Teďka se stresuji z přerušky kterou jsme měli a já si zapomněla vzít prášek
A vzala sis ten prášek do 12ti h? Jinak hlavně ať. Nepoužívá dva kondomy na sebe, aby byla ještě „větší“ ochrana… A ano i to už jsem slyšela, že někdo dělá…
Můžete používat víc antikoncepčních metod najednou - pilulky, Pharmatex, kondom, přerušovaná soulož, sex jen mimo plodné dny… Ale když se naučíš brát HA tak, jak se brát má, strach mít nemusíš. Šance, že selže, je minimální.
Každopádně mít panický strach z otěhotnění přes antikoncepci není normální. Nevím, kolik ti je, ale možná bys se sexem mohla počkat do doby, než trochu víc psychicky vyzraješ.
@Elea9 já si den prášek nevzala vůbec. Vzala jsem si jen jeden druhý den.. Byl to 3 týden
zapomněla jsem na to
@Anonymní píše:
@Elea9 já si den prášek nevzala vůbec. Vzala jsem si jen jeden druhý den.. Byl to 3 týdenzapomněla jsem na to
Tak nezapominej ![]()
Kolik ti je?? Pokud bereš HA pravidelně, bez zapomínání, tak bych otěhotnění nebála. Pokud zapomeneš prášek, tak pro jistotu používejte kondom do dalšího cyklu.
Ano..ono nějakou chvíli trvá než se tělo nastartuje a začne vytvářet hormony potřebné k uzrání vajicka po té co nevemes prášky…doporučuji ti něco více si zjistit jak celý cyklus funguje třeba tě to uklidní…
Nemít sex, pokud se tak bojíš, tak mi přijdeš strašně nevyzrala. Když máš sex, tak s tím, že můžeš otěhotnět musíš počítat.
Ahoj jsem dost mladá a bojím se že otěhotněním.. Dost se kvůli tomu stresuju každý den. Sice beru antikoncepci ale i tak se stresuju(co když jsem si ji nevzala, co treba selhala apod.) a když si z toho dělá někdo srandu začne mi být špatně od stresu točí se mi hlava a není mi nejlíp a zase jsem dost ve stresu. Prosím nevíte co s tím mám dělat? Už jsem z toho unavená a není mi z toho ani dobře. Děkuji