Jsem mladá a bojím se těhotenství

Anonymní
12.9.21 19:55

Jsem mladá a bojím se těhotenství

Ahoj jsem dost mladá a bojím se že otěhotněním.. Dost se kvůli tomu stresuju každý den. Sice beru antikoncepci ale i tak se stresuju(co když jsem si ji nevzala, co treba selhala apod.) a když si z toho dělá někdo srandu začne mi být špatně od stresu točí se mi hlava a není mi nejlíp a zase jsem dost ve stresu. Prosím nevíte co s tím mám dělat? Už jsem z toho unavená a není mi z toho ani dobře. Děkuji :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4126
12.9.21 19:57

Žádný sex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
12.9.21 19:59

Taky jsem se hodně stresovala, když jsem ještě dělala školu a právě jsem si začala s manželem. :mrgreen: já teda antikoncepci nebrala, používali jsme pánskou ochranu… A úplně jsem vysilovala. Hlavní je najít si způsob, jak sama sebe uklidnit. Já jsem to udělala tak, že jsem si každých čtrnáct dní prostě udělala těhotenský test a za čtvrt roku tato „paranoia“ přešla. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
12.9.21 20:03
@Anonymní píše:
Ahoj jsem dost mladá a bojím se že otěhotněním.. Dost se kvůli tomu stresuju každý den. Sice beru antikoncepci ale i tak se stresuju(co když jsem si ji nevzala, co treba selhala apod.) a když si z toho dělá někdo srandu začne mi být špatně od stresu točí se mi hlava a není mi nejlíp a zase jsem dost ve stresu. Prosím nevíte co s tím mám dělat? Už jsem z toho unavená a není mi z toho ani dobře. Děkuji :(

Neměj sex - to je ta jediná, jistojistá antikoncepce.
Jinak doporučuju kromě prášků používat i kondom, jednak chrání před pohlavně přenosnými nemocemi a jednak dvojí ochrana před otěhotněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 20:03

@Elea9 taky si dělám testy :( jen co mě uklidňuje je když má ještě kondom… Teďka se stresuji z přerušky kterou jsme měli a já si zapomněla vzít prášek :,(

• Citovat
  • Upravit
1735
12.9.21 20:06
@Anonymní píše:
@Elea9 taky si dělám testy :( jen co mě uklidňuje je když má ještě kondom… Teďka se stresuji z přerušky kterou jsme měli a já si zapomněla vzít prášek :,(

A vzala sis ten prášek do 12ti h? Jinak hlavně ať. Nepoužívá dva kondomy na sebe, aby byla ještě „větší“ ochrana… A ano i to už jsem slyšela, že někdo dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
12.9.21 20:06

Můžete používat víc antikoncepčních metod najednou - pilulky, Pharmatex, kondom, přerušovaná soulož, sex jen mimo plodné dny… Ale když se naučíš brát HA tak, jak se brát má, strach mít nemusíš. Šance, že selže, je minimální.

Každopádně mít panický strach z otěhotnění přes antikoncepci není normální. Nevím, kolik ti je, ale možná bys se sexem mohla počkat do doby, než trochu víc psychicky vyzraješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 20:10

@Elea9 já si den prášek nevzala vůbec. Vzala jsem si jen jeden druhý den.. Byl to 3 týden :,( zapomněla jsem na to

• Citovat
  • Upravit
26870
12.9.21 20:11
@Anonymní píše:
@Elea9 já si den prášek nevzala vůbec. Vzala jsem si jen jeden druhý den.. Byl to 3 týden :,( zapomněla jsem na to

Tak nezapominej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 20:13

@cecetka myslíte že je velká šance? :(

• Citovat
  • Upravit
11844
12.9.21 20:32

Z jednoho zapomenutého prášku je to nepravděpodobné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 20:37

@Vladusxx i když jsem ho vůbec nevzala?

• Citovat
  • Upravit
698
12.9.21 20:41

Kolik ti je?? Pokud bereš HA pravidelně, bez zapomínání, tak bych otěhotnění nebála. Pokud zapomeneš prášek, tak pro jistotu používejte kondom do dalšího cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
12.9.21 20:46

Ano..ono nějakou chvíli trvá než se tělo nastartuje a začne vytvářet hormony potřebné k uzrání vajicka po té co nevemes prášky…doporučuji ti něco více si zjistit jak celý cyklus funguje třeba tě to uklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
12.9.21 21:35

Nemít sex, pokud se tak bojíš, tak mi přijdeš strašně nevyzrala. Když máš sex, tak s tím, že můžeš otěhotnět musíš počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová